Cine stie ce inseamna Italo Disco Dance ?

Incantarea cantarilor

Moderator: Shaki

Mesajde bazac » Mar Aug 29, 2006 3:49 am

brava, adica cu alte cuvinte fa'o frate ca esti intre prieteni si nu te arata cu degetu

Cine, ce sa faca si cine sa arate cu degetul pe cine si de ce?

Fi D’le coerent, ca confuzezi lumea.

initial am vrut sa pun Ich Pooh - Zuppa Romana

Ich Pooh? Eu credeam ca Zuppa Romana o canta SCHROTT NACH 8

Oricum cred ca grupul italian se numeste POOH fara ICH.

Cautand in site-ul lor official, nu am gasit nici o Zuppa Romana.

Sau faci cumva teste cu noi ca sa vezi ce si cum?

Power Play: Angel: Lover
.
bazac
Junior Member

Mesajde dezmatz » Mar Aug 29, 2006 10:55 am

sincer sa fiu nu fac teste cu voi, ca deh, sunteti mai in tema :)
din cate stiu piesa a mai fost interpretata si de Italianos, Macaroni si chiar Matia Bazar,
si asa tin minte inca din 80's, ca ar fi si Ich Pooh (!POOH sau I POOH!), da' se mai poate insela omu'.
o sa verific prin colectia de "ORWO", si iti spun daca m-am inselat sau nu

Power Play: Foreign Currency - C'est La Vie
dezmatz
Junior Member

Mesajde bazac » Mar Aug 29, 2006 3:07 pm

Repet intrebarea mea:

Cine, ce sa faca si cine sa arate cu degetul pe cine si de ce?
bazac
Junior Member

Mesajde Mark Ashley » Mar Aug 29, 2006 4:38 pm

Bazac, ce nu ai inteles?
Omul mi se adresa mie ca sa fac ce ma indemnai tu in interventie. Un fel de indemn ca doar suntem intre prieteni. Tu ce ai inteles de tot insisti asa? :eat:
Mark Ashley
Junior Member

Mesajde bazac » Mar Aug 29, 2006 7:57 pm

Io n-am inteles nimic, de-aia am intrebat.

Si nu am primit raspuns - cum era politicos - si de-aia am intrebat din nou.
bazac
Junior Member

Mesajde dezmatz » Mar Aug 29, 2006 9:15 pm

adica indemnul era pentru Mark... hahahaaa... ca era postul imediat sub al tau
am verificat si partea a doua si unde imi apare mie ich pooh este neconcludent,
deh era vremea napsterului, iar pe caseta este total neconcludent, numai
ca le aveam din 2 surse independente, una din anii 80 si una de prin 97 :)
dar prietenul meu DJ Deke isi aminteste ca a vazut si el pe undeva numele asta,
mai incerc la DJ Fab si daca nu si nu, imi calc pe inima si apelez la Ben Liebrand,
daca nici asta n-o stii... :)), aaa... si chiar nu este un misto.
dezmatz
Junior Member

Mesajde bazac » Mie Aug 30, 2006 12:49 am

Ba Max Him, tu ai auzit cumva piesa Zuppa Romana.interpretata de altcineva in afara de SCHROTT NACH 8?
bazac
Junior Member

Mesajde Mark Ashley » Mie Aug 30, 2006 9:03 am

Mai, dragilor, formatia se numeste I POOH, dar i se mai spune si POOH simplu, probabil din comoditate si ca oricum nu poti sa o incurci cu altceva. Eu imi aduc aminte de ei, prin 80, cand "vanam" piesele la radio , si ii anuntau cu I in fata, deci I POOH. Sincer, pe mine ma enervau teribil ca ii dadeau destul de mult si nu era deloc genul de muzica pe care il cautam (si daca va mai aduceti aminte, melodiile straine erau "numarate", una straina la 2-3 romanesti, deci cand bagau I POOH imi "consumau" dreptul de a auzi alta melodie buna)...
Faza e ca ei canta alt gen de muzica, mai mult catre rock, deci bag mana in foc ca nu ei canta ZUPPA ROMANA. Pt. cei ce mai rup un pic de italiana, bagati o privire pe:
http://it.wikipedia.org/wiki/Pooh

My PowerPlay: Grant Miller - Red for Love :dir: :dir:
Mark Ashley
Junior Member

Mesajde dezmatz » Mie Aug 30, 2006 2:35 pm

hihihiii... v-am dat subiect de discutie, chiar imi place si devine interesant, si aflam multe lucruri noi.
bazac, de macaroni (Bella Vita Italia track 8 cd 1), italianos (Really The Best Vol 13 track 6) sunt sigur ca interpreteaza si ei aceasta piesa :),
de ich pooh nu mai sunt sigur, cu toate ca avea versiunea care imi placea cea mai mult.

