O shueta...amicala

Mesajde gaga » Mie Mai 18, 2005 2:17 pm

io-s convinsa ca e buna ideea, adica chiar imi place, desi nu m-am gandit nici o secunda la asta (in capu meu concurs pe fc = fc = pm) da' in conditiile astea tre sa se ocupe altcineva de lucrari din circumstantze pur tehnice, vb serios si nu are legatura cu "altercatia". deci votati :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde eyewitness » Mie Mai 18, 2005 2:21 pm

sod,
-nu s-a pus niciodata problema transmiterii lucrarilor altfel decat pe PM. regulamentul concursului de creatii part II este de fapt o continuare a regulamentului postat de ofender
-in conditiile fanclubului paragrafele pot fi substituite f usor de un rand liber

fluffy
- nu sunt posibile atasamentele pe PM, cu alte cuvinte, merengueeee :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Djinn » Mie Mai 18, 2005 2:28 pm

aiule... ;a X-( ;P :moon: :z

evident, azi sunt in toane bune :j
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde Djinn » Mie Mai 18, 2005 2:29 pm

aiule... ;a X-( ;P :moon: :z

evident, azi sunt in toane bune :j

carevasazica, apropo de postarea operelor: ramane cum s-a stabilit initial?
Djinn

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 18, 2005 2:34 pm

atzi luat-o razna,

a) din start multzi am spus ca acceptam grafia cu "sh/tz". unii zic ca este ton de chat, dar din cate shtiu tonul nu este dat de alfabet :rolleyes:
b) lucrarile se trimit prin pm. ashadar este de datoria autorului sa-shi asheze lucrarea in pagina PM-ului asha cum vrea el sa-i apara in thread-ul de concurs.
se poate lasa un rand gol intre paragrafe shi exista suficiente comenzi ([bla]...[/bla]) prin care se poate asigura un aspect rezonabil al lucrarii.

peseu: apropou de alte forme - cum ar fi sa-i trimita unu' pe mail lu' danone un jpeg care reprezinta o foaie scrisa de mana shi scanata shi astfel sa se apuce saracu' organizator sa redacteze lucrarea pe threadu' de concurs ~p
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Alienor » Mie Mai 18, 2005 3:16 pm

Daca ajungeti la concluzia ca nu trebuie tinut cont de sh si tz, e ok, o sa ma conformez. Oricum asta a contat putin la notare (cam 0.5 la estetica deci cam 0.16 din totalul notei).

Mie mi se pare ca tz si sh taie uneori din gravitatea si incarcatura unor cuvinte; uite-aici:

Nu credeam sa-nvatz a muri vreodata;
Pururi tanar, infashurat in manta-mi,
Ochii mei naltzam visatori la steaua Singuratatzii

Cand deodata tu rasarishi in calea-mi,
Suferintza tu, dureros de dulce...
Pan-la fund baui voluptatea mortzii
Neinduratoare.

"mortzii", "singuratatzii", "suferintza".. parc-ar suna mai bine scrise normal, nu?
Asta-i doar asa, pt exemplificare; cum am mai spus, o sa-ncerc sa ignor faptul ca o lucrare e scrisa ori ba cu shtzshtzshtz.
Alienor
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Mai 18, 2005 3:22 pm

flufi, iote dragutza http://www.mindspring.com/~adiascar/musica/mereng.htm

sau era vorba de merenghi ala de la cofetarie?
gaga

Mesajde SOD » Mie Mai 18, 2005 3:30 pm

Alienor scrie:Daca ajungeti la concluzia ca nu trebuie tinut cont de sh si tz, e ok, o sa ma conformez. Oricum asta a contat putin la notare (cam 0.5 la estetica deci cam 0.16 din totalul notei).

si-o sa vedetzi cum la final o sa conteze amaratele astea de sutimi.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde Djinn » Mie Mai 18, 2005 3:32 pm

danone, ma bucur ca macar ai binevoit sa studiezi problema, da' nu era nevoie sa te inclini asa in fatza mea ~p

deci nu meringue de la cofetarie, aia e bezea (parca).

Ma oftic ca n-am melodia aia, v-o puneam mintenash, macar sa va culturalizati si voi umpic. :p
Djinn

Mesajde piskeshu » Mie Mai 18, 2005 3:40 pm

Ie cumva melodia aia penala pe care tot o dadea penalu de Wilmark la emisiunea aia de cacat cu muzica latino?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde Djinn » Mie Mai 18, 2005 3:46 pm

bre, nush ca n-ascult statia aia de radio.
Ie o melodie cu un tempo foarte rapid; refrenu' ie "merengueeee....(etc, ca nu stiu cuvintele)" :D

later edit: ie Simone Moreno - Flor Cubana.
ps - nesuferitilor.
Djinn

Mesajde gaga » Mie Mai 18, 2005 4:01 pm

tante flufi daca matale crezi caconfundam merengue cu vreo gavota te inseli, am pus linku pt pijkesh :D io gugalisem de cand ai trimis lucrarea sa vaz din ce tzara provine :D

vaz ca nu va grabiti cu lucrarile la proba urmatoare, io maine is acasa si nu am meilu de firma, nu uitati pt cei cu urgente si probleme.
gaga

Mesajde eyewitness » Mie Mai 18, 2005 4:06 pm

intre acordurile de merengueee stiute numa de fluffy inseram doo punte de regulament

1/ in atentia juratilor = NU SE DEPUNCTEAZA grupurile de litere sh si tz
2/ in atentia concurentilor = lucrarile se trimit in continuare pe PM. evidentierea paragrafelor se face printr-un rand lasat liber. juriul sa ia nota de acest aspect.

multumesc
eyewitness

Mesajde paiacec » Mie Mai 18, 2005 4:32 pm

si doi, pan la urma proba doi ie pana maine la 12? nu de alta, na io n-am scris nimica.

Bate palma bre!Ca nici io.In loc sa ma ocup de ferengi io pictez baia.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde nbm » Mie Mai 18, 2005 4:45 pm

aiule, io o sa ma conformez cu shtz-urile vietzii (sic)

da' pa bune de n-are dreptate alienor. taie din farmecul lucrarii.
io zic ca daca pot fi evitate, sa fie evitate ;)
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde SOD » Mie Mai 18, 2005 4:48 pm

...si depunctarile au ramas.
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 18, 2005 4:56 pm

"sh" = "s" = doo aproximari pentru aceeashi litera. una fonetica, alta grafica.
a scrie cu "s" shi "t" nu cred ca este corect (ma intreb daca Academia a prevazut ceva in acest sens, adica in sensul celor care inlocuiesc stiloul cu qwerty-ul). s-a obishnuit lumea intrucat, grafic, este cea mai mare apropiere (sau mai bine zis era, acu' exista Unicode :p). fonetic, de cand cu lingua saxonica, tehnologia a fost dublata de inventivitate.

sa vedetzi cum scriu rushii shi bulgarii cu alfabet adaptat la qwerty :)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde sin ella » Mie Mai 18, 2005 5:38 pm

cam astea sunt concluziile mele dupa ce am citit toate comentariile si toate lucrarile:

s-a ajuns la vorbele lui danone care a prevazut de la inceput ca juratii o sa interpreteze diferit termenul „erotica“

se noteaza imprastiat, dezorganizat sau mai bine spus fiecare puncteaza dupa cum il taie capul si asta incearca si SOD sa va spuna (printre altele) de vreo doua, trei saptamani: unii depuncteaza sh si tz, altora li se pare de prost gust cuvantul rahat intr-o lucrare, dar apreciaza cuvantul pishat dintr-o alta lucrare, altii nu inteleg sau nu apreciaza o metafora si depuncteaza lucrarea, altii sunt orbiti de o presupusa originalitate intr-o lucrare si trec cu vederea alte lipsuri samd. (daca imi mai aduc aminte de ceva, o sa aduc completari)

ce dovedesc toate astea? CA E NEVOIE DE UN BAREM DE NOTARE PENTRU TOTI JURATII in care sa se specifice clar ce anume se puncteaza respectiv depuncteaza si cu cat. daca vreun jurat are chef sa intocmeasca unul dupa modelul celui postat de jariv, dar ceva mai lejer, ar fi tare bine, cred eu.

