Unde e fotbalul romantic de alta data ?

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Unde e fotbalul romantic de alta data ?

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Iun 22, 2002 9:22 pm

Ma uit cu mare tristetze la aceste mondiale. Le-am asteptat 4 ani de zile,iar acum ma uit parca din obligatie.
Am ajuns apropare de finala si nu cred sa fii vazut vreun meci care sa ma incante. Unde e spectacolul de alta data ?
Unde sunt jucatorii de geniu de alta data ? Unde sunt faimoasele meciuri de la mondiale ?
Pai eu nici nu sint ca e mondial ? Ce echip[e sunt astea in semifinale ? Coreea care a avut in permanentza arbitrii de partea ei. Turcia care a batut China..si a facut egal cu Costa Rica calificandu-se norocos din grupe. Iar apoi a intalnit adversari de mana a II a ...astfel ajungand in semifinale !
Germania ,care la fel...nu a aratat nimic !
Doar Brazilia isi merita locul !

Unde sunt Argentina,Franta,Anglia,Italia,Spania si Olanda ?. Sa se ia mondialul de la capat ! (asa cum bine sugera cineva )

Ma gandesc ce frumoase erau mondialele de alta data. O sarbatoare. Acel fantastic Mexico '86...pe care am avut privilegiul sa-l urmaresc live.
Imi amintesc de magica formatzie a Frantei. Cu acel trident ...Patini-Girres-Tigana. Ce frumos juca Franta. Chiar vorbeam cu Decret.....Franta de atunci era mai stralucita decat Franta campioana mondiala & europeana.
Imi reamintesc acum..acea faza romantica..care imi placea la nebunie. Inaitea fiecarui penalty executat Michel Platini lua balonul si il saruta...de'abia pormo asezandu-l la punctul cu var.
Sau Belgia ..lui Enzo Scifo ! Dracii rosii au ajuns si ei in semifinale atunci ! Nu mai tre' sa va spun cine era in paorta lor,nu ? Ingerul pazitor..Michelle Preudomhe. (nu mai stiu cum se scrie)
Sau Mexicul cu Hugo Sanchez ! Anglia cu Gary Lineker...omul care nu a luat in viatza lui cartonash galben (asa sustine Aliosha) .

Nu mai zic de Argenitna si al ei copil de aur !

Dar ce vorbim noi de '86 ? Batranii povestesc cu ochii in lacrimi..de Anglia lui Bobby & Jackie Charlton..campioana mondiala in 1966,pe Wembley. Acum Wembley nici nu mai exista.
Sau de Brazilia lui Zico si Argentina lui Mario Kempes !
Sau Olanda lui Johan Cruiff. Olanda,care a juns de doua ori consecutiv in finala mondialelor,in Germania '74 si Argenina '78.
Sau de celebra Squadra Azzura ..campioana mondiala in '82. Cu acel fabulos Paulo Rossi ..iar in poarta cu Dino Zoff.
Nu mai spun nimic de singura echipa frumoasa a Germaniei...acea cu Beckembauer ! Campioni mondiali in '74.

E...cand se vor mai intoarce aceste vreumuri ? Vom mai avea oare parte de fotbal romantic ?
Vom mai vedea oare la marile competitzii o Brazilie ca pe Copacabana ? Vom mai vedea o Argentina in ritm de tango ? Sau o Olanda ca pe vremea lui Gullit,Van Vasten si Rickard ?
O Anglie ca pe vremea lui Peter Schilton si Gary Lineker ?
O Romania..asa cum a fost in 1994 ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde cutuma© » Sâm Iun 22, 2002 9:43 pm

