O shueta...amicala

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 2:55 pm

zeci de variante plauzibile, asa ca e chiar greu sa fii foarte original

nu inteleg de ce daca un subiect este plauzibil nu poate fi si original in acelasi tinp? io nu cred ca plauzibilul exclude originalul.

fluffy merluc, lucrarea ta a fost singura cu o doza de umor. ai reusit sa-mi scoti un zanbet pe gurita mea gingasha :D
am altoit a 3a nota corespunzator
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde nocturna » Mie Mai 25, 2005 2:57 pm

dupa ce ai cercetat atent lucrarea cu ochishorii tai frumoshi, nu ? :D

ie caldura din biro. ceva infiorator !
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 2:59 pm

ochi frumosi, guritza gingasha... breeee, intru la banuieli ~p

merluc, multzumesc ca mi-ai spus :) e bine sa stii ca ai reusit sa starnesti cititorilor neste reactii pozitive.

ps - daca un subect e plauzibil, atunci rezulta probabilitatea ca f. multi sa se fi gandit la el, therefore sufletu' originalitate :p de fapt, cu cat e mai plauzibil, cu atat... etc.

nashica, am un evantai mare de lemn, d-ala de de agatza decorativ pe perete :D sa ti-l trimit prin dhl?
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 3:04 pm

si mai ieczista si posibilitatea ca nimeni sa se fi gandit la iel
deci flu-flu nu ma loa cu 6 din 49, da ?
eyewitness

Mesajde gaga » Mie Mai 25, 2005 3:06 pm

Oribilul Mosh scrie:Ii rog pe cei responsabili sa afiseze clasamentu general dupa doua etape...cu nickurile participantilor. Ca sa fie totul clar. 10x

moshu, n-avem momental responsabilu a predat gestiunea si se asteapta numirea unuia nou, dice, iar te-au dat afara de la munca si te plictisesti si vrei sa pui trebile la punt? :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde sol » Mie Mai 25, 2005 3:09 pm

Acuma stiu de ce-am sughitat toata ziua. Intai s-o trimit am citit-o la catel, a plans saracu, am mai schimbat-o, io s-acuma plang cand o citesc, stati sa vedeti ce-o sa mai plangeti la ploaie!
sol
Junior Member

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 3:10 pm

eye, nu te iau cu absolut nimic :rolleyes:
la calcule nu stiu sa trec mai departe de media aritmetica ~p iar la ghiceli in cafea si intuirea rezonantei numarului x in legatura cu zioa de extragere y sunt boaca. :D

dar un asemenea subect e foarte greu de gasit. Io, ca om cu iesperenta in domeniul ideilor care vin pe nepusa masa in miez de noapte si cand le cauti in faptu zilei c-ai nevoie de ele nu-s si pace, sustin ca e destul de greu sa gasesti o idee si plauzibila si originala in 2-3 saptamani (cat cred ca aveam de cand s-au afisat toate probele etapei 1).
parerea mea :con:

danone, nu te razgandesti?
Djinn

Mesajde Alienor » Mie Mai 25, 2005 3:11 pm

eye, plauzibilul poate fi original. insa dat fiind ca tema era "eu in 2125", era necesara o zugravire a contextului anului 2125 (ori, macar in ce priveste progresul tehnic si posibilele modificari naturale, treaba asta s-a facut de mii de ori).. O povestire cu tema "povestea mea", "iubire", samd, lasa intr-un fel mai mult loc de originalitate, cred.

totusi, e drept ca 2125 nu trebuie privit doar prin prisma tehnologiei.. originala ar fi fost, de exemplu, descrierea unor schimbari majore, zguduitoare in psihologia/credintele/sistemul de valori ale oamenilor ori in modul lor de viata .. fara vreo mentionare de detalii tehnice.. dar poate ca s-ar fi depunctat.. cand auzim sf ne gandim imediat la masinarii ori extraterestri.
Alienor
Junior Member

Mesajde nocturna » Mie Mai 25, 2005 3:13 pm

solaris scrie:io s-acuma plang cand o citesc,

plangi, plangi, da' intzelegi ceva din iea ?
cand auzim sf ne gandim imediat la masinarii ori extraterestri.