eu sunt 100% convinsa ca cel mult un membru al juriului a sesizat TOATE greselile de punctuatie si de ortografie din TOATE lucrarile.
sin ella

Mesajde SOD » Mie Mai 18, 2005 5:59 pm

Fiind ora 19.00 si cum raspunsurile solicitate intarzie sa apara, consider ca este o totala lipsa de respect fatza de mine si implicit fatza de totzi concurentzii, drept pentru care ma declar nul si neavenit in cadrul acestui concurs.

E inadmisibil ca o mare parte a juratzilor sa ignore doleantzele concurentzilor, sa nu catadicseasca sa dea macar un mic post explicativ, cu toate ca au fost online.

Succes in continuare , atat concurentzilor cat si juriului. Sper sa fie un concurs mult mai linistit de-acum inainte.
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde eyewitness » Mie Mai 18, 2005 6:29 pm

consider ca este o totala lipsa de respect fatza de mine si implicit fatza de totzi concurentzii

E inadmisibil ca o mare parte a juratzilor sa ignore doleantzele concurentzilor

sod,
se pare ca numai fata de tine. din 11 concurenti la aceasta proba, pana acum duar tu cu keshu pretindeti ca ati fost dezavantajati de note. daca cumva esti purtatorul de cuvant al tuturor concurentilor atunci este ok. atunci cand acuzi un juriu de incompetenta , pentru ca in final asta este ideea , sau cel putin asta am inteles io pana acum , cred ca ar trebui sa vii cu argumente clare, concise si la subiect. sau, poti propune schimbarea unuia sau mai multor jurati, iar daca votul concurentilor este majoritar, atunci se procedeaza la schimbare. totusi repet, sunteti 2 din 11 care v-ati exprimat nemultumirea. unde sunt ceilalti concurenti ?
personal as fi dorit sa aud si parerea lor.

ceea ce cred io insa, este mai mult o izbucnire de orgoliu din partea ta si a lui keshu si poate nu acceptati ca unii mai tineri si poate mai neinitiati in arta scrisului sa fie notati mai bine decat voi. poate impresia personala despre valoarea fiecaruia din voi este de supraevaluare. poate gresesc sau poate nu. dar cam asta este impresia generala pe care o lasati.

faptul ca te retragi este optiunea ta dar nu mai defila cu posturi gen "in ciuda tuturor nedreptatilor, eu sunt un luptator si voi lupta pana la capat". este penibil.
eyewitness

Mesajde SOD » Mie Mai 18, 2005 8:53 pm

bun.

eyewitness, de o luna de zile tot intreb si intreb. de o luna de zile imi tot expun punctul de vedere. si tot de o luna de zile nu primesc nici un raspuns. efectiv nu am fost bagat in seama.

renunt la concursul asta nu pentru ca , citez : " nu acceptati ca unii mai tineri si poate mai neinitiati in arta scrisului sa fie notati mai bine decat voi ", ci din principiu. si da , sunt un luptator, dar de la a lupta pentru ceva, orice ar fi acel ceva si a simtzi bataia de joc pe care am simtzit-o in ultimile doo zile, e cale lunga. renuntz pentru ca am coloana vertebrala si nu imi incalc principiile.

discutzia pe care tot am incercat s-o port cu juriul a fost mai mult decat principiala, eu cerand nici mai mult nici mai putzin decat niste reguli, explicatzii. Nicidecum rectificarea notelor. in viatza mea nu mi-a fost frica de competitzie, iar daca mi-ar fi fost probabil ca nu ajungeam unde sunt acum. tzin sa-tzi aduc aminte ca la primul concurs si tu ai renuntzat, tot datorita principiilor.

