Cartzile de joc

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Cartzile de joc

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Aug 22, 2002 3:15 pm

Va plac cartzile ? (la cele de joc ma refer....ca despre alilalte se vorbeste pe literatura)
Cam ce jocuri practicatzi ?

Eu sunt inebunit dupa septica ! Joc atat la simplu (adica doar cu un adversar) ...cat si pe perechi (2 la 2) .
Jocul pe perechi este mult mai spectaculos !

De curand verisoara-mea (care este de o varsta cu alde -Jasmyna) m-a invatzat sa joc Rentz. Mi-a placut foarte mult !

Pe calculator..ma joc Hearts...cu baietzii din reteaua locala.

Mai demult stiam sa joc Wist. Dar am cam uitat !

baixo..poate esti amabil si ne zici de ce itzi place asa de mult Canasta...si in ce consta acest joc !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde marian jan » Joi Aug 22, 2002 3:46 pm

poker pe bani am jucat tot liceul si la facultate cand n-am bani :) .ca sa fac si io rost de un pachet de tigari,de-o bere,2---10.mai joc septica,macao,nu suport wist(nu stiu cum se scrie).
mai e misto.....sa nu razi....ala sa faci 4 la fel.....ia uite ma ce ma oftic......KEMS-tare de tot :p .
bravo baixule!
marian jan

Mesajde Kayla » Joi Aug 22, 2002 5:36 pm

Si mie imi place f. mult Septica. Mai ales sa joc cu tatal meu. Imi mai place Poker, Macao (abia l-am invatat), chiar si popa prostu'. Alte jocuri nu-mi mai vin acuma...
Kayla

Mesajde SOD » Joi Aug 22, 2002 5:42 pm

eu sunt un puternic jucator de toci.si mai joc si razboi.e tare de tot.moshule,crezi ca-mi gasesti un partener de razboi pe net?da sa fie unul bun ma,ca nu ma incurc cu fitecine!
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde SOD » Joi Aug 22, 2002 5:43 pm

era sa uit.mai joc si trombon cu pensionarii din fata blocului.o fi si asta pe net?sau s-o face campionat mondial?
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Aug 22, 2002 6:00 pm

Joci cu mine toci daca vrei. Dar mai pe la iarna asa. Acolo la tine in hruba aia..de ii zici tu birou ! :D
Razbi nu joc..dar toci imi place ! Dar vezi ca jucam pe miza..nu doar asa sa ne aflam in treaba !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Mirela » Joi Aug 22, 2002 6:10 pm

de obicei imi place sa joc carti.joc cu frate-miu ore in sir macao,toci,tabinet,septica.cum vin acasa,incepe "turneul"maraton.
in schimb.....iau bataie la greu.numai la tabinet nu ma dovedeste nimeni asa usor.
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde J'adore » Joi Aug 22, 2002 7:07 pm

Eu joc Macao, Toci, Tabinet, si incearca taicamiu sa ma invete Bridge, eu sunt singura care nu a invatat sa joace Bridge pana la aceasta varsta, rusine sa imi fie! :cry: ;P :D
l'eternite soulage mes peines
J'adore
Junior Member

Re: Cartzile de joc

Mesajde baixinho© » Vin Aug 23, 2002 10:53 am

Initial trimis de Oribilul Mosh
baixo..poate esti amabil si ne zici de ce itzi place asa de mult Canasta...si in ce consta acest joc !