poate tu. :D

nocturna

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 3:13 pm

nu te iau cu absolut nimic

pai daca imi argumentezi o afirmatie apeland la teoria calculului probabilitatior ma cam iei.
eyewitness

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 3:14 pm

alienor, chiar am intrebat treaba asta; e asa-numitul "soft sf". Si mi s-a zis ca mai bine sa nu ma risc :p

eye, teoria calculelor probabilitatii?! asta am zis? wow, iote mah, sunt desteapta si io habar n-aveam :D ok, fine, oricum n-aveam de gand sa intru in detalii, ca la calculelelele nu ma pricep, dar, totusi. vezi ce-am zis dupe aia. parerea mea de om cu inspiratie afurisita, care nu vine la comanda (si nici nu-mi permit s-o chem prin mijloace spirtoase sau halucinogene :p )
Djinn

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Mai 25, 2005 3:15 pm

danone...sunt la munca bre ! uita-te la ip ca e diferit fatza de evolva mea de acasa :p

nu vreau sa pun trebile la punct. vreau sa vad clasamentul actualizat pe nikuri. ma gandesc sa dau si premiu la sfarsit. o cina la KFC :p
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde baixinho© » Mie Mai 25, 2005 3:20 pm

Clasamentul dupa primele doua etape:
fluffy* 8.48+8.37 -> (media) 8.42
gabuba 7.73+8.21 -> 7.97
Mirela 7.64+8.23 -> 7.93

SOD 7.77+0 -> 7.77
older 8.25+7.25 -> 7.75
Solaris 0+7.47 -> 7.47
paiacec 6.58+7.73 -> 7.15
k@tzy 6.91+7.38 -> 7.14

Shakti 7.02+0 -> 7.02
mikutzul 6.9+0 -> 6.9
COSS+min 6.62+0 -> 6.62
pishkesh 6.29+0 -> 6.29

bold - cei care au participat la ambele runde
subliniat - au participat la prima etapa
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 25, 2005 3:21 pm

cu mediile nush care-i treaba, la mine in send messages am doar catre trei note la fiecare nume - adica doar notele. de altfel, prin comparatzie, nici-unul din seturile de note nu-mi apartzine. pe EU l-am notat cu 7 9 6.5, shi nu regasesc varianta asta in tabel.

despre SF-ul shi originalitate - odinioara urmaream seara sau in weekend-uri seriale precum Ray Bradbury theatre, Twilight Zone sau The outer limits. Nu-mi spunetzi ca nu exista originalitate in SF!
aphextwinz
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 3:27 pm

daca un subect e plauzibil, atunci rezulta probabilitatea ca f. multi sa se fi gandit la el

daca ai jucat 6 numere la loto 6/49 exista probabilitatea sa-ti iasa toate 6 din 6 extrase. acu te-ai prins flu-flu ? :D
eyewitness

Mesajde baixinho© » Mie Mai 25, 2005 3:27 pm

recunosc ca, din greseala, in tabelul cu note am copiat la afex coloana de note pentru Estetica si stil de la Daimon. ma surprinde, insa, ca nimeni nu a sesizat acest aspect. voi face acum rectificarile respective.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde Djinn » Mie Mai 25, 2005 3:28 pm

afex, am vazut si io alea de zici tu.
din ce tin io minte, alea parca erau mai mult fantasy (fantezii, fictiuni gen merengue :p ) decat sf, daca e s-o iei p-a dreapta si sa te tii cu dintii de-un gen (cel putin la Twilight Zone). Da' poate deh, nu tin io minte bine, sigur nu le-am vazut pe toate...

carevasazica se cere o recalculare? dracu' m-a pus sa intreb :D

eye, am intzales, sa traitz, izact. Asadar, probabilitatea aia e foarte redusa.
Djinn

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Mai 25, 2005 3:29 pm

baixole..ce afisezi matale acolo nu e corect. de ce ? pentru ca sa zicem...concurentul X participa doar la prima proba...si obtine o nota mare...de locu 1. apoi el nu mai participa...si ramane cu acel punctaj. de aceea tre' sa se faca medie aritmetica sau total !

