Coffee table: (extra)discutziile la concurs

Mesajde aphextwinz » Joi Apr 21, 2005 9:35 am

sodi, nu-tz place exprimarea aia, ia-o pe asta:

tre' sa faci o poezie dupa model (incrucisharea rimei, ritm, metrica):

http://www.fa-kuan.muc.de/SONET.RXML
aphextwinz
Junior Member

Mesajde mikutzul » Joi Apr 21, 2005 1:26 pm

Dupa ore de chin si durere am reusit sa termin de citit schito-romanele, foaaaaaarte dezamagit am ramas.Am cautat prin diferite surse intelesul cuvintelor schita si satira, mi-am facut o imagine si am incercat sa trag operele prin sablon.Ce a iesit nu are importanta, acu ma ingrijoreaza sonetul de dragoste.....mi-e greu si sa pronunt dragoste cu sonet in aceeasi fraza.
mikutzul
Junior Member

Mesajde older » Joi Apr 21, 2005 1:45 pm

am incercat sa ma abtin, dar nu prea-mi tine fitza...

Am citit de vreo doua ori toate "schitele" (cu vreo doo-trei exceptii nu prea seamana a schite nici din avion). Suntem fie lipsiti de inspiratie, fie lipsiti de imaginatie (cu mine in frunte...)

Ne urez succes si inspiratie la urmatoarea proba (ma abtin sa nu incep sa rad de pe acum...)
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
older

Mesajde Djinn » Joi Apr 21, 2005 2:38 pm

older scrie:Ne urez succes si inspiratie la urmatoarea proba (ma abtin sa nu incep sa rad de pe acum...)

ce-am ras io cand am vazut urmatoarea proba, da' ce ma rad acu ca vazui recomandarile lu nenea afexu ;P am belit-o.... asta ca punctu (1);

punctu (2): si care era ala de zicea ca "toata lumea se pricepe la dragoste"?! allow me, maestre: ~p ~p ~p

imi urez muuuuulta bafta, ca o sa am nevoie, mama lui de sonet de amoare, nici mai mult nici mai putin ;a

pese - nenea carturaru :D alea a lu eminescu in ce stil is? italian? ca vazui doo catrene si doo... tri-rene (ma scuzatz, nu m-am putut abtzine, cat pe ce sa scriu "trireme" ~p ).
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde h0va » Joi Apr 21, 2005 2:49 pm

eo am sugerat lu' domnu organizator..adica care vreau sa spun sa facem schinb de locuri..juratzii sa compuna shi noi..noi sa facem playback :D..

?!
h0va

Mesajde Djinn » Joi Apr 21, 2005 3:05 pm

abarnai cum e sa fii jurat, tinere :D lasa, mai bine compozitor...
Djinn

Mesajde aphextwinz » Joi Apr 21, 2005 3:13 pm

fluf, cu putzintica atentzie ai fi observat:
afex scrie:italian [...] avand shi varianta moderna in care octetul este impartzit in doua catrene
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Djinn » Joi Apr 21, 2005 3:18 pm

dupa care n-ai mai adaugat ca sextetul e si el impartit in doo...
lasa, asa-s io, ma leg de amanunte fara importanta :p si mai sunt si aberanta, pe deasupra ~p
Djinn

Mesajde Amaterasu » Joi Apr 21, 2005 5:45 pm

fluffy* scrie: [...]

punctu (2): si care era ala de zicea ca "toata lumea se pricepe la dragoste"?! allow me, maestre: ~p ~p ~p [...] .

Bre deci io spusei ca toata lumea se pricepe la lacrimogene, nu la sonete, da?! ca io spre ex ma bucur ca nu sunt in nadragii vostri, dar va astept la cotitura... cine stie ce bele sai geimin iese din voi... :p
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde kahlan » Joi Apr 21, 2005 6:33 pm

Jtiu ca m'am trezit tarziu, da "De treci raul Acheron..." e geniala:D

Inaodi (c. cui o fi) sonete + de dragoste = m'a loat naiba
kahlan
Junior Member

Mesajde h0va » Joi Apr 21, 2005 7:19 pm

(..)da "De treci raul Acheron..." e geniala

suptscriu..insa nu ie schitza..ie ce vretz voi numa' schitza nu..nici pe departe..nici macar nu seamana..ca sa nu mai zic ca nu rasare..insa ia asha ca..ca creatzie literara..ie beton :D