In timp ce pe TVR 1 se derulau meciurile de la acest campionat mondial, pe Eurosport erau prezentate faze din mondiale celebre iar ceea ce am putut constata a fost o diferentza enorma intre ceea ce vedeam. In timp ce la WC 2002 se practica un fotbal anost, bazat pe angajament, shi cu rare exceptzii fara faze de spectacol adevarat, urmarind canalul britanic am reushit sa imi aduc aminte ce inseamna fotbalul : SPECTACOL TOTAL... Moshul a enumerat f. bine valori adevarate ale acelor vremuri pe kre datorita nemiloasei naturii kre m-a facut sa ies in lumea abia spre apusul acestor vremuri, atat de inspirat numite romantice, le-am pierdut.
Se pare ca lumea a uitat ce inseamna fotbalul, caci priveam ieri Germania care nu a jucat nimic la acest turneu final shi care totushi este in semifinale...iar Voller, un extraordinar jucator la vremea lui alaturi de Rummenige shi Beckenbauer, iese in fatza shi declara k el este mandru de cum a jucat echipa...
Este rushinos k se renuntza la spectacol in dauna rezultatelor caci jucatorii sunt acolo pt public shi publicul apreciaza mai mult un meci pierdut frumos decat unul cashtigat rushinos...
Doar Brazilia pare o anomalie a acestor vremuri, Ronaldo shi Rivaldo aducand aminte de istoria shi gloria fotbalului shi de jucatori ca pele sau romario, adevarate genii crescute pe plajile din Rio De Janeiro...
In incheierea acestui post in care sentimentele de tristetze shi amaraciune fatza de acest fiasco din Coreea shi Japonia au scazut pe alocuri din cursivitatea unor idei, tzin sa urez celor de la FIFA la tot mai multe mondiale, dar cu tot mai putzini suporteri ce ishi vor intoarce fatza de la acest fotbal in care decid arbitrii shi in care echipele mai slabe sunt cele care merg mai departe...
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Iun 23, 2002 9:45 am

M-am sculat de dimineatza. Si nu am liniste ! Cine ne-a furat mondialul ? Cine a ucis fotbalul romantic ?
L-am sunat pe tata sa-l intreb ce parere are de mondial. Mi-a zis ca nici nu se uita. Nu-l intereseaza. Si el..inainte....nu rata un meci. Lasa servici,lasa orice . Acum chiar daca e acasa..prefera sa vada orice altceva.
El,om batran..nu e obisnuit cu un astfel de fotbal. El care i-a vazut live pe Gerd Muller si Eusebio. Nu intelege nimic din acest fotbal.
I-am pus intrebarea : ce Franta tzi separe mai buna..cea campioana mondiala si europeana..sau Franta din 1986. Si zice el : "Aaaaa....nici nu se compara astia cu Franta din '86 ! Pai ce jucau aia....de nu itzi venea sa crezi ! Cu Girres ala care era o mana de om..cu Tigana sau Platini ! "
Deci..iata..am tinut sa mai povestesc si parerea altui om..despre fotbalul de azi !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde MiG29 » Dum Iun 23, 2002 5:31 pm

Shi tata e dezamagit de campionatu asta mondial.El a fost dezamagit inca de la inceput,deoarece Olanda nu era calificata..(moshule,shi tata l-a vazut pe Cruiff live:)...asa k nici el nu se prea uita la CM.De altfel nici eu nu ma prea omor.Campionatul european din 2000 a fost mai adevarat...nu am ratat nici un meci..sunt de parerea ca echipe ca coreea de sud,Sua ,turcia japonia nu au ce sa caute in optimi shi mai rau chiar in sferturi shi semifinale....fotbalul nu mai e cea fost.Politica dusa de FIFA shi dorintza asta de popularizare excesiva au distrus fotbalul.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde ANNITA47 » Dum Iun 23, 2002 7:53 pm