Power Play: Mr. Me - I Go Down (Sa Sa Sa), chiar daca a mai fost, dar ma obsedeaza astazi :)
dezmatz
Junior Member

Pooh

Mesajde Max Him » Joi Aug 31, 2006 10:03 pm

Formatia italiana despre care vorbiti se numeste simplu: POOH .
E adevarat italienii le mai zic I POOH cand de exemplu vor a spune "cei de la POOH" sau "baietii de la POOH" .
Formatia POOH NU canta italo disco, ci muzica pop si pop rock, fiind de altfel reprezentativi in muzica italiana. Sa nu uitam ca formatia a luat fiinta in... 1966, si EXISTA cu succes si in ziua de azi. Deci au in spate 40 de ani de muzica.
Ar fi multe, FOARTE multe de spus despre POOH. Insa am sa va mai spun doar ca in trupa au activat si activeaza nume importante de producatori de muzica precum RICCARDO COCCIANTE si RICCARDO FOGLI.
Probabil piesa pe care o cunoasteti si voi cel mai bine, fiind cel mai mediatizata, este "UOMINI SOLI" cu care POOH a castigat Festivalul muzicii italiene de la SAN REMO editia 1990. De altfel, ca o curiozitate: desi au 40 de ani de experienta si succese muzicale, 1990 este SINGURUL an in care POOH a participat la festivalul de la San Remo.
Cam atat... deocamdata!
Revin in limita timpului disponibil.
Era sa uit: BAZAC, FELICITARI PENTRU PAGINA TA!! Nu am reusit inca sa vad mare lucru pe acolo. SCUZE! Sunt in concediu.
Ciao.
POWER PLAY:

POOH- Donne Italiane :dir: :dir:

...care desi nu e italo disco, beneficiaza de toate efectele genului electro pop specifice muzicii produsa de italieni in perioada anilor '80. Piesa este din 1989.
Max Him
Junior Member

Mesajde bazac » Dum Sep 03, 2006 5:31 am

Si cine ziceai, Dnu. Max Him, ca canta Zuppa Romana (scuzati microfonia)?
bazac
Junior Member

Zuppa Romana

Mesajde Max Him » Dum Sep 03, 2006 5:45 pm

bazac scrie:Si cine ziceai, Dnu. Max Him, ca canta Zuppa Romana (scuzati microfonia)?

MACARONI- Zuppa Romana :dir: :dir: :dir:

...si este ORIGINALUL. Nu cunosc alte variante interpretative!
De altfel doar sub aceasta titulatura : MACARONI am vazut, cel putin pana acum, aceasta piesa pe mai multe colectii de(atentie!) muzica italiana si nu de italo disco. Probabil ca au preluat si altii piesa.Bravo lor. ==D
Max Him
Junior Member

Mesajde bazac » Mar Sep 05, 2006 1:54 am

Conform lu’ Swiss Charts.com Zuppa Romana interpretata de Schrott Nach 8 e din 1983.

Wikipedia zice ca in 1984. Eh, un an doi acolo, no big deal.

De fapt se pare ca piesa a aparut la sfarsitul anului '83 si a avut succes la inceputul lui '84.

Anyway, acu’ e randul “macaronarilorâ€Â
bazac
Junior Member

Mesajde FlorinT » Vin Sep 08, 2006 5:02 pm

O melodie super primita zilele astea de la un prieten :)

Vertigo - Maybe On the Radio

Cine poate oferi detalii despre Vertigo?
FlorinT
Junior Member

Helloooo

Mesajde Mark Ashley » Sâm Sep 09, 2006 3:33 pm

Salutare,

Pai ce sa zic? Am mai fost intr-o mica vacanta de o saptamana, pe la noi pe litoral... si am avut parte de vreme super, chiar daca vara a cam trecut...
M-am intors si deja va cer ajutorul... Iata de ce... Aseara ma plimbam pe faleza la Mamaia pe la vreo 10 seara si pe la o terasa de pe plaja in jurul Rexului am auzit o muzica... care suna superbine dar nu o cunosteammm... vocea si stilul erau parca a lui John Christian, refrenul era ceva cu "Pick Up the Phone"... sa-mi fie rusine, chiar nu stiu melodia asta... era superba... cineva care sa ma ajute cu vreo info??????? :-:

