mediu

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

mediu

Mesajde weed13 » Mar Noi 23, 2004 10:33 pm

nu ma prea pricep la preambuluri.
mie imi place mult de tot sa ies in natura. sa ma duc cu cortu, la un gratar, la un ceai sau pur si simplu sa imi scot cainele la alergat prin padure. nu am putut sa nu observ o data cu trecerea timpului incredibilele gramezi de gunoi care exista cam peste tot.
la lacu bicaz am ramas fara drept de replica cand o trebuit sa adun intr-un sac gunoiul pe care l-am gasit ca sa imi pot ancora cortul. la lacu rosu aproape la fel. la lacu tarnitza de langa, cluj hartii si conserve pe malu apei. nu pot sa enumar toate locurile unde am vazut asa ceva, pentru ca s-ar putea interpreta ca vreau sa ma laud pe unde am fost. :D
mai demult, da nu foarte de mult exista in fiecare judetz Agentia de Protectia Mediului, care se ocupa cu aceste probleme. acum, o data cu noua organigrama a ministerului integrarii europene, s-a infiintat Garda de Mediu, organ de control al autoritatii de mediu. insa nu as putea spune ca am observat progrese notabile in directia asta. nu stiu si nu as putea sa dau vina pe cineva anume.
as avea mai multe intrebari vizavi de problema asta. legislatia nu este suficient de dura in privinta asta? nu isi fac cei de la garda de mediu datoria indeajuns de bine? mai este mult de lucru in privinta constiintei noastre in legatura cu poluarea mediului? amenzile sunt prea mici?
un mic adagiu as mai avea, si anume ca nu am auzit pe nimeni in campania electorala sa aiba vreo sugestie in privinta mediului inconjurator, mai exact in domeniul protectiei acestuia. si pe mine personal ma deranjeaza putin. in primul rand pt ca este o problema de ordin estetic, nereferindu-ma aici la faptu ca vin straini la noi in tara si vad mizerie, ci pentru simplul fapt ca mie unu nu imi place sa vad jegu si gunoiu altora imprastiat pe drum sau in spatii verzi.
pt eventualele pareri, postatz aici.
multumesc.
weed13

Mesajde Mtz » Mar Noi 23, 2004 10:51 pm

ce-ai fi vrut sa scrie in campania electorala despre mediul poluat? "Domesticim tzaranii!' ca aici totul tine de oameni...eu una, cand am fost la Voineasa sa-mi pun cortul am gasit loc, dar si cand am plecat de acolo, am strans in pungi, pe langa gunoaiele noastre si gunoaiele celor care fusesera inainte...dobitocii aruncasera pana si in apa....mi se face scarba de asemenea oameni. Si nu numai in locuri verzi....ci si pe strazi arunca stuff, cand sunt coshurile la catziva metrii de ei, sau din mashina cand ar putea sa-l tina pana la next stop...Ihate them...I hate them.... X-(
*"Oamenii cer libertatea de exprimare ca o compensatie pentru libertatea gandirii pe care o folosesc rar"-Soren Kierkegaard
*"In order to understand something, you mustn't try to understand everything."-Weinberg - Lump Law

oPsedatii stiu de ce
Mtz

Tzarani...

Mesajde Aurolacul » Mie Noi 24, 2004 12:46 am

Vara asta am urcat cu soramea, cu Conrad(catzelul ei) shi cu bunicamiu pe muntele Rarau langa Campulung Moldovenesc. In fiecare an am urcat odata, caci peisajul e super cand ajungi in varf. Anul asta la poalele Stancilor Doamnei(niste pietre foarte mari) era plin de gunoie, ca abia am avut loc ca sa ne punem shi noi patura pe iarba.

Cred ca este dezgustator ca oamenii sa nu le pese de mediu shi sa arunce gunoaie fara sa isi dea seama ce fac. Din pacate dupa cum a zis shi uidu, guvernu nu prea face nimica, ar trebui ca aceasta problema sa fie adresata, shi eu stiu ca in Romania cica ar exista organizatie pentru protectia mediului, dar am auzit de ei numai in cateva articole din ziare. Nu prea imi amintesc sa fi facut organizatia asta ceva concret ca sa ajute mediu shi sa reduca poluarea.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Mesajde cubu » Mie Noi 24, 2004 1:03 am

