piskeshu scrie:Faw, reciproca nu ie valabila!~p
vai, aceste cuvinte ne doare
teribil ne doare
c-otzet si cu moare
dupe alcoale
fenomenale
pese - daimoane, tot io sa te invatz bre frantzuzashti? ie "fliufi" cu accent pe "i"

piskeshu scrie:Faw, reciproca nu ie valabila!~p

ETAPA 1: PROBA #1 / 7
Proza: schitza satirica
Temen de finalizare: vineri, 15 aprilie, ora 12 GMT+2

faw scrie:bre, da' la intrebarea 2 nu-mi raspunde nimeni? (...)
2. Schita satirica trebuie sa urmeze neaparat stilul lui caragiale / musatescu? Pentru ca va marturisesc sincer ca io deja am o idee, numa ca nu prea se pliaza pe langa dansii
je scrie:dana, cf dexonline:
Schita = Specie literară]deci schita este - din punctul meu de vedere, nu vorbesc in numele intregului juriu aici - prezentarea unei intimplari, a unui eveniment, a unei aventuri - unice si singulare - iar cum cerinta prevede sa fie vorba despre o schita satirica - intr-un mod cit mai amuzant cu putintza.[/B]
si eventual, daca tot l-ai adus in discutzie pe caragiale, povestioara sa aibe si o morala sau o concluzie moralizatoare
offenderu scrie:schitza satirica poate fi a la caragiale sau a la vlad mushatescu, cum credetzi voi mai bine. atata vreme cat se satirizeaza o situatzie, un obicei, un grup social, etc...
, ca schitele umoristice sa nu fie nici a la caragiale nici a la musatescu ci sa fie cat mai originale si cat mai ... umoristiceÎnapoi la Concursuri creatii literare
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator