Daca nu cumva ma insel amarnic, prin 90, cand inca nu se linistisera apele chiar de tot, a aparut primul post independent, la vremea aceea parca se numea Fan Radio. Uite ca nu mai stiu cine facea parte din echipa de atunci, dar un nume tiu bine minte: Bogdan Nicolescu. El era principalul vinovat de partea grea a muzicii si tot el facea un top de genul "hard & heavy", care n-a avut cine stie ce rasunet la vremea cu pricina. Omul, de altfel bine intentionat, m-a racait pe creier dintotdeauna (are si o voce imposibila), desi o vreme l-am urmarit si pe alte meleaguri...
Cam un an mai tarziu au aparut oareshce animozitati in urma carora Fanul s-a spart in doua: Fun Radio (cu u, se specifica mereu) si UniFan (nu mai stiu de la ce venea uni, oricum mai tarziu denumirea s-a schimbat in UniPlus - 1i+). Aici aveam Diana Singer (care cred ca fusese si la Fan), aveam Bogdan Stratula, Bogdan Serbu, Liviu Zamora, Andi Moisescu, Nic... vremurile erau beton, se faceau cinspe feluri de topuri, copii entuziasti ca mine trimiteau scrisorele, ne intalneam cu realizatorii la beri, ba chiar ne venise ideea sa infiintam un club al rockerilor care-si propunea sa faca valuri si sa intoarca lumea pe dos. :silly:
Dupa cum era de asteptat, entuziasmul n-a tinut o vesnicie, iar realizatorii si-au cautat zari mai senine si s-au cam dus intr-acolo.
Singura emisiune care a ramas inca multa vreme, desi la un moment dat si-a schimbat frecventa, a fost Lipstick Traces. O adunatura de ciudatenii in emisiunea aia, o gramada de punk, alternative, ambiental, da' si harduri si heavy-uri, ba daca nu ma insel am ascultat si Solitude Aeturnus (reminiscente de la amicul Serbu, deh). Din pacate, realizatorul a cam luat drumul talk showurilor si intr-un final a disparut, gurile rele spun ca facea oareshce munca de jos prin Constanta... :con:
In sfarsit, ca sa nu le zic pe toate din prima, astazi singura frecventa care ma gadila placut la urechi este 92.7.
Emisiunea de dimineata n-o prind pen'ca's lenesa si ma scol tarziu, da' am bagat de seama ca nu mai e Anca Nita (tin minte inceputurile cu Nita si Oprita), is doi domni la fel de dilii, dar cu ceva mai putin farmec.
Punctul cel mai tare este "Fm la greu (la greu, la greu)" caruia ii gasesc un singur cusur: melodia de la fara un sfertul academic. M-AM SATURAT DE ADA MILEAAAA!!!
In rest e fix genul meu de program: cateva stiri comentate de le sar fulgii, muzica de oameni normali si o permanenta lipsa de punctualitate (sfertu ala academic n-a avut in viata lui cinspe minute!).

Si-acuma ma opresc si astept sa-mi ziceti ce mai e de ascultat pe alte frecvente din Bucuresti (io-s lipita de activ, n-am rabdare sa caut nimic altceva), sau ce v-a placut pe vremuri, sau orice va trece prin cap legat de radio...
PS Nu comentati lipsa de inspiratie apropo de titlu, abia m-am strofocat sa strang de putina coerenta... sinapse, that is.
PPS Am aruncat un ochi pe site-ul activ si am constatat ca e lasat sa putrezeasca... Acolo zice ca Anca Nita "s-a intors la matinalul cu Nita si Oprita", Florian Minca are program dupa ora 13, etc, etc...
Chirculescu mai presteaza? Alta voce enervanta... Si vocea inca ar mai merge, da' are obiceiul sa vorbeasca peste piese si ma streseaza ingrrrrozitor! ;a