Initial trimis de MiG29
Shi tata e dezamagit de campionatu asta mondial.El a fost dezamagit inca de la inceput,deoarece Olanda nu era calificata..(moshule,shi tata l-a vazut pe Cruiff live:)...asa k nici el nu se prea uita la CM.De altfel nici eu nu ma prea omor.Campionatul european din 2000 a fost mai adevarat...nu am ratat nici un meci..sunt de parerea ca echipe ca coreea de sud,Sua ,turcia japonia nu au ce sa caute in optimi shi mai rau chiar in sferturi shi semifinale....fotbalul nu mai e cea fost.Politica dusa de FIFA shi dorintza asta de popularizare excesiva au distrus fotbalul.
FACAND PARTE DIN GENERATIA PARINTILOR VOSTRI(AM O FATA DE 31 ANI SI UN BAIAT DE 29 ) VREAU SA MA ASOCIEZ PARERI LOR DESPRE MONDIAL.CU GREU VAD MECIURILE DE AZI MAI ALES CA POLITICA DUSA DE FIFA ESTE PREA "TRANSPARENTA".AM UN PRIETEN DE VARSTA MEA CU CARE ANLIZAM ZILNIC MONDIALURILE ANTERIOARE.AZI AM DISCUTAT CU EL PENTRU PRIMA DATA DE LA INCEPUTUL COMPETITIEI SI DISCUTIA A TINUT 5 MINUTE (EL A INCHIS-O SI A VRUT SA TREACA LA LUCRURI MAI SERIOASE).AUD MULT VORBINDU-SE DE "FORTZA BRAZILIA".PAI MAI BAETI DACA ATI FI VAZUT IN DIRECT MONDIALUL IN CARE A DEBUTAT INEGALABILUL "PELE" ATI FI FOST CU TOTII PE "BURTA".DACA CE ARATA AZI NATIONALA BRAZILIEI E FOTBAL ATUNCI CE ARATAU ATUNCI SE NUMESTE "MAGIE"!!!!
ANNITA47

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Iun 23, 2002 9:53 pm

Daca domnul Anita povestea de Pele...va spun si eu,din auzite..de la tata....de perla neagra a Portugaliei. Eusebio ! Omul care a incantat in 1966 cu Portugalia.
Sau de marele Di Stefano !
Oamnei care jucao pe o nimica toata...si jucau din inima. Nu aveau pretentzile pe care le au fotbalistii astazi.

Parca vad ca in 2006 sau 2010..nici nu o sa mai deschid televizorul pentru mondiale. Datorita politicii duse de FIFA....in curand o sa vedem la cea mai importanta competitzie a lumii...tari precum India,Madagascar sau Yemen !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Rolf » Lun Iun 24, 2002 11:56 am

Nu pot sa nu ma alatur antepostatorilor, acest thread intentionind sa-l deschid eu daca nu o facea Oribilul. Ma frate, mondialu era ocazia de a vedea meciuri precum anglia-italia, argentina-germania, brazilia-spania, franta-olanda etc.... Pina acum mare dezamagire: din 4 sferturi 3 au fost cu echipe de mina 2. Acuma e adevarat ca astia mari nu au mai parut asa mari, iar astia mici au fost ori ajutati de arbitrii, ori norocosi. Intr-adevar, fotbalu e intr-un impas: blatter vrea mondializare cu orice pret! (Ceea ce-i da apa la moara lu Dragomir corleone sa zica: vedeti, si la ei sunt blaturi!). Problema poate avea o rezolvare destul de rapida, avind in vedere ca deja s-au facut valuri destule. Echipele mari, cu greutate, UEFA si Federatia sudamericana, cum s-o numi ea, au destula putere sa influenteze FIFA, care fara europa si sudamerica nu ar putea organiza un mondial de Doamne-ajuta! Acuma, mai e o parte a problemei: daca fifa vrea spectatori si bani poa sa faca mondialu numa cu asiatici si SUA: stringe sigur fo 2 miliarde fanatici! Dar nu cred. Io unu astept cu interes si curiozitate reactiile si efectele de dupa incheierea mondialului. Pina atunci sper sa ia cupa Germania, daca nu Brazilia, daca nu Turcia, in nici un caz Coreea.

Preud'homme e Oribile. Am avut si un pahar cu el, scria pe el Coca-Cola si poza lui Preud'Homme cu autograf.