exemplu lu sod : (7.77 + 0)/2 = 3.885 ...nu 7.77 cum a fost afisat.
la fel toti cei care au doar o etapa din doua !
plus ca ar trebui aplicata regula de la prono. la un numar oarecare de neparticipari ---> eliminare
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Alienor » Mie Mai 25, 2005 3:30 pm

Nocturna, ai dreptate in masura in care lecturile mele SF nu's prea numeroase :) ... Asociez adesea "SF" cu fel de masinarii si oratanii bizare ...e un cliseu da' asta e

Plus ca uite ce zice un dictionar : SF = A type of narrative about or based upon real or imagined scientific theories and technology. Science fiction is often peopled with alien creatures and set on other planets or in different dimensions..

SF nu-i tot aia cu literatura de anticipatie...

ps- si n-am spus ca nu exista originalitate in SF, doar ca uneori e mai putin dificil de obtinut, in cazul asta de exemplu, mai ales ca actiunea era plasata peste doar un secol si totusi tema era "povestire sf"..
Alienor
Junior Member

Mesajde baixinho© » Mie Mai 25, 2005 3:31 pm

bai nea, eu afishez toate notele, iar juriul ia ce decizii vrea. nu ma la icre ca sunt cu curu in sus.
ANTI

baixinho©

ce-i de-nteles? e frumos, nu-i destul?

Mesajde sol » Mie Mai 25, 2005 3:35 pm

Am zis nici sa nu-ncerc pana nu-mi ziceti voi, e scris fuuuarte adanc... in afara de ca n-ai de ce sa te razi si nu se-ntelege nimic, eu ce sa fac daca asa scrie ei in 2125?
sol
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 3:38 pm

anunt pe cat de merlucian pe atat de inportant

incepand cu azi 25/5 functia de organizator , ramasa vacanta dupa retragerea nesuferitei :D , va fi preluata de Oribilul Mosh

rog concurentii care nu au trimis inca lucrarile probei 3, poezia cu ploaia si torentele, sa le trimita direct lui miraculosu pe pemeu. cele trimise deja lui danone se vor trimite de catre danone miraculosului
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Mai 25, 2005 3:41 pm

si premiu de popularitate cine il mai tine ? ~(

eye...sunt inca la inceput. sa-mi zici care e termenul de trimitere al poeziilor cu ploaia !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 3:43 pm

poezia cu ploaia pana maine joi 26/5 orele 13.00

popularitatea se pare ca ie cam...nepopulara. nu putem acorda premiu duar pentru un singur vot
eyewitness

Mesajde nocturna » Mie Mai 25, 2005 3:44 pm

eyewitness scrie: functia de organizator va fi preluata de [B]Oribilul Mosh

aoleo, tre' sa-l scot dupe ignore.
Am zis nici sa nu-ncerc pana nu-mi ziceti voi, e scris fuuuarte adanc... in afara de ca n-ai de ce sa te razi si nu se-ntelege nimic, eu ce sa fac daca asa scrie ei in 2125?

n-am intzeles nimic nici din asta.

nocturna

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Mai 25, 2005 3:45 pm

OK. maine dupa ce iau masa de pranz..o sa afisez poeziile primite.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 3:46 pm

sa faci si un tred de clasamente unde sa pui numa tu clasamentu probei si cel general la zi
eyewitness

Mesajde gaga » Mie Mai 25, 2005 3:47 pm

bah ce organizator de cacat eshti, nu poti sa gasesti termenul de trimitere al poeziei :p (e bine aiu? ma descurc in postura ta? :D)
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde eyewitness » Mie Mai 25, 2005 3:48 pm

bah , miraculosu tresa gaseasca termenu postat de tine, la tine era mai grav ca nu gaseai tomna ce postai tu ~p
eyewitness

Mesajde baixinho© » Mie Mai 25, 2005 3:53 pm

aiule, ea nuj gasejte majina parcata chear de ea in parcare si tu vrei sa gaseasca un post postat de ea pe acest forum. sa fim seriosi.
ANTI

baixinho©

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Concursuri creatii literare