pot foarte bine sa scriu in continuare, dar in afara concursului, pentru ca simt ca sunt ingustat, creativ vorbind, de niste regului care nu-s tocmai bune.

si daca eu as fi purtatorul de cuvant al concurentzilor, tu ar trebui sa fii cel al juratzilor? care parte din "ca o mare parte a juratzilor " n-ai intzeles-o ? eu am vorbit pentru mine si nicidecum pentru chesu sau altcineva.

gdjhf : si inca ceva. da, sunt penibil. peste tot pe unde am umblat m-am umplut de penibil.
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde eyewitness » Joi Mai 19, 2005 5:34 am

sod,

personal nu vreau sa intru in polemica cu tine pe forum, te pot injura mai lesne la o bere macsim doo :D

sunt 8 jurati din care nbm si alienor si-au expus punctul de vedere in detaliu vis a vis de lucrarea ta. personal nu vad ce ar mai putea sa-ti spuna . ai dreptul sa ceri fiecarui jurat din cei 6 ramasi justificarea notelor, in detaliu. daimon si amaterasu si poate si altii nu au inteles finalu cu nivelul 2. nu au gustat umorul. asta este. si io mai spun cate o gluma in cercu nostru de prieteni si nu rade nici aragazu. ce sa fac acum , sa-l arunc pe asta si sa-mi cunpar indesit?

critici regulamentul ca nefiind bun. ok. ai bagat coishpe posturi dar in nici unul nu ai venit cu o propunere, cu o idee, pentru a modifica regulamentul.

ceri explicatii si nu ti se dau pentru ca nimeni nu intelege ce anume doresti. le ceri la modul general. nomineaza juratul si cere-i explicatii pentru notele pe care le-a dat. mi se pare mult mai simplu.

nu jtiu pe unde ai unblat tu si ce-ai facut insa pe tredu asta te apropii de ridicol daca te lamentezi perpetuu fara a fi clar si concis si a cere concret ceea ce vrei
eyewitness

Mesajde baixinho© » Joi Mai 19, 2005 8:13 am

eyewitness scrie:si io mai spun cate o gluma in cercu nostru de prieteni si nu rade nici aragazu.

daca razi tu, este suficient.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde piskeshu » Joi Mai 19, 2005 8:34 am

eyewitness scrie:sod,

ceea ce cred io insa, este mai mult o izbucnire de orgoliu din partea ta si a lui keshu si poate nu acceptati ca unii mai tineri si poate mai neinitiati in arta scrisului sa fie notati mai bine decat voi. poate impresia personala despre valoarea fiecaruia din voi este de supraevaluare. poate gresesc sau poate nu. dar cam asta este impresia generala pe care o lasati.

Io am explicat de ce m-am retras. Da' repet. Consider ca o mare parte a juriului si-a dovedit incompetenta analizand lucrarea mea drept o posibila poveste de Hustler. Asta demonstreaza clar ca io si cu oamenii astia avem idei fuarte diferite in ce priveste "creatia " literara. De asemenea am observat ca se puncteaza chestiile scrise cinstit, tocilareste, ca la manual, chiar daca n-au nimic special. Chiar daca n-au suflu ca sa zic asa, daca ie buna tehnica si punem si 3-4 paragrafe ne-am scos. Pai faza asta ie de cacat. Sincer, diferenta de la 3 la 8 ar cam trebui sa dea de gandit unora, "mai mici si mai talentati decat mine".

Hai sa pun un paragraf. Uf ce bine ie. Asa ... nu cred ca m-am supraevaluat, m-ati supraevaluat voi la probele din concursul anterior cand am scris niste chestii chiar de cacat, spre deosebire de povestea asta. Asa ca am observat ca: scrie prost , da' corect, si departe o sa ajungi in concurs, asta ie deviza.

