Coffee table: (extra)discutziile la concurs

Mesajde theOffender » Vin Apr 22, 2005 12:32 pm

noi vorbim de schitza satirica ca specie literara

eu vorbesc de schitza ca specie literara pentru ca numai schitza e specie literara. asha ca s-ar putea sa vorbim despre doua literaturi diferite; satira este calitatea atribuita unei specii literare shi ca urmare putem avea schitze, nuvele, romane shi piese de teatru satirice. asta unu.

dana & aphex: nu sunt in juriu shi ca urmare nu dau note; e parerea mea personala shi mi-o sustzin;

sper ca autorul respectivei scrieri a suprins shi nota inefabil de mica pe care o va avea din partea mea la originalitate

din moment ce o iei atat de personal nu pot sa spun ca intr-adevar e o satira shi shi-a atins scopul ~p
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde aphextwinz » Vin Apr 22, 2005 12:42 pm

offendere, satira nu este un adjectiv, deci nu este o calitate. nu ironiza pe cineva referitor la limba romana cand tu bajbai gramatica.

pe partea ai'lalta, in definitzia aia reluata de hova ai mai doo aspecte - primu' este legat de specia literara ("scriere care " ..) shi care are o definitzie mult mai restrictiva, ai'lalta reprezinta intzelesu' extins, care este folosit de shi de shoferii de camioane cand scot capu' pe geam shi "satirizeaza" participantzii la trafic.

din moment ce o iei atat de personal nu pot sa spun ca intr-adevar e o satira shi shi-a atins scopul

te potzi lauda ca i-ai facut un deserviciu autorului incercand sa-mi bagi ceva pe gat shi convingandu-ma de valoarea coelhiana pe care o are. aviz amatorilor care se mai gandesc sa faca vreun lobby.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Apr 22, 2005 12:43 pm

doua literaturi diferite

da-o-n pizda ma-sii de treaba, cum ai identificat tu literatura aia diferita? ia aici:

dslfhsldkfj sediofuja;psd opfdgipfo lsd;afjsd; blablablablablablablablablablabla
ugabugabuga jsdfiusdfuisd bliong zboing

e ... stii ce e asta? e o alta literatura si asta e o schitza ca e scurta si are umor ca daca tu nu pricepi e clar, vorbim de un ALT fel de literatura. hai sa ne radem

dana & aphex: nu sunt in juriu shi ca urmare nu dau note; e parerea mea personala shi mi-o sustzin;

zaofender: evidamont, io doar iti arat ca parerea ta nu are rezon si repet, la schitze umoristice sunt la mine acasa (ca si critic si cititor, nu ca scriitor, la proze umoristice is varza, sodi e taticu' lor)
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde SOD » Vin Apr 22, 2005 12:44 pm

io unu nu va mai suport. conteaza ce si cum pana la urma? alea sunt scrise, nu se mai pot modifica, bolovanu a fost aruncat deja. pula noastra, ne invartim in juru cozii sau ca un coi intr-o galeata.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde aphextwinz » Vin Apr 22, 2005 12:48 pm

bei sodule, nu conteaza nimic, parerile deja sunt impartzite.
mie unu mi-a sarit tzandara cand totzi pupau respectiva scriere in p00la virtuala.

plm
aphextwinz
Junior Member

Mesajde SOD » Vin Apr 22, 2005 1:00 pm

pai atuncia datzi in maciuca mea verdictu si cu asta basta.
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde aphextwinz » Vin Apr 22, 2005 1:04 pm

pai am intzeles ca trebuie stabilit un barem pentru notele legate de tehnica (cat se scade la agramatzi, la aia care ishi dau cu stangu-n dreptu' cu cuvintele, la ieshiri din tema :D)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Reatrd » Vin Apr 22, 2005 1:09 pm

In legatura cu ce discutati voi, m-am uitat si io peste al 9-lea jurat si mi-a cam sarit in ochi:
De treci raul Acheron..., de P. D’Antesque
stil si estetica:10; tehnica:9; originalitate:10; Nota Finala:9.66 - n-a fost schitza, dar a fost excelenta ~P

Nu mi se pare deloc okay sa ii dai cuiva, care consideri ca nu a respectat cerintele, o nota aproape maxima.