Moshule, canasta este unul dintre jocurile care iti pune cel mai mult memoria la incercare. Din fericire, am parte la bloc de niste parteneri de canasta pe stilul meu, acre tin minte cartile si cu 3-4 maini in urma. pe scurt, se joaca folosind rummy sau doua pachete de carti de joc, pe perechi. Scopul este sa faci cat mai multe "seturi" de cate sapte cifre (de exemplu, 7 de 10) sau folosind si valori (adica patru de 7 plus trei valori, care valori sunt 2 si Joker). Daca adversarul da jos o carte si tu ai doua de acelasi fel poti sa ridici toater cartile de jos, inclusiv surpriza. Surpriza se alege la inceputul jocului si reprezinta numarul de carti "ascunse" sub cea cu care ai facut cartile (de exempul, daca ai facut cartile cu un 10, ascunzi zece carti, care vor reveni celui care a rupt pentru prima data potul, sau, ma rog, depinde ce termeni se folosesc).
Mai departe depinde de regulile facute de jucatori. In general, sunt trei "praguri": 1500 p, 3500 p si 5000 p. Ai voie sa te etalezi cu 50 p (fara valori) pana la primul prag, dupa aceea cu 90 p plus o valoare (pana la al doilea), iar ulterior cu 120 p plus doua valori (pana la al treilea "prag"). De la 5.000 de puncte in sus te etalezi cu canasta (numarul valorilor nu are voie sa-l depaseasca pe cel al cartilor).
Castiga perechea care ajunge prima la 10.000 p, cu conditia sa inchida.
Nu stiu ce ati inteles, dar sun innebunit dupa acest joc. Era o vreme cand ai mei parinti jucau cu finii de vineri dupa-amiaza pana luni pe la 3-4 dimineata. Rupeau 2-3 ore de somn si dupa aceea plecau la serviciu. Nu se consumau in timpul jocului decat sandwich-uri, tigari, cafea si atat. Somn - ioc. Asa am invata sa joc.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde eyewitness » Vin Aug 23, 2002 1:10 pm

@popalin
cred ,nu sunt sigur, ca se scrie "whist"
==
joaca cineva bridge ???
eyewitness

Mesajde SOD » Vin Aug 23, 2002 2:57 pm

petricane,etalarea a doua la 90 nu este fara nici o valoare?
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde baixinho© » Vin Aug 23, 2002 11:21 pm

Sod:
pana la primul prag, dupa aceea cu 90 p plus o valoare (pana la al doilea),
Nu inteleg la ce te referi. Care a doua etalare la 90 ?
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Canasta

Mesajde MissBugMafia » Sâm Aug 24, 2002 12:02 am

Ma stiu si eu juca f. bine canasta. Ma tot joc cu sora mea si cu prietenii ei. Dar am si pe calculator nuam ca acolo ii mai altcumva. baixinho... nu ai vrea sa ne jucam intr`o noapte canasta pe yahoo games? Cred ca este asa ceva pe acolo...
Anunta`ma cand vrei da cu ceva timp inainte.
A da...inca ceva.....crede`ma.. nimeni nu a inteles din ce ai explicat tu acolo...nici macar eu care ma stiu juca.
..
;)
Codrutza
MissBugMafia
Junior Member

Frati intru canasta!

Mesajde Rolf » Mar Aug 27, 2002 1:28 pm

Canasta vine la mine pe locul 1 intre cinstitele jocuri de carti. Numa un lucru ma seaca: regulamentele schimbatoare! Io unu il stiu pe al meu de mic, da de cite ori joc cu personaje noi incearca sa-mi bage pe git anumite chestii insuportabile. Exemplu: La orice etalare (50, 90 1v, 120 2v) cica poti sa te etalezi si cu canasta! Sau, si mai grav: se etaleaza cu 1 carte + 2 valori! Degeaba ma strofoc sa explic ca trebe mai multe carti decit valori in formatie, si trebe minim 3 carti pina sa incepi sa adaugi valori. Si ma sufoc de nervi cind tre sa joc cu reguli d'astea penale. Faza e ca am cautat si pe net: am gasit fo 4 variante de regulamente, dar nici unul nu accepta magarii din astea. Apropo, jocul e originar din Uruguay.

Mai joc cu placere 66. Si variantele pentru mai multi: licitatie, tovarasi (asta mai rar) sau 66 pentru 4 (diferit de tovarasi).

Alt joc, cvasinecunoscut in Bucale, pe care il joc des este cruce in 4 (in 2 sau 3 nu ma incinta).

Prin liceu, cind aveam timp mai mult, bagam whist, rent si variantele: tarnib, 8-5-3, 6-4-2-1 etc... Si la rent ma secau inovatorii care veneau cu chestii gen 'totale plus'.