Ultimu paragraf: oricine se uita pe lucrarile alea o sa gaseasca cel putin 4 (asta cu maxima indulgenta) care-s mult mult mai pruaste decat a mea.
piskeshu
banned

Mesajde gaga » Joi Mai 19, 2005 8:37 am

Acest subiect este vizionat in acest moment de : 5 (3 membri si 2 vizitatori)
danone*, piskeshu

da bah kesh, uitete ca de concurat lula :D

iaodi, io ma duc sa mai beau .... asta ... sa mai dorm o bere, plm, o tzara si cand ma intorc sper sa fie mai mult de 4 (patru) lucrari in inbocs, bre cozmin si cecule, ce daca iesitz bre mereu ultimii? facem si un premiu cu curunsus si dam - 150$ - un sidiu etc, nu ie frumos?

edit: kesh mie mi sar rupe in coishpe de juriu si ash scrie cu sau fara scandalu' aferet, te-ai retras din orgoliu, cum adica, sa iasa lutzele in fatza geniului carpatzilor? lasa vrajeala :D

si daca nu ai avea atata orgoliu in cuaie ai reveni si ai mai scrie ca concursu e deschis oricand :p

vox populi vox plm :dir:
gaga

Mesajde piskeshu » Joi Mai 19, 2005 8:53 am

Ie vorba de o incompatibilitate intre mine si membrii juriului, in sensu ca n-o sa accept in veci sa concurez intr-un concurs jurizat de niste oameni care pun Blind Date in fata povestirii mele. Si ma fut in iel orgoliu, nu ie vorba de asta aici.
Ie vorba de-a nu pierde timpu de-ampulea enervandu-ma fara rost.

Lutzele... stau in prima banca, ridica mana , t-o baga-n ochi si-o sa castige concursu.
piskeshu
banned

Mesajde eyewitness » Joi Mai 19, 2005 9:01 am

sin ella scrie:CA E NEVOIE DE UN BAREM DE NOTARE PENTRU TOTI JURATII

maciuci dominicane...merengueeee :D

uite, cand ai tinp concepe-l tu pe ala. fiind vorba de creatii literare libere si nu de analiza literara la o nuvela sau schita sau plm, nu vad cum s-ar putea intocmi un barem tip.

pijkej, lucrarea ta io inca nu o pot incadra in notiunea de "literatura". daca am loa tuate cele 11 lucrari si le-am prezenta unei edituri pentru publicare, sub titlul de "povestiri erotice", cate sanse de a fi tipatita ai acorda tu propriei creatii ?

puate sunt io depasit de trendul literaturii secolului 21, in special al celei erotice, insa personal io unu nu as publica-o :)
eyewitness

Mesajde Djinn » Joi Mai 19, 2005 9:02 am

ce de frustrari si orgolii p-acia... bine mah, voi scrieti de placere sau ca sa va satisfaceti orgoliul?

E absurd sa impui un barem strict de notare la un concurs de literatura, ce nu intelegeti?!

Cate capete atatea pareri, de gustibus non disputandum, toti suntem niste genii neintelese... mai vreti? ca mai am d-astea carca.

danone, pazea ca trimit sefeu' :D pe PM ofcors. De mine nu scapati.
Djinn

Mesajde piskeshu » Joi Mai 19, 2005 9:07 am

Aiule, in contextu literaturii de azi, crede-ma ca sansele de a fi publicata aia sunt mult mai mari decat ale multor dintre povestirile din concurs.
piskeshu
banned

Mesajde eyewitness » Joi Mai 19, 2005 9:13 am

este posibil nu ma mai mira nimic. probabil ca si manelele sunt in topul vanzarilor la nivel national, comparativ cu alte genuri muzicale, din acelasi motiv, gradul avansat de civilizatie si cultura in care traim.
eyewitness

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Concursuri creatii literare