?!
h0va

Mesajde gaga » Vin Apr 22, 2005 8:46 am

De treci raul Acheron..., de P. D’Antesque
stil si estetica:10; tehnica:9; originalitate:10; Nota Finala:9.66 - n-a fost schitza, dar a fost excelenta ~P

bre cum zice si hova, sami bag p00lah. acu imi pare rau ca nu-s in juriu. bre cand se da o tema impusa cum plm sa nu dai doi pe line (daa eram juriu). are macar UNUL IDEE DESPRE CE INSEAMNA O SCHITA UMORISTICA? (except eiu ca el stie).

ok daca e bataie de joc la poezeaua care se vrea sonet o sa fac un haiku genial. ce conteaza care era proba, ce plm. sau poate un roman. asea.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Apr 22, 2005 9:00 am

danone...ce ai ? al 9-lea jurat este format din amatori...care nu stiu despre literatura.
oricum..notele noastre nu conteaza atat de mult.

cei 8 juratzi ai concursului..probabil ca stiu ce e aia schitza, sonet, rondel....etc ....si probabil ca vor puncta in consecintza.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Vin Apr 22, 2005 9:07 am

"de treci raul acheron" - un colaj cu shi despre personaje din juru' nostru, in genu' unor compuneri la mijto pe care le faceam prin primii ani de liceu cand cecilia din primu' rand era alba ca zabada shi totzi bagabontzii din spate faceau pe piticii. s-a adaptat astfel shi cenushareasa, imperiu' contraataca, cinci saptamani in balon dar shi alte povestiri al caror epic nu se regaseshte in patrimoniul literaturii universale.
spre deosebire de acestea, in pseudoschitza de fatza lipsa de inspiratzie a compromis shi epicu' (episodic, cum ar fi trebuit sa fie constrans de specia literara pe care aceasta scriere o parodiaza) shi umoru', shi l-a imboldit pe autoru'/-area ei sa caute in analele acestui forum pentru a spicui cate-o sintagma, cate-un personaj, cate-o salvare. criza de inspiratzie a ales shi subiectul - chiar acest concurs.
din pacate intreg angrenaju' n-are nici-un gust (de fapt unul vag de mocirla, stilu' balansandu-se intre nimic shi povestioare SF micutze in genu' lu' Bufnila ~p) in stilu' modernisto-aberant: "haide sa amestecam neshte cuvinte shi sa vedem ce-o ieshi". este laudabila strategia de marketing de-a lua ochii la proshti, shi cum vad ca se cam inghesuie pe parceaua celui de-al noolea jurat, o sa incerc din rasputeri sa mentzin balantza corectitudinii :D :j
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Apr 22, 2005 9:09 am

stai linistit tataie, si concurentii si juratii fac confuzii. da' tu ai voie sa postezi aici?
gaga

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Apr 22, 2005 9:11 am

daca nu am voie...sterge-mi posturile...si propune-ma la ban pe IP :D
dar eu zic ca am voie...pentru ca e un subiect de comentarii. plus ca v-am citit capodoperele...si sunt in tema cu acest minunat concurs.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Apr 22, 2005 9:16 am

miraculosule, n-ai voe
acest tred este destinat discutiilor la o cafea si-un tutun intre concurenti si jurati iar matale cum nu bei cafea si nici nu fumezi ai la dispozitie tredu "cronica carcotasilor" in tuata splenduarea lui

multumesc
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Shaki » Vin Apr 22, 2005 9:30 am

aphextwinz scrie:spre deosebire de acestea, in pseudoschitza de fatza lipsa de inspiratzie a compromis shi epicu' (episodic, cum ar fi trebuit sa fie constrans de specia literara pe care aceasta scriere o parodiaza) shi umoru', shi l-a imboldit pe autoru'/-area ei sa caute in analele acestui forum pentru a spicui cate-o sintagma, cate-un personaj, cate-o salvare. criza de inspiratzie a ales shi subiectul - chiar acest concurs.

afex, spre deosebire de restu mai mult sau mai putzin schitzelor aruncate pe-acolo, care nu au reushit sa-mi smulga nici macar un zambet, chinuite, nsphe despre scuala, restu despre alte prostii, cu subiecte neinspirate etc... "de treci raul..." mi-a placut, acu nu shtiu ce criterii de apreciere a umorului ai tu, dar mie mi s-a parut extrem de amuzanta. shi voi nota in consecintza :D
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde h0va » Vin Apr 22, 2005 9:40 am

deci shakule..tema a fost SCHITZA!..chit ca unele schitze sunt pruaste, plictisituare, etzetera, etzetera, acei uameni macar s'au chinuit sa faca cva pe tema data..ca a ieshit bine sau prost asta e treaba ta sa decizi, insa nu mi se pare normal ca o lucrare care nu respecta nici pe departe cerintza data sa fie apreciata mai mult ca o lucrare care a respectat tema impusa, chiar daca a ieshit mai prost..

cam atat..

