Alexander

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Alexander

Mesajde Seth2 » Vin Aug 29, 2003 10:25 pm

Exista acum in pre-production doua filme care au acelasi subiect si care vor si aparea in aceeasi perioada , amandoua fiind inspirate din viata lui Alexandru cel Mare.
Principalele date ale filmelor :

1.
Nume : Alexander
Regizor : Oliver Stone
Actori : Colin Farrell (Alexander) , Angelina Jolie , Jared Leto , Anthony Hopkins

2.
Nume : nu are deocamdata
Regizor : Baz Luhrmann
Actori : Leonardo DiCaprio (Alexander) , Nicole Kidman

Nu numai ca totul tinde sa devieze intr-o competitie acerba a filmelor in sine cat si intre regizori , actori si actrite cu acelasi roluri in cele doua filme.
Care dintre cele doua filme credeti ca va iesi "invingator" din bataia cu publicul si criticii ?
Seth2
Junior Member

Putina istorie

Mesajde Seth2 » Vin Aug 29, 2003 10:36 pm

So... e pe cale sa inceapa inca o noua concurenta cinematografica (ceva gen Lord Of The Rings vs. Harry Potter ).

Dar who was Alegander the Great after all ?

so ... asta am gasit :

" La moartea lui Filip, in 336 i.Cr. , ii urmeaza fiul sau Alexandru , in varsta de 20 de ani. El formeaza incetul cu incetul unul dintre cele mai mari imperii ale Antichitatii. Se lupta intai cu persii , in Asia Mica , si-l invinge pe regele lor , Darius al III-lea , in batalia de la Issos , ocupa apoi Fenicia si Egiptul, unde intemeiaza orasul Alexandria. "

Devine apoi stapanul Persiei . Moare in 323 i.Cr. la Babilon , in Mesopotamia , nefiind in final doar un cuceritor ci si un intemeietor al civilizatiei elenistice (imbinand cultura graca cu cea orientala).

(LAROUSSE)
Seth2
Junior Member

Înapoi la Antichitati