mie imi place mult de tot sa ies in natura. sa ma duc cu cortu, la un gratar, la un ceai sau pur si simplu sa imi scot cainele la alergat prin padure. nu am putut sa nu observ o data cu trecerea timpului incredibilele gramezi de gunoi care exista cam peste tot.
la lacu bicaz am ramas fara drept de replica cand o trebuit sa adun intr-un sac gunoiul pe care l-am gasit ca sa imi pot ancora cortul. la lacu rosu aproape la fel. la lacu tarnitza de langa, cluj hartii si conserve pe malu apei. nu pot sa enumar toate locurile unde am vazut asa ceva, pentru ca s-ar putea interpreta ca vreau sa ma laud pe unde am fost.

mai demult, da nu foarte de mult exista in fiecare judetz Agentia de Protectia Mediului, care se ocupa cu aceste probleme. acum, o data cu noua organigrama a ministerului integrarii europene, s-a infiintat Garda de Mediu, organ de control al autoritatii de mediu. insa nu as putea spune ca am observat progrese notabile in directia asta. nu stiu si nu as putea sa dau vina pe cineva anume.
as avea mai multe intrebari vizavi de problema asta. legislatia nu este suficient de dura in privinta asta? nu isi fac cei de la garda de mediu datoria indeajuns de bine? mai este mult de lucru in privinta constiintei noastre in legatura cu poluarea mediului? amenzile sunt prea mici?
un mic adagiu as mai avea, si anume ca nu am auzit pe nimeni in campania electorala sa aiba vreo sugestie in privinta mediului inconjurator, mai exact in domeniul protectiei acestuia. si pe mine personal ma deranjeaza putin. in primul rand pt ca este o problema de ordin estetic, nereferindu-ma aici la faptu ca vin straini la noi in tara si vad mizerie, ci pentru simplul fapt ca mie unu nu imi place sa vad jegu si gunoiu altora imprastiat pe drum sau in spatii verzi.
pt eventualele pareri, postatz aici.
multumesc.