Total de acord cu Mtz, totul tine de oameni. Daca stau sa ma gandesc (nu-mi ia mult), traim intr-o tara unde deviti + reinolji sunt ridicati la rangul de vedete si sunt modele pentru multi. Fac ce fac si tot la muzica ajung, stiu, dar acesti oameni care asculta mesaje de genul: "sunt smecher si nu imi pasa" sau "am dolari si am gagici, de restu ma doare-n carici", cand e cazul chiar nu o sa la pese. Nu vreau sa fiu prost inteles, nu spun ca societatea e asa din cauza de manele, doar am dat unul din multele argumentele care ne demonstreaza (pentru a cata oara?) ca societatea e bolnava. Legislatia in vigoare nu o stiu, stiu doar ca in Romania nu prea se tine cont de legi, si oricat de buna sau rea ar fi (legislatia), ea tot de oameni este aplicata.
indescifrabil
cubu

Mesajde Mtz » Mie Noi 24, 2004 1:22 am

Matusha mea a fost la Disneyland anul trecut....si zicea ca sunt oamenii extrem de civilizatzi si ca drept exemplu ne spune de un tanar caruia ia scapat punga cu chips-uri pe jos imprastiindu-se catziva, in momentul ala tipul n-a facut ceea ce un tzaran din Romania ar fi facut, si anume sa-i lase acolo cu tot cu punga, ci a luat punga de jos, a adunat ce a putut si a mers cu ea in mana pana la primul cosh de gunoi....Aceia sunt oameni! In plus erau si destule coshuri de gunoi, deci si asta ar fi una din problemele tzarii noastre :( Nu putem sa-i educam pe toti, dar eu cel putin incerc si am inceput cu prietenii...e mai usor sa-i zici unei persoane cunoscute da-mi mie servetzelul sa-l arunc la gunoi...ii bat obrazul intr-un fel si intelege....dar sunt prea multi tzarani si greu de educat :(
*"Oamenii cer libertatea de exprimare ca o compensatie pentru libertatea gandirii pe care o folosesc rar"-Soren Kierkegaard
*"In order to understand something, you mustn't try to understand everything."-Weinberg - Lump Law

oPsedatii stiu de ce
Mtz

Mesajde piskeshu » Mie Noi 24, 2004 9:45 am

Hahaha! MTz, "Domesticim tzaranii!" ie cea mai inteligenta replica a ta de pana amu. Asa ie, nu-i poti domestici nicicum. La fel si cu tzaranii, de data asta tzarani in sensul propriu al cuvantului, care toate gunoaiele le arunca in apele curgatoare din preajma satelor, iar, in lipsa apelor, le-arunca in paduri si pe campuri.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde paiacec » Mie Noi 24, 2004 3:05 pm

Extraordinar mah,ca in varf de munte se duce neaion cu vaca moarta dupa alpinism shi se opresc sa manance nishte conserve shi pufuletzi cu surprize.Turishtii fac treaba asta cu gunoiul!Turishtii,care se cred oameni foarte importantzi in marile orashe,care se uita cu scarba la voi,(noi)cei ce adunam hartiile shi toate peturile in urma lor!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde Mtz » Mie Noi 24, 2004 3:12 pm

Nu era vorba de tzaranii aia cu vaci si tot tacamul...culmea ca in Bucuresti sunt mai multi tzarani, la comportament ma refer, decat in oricare alta parte a tzarii.Am vazut tzarani care merg cu BMW si arunca punga de MC Donalds pe autostrada, am vazut tzarani care urca cu mashina pe Trensfagarashean isi cumpara porum si suc si arunca pe unde apuca, apoi pleaca linistiti acasa... ;B

oPsedatii stiu de ce
Mtz

Mesajde piskeshu » Mie Noi 24, 2004 3:16 pm

Io vorbeam si de tzaranii de tzara. Care arunca gunoaiele pe unde se nimereste, omoara pestii cu dinamita si otrava etc.
piskeshu
banned

Mesajde Mtz » Mie Noi 24, 2004 3:24 pm

aia sunt tzarani din nashtere...sau nascut la casa si n-au avut cum sa se domesticeasca, nu au avut dupa cine sa se ia, dar, parerea mea, tzaranii astia cica domesticiti de stau in vile, blocuri si etc, astia sunt cica orasheni :nope: tzaranii din provincii n-au de la cine invatza, dar de la orasheni ai avea pretentii [-(

oPsedatii stiu de ce
Mtz

Mesajde piskeshu » Mie Noi 24, 2004 3:27 pm

Deci io nu fac diferentza intre tzarani si oraseni. Vorbesti prostii daca consideri ca unu care s-a nascut la sat, ie automat "tzaran" in sensu ala peiorativ folosit de tine. Io voiam sa zic, de fapt, ca tzarani exista peste tot. Poporu roman are multi tzarani in componentza lui din pacate.
piskeshu
banned

Mesajde Mtz » Mie Noi 24, 2004 3:29 pm

DE acord cu tine....no...poate nu stiu eu sa ma fac inteleasa...

oPsedatii stiu de ce
Mtz

Înapoi la Antichitati