One more thing: Daca tot se cam stie deja a cui a fost care schita, propun sa se schimbe pseudonimele la proba urmatoare.
Isn't it rude enough to be alive when nobody likes you?
Reatrd
Junior Member

Mesajde Daimon » Vin Apr 22, 2005 1:16 pm

da, are dreptate Reatrd, si aphex cu zagazuirea talentului pentru a te conforma normelor meschine...dar totusi parca nu imi vine sa fiu atat de drastic!

nu stiu de ce v-ati legat de limbajul lui D'Antesque... eu sunt convins ca efectele sunt cautate si nu intamplator se exprima asa.

tocmai pentru a evita discutii de genul asta, ca ba e schita, ba nu e schita.. a fost o idee buna ca aphex sa scrie acolo negru pe alb (pe gri de fapt) ce si cum se asteapta de la proba urmatoare! (asa sec si militaros cum a facut-o)
Daimon

Mesajde nbm » Vin Apr 22, 2005 1:36 pm

SOD scrie:pai atuncia datzi in maciuca mea verdictu si cu asta basta.

nenea SOD, domnu organizator ne-a dat termen pina luni pt. notare. deci mai e tinp de analiza...

in alta ordine de idei, stiam ca justificarile se dau in general post-factum, nu inainte. asha ca propun sa lasam justificarile pt cine le va cere dupa notare si sa nu mai speriem concurentzii de pe acum cu spectrul notei minime :D

asdaf: cit priveste cerintzele, io cred ca atit subsemnatu, cit si offenderu, le-am precizat destul de clar inca de la inceputu probei, iar acum afex a facut precizarile pt cea de-a doua proba.
cine nu se conformeaza va fi depunctat
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde gaga » Vin Apr 22, 2005 1:41 pm

Daca tot se cam stie deja a cui a fost care schita

merluc, eu nu stiu absolut deloc.
si apropos, sod are dreptate intr-un fel, gigea era sa se dea schitele, notele si cumva mai tarziu discutiile (acu' daca tot s-a iscat nu puteam sa tziu ciocu mic). sau nush cum, ideea e ca juriul e influentat acum chiar daca nu vrea.

si apropos, e concurs, te tii de reguli sau iti bagi cracii? cam asta era ideea.

fgsahd: nbm, cu treaba aia ziceam si io ca sunt de acord cu galagie postcoitum
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde theOffender » Vin Apr 22, 2005 1:47 pm

satira nu este un adjectiv

1: satiric este ADJECTIV (schitza satirica), domnul meu shi nu te mai lega de gramatica mea cand tu habar n-ai ce vorbeshti shi o dai in dodii. sa nu-tzi imaginezi ca o sa ma las ridiculizat de tine. ai greshit, taci in plm shi nu mai o tot intoarce ca nu ma intimideazi;

2: nu faceam lobby lucrarii respective nici nu am zis ca e cea mai buna shi nici nu m-am rtostogolit pe jos de ras citind-o. am zis doar ca e o schitza shi ca e satirica shi ca urmare corespunde cerintzei probei. atata doar. ce nu tzi-e clar?

iar tu dana nu sesizezi diferentza dintre o schitza satirica shi una umoristica asha ca toata biblioteca ta e nula in aceasta disputa. am spus-o shi o repet: o satira nu este neaparat umoristica

disputa incheiata
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde aphextwinz » Vin Apr 22, 2005 1:54 pm

offendere, te bashici ca hubba bubba.

stai shi tu peste weekend shi rumega-mi vorbele, iar daca mai ai probleme itzi trimit explicatzii suplimentare pe pemeu.