In circiumi, la un pahar de votca, bagam septica la greu (in 4) si bacara (un macao mai interesant, pe puncte).

Cind eram mic jucam razboi, macao, toci si tabinet. Chems, popa prostu si trombon mai rar, ca nu-mi placeau jocurile astea de reflexe. Trombon am mai bagat, da de caterinca, cu 2 sau 3 pachete. Acolo haos!
Numele meu este Rolf si sunt d'a binelea absent.
Rolf
Junior Member

Mesajde baixinho© » Mar Aug 27, 2002 2:21 pm

Rolf, canasta aceea de care vorbesti se practica pe yahoo. Ma rog, fiecare are regulile lui. Eu joc pe cele expuse la postul cu pricina. Mi se pare o aberatie sa te etalezi la 50 cu valori. Plus ca pe yahoo jocul se termina la 5000 p, deci nu apuci sa te etalezi cu canasta. In plus, nici nu trebuie sa inchizi ca sa iesi invingatori. Ai facut 5000 p, ura si la gara. O aberatie (dar pe care o joc cu placere). :)
ANTI

baixinho©

Mesajde Rolf » Mar Aug 27, 2002 2:39 pm

Pai io joc dupa regulile pe care le-ai postat tu. Pe yahoo n-am jucat niciodata. Dadeam exemple de inovatii regulamentare care ma seaca.
Rolf
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Aug 29, 2002 1:06 pm

Uitati sa va spun ca sunt un mare jucator de hearts . Ma joc atat pe Y! Games...dar mai ales cu userii din LAN (Local Area Network) . Cu astia din LAN joc pe beri !
Chiar ieri am castigat una Silva..care va fi achitata...bineinteles la Fanutza ! :D
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde angus » Joi Aug 29, 2002 4:22 pm

Nu joaca nimenea bridge?! unbelivable...nu shtitzi ce pierdetzi. Cel mai mare regret al meu este ca mi-a plecat axa in canada, acum vreo multzi ani, shi de atunci n-am mai avut cu cine juca, de-abia invatasem shi eu mai adinc din reguli. baixinho, nu ai incercat niciodata? dupa felul cum povesteshti despre canasta, s-ar putea sa-tzi placa la nebunie. e un joc perfect. un joc pentru cei care erau studentzi din anii de trista amintire, de-l jucam de noaptea pana de dimineatza la Costineshti, in taberele gratuite pentru oamenii deshteptzi, cand dupe ora zece se inchideau discotecile si orice alte surse de zgomot, dupe cum se pare ca am mai povestit printr-un alt thread, ca m-a marcat puternic si pozitiv fenomenul. nu se compara cu nici un alt joc. dupa ce joci bridge, toate alelalte jocuri ishi pierd din frumusete. cat despre jocurile de cartzi pe calculator, nu-mai plac. shi daca tot am ajuns la jocurile din windows, tare mult imi placea odata minesweeper. sunt campion la toate etapele. facem intrecere?
lucrurile nu sunt ce par a fi
angus
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Aug 29, 2002 4:28 pm

Dar e complicat bridge asta ? Se poate invatza in 15 minute ?
Ca eu m-am uitat pe niste reviste de bridge..si am vazut acolo tot felul de minunatzii ...puncte cardinale,etc.

oftopic : minisweper e un joc enervant si nu am reusit niciodata sa il termin,desi am incercat de foarte multe ori
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde angus » Joi Aug 29, 2002 4:37 pm

cum satzi spui eu tzie ca sa ma-ntzelegi, e ca la sah: mishcarile pieselor le potzi invata in 15 minute, cum merge calu, nebunu shi tura. da' ca sa ajungi vre-un kasparov itzi trebe o viatza intreaga. dar toate au un inceput. la inceput e greu, shi trebuie sa ai memoria foarte buna. deshi daca nu-tzi place minesweeper nu mai sunt sigur ca dovedeshti rabdarea necesara pentru a ajunge sa savurezi placerile jocului de bridge. iar chestia ca nu ai reushit sa termini niciodata un minesweeper de-a dreptul ma ingrijoreaza.
angus
Junior Member

Mesajde baixinho© » Joi Aug 29, 2002 9:37 pm

angus, nu s-a oferit nimeni voluntar sa-mi explice regulile, deci nu stiu sa joc. Dar din ce am inteles, este un joc in care iti pui mintea la contributie, chestie pe care o ador. Nu pot spune ca regret ca nu am invatat bridge, pentru ca am practicat in timp alte jocuri. De exemplu, in armata ne pierdeam noptile (cand ieseam din garda permanenta si intrat a doua zi la 15.00) cu whist. Eram doua grupuri de cate 6. Primii trei din fiecare grup jucau asa-zisa finala si aveau dreptul sa-si aleaga posturile in care urmau sa intre, iar daca erau caporali de schimb (cazul meu) - traseul cu pricina (cine a facut armata, stie la ce ma refer). Era senzational. Nu va exagerez spunandu-va ca jucam doar doua partide. Se gandea la greu, iar daca unul trisa (lucru care nu s-a intamplat decat o singura data) isi lua bocanci in cap. Respectivul care cica nu a vazut ca avea o carte pe care putea sa o dea, dar nu a facut asta ca sa se parleasca a avut vreo doua zile pometul umflat din cauza ca i-a zburat un bocanc in fata trimis de mine.
Mai joc din and in cand rent, dar nu cu aceeasi placere. In fine, cand il mai prind pe tata in chef de joc, il provoc la o belota (sau cum se scrie).
ANTI

baixinho©

Mesajde b0nechina » Joi Aug 29, 2002 10:25 pm

Eu joc bridge, dar n-am reusit sa trec de nivelul "amatori". Cu alte cuvinte, numai licitatie naturala... sunt curioasa daca mai tin minte regulile de baza, n-am mai jucat de un an si ceva.
E un joc frumos, dar cere mult timp de studiu, sunt milioane de conventii si nebunii... personal, n-am nici timp, si nici memorie suficienta.
Angus, matale esti deja avansat daca plangi dupa axa... :)
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Aug 29, 2002 10:32 pm

Ce e aia "axa" ? E un post in bridge ? Cum ai zice...ridicator la volley ? :p

Stie cineva unde pot juca "septica" online ?
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde angus » Vin Aug 30, 2002 10:13 am

Bridge-ul se joaca in 4 oameni, care formeaza doo echipe: tu si cu ala de sta in fatza ta (el se cheama "axa" ta) suntetzi o echipa, care joaca impotriva celeilalte echipe (ala din stanga si ala din dreapta ta).Punctajul se contorizeaza tot pe echipe. Cel mai mishto lucru la bridge este licitatzia. Adica fiecare vorbeshte pe rand, inainte de a incepe sa joace cartile, schimband informatii, codificate, desigur, in urma carora fiecare din jucatori poate shti cam ce carti au in mana fiecare dintre ceilaltzi. Scopul licitatziei este de a stabili, inaintea desfasurarii jocului, cine va cashtiga, si cu cate puncte. Sigur, exista si atu, care pot schimba radical soarta jocului, in functie de cel care va incepe partida. Sunt multe, multe reguli, ca s-au scris cartzi intregi despre bridge si sunt shi campionate internatzionale. Pentru neinitiatzi, suna naucitor sa asculte pentru prima data cum suna o licitatzie de bridge: o trefla-doo carouri-3 cupe-etc. Trebuie multa experientza ca sa potzi shtii ca pe apa ce inseamna asta. Repet, nici eu nu am mai jucat de ani buni, acum imi dau seama ca nici nu-mi ami aduc aminte unii termeni, dar uite asha o pofta mi-am facut acum, explicandu-va.
Shi inca ceva: mi se pare asha de curios sa nu shtitzi despre bridge. Ba chiar mi-e atat de greu de crezut, incat ma bate gandul ca facetzi mishto de mine. Sau poate nu. Dupa cum e shi threadu cu retete de bucatarie. Nu-mi vine sa cred ca asemenea subiect exista shi ca lumea chiar scrie pe el cu seriozitate shi sarg. Uite, daia-mi place mie forumu. Ca e plin de surprize.
angus
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Aug 30, 2002 11:09 am