?!
h0va

Mesajde aphextwinz » Vin Apr 22, 2005 9:41 am

shaki, este un motiv pentru care vacantza mare shi coelho sunt populari. ma bucur ca anumite teorii se confirma la tot pasu' ;)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gabuba » Vin Apr 22, 2005 9:48 am

sa ma dau cu parerea?
unele schite mi s-au parut gretoase. nu stiu, poate ca eu intr-un asemenea concurs nu aveam chef sa citesc tot despre cacat si pishat, dar cum doleantele mele ca si concurent vis-a-vis de alte creatii nu-s importante ma rezum la atat.
altele n-au prea fost schite. umoristice nici atat. eu cred ca cei care au dat-o pe tragic au vrut musai sa impresioneze , nerespectand una din regulile de baza .
au fost cateva lucrari bune, in rest nashpa.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde theOffender » Vin Apr 22, 2005 10:42 am

eu nu intzeleg de ce va certatzi aici:
1: tema a fost schitza satirica shi nu umoristica. satira se poate realiza shi prin altceva decat umor.
2: de treci raul de nushcine e schitza; aaa, ca voi nu vretzi sa fie din diverse motive, asta e altceva, nu inseamna ca nu face parte din specia genului literar numit schitza.
3: cu o singura exceptzie, toate sunt schitze (unele mai proaste, altele mai bune) dar sunt schitze (din 13 avem 12 schitze); cu o singura exceptzie, toate sunt satirice (din 12 avem 11);
4: unii au apelat la sarcasm (vezi cea cu primarii) altzii la goofy humor (de treci raul) iar altele au sperat ca propriile frustrari sa fie haioase shi vindicative (cele cu shcolile);

deci nu mai despicatzi firul de par in 3;
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde h0va » Vin Apr 22, 2005 11:03 am

nene offendare, conform carei definitzii zici dumneata ca "de treci rau.." ie satira?..exista definitzii alternative pt asta??:

Scriere in versuri sau in proza in care sunt criticate defecte morale ale oamenilor sau aspecte negative ale societatii, cu intentii moralizatoare; p. gener. scriere sau discurs cu caracter batjocoritor, muscator. Categorie estetica din sfera comicului, care critica cu violenta si caricatural pe cineva sau ceva.

daca da, lamureshte'ma shi pe mine care's oamenii, aspectele negative ale societatzii shi unde's intentziile moralizatoare din "de treci.." ???

asha daca tot treci pe la biuro, da'mi shi mie cateva exemple din schitzele citite de dumneata in care personagiile sunt ca in bancu cu vacile care croshetau sifon in bec sau personagii care ish taie capu' shi shi'l studiaza la lumina brichetei..deasemenea vreau sa aflu daca bancurile (ala cu ziua de nashtere shi ala cu vanghelie) sunt tot schitze satirice..

nu sunt oftcios, n'am fost shi n'o sa fiu f'odata, insa eo am incercat sa pastrez actiunea in sfera credibilului, personajele mele nu sunt supermani shi nici plante de apartament..din minimele mele cunoshtiintze de literatura schitza are un rol..hai sa zicem "educativ", dar daca tzie tzi se pare ca definitia postata de afecs lasa loc de interpretari sa nu fii surprins daca sonetul meu de dragoste va avea caracter necrofil sau scatofil..in fond iubirea ie un lucru subiectiv nu?!?..sper sa nu fiu depunctat din acest motiv, shi daca nu exista un astfel de sonet in literatura well, sunt gata sa'l inventez..

in rest numa' de bine..

?!
h0va

Mesajde gaga » Vin Apr 22, 2005 11:07 am

ofendere, te caci pe matale degeaba, nu e schitza si cu atat mai putin e satirica, si nu numai aia de care zic baietzii ci mai multe. sa iti intre in cap NU CORESPUNDE CERINTEI.

asa, acum ca am lamurit-o ma duc sa scriu glossa pentru concursu de sonet
gaga

Mesajde SOD » Vin Apr 22, 2005 11:14 am

nu tinere hova, ala cu primarii e solutzie de omorat carcalacii de bucatarie. multzumit?
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde mikutzul » Vin Apr 22, 2005 11:48 am

Mama ei de schita satirica, in cate din schite exista intentia de a satiriza?....eu am impresia ca-s relatari in marea lor majoritate.
mikutzul
Junior Member