Turcia nu a venit in semifinale nemeritat. Daca e sa consideri ca merita numa cei ce au cistigat totu in grupe avem doar Brazilia! Turcia au fost batuti de brazilieni cu ajutoru arbitrilor, altfel era 1-1. Pe urma au intilnit Japonia, si pe urma Senegalu, echipa care a invins Franta si Suedia. Ambele meciuri le-a cistigat cu 1-0, destul de muncit. Ce sa facem daca Franta, Argentina si Rusia nu au fost in stare sa treaca de grupe.
Numele meu este Rolf si sunt d'a binelea absent.
Rolf
Junior Member

Mesajde baixinho© » Lun Iun 24, 2002 8:35 pm

Unde este fotbalul romantin? La cimitir, evident. Numai cotonogari in ziua de azi. Chiar si Brazilia ma cam dezamageste. Am vazut la precedentul Campionat Mondial un meci care m-a uns pe suflet: Brazilia - Chile. Conta pentru optimile de finala, dar la felul in care au jucat cele doua echipe aveai senzatia ca este unul amical. Nu-mi venea sa cred. Dar explicatia este logica: amandoua sunt din America de Sud.
baixinho©

Mesajde Rolf » Mar Iun 25, 2002 10:37 am

Nu cumva o parte din fotbalul romantic se regaseste in micile echipe Coreea, SUA etc... care desi nu exceleaza prin tehnicitate joaca (cel putin SUA mi-a lasat senzatia asta) parca dezinteresati de rezultat? Si inving. Ataca continuu. Imi aduc aminte meciurile din grupe: Coreea avea 2-0 cu Polonia si ataca intruna, SUA avea 3-0 cu Portugalia si ataca. SUA a dat cele 3 goluri pur si simplu incercind poarta in permanenta, fara constructii complicate.
Rolf
Junior Member

Unde este fotbalul romantic

Mesajde baixinho© » Mie Iun 26, 2002 7:58 pm

Deci hai sa ne intelegem. Fotbal romantic nu inseamna sa ataci la 2-0 sau 3-0. Ca si Germania avea 5-0 cu Arabia Saudita si ataca. Si daca Germania joaca fotbal romantic eu ma impusc. Fotbal romantic inseamna ce a facut Brazilia in semifinala cu Turcia.
baixinho©

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Iun 26, 2002 9:33 pm

Pai da,petricane ! Eu la asta ma refer. La Brazilia..la driblingurile alea,la devieri..la fiecare lovitura a mingii.
A zis cineva de Germania ca joaca fotbal romantic ? Germania joaca anti-fotbal !
O alta echipa romantica...celestii ! ;)

Dar cateodata e romantic si sa ataci la 2-0 ! Anglia facea acest lucru (bine,nu sub era Ericcson ! ) . Tin minte meciul cu Portugalia de la EURO 2000...cand Anglia conducea cu 2-0...si tot atacau. Atacau cu toata echipa....chiar daca conduceau cu 2-0. Iar portughezii au castigat atunci cu 3-2 (sper sa nu ma insel) ...surprinzand Anglia pe contraatac.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Rolf » Joi Iun 27, 2002 10:29 am

Nemtii joaca atit cit e nevoie ca sa bata! Ca uitati si voi, e pe locul 2 ca performante dupa Brazilia in istoria CM! Fotbalu nu e numa talent, mai e si munca si forta psihica! Spaniolii cum de n-au ajuns in istoria lor mai sus de sferturi? De fapt e valabil la orice sport: imi aduc aminte ca Agassi in primii sai ani de cariera juca bine, ajungea prin finale, pe care le pierdea inevitabil: psihicu! Adica: concentrare si stapinirea emotiilor.

Brazilia indiscutabil ofera cel mai spectaculos fotbal. Iar la echipele mici am facut referire pentru ca sunt aproape de fotbalu de maidan, care e romantic dupa mine.... mai ales ca se joaca in principal dupa ureche....
Rolf
Junior Member

Mesajde BloodOnMoral » Mar Aug 12, 2003 5:29 pm

Mamaaa ... Oricine a inceput acest subiect, in mod sigur m-a facut sa-mi dea lacrimile. Nu e corect :P ...

Mie mi-e dor de Olanda. De Olanda din anii '70, pe care nu o cunosc decat din cartile lui nea Vanea si din inregistrarile vechi.

Cruyff si Neeskens sunt eroii mei din copilarie, cu care am crescut si care mi-au modelat preferintele in fotbal. Mi-e dor de Olanda care era si ma doare sa vad ca nici macar nu mai poate sa se califice la Mondiale ...
When you die the pain is over
BloodOnMoral
Junior Member

Înapoi la Antichitati