Laboratorul FOTOGRAFILOR
corect valahule, propun ca toti concurentii sa pozeze casa miraculosului, ... ce arhitectura , ce coloristica, ce ...plm . superba, asta-i cuvantu. 

If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
valahu scrie:convinge-ma ca poza a doua e facuta de tine.cea cu turnul gotic.
nr de dpi este diferit rau de celelalte(.camera ta are 72 dpi).dar vreau sinceritate
cu cate camere postezi poze?
toate pozele sunt facute de mine si le-am facut vineri, mai putin cea cu apa, mi se pare ca e de anul trecut.
dpi?
Am un singur aparat, un HP 735, singurul si unicul. Aveam si un canon, dar bye bye.
probabil ca la a doua ( e biserica Sainte Perpetue, Nimes, de langa hotelul Novotel, poate daimon isi aminteste de ea) era lumina altfel, nush, dar iti garantez ca pozele sunt facute de mine, cu aceleasi aparat

Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
Weet-weet, nu trebuie sa justifici nimic. Cred ca valahu a vrut sa intrebe altceva, nu sa te acuze de plagiat (daca ar fi asa, nu acuzatul trebuie sa demonstreze, ci acuzatorul). Si n-ar fi deloc o crima sa folosesti mai multe aparate (eu n-as rata oportunitatea de a lucra cu o scula profi, chiar si pe termen f scurt - gen imprumut).
Parerea mea.
Parerea mea.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
- kant emir
Am inceput sa rad vazand ce a zis valahul, dar am zis sa dau explicatii, poate intelege
Eu nu am de unde lua ceva mai bun decat un HP, dar nu pot sa ma plang, merge.. e loc de mai bine, dar deh, trebe platit pretul. Pentru moment, visez la un reflex , de la canon, eventual

Eu nu am de unde lua ceva mai bun decat un HP, dar nu pot sa ma plang, merge.. e loc de mai bine, dar deh, trebe platit pretul. Pentru moment, visez la un reflex , de la canon, eventual

Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
bre, in primu rans scuze ca n-am apucat sa scriu p'acilea, da trebi grele m-a inpedicat in acest sens. totushi, nu m-a inpedicat sa mai arunc un oichi din cand in cand. deci ma bucura faptu ca treaba merge fara scandal.
shi apropou de asta, avertizez domnu valahu precum ca threadul "maxim doo photo contest" este dedicat exclusiv pozelor shi notelor. orice altceva va fi shters.
in alta ordine de idei: pana maine la pranz, ash ruga sa definitivam cu proba nr 3. care nu apuca sa puna pozele... ghinion !
proba nr 4 - oameni, nu portret !
shi apropou de asta, avertizez domnu valahu precum ca threadul "maxim doo photo contest" este dedicat exclusiv pozelor shi notelor. orice altceva va fi shters.
in alta ordine de idei: pana maine la pranz, ash ruga sa definitivam cu proba nr 3. care nu apuca sa puna pozele... ghinion !
proba nr 4 - oameni, nu portret !
-
neatza - Mesaje: 5820
stimate domnule Neatza daca citeai ce am scris acolo pana sa pui repede mana pe matura vedeai ca exact la pozele postate ma refeream.
daca le mutai aici deduceam ca le-ai citit si ca acorzi o oarecare atentie ,sterse fiind postarile mele nu am de gand sa scriu ca prostu inca o data .pacat.mare pacat.pentru voi nu pentru mine.
daca le mutai aici deduceam ca le-ai citit si ca acorzi o oarecare atentie ,sterse fiind postarile mele nu am de gand sa scriu ca prostu inca o data .pacat.mare pacat.pentru voi nu pentru mine.
-
valahu - Junior Member
valahule, deci nu ie vorba de rautacizme aici. comentariile la poze se fac pe treadurile specializate, adica asta shi nepatimasha, ca sa fie ala mai lejer shi sa respire ushor.
-
nocturna - Mesaje: 8725
domnu valahu, cu tot respectul pentru talentul dvs de pozar, dar daca citeai tu primul cu atentzie regulamentul thread-ului respectiv, nu ajungeam in aceasta situatzie.
te rog sa ma intzelegi ca nu am absolut nimic cu tine, doar ca regulile ie reguli.
In + am primit oarece sesizari pe mail precum ca juriul doreshte cooptarea domnului valahu in randurile sale, avand in vedere disparitzia subita a lu juratu Jaja. deci eo sunt d'acord.
in cazul in care toata lumea ie d'acord cu treaba asta, eo zic sa-i dam drumul cat mai iute.
te rog sa ma intzelegi ca nu am absolut nimic cu tine, doar ca regulile ie reguli.
In + am primit oarece sesizari pe mail precum ca juriul doreshte cooptarea domnului valahu in randurile sale, avand in vedere disparitzia subita a lu juratu Jaja. deci eo sunt d'acord.
in cazul in care toata lumea ie d'acord cu treaba asta, eo zic sa-i dam drumul cat mai iute.
-
deci da, intr-un fel ie de acord eo, da avand in vedere ca majoritatea de la concursu asta ie amatori, tind sa cred ca valahu o sa fie cam drastic in punctare. sau mai bine zis, la depunctare.
nu are legatura, ie duar parerea mea (c.b.)
nu are legatura, ie duar parerea mea (c.b.)
-
weed13 - Mesaje: 1868
Daca valahu o sa fie drastic in aprecierea pozelor, n-o sa fie nici o problema, pentru ca:
1 - o sa fie la fel de drastic cu toti concurentii (deci nu avantajeaza/dezavantajeaza pe nimeni);
2 - o sa fie singurul jurat "dur" (adica n-o sa influenteze prea mult media finala);
3 - o sa poata sa explice/justifice notele (daca i se va cere asta), cu argumente despre care putem anticipa ca vor fi solide.
Despre celelalte aspecte (postul potrivit pe threadul potrivit etc ) - se "prind" din mers.
1 - o sa fie la fel de drastic cu toti concurentii (deci nu avantajeaza/dezavantajeaza pe nimeni);
2 - o sa fie singurul jurat "dur" (adica n-o sa influenteze prea mult media finala);
3 - o sa poata sa explice/justifice notele (daca i se va cere asta), cu argumente despre care putem anticipa ca vor fi solide.
Despre celelalte aspecte (postul potrivit pe threadul potrivit etc ) - se "prind" din mers.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
- kant emir
bre, uitatzi carei treaba: ie nejte reguli care trebe respectate, indiferent de cine se supara sau se bucura din treaba asta.
despre partea cu valahu ca i s-a shters un post... hai sa fim serioshi ! este treburi mult mai importante la scara istoriei. in ceea ce ma priveshte, nu cred ca puteam face mai mult pentru iel. l-am invitat sa participe la concurs atat in calitate de concurent , cat shi in calitate de jurat. decizia ii apartzine. daca omu alege sa se supere... asta ie !
in alta ordine de idei, va rog ca azi pana la pranz sa punetzi notele la proba 3. multzumesc.
despre partea cu valahu ca i s-a shters un post... hai sa fim serioshi ! este treburi mult mai importante la scara istoriei. in ceea ce ma priveshte, nu cred ca puteam face mai mult pentru iel. l-am invitat sa participe la concurs atat in calitate de concurent , cat shi in calitate de jurat. decizia ii apartzine. daca omu alege sa se supere... asta ie !
in alta ordine de idei, va rog ca azi pana la pranz sa punetzi notele la proba 3. multzumesc.
-
MIG-ule iashte cum zic eu.. azi maine revin cu detalii edificatoare in acest sens, pe treadu cu poze din Timisoara, keep in touch;)
-
Daimon - Mesaje: 5074
afex scrie:(fara suparare, consider ca un raft nu e arhitectura in lipsa unei viziuni asupra cladirii)
absolut nici o suparare afex, de atata lucru am fost si eu constient, da pur si simplu nu m-am putut abtine sa nu pun poza.

-
observ k sunteti ocupati cu un concurs de fotografie aici...si stiu k sunt putini doritori de concurs de manipulare digitala...dar...daca este posibil acum se poate organiza si un concurs de manipulare? (Imi cer scuze daca am pus mesajul la rubrica la care nu trebuia)...si succes in continuare...
So fuckin' what?!
-
Doctrina - Junior Member
veri veri bizi. ashadar:
Clasament proba 3 - arhitectura:
1/memetShol: 9
2/Paragusul: 8.6
3/Weet-weet: 8.53
4/Daimon: 8.28
5/nbm: 8.27
6/Guliver: 7.53
7/weed13: 6.86
8/Red Mustang: 6.44
Clasament provizoriu, dupa primele trei probe:
1/Paragusul - 8.82 + 8.05 + 8.6 = 8.49
2/memetShol - 7.40 + 8.94 + 9 = 8.45
3/nbm - 8.15 + 8.08 + 8.27 = 8.17
4/Weet-weet - 6.68 + 7.68 + 8.53 = 7.66
5/Daimon - 6.72 + 7.78 + 8.28 = 7.59
6/Red mustang - 8.94 + 6.47 + 6.44 = 7.28
7/monk - 6.94 + 8.06 + 0 = 5
8/Guliver - 0 + 7.33 + 7.53 = 4.95
9/shakti - 7.23 + 7.31 + 0 = 4.85
10/weed13 - 7.31 + 0 + 6.86 = 4.72
11/ROXANA - 7.06 + 7.10 + 0 = 4.72
12/whatever - 7.30 + 0 + 0 = 2.43
Clasament proba 3 - arhitectura:
1/memetShol: 9
2/Paragusul: 8.6
3/Weet-weet: 8.53
4/Daimon: 8.28
5/nbm: 8.27
6/Guliver: 7.53
7/weed13: 6.86
8/Red Mustang: 6.44
Clasament provizoriu, dupa primele trei probe:
1/Paragusul - 8.82 + 8.05 + 8.6 = 8.49
2/memetShol - 7.40 + 8.94 + 9 = 8.45
3/nbm - 8.15 + 8.08 + 8.27 = 8.17
4/Weet-weet - 6.68 + 7.68 + 8.53 = 7.66
5/Daimon - 6.72 + 7.78 + 8.28 = 7.59
6/Red mustang - 8.94 + 6.47 + 6.44 = 7.28
7/monk - 6.94 + 8.06 + 0 = 5
8/Guliver - 0 + 7.33 + 7.53 = 4.95
9/shakti - 7.23 + 7.31 + 0 = 4.85
10/weed13 - 7.31 + 0 + 6.86 = 4.72
11/ROXANA - 7.06 + 7.10 + 0 = 4.72
12/whatever - 7.30 + 0 + 0 = 2.43
-
nocturna - Mesaje: 8725
chiar asa, cata iarba ?!
si cu un drum, pozele cu uameni ie musai sa fie mai multi de unu in ele, sau merje si unu, da sa nu fie portret ?

si cu un drum, pozele cu uameni ie musai sa fie mai multi de unu in ele, sau merje si unu, da sa nu fie portret ?
-
weed, uite-te la pozele paragusului, de exemplu la nenea cu vacile, e unu' singur.
dupa parerea mea si exemplul de mai jos este bun de proba "oameni"
http://www.nobrakes.ch/photos/ixsdhcup3_04/GH6I3650_resized.jpg
dupa parerea mea si exemplul de mai jos este bun de proba "oameni"
http://www.nobrakes.ch/photos/ixsdhcup3_04/GH6I3650_resized.jpg
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
Doresc sa reamintesc tuturor (mai putin juratilor care se presupune ca stiu deja si vede treaba aista, ca iei ie iegsperti) ca pozele postate de mine cel putin nu ie prelucrate in nici un fel (fara a pune la socoteala resize of course).
Vaz ca ie doua tabere pe acilea: aia cu aparatele si aia cu fotoshoapele. Cine e tare la amandoua, jos palaria.
Eu personal, daca nu reusesc sa fac poza cum trebuie din aparat, ma dau cu capul de pereti (sau cu aparatul de pereti) pana iese. Sau ma las pagubas. Ievident ca unele ies si la bulan, mai ales instantaneele, si mai ales aia cu animalele - alea ie cele mai grele, chair si daca ai aparat si obiectiv bengos.
Dar ma gandesc ca ar trebui sa fie trei consursuri separate.
foto
prelucrare digitala
si evident biatlon
, adica ambele, pentru cei tari pe pumn. Parerea mea.
Vaz ca ie doua tabere pe acilea: aia cu aparatele si aia cu fotoshoapele. Cine e tare la amandoua, jos palaria.
Eu personal, daca nu reusesc sa fac poza cum trebuie din aparat, ma dau cu capul de pereti (sau cu aparatul de pereti) pana iese. Sau ma las pagubas. Ievident ca unele ies si la bulan, mai ales instantaneele, si mai ales aia cu animalele - alea ie cele mai grele, chair si daca ai aparat si obiectiv bengos.
Dar ma gandesc ca ar trebui sa fie trei consursuri separate.
foto
prelucrare digitala
si evident biatlon

-
Paragusul - Junior Member
Vaz ca ie doua tabere pe acilea: aia cu aparatele si aia cu fotoshoapele.
crecas prea putine intrari cu fotoshopu casa fie considerata o tabara...
un crop nu e prelucrare
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
E la limita cropul. Daca nu stii sa faci incadrarea, humm, uneori in sta consta arta fotografica. Sunt carti intregi pentru incadrare si asociere de planuri apropiate, indepartate etc.
Un exemplu - ai vazut ca majoritatea pozelor postate la arhitectura sunt "tuguiate". Asta se datoreaza faptului ca axul obiectivului e perpendicular pe un plan al oviectivului care nu e paralel cu frontispiciul cladirii.
Ei, astia de al Canon au scos niste obiective supersmechere care se rabateaza fata de acel ax, eliminand acel efect, care cu ata mai pregnant cu cat esti mai aproape de cladire.
Daca faci un crop, nici nu te prinzi despre ce e vorba, iei cladirea de la distanta si tai.
Dar nu e tot aia.
Un exemplu - ai vazut ca majoritatea pozelor postate la arhitectura sunt "tuguiate". Asta se datoreaza faptului ca axul obiectivului e perpendicular pe un plan al oviectivului care nu e paralel cu frontispiciul cladirii.
Ei, astia de al Canon au scos niste obiective supersmechere care se rabateaza fata de acel ax, eliminand acel efect, care cu ata mai pregnant cu cat esti mai aproape de cladire.
Daca faci un crop, nici nu te prinzi despre ce e vorba, iei cladirea de la distanta si tai.
Dar nu e tot aia.
-
Paragusul - Junior Member
E la limita cropul. Daca nu stii sa faci incadrarea, humm, uneori in sta consta arta fotografica
da dar daca nu ai un obiectiv super smecher...de fapt nici macar smecher tre sa te folosesti de tot ce ai pentru a scuate o poza calumea.
penca aici e jmecheria: poza ta sa arate bine. daca nu ai viziune, dejaba folosesti tu photoshopu si sincer poti sa utilizezi si mama fotoshopului ca tot nutz iese niica...
amu io sunt aparator al folosiri lu fotoshop, dar dupa cum spuneam abarnam sal folosesc si pentru a face orce modificare ar trebui sa stau ceva mai mult. Am vazt persuane care din 3 clicuri faceau cam ce faceam io in 10 ore...deci nu ma bag la biatlon viteza

I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
-
memetshot - Mesaje: 7050