Mesajde theOffender » Vin Apr 22, 2005 11:58 am

de treci raul e:
1: scurta;
2: actziunea se desfashoara in aceiashi zi, deci perioada scurta de timp;
3: surprinde interactziunea unor personaje intr-un timp scurt fara a se insista in dezvoltarea caracterului fiecaruia;
= schitza

1: se folosesc elemente alegorice in scopul portretizarii unor caractere reale;
2: a surprins perfect ceea ce se intampla chiar in acest moment ~p
Daca-mi permiteti sa va lamuresc, intervine Carturarul, caci simt o chemare metafizica in acest sens, eu as zice ca dilema oarecum nomenclatorica pentru noi si ontologica pentru acest remarcabil exemplar bovin, pe care eu, in lipsa unor informatii certe, l-as denumi fara rezerve si false inefabilisme bos egypticus vividus imaginarius, deoarece surse hieratice si deci irefutabile indica o posibila evolutie a sa ca hibrid de bos primitivus si bos fantasticus, ar fi putut fi rezolvata printr-un exercitiu relativ simplu si prozaic, care mie personal nu mi-ar fi pus deloc la incercare vigoarea gandirii -dar fie- anume, prin utilizarea unui irenism aprioric calat pe gurmandismul vetust al anticilor si in prezenta indispensabila a unei luciditati coerente nascuta din logica pura, aparandu-mi insa ca evidenta concluzia infailibila si absolut regretabila ca pana in acest moment -ah- frust gnoseologic nimeni nu a reusit sa dovedeasca valoarea epistemica a vacii faraonului.

sau in viatza de zi cu zi:

spre deosebire de acestea, in pseudoschitza de fatza lipsa de inspiratzie a compromis shi epicu' (episodic, cum ar fi trebuit sa fie constrans de specia literara pe care aceasta scriere o parodiaza) shi umoru', shi l-a imboldit pe autoru'/-area ei sa caute in analele acestui forum pentru a spicui cate-o sintagma, cate-un personaj, cate-o salvare. criza de inspiratzie a ales shi subiectul - chiar acest concurs.

sau

Ciclop incruntat, al carui ochi multifatetat se misca in toate directiile cu o viteza inspaimantatoare. Concurentii sunt strabatuti de un fior ancestral.

s-avem scuzatzi e satira

tinere hova, daca tu n-ai priceput ca personajele sunt oameni, ei bine, treaba asta trebuie sa te ingrijoreze numai pe tine...
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde gaga » Vin Apr 22, 2005 12:19 pm

da ofendere io mai ales la asta:

frust gnoseologic nimeni nu a reusit sa dovedeasca valoarea epistemica a vacii faraonului.

m-am cacat pe mine de ras. pacat ca nu participa si umoristu de sefinjfddki care ii place la neatzu ca lesinam dracului de cat mult umor are.

la asta:

Concurentii sunt strabatuti de un fior ancestral.

am colapsat ce mai.

acu' e o tzara libera si nu s-a inventat umormetru asa ca fiecare cu ale lui. da daca iti imprumut toata biblioteca de schitze satirice pe care cu mandrie o posed, nu ai sa gasesti NICI MACAR CEVA ASEMANATOR. da' ce stiu eu?
gaga

Mesajde aphextwinz » Vin Apr 22, 2005 12:19 pm

offendere: "e scurta, deci e scurta" ~p

atunci sper ca autorul respectivei scrieri a suprins shi nota inefabil de mica pe care o va avea din partea mea la originalitate (sa copiezi de pe fanclub, e cea mai josnica literatura - faceau shi unii prin ziare poante de-astea), plus notele mescalinic de mici la celalalte capitole date de limbaj (fior ancestral :rolleyes: ), ieshire din tema (tu identifici o caricatura, o alegorie, o cum vrei tu sa-i spui, noi vorbim de schitza satirica ca specie literara, nu ca substantiv comun care se poate aplica shi unei singure fraze)

shi vrei sa shtii care este adevaratul motiv pentru care vreau s-o depunctez? pentru ca unii concurentzi shi-au zagazuit talentul in constrangerile unui shablon pentru a fi cat mai pe subiect (shi lor le dau notele cele mai mari la proba asta), in timp ce altzii au batut campii "lasa bre, daca scrii doo vorbe despre cineva, tre sa fie satira. daca nu scrii prea mult, tre sa fie schitza".
aphextwinz
Junior Member

Mesajde SOD » Vin Apr 22, 2005 12:23 pm

bre, da stiu ca despicatzi firu in 76485684986095r0970.
datzi dracului notele alea si gata. oricum a fost neinspirat ca acest concurs sa inceapa cu satira.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Concursuri creatii literare