My PowerPlay: Beau Sexon: Don't Tell Me No Lies \:/
Mark Ashley
Junior Member

Mesajde dezmatz » Sâm Sep 09, 2006 5:30 pm

Daca iti mai amintesti refrenul si suna cam asa:
Pick me the phone
Let me know
I don't want to lose you, girl
Don't hang up, get in touch
Fill the shadow in my life
Atunci ai ascultat F.R. David, da cred ca te-ai gandit si tu la asta :)

Fred Ventura - Wind Of Change
dezmatz
Junior Member

Mesajde Mark Ashley » Sâm Sep 09, 2006 5:40 pm

yyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeessssssss,

Merci, Dezmatz! Asa e, ai dreptate! Asta e melodia!
Ciudat, acum imi dau seama ca in afara de Words nu mai stiam altceva de F.R. David...

OK, deci vestea buna e ca s-a auzit italo-disco pe faleza! A doua veste buna e ca am descoperit si melodia. Iar a treia e ca am al doilea PowerPlay pe ziua de azi:

F.R. David: Pick Up The Phone :dir: :dir:
P.S. Merci inca o data Dezmatz...
Mark Ashley
Junior Member

Power Play!

Mesajde Max Him » Dum Sep 10, 2006 10:58 am

Mark Ashley scrie:yyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeessssssss,

Merci, Dezmatz! Asa e, ai dreptate! Asta e melodia!
Ciudat, acum imi dau seama ca in afara de Words nu mai stiam altceva de F.R. David...

OK, deci vestea buna e ca s-a auzit italo-disco pe faleza! descoperit si melodia. Iar a treia e ca am al doilea PowerPlay pe ziua de azi:

Adica NICE work domnu' Mark, noi muncim si tu iti iei a doua vacanta in vara aceasta! ITALO DISCO PE PLAJELE ROMANESTI?!?!? Nu te-ai dus sa vezi cine e DJ-ul? Si apropo de FRED VENTURA verifica-ti ACUM mailul privat!!!
Vei avea o surpriza placuta . :-:
ENJOY!

POWER PLAY:

FRED VENTURA- Never Too Late :-:

...De pe albumul: EAST 7WEST AND MORE.
Max Him
Junior Member

Mesajde Mark Ashley » Dum Sep 10, 2006 1:11 pm

Hehehehe,

Pai Dl. Max, omul care constientizeaza ca merita 2 vacante dupa truda de 1 an de zile si le mai si ia... vezi cazul meu... A-). Chiar a fost super, chiar asa, pe litoralul romanesc... iar vremea a tinut cu noi...
Uite, vorbind de F.R. David, asemanarea cu John Christian, ascultati melodia: Girl (You Are My Song) si observati marea asemanare voce\stil... pe bune... e evidenta...

P.S. Max Him, merci muuuulllttt ~a
Mark Ashley
Junior Member

Mesajde bazac » Lun Sep 11, 2006 12:39 pm

In dilema Zuppa Romana, Schrott Nach 8 vs. Macaroni, castigator e subsemnatul, prin neprezentare [(a) probelor cum ca Macaroni ar fi ORIGINALUL]

Ce am gasit eu de Macaroni a fost compilatia Bella Vita Italia vol.1, iesita la Sony BMG, in 2001.

http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/285587;jsessionid=9DA820C711BB5A48CAE731123BDD6D6E

De asemenea am mai gasit ca versiunea lui Italianos apare in compilatia REALLY THE BEST VOL 13 (vezi pozitia 5666 in lista)

http://www.danceanddisco.com/mycollection.asp

Ambele compilatii au fost mentionate de dezmatz, fara a da insa link-uri, ca sa scuteasca cititorul sa caute.