sa nu-tzi imaginezi ca o sa ma las ridiculizat de tine.
ridicol fiind, nici nu prea ai cum ;)

ai greshit, taci in plm shi nu mai o tot intoarce
Invincibilu' recidiveaza autoproclamandu-shi victoria ~p
aphextwinz
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Apr 22, 2005 2:02 pm

ce plm aveti bre? ati loat-o razna cu discutiile care din puntu meu de vedere (vaz ca si al enbiemului ) nu-si au rostu inainte de verdictu final . io zic sa ne balacarim sanatos , asa cum se cuvine si cum ii sta romanului bine , dupa afisarea rezultatelor finale de luni
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde SOD » Sâm Apr 23, 2005 11:41 am

bre oamini buni, am rascolit de mi-a venit cu rau. in ce consta toate cele 7 probe?
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde Djinn » Sâm Apr 23, 2005 12:15 pm

nu stim dinainte. pe masura ce se termina o proba se afiseaza urmatoarea.
aici: http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=14198

proba doi e sonet de amor :D (vezi si recomandarile exprimate pe acest tred de carturaru :p )
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde Djinn » Sâm Apr 23, 2005 12:17 pm

nu stim dinainte. cand se termina o proba se afiseaza urmatoarea.

proba doi e sonet de amor :D (vezi si recomandarile exprimate pe acest tred de carturaru :p )

ps - muedialupromtelecom ;P
Djinn

Mesajde Djinn » Sâm Apr 23, 2005 12:28 pm

nu stim dinainte. cand se termina o proba se afiseaza urmatoarea.

ps - MULTAmuedialupromtelecom :M
Djinn

Mesajde nocturna » Sâm Apr 23, 2005 12:53 pm

pai daca tot atz dat tonu la dicstractzie inainte de note, sa dau shi eu: slab, slab, foarte slab !! pai, cand zic schitza ma gandesc la ceva scurt, or unele numa scurte nu sunt...apoi, umorul, in multe cazuri, sublim dar practic inexistent, pierdut undeva intre clasa a 3-a shi a 4-a. orice ar zice offendiiiiiii, critici mai lejer shi prinzi mai repede cititoru cu o doza de umor.

alceva, sincera sa fiu nu ma ashteptam sa dau peste gresheli gramaticale grave, shi cand zic grave, ma refer la d'alea impardonabile, de genu:
semenii nostrii

shi asta e doar un exemplu. ce pot sa zic, grav nene, grav !
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde eyewitness » Sâm Apr 23, 2005 1:11 pm

nocti, aia nu-i nimic , mi-am notat io unele de mare rafinament da le voi publica numa dupa afisarea notelor ca nu vreau sa influentez juratii
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde SOD » Sâm Apr 23, 2005 2:03 pm

epigramele astea de dragoste se trimit cu alt pseudonim?
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde nbm » Sâm Apr 23, 2005 3:42 pm

SOD scrie:epigramele astea de dragoste

am impresia ca o sa ne distram colosal la a doua proba :D
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde piskeshu » Sâm Apr 23, 2005 4:01 pm

Io am impresia ca n+o sa fie prea mult material de distractie.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde older » Sâm Apr 23, 2005 4:11 pm

juriul cel putin o sa se distreze de minune, noi, concurentii... brrrr
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
older

Mesajde Amaterasu » Sâm Apr 23, 2005 4:39 pm

hehe.. pai that`s the whole point :j

haidi bre ca n-are cum sa fie prea greu.. :D
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde SOD » Sâm Apr 23, 2005 5:13 pm

nbm scrie:am impresia ca o sa ne distram colosal la a doua proba :D

este ca team facut sa te razi? a dracu drac, usor e de pe margine.
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde theOffender » Sâm Apr 23, 2005 5:33 pm

SOD: -> sonetele se trimit, evident, sub un alt pseudonim
theOffender

Mesajde older » Sâm Apr 23, 2005 5:35 pm

in ritmul asta de schimbat pseudonime raman si la capitolul asta in pana de idei ~p
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
older

Mesajde gabuba » Sâm Apr 23, 2005 11:34 pm

mda, eu ma scuz inainte sa s-arunce cu pietre necrutatorii astia [ zisi si (in)jurati i] pentru cele 3-4-5 greseli stupide si din neatentie facute in mareata creatie literara. regret, pe viitor o sa recitesc mai cu atentie.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde nocturna » Dum Apr 24, 2005 10:19 am

gabitzule, te-ai shi simtzit cu musca pe fes ? nu-mi spune ca aia era a ta. ~p
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Concursuri creatii literare