angus, nici io n-am idee de bridge, si nici nu cunosc pe nimeni care sa aiba, si abia printre cunoscutii indepartati stiu de 3-4 care au jucat, cindva, in tinerete. Nu e prea popular din cite se pare (probabil si pentru ca nefiind prea multi jucatori nici n-are cine sa invete pe altii).

Oribile, am io un septica pe computer, da online nu cred sa existe.

Io as fi curios sa aflu ce jocuri se practica prin strainataturi. Si sub ce denumiri. (Or avea si altii rent sau septica, da cum se numesc?).
Rolf
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Aug 30, 2002 11:11 am

Initial trimis de Oribilul Mosh

oftopic : minisweper e un joc enervant si nu am reusit niciodata sa il termin,desi am incercat de foarte multe ori

nitzel offtopic (fiindca la bridge am fost numa chibitz) pe bune mosh?
io muncesc la record personal la mindsweeper, 15 si 45 secunde la primele (pe fostul comp am avut 11 la beginer) si o suta si ceva la expert. La custom e floare la ureche.
Vorba cuiva, ma ingrijoreaza....

p.s. sper sa nu stergi mesajul, eh?
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde angus » Vin Aug 30, 2002 11:20 am

bah, ce interesant. extrapoland, imi vine sa va intreb: oare cum atzi reactziona daca, sa zicem, va ducetzi acasa la prietenul vostru cel mai bun, baiat deshtept, vretzi sa va uitatzi la o emisiune la TV, shi el zice pe tonul cel mai serios shi uimit ca n-are TV, ca ce e aia, ca el nu a auzit pe nimeni sa vorbeasca despre asta, shi se uita la tine de parca vii de pe alta planeta. parca suntem la emisiunea "paparazzi". bine, recunosc, nu e chiar acelashi lucru. oribile, sunt oarecum oftopic, nu ma supar daca iei masuri.
angus
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Aug 30, 2002 11:26 am

E,OK ! Nu o sa iau masuri ! Uitatzi postez si eu oftopic :

Va rog eu mult sa imi explicatzi regulile de la minisweeper ! Si o oarecare strategie ! Adica...ce tre' sa fac ?
Eu am inteles ca numerele alea care apar acolo (de la 1 la 4) reprezinta cate bombe sunt in jurul acelui punct,adica in 8 casutze. Este adevarat ?
Cum tre' abordat jocul ?

(si nu mai facetzi atata misto de mine....ca la sah va rup ! vedetzi ca e subiect de sah pe sport..daca avetzi de gand sa scrietzi ceva..o putetzi face acolo )

Sa stitzi ca dintre toate jocurile de Windows doar Hearts stiu sa joc. Si o fac la marea perfectie. In rest nu stiu nimic...nici macar solitare ! :(
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Aug 30, 2002 11:35 am

Hearts? da IP mosh (oricum il stiu) sa te fac unu in retea.

Ideea la mindsweeper este (nu e numa de la unu la patru, e pana la 7, depinde de joc si nivel) aia pe care ai ghicit-o.
Daca apesi click pe ambele butoane mouse cand e evident cate bombe is, se elibereaza mai mult spatiu in jur. Este adevarat ca la nivelul avansat exista cateva momente in care dai la bafta. In rest e oarecum matematic totul.
Nu e greu. E enervant cand intervine momentul hazard.

(mosh, te bagi la hearts in retea? se mai baga careva?)
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Aug 30, 2002 11:39 am

Ti-am raspuns pe YM !
Dar vad ca nu esti ! Ma duc sa iau micul dejun....si jucam cand vin !
Anguse..hai si tu, nene !
Oribilul Mosh
Junior Member

Următorul

Înapoi la Antichitati