intrebare...

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

intrebare...

Mesajde Hades » Dum Sep 14, 2003 4:03 am

as vrea sa dau la psihologie... pe ce se bazeaza psihologia? adica ce cunostintze trebuie sa ai ca se devi un psiholog de elita?

PacE
There is no save game in real life...
Hades

Mesajde Dreamy_Girl » Sâm Oct 11, 2003 10:10 pm

Cel mai important lucru: Sa iubesti oamenii, sa stii sa asculti, si sa ai o buna intuitie...
Merg mai departe-acum------------Dac-ai sti
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
Dreamy_Girl
Junior Member

Mesajde bad bad Annie » Mar Noi 04, 2003 1:39 pm

Psiholog este cind vine omu la tine si se plinge ca e nefericit si tu-l pui sa vorbeasca de nefericirea lui si zici da, da, sau asa e, sau te inteleg, ma rog, chestii de-astea care sa-i arate ca il asculti, nu ca desenezi dame in chiloti pe caietul de notite, si dup-aia ii zici, da, prevad progrese notabile in sedintele viitoare, sau va sfatuiesc sa va luati inima in dinti si sa discutati problema asta cu persoana respectiva, sau love, man, love is the answer, sau relax and take it easy, ceva care te face sa pari o persoana inteleapta si cu experienta, dar nu uita ca la sfirsit sa-i atragi atentia " dar nu-i asa ca va simtiti mai bine c-ati vorbit despre asta?"
A, pentru facultate e mai complicat, ca trebuie sa inveti manualele-alea de rahat aproape pe dinafara
bad bad Annie
Junior Member

Mesajde onk » Mie Noi 05, 2003 11:03 am

in legatura cu postul anterior, : duh
aha, si psihiatrul si cu psihoterapeutul se ocupa cu cresterea pisicilor, nu? frate, mai sunteti multi? ;a ;a

ontopic:
ce cunostintze trebuie sa ai ca se devi un psiholog de elita?

filosofie
limba si literatura romana
talent
rabdare
vocabular
onk

Mesajde aphextwinz » Mie Noi 12, 2003 8:07 pm

onko, da' psihologie nu trebe? sau aia e disciplina optzionala? :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Noi 12, 2003 8:20 pm

pentru a fi un fin psiholog trebuie sa cunosti oamenii si viatza. sa fi inzestrat cu o inteligentza debordant de sclipitoare si cu un fler desavarsit.
nu oricine este asa ceva....in nici un caz o piz*a de a terminat particulara si se crede mare psiholog.

facultatea de psihologie doar formeaza aceste capacitati pe care unii oameni le au.

psihologia nu este o stiintza exacta....si nu oricine este capabil sa ii detina secretele.

asa cum nu putem deveni ..pictor sau scriitor.....nici psihologia nu este o meserie ce isi deschide portzile pentru totzi.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Mie Noi 12, 2003 11:56 pm

Ca sa poti sa intrii in mintea oamenilor nu e sufiecient sa faci fac. de psihologie. Trebuie sa ai acel har de a lucra cu oamenii. Trebuie sa cunosti "piatra filosofala" si mai ales trebuie sa ai o gandire deschisa spre orice fel de concept cel vei intalni in ale tale studii. No...din partea mea....Bafta!
Love2Fly
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Noi 13, 2003 11:02 am

in primul rand trebuie sa fii femeie.

serios, nu stiu nici un barbat la psihologie, numai gagici...
bad annie, psihologul nu e psihiatru, pt al doilea tre sa faci medicina ... doh, greu cu limba romana, multe nuantze ...
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde onk » Joi Noi 13, 2003 12:13 pm

Initial trimis de aphextwinz
onko, da' psihologie nu trebe? sau aia e disciplina optzionala? :D

la admitere e filosofia, de psihologie nush, si nu am avut pretentia ca stiu/spun totul, exhaustivule carele esti, ca sa zic asa, un indrumar...
onk

Mesajde Weet-weet » Dum Noi 16, 2003 1:37 pm

Eu am incercat la psiho , si a trebuit sa dau .. psiho de a X-a ... si nu mi-a placut , mi s-a parut cam greu . Bine , eu am incercat la psiho-pedagogie , dar cred ca tot aia e . In orice caz , trebuie sa stii psihologia de-a X-a super bine , sa stii toate virgulele de acolo si in plus de asta , nu sa le reciti , dar sa stii sa le interpretezi .
Nu stiu eu prea multe , dar ca psiholog , teoria este in primul rand pentru a te ajuta sa ai meseria si dup-aia , daca este cazul sa vorbim de oameni cu anumite patologii ... Trebuie sa ai in sange chestia asta , nu cred ca oricine poate deveni psiholog , ai nevoie de rabdare ... si rabdare si ... intuitie .. zic eu :rolleyes:
Anti pro-ana
Weet-weet

Mesajde Delphyna » Sâm Noi 29, 2003 8:06 pm

Ca sa raspund la prima intrebare: depinde unde vrei sa dai la psihologie... ca de exemplu la Cluj admiterea se face pe baza mediilor de la bac... sau cel putin ultima admitere asa a fost... ma intereseaza si pe mine si nu peste mult timp as cam incepe sa studiez si eu asta....
Delphyna

Mesajde bad bad Annie » Dum Noi 30, 2003 1:04 pm

dana
bad annie, psihologul nu e psihiatru, pt al doilea tre sa faci medicina ... doh, greu cu limba romana, multe nuantze ...

onk
duh, aha, si psihiatrul si cu psihoterapeutul se ocupa cu cresterea pisicilor, nu? frate, mai sunteti multi?

Nu pot spune in apararea postului meu anterior decit ca promit ca pe viitor ma voi abtine de la afirmatii hazlii, avind in vedere ce simt al umorului poseda unii forumisti.
De asemenea, fiind si eu curioasa chiar cit de dobitoaca sint, am cautat la intimplare pe google o definitie a psihologului ( in englezeste, pacatoasa de mine, togma finca romana e asa dificultoasa!). Se pare ca si astia sint la fel de la pamint ca si mine, caci uite ce mi-au raspuns:

"Web Definition: Psychologist - An individual who is trained to provide professional counseling on psychological and emotional issues and may also specialize in areas such as marital counseling, relaxation therapy, stress management, or sex therapy.
http://www.viahealth.org/cancer/glossary.htm"

Deci astia strica educatia tineretului roman studios, fire-ar definitiile de doi bani! Rog persoanele care au de argumentat la aceasta definitie sa-si trimita criticile direct la organizatia mentionata; tot asa cum si ele ar trimite o fetita trista ca si-a pierdut hamsterul direct la psihiatru!

Doh! (sau duh!, dupa unii autori)- ca sa tin si eu pasul cu fineturile psihologice ale nuantatei limbi romane...
bad bad Annie
Junior Member

Înapoi la Antichitati