Nu neg ca – probabi - pieasa a aparut inainte de 2001, doar ca eu n-am gasit anul de aparitie. Oricum nu era dataoria mea, ci a “macaronarilorâ€Â
bazac
Junior Member

www.military-shop.ro

Mesajde elitech » Lun Sep 11, 2006 1:14 pm

am intrat sa va anunt ca s-a deschis un site interesant http://www.military-shop.ro Este vb de un magazin online unde se comercializeaza echipament de tip militar si vanatoare toate produsele sunt aduse din germania gasiti de toate: tricouri, sepci, rucsaci, bermude, pulovere, scurte, cutite, corturi etc etc :dir:
elitech
Junior Member

Mesajde Mark Ashley » Lun Sep 11, 2006 1:30 pm

Multumim pentru informatie, dar ce legatura au armele de vanatoare cu italo-disco??
Mark Ashley
Junior Member

Mesajde Garbo » Mar Sep 12, 2006 6:32 pm

Salutare băieţi.
Iaca mă iţesc şi eu p-aci, c-auzişi ceva de italo-disco. Pre limba romană.
íŽmi cer mii de scuze :sorry: că existaţi de-atata timp şi n-am ştiut de voi, imi asum ignoranţa, cu scuza plauzibilă totuşi că am cablu net de relativ puţină vreme. Pentru inceput, un fel de prezentare: şi eu am avut acu' vreo 'jde ani Majak 203 rusesc cu staţie şi refeteuri de 50 W (scuze ptr reclamă că n-am mascat-o) :zambet:. Culmea, magu' era rusesc şi uneori chiar funcţiona. Neavand insă pe atunci HDD-uri, stocam informaţia de o oră jumate unitatea şi un leu jumate minutul pe celebrele OR-WO-uri. Scumpe, mereu făceam selecţii peste selecţii. Eram şi eu puţin frustrat de lipsa benzilor, de lipsa informaţiei muzicale in media, de cantecele patriotice de care mi-e dor acum...
Anii au cam trecut da' nu-mi pare rău. Pot să spun că in ultima vreme am regăsit cam 90% din muzica pe care am avut-o, vorbind doar de curentul italo-disco. Am in schimb un mare "defect": imi plac şi ascult prea multe genuri muzicale vechi (pop, country, slow, eurodance), dar din păcate nici unul contemporan.
Incă ceva: de cate ori imi propun să alcătuiesc un (să zicem) top 10 realizez că mi-e imposibil. Regăsesc mereu in actuala-mi colecţie piese care merită să fie pe podium... Asta e... am să incerc insă să o fac şi pe asta.
Pană una-alta, am totuşi un top care mă caracterizează: cel al prestatorilor de italo favoriţi: 1. P.LION, 2.CHIP-CHIP, 3.LINDA JO RIZZO, 4.GRANT MILLER, 5.DEN HARROW, 6.ALBERT ONE, 7.FUN FUN, 8.FRED VENTURA, 9.K.B.CAPS, 10.MOZZART.
Am voie şi eu să pun un power-play? Să zicem aşa: MAGAZINE 60 - Rendez-vous sur la Costa del Sol . A mai fost cumva? Dacă da, atunci K.BARRE - Right By The Moon. Baftă la toată lumea!
Garbo
Junior Member

Bun Venit!

Mesajde Max Him » Mar Sep 12, 2006 10:15 pm

BUN VENIT GARBO!
Sti tu vorba aceea: mai bine mai tarziu decat niciodata.
bine ai venit, si este evident ca ai muzica italo ...in sange , cum s-ar zice din moment ce in inceracrea ta de a face totusi un top al artistilor tai preferati, postezi numai celebritati.
Ehe, cunosc marca ...MAJAK 203 si evident renumitele (pe atunci!) OR-WO(Made in RDG) . Eu aveam insa un Kashtan(tot rusesc evident) iar mai apoi un ROSTOV...TOOOT rusesc da' ceva mai evoluat, si in paralel un miniturn de Electronica Bucuresti(...presupun ca le-ai prins si pe acelea).
Anyway, eu pot spune ca ascultam si ascult si azi muzica destul de variata(zic eu!), vorbind de genuri muzicale. Insa , si atunci ca si acum raman cu slabiciunea mea ptr.ITALO ....A, si inca ceva: si atunci ca si acum, nu prea suport the british music...adica Made in England.Sunt de fapt putine nume de la ei pe care le agreez; printre artisti: Annie Lenox , Kim Wild, Enya(- care e insa irlandeza la origini).
Ok, my POWER PLAY:

LABAN- Caught By Surprise ==D

ciao.!
Max Him
Junior Member

Mesajde Garbo » Mar Sep 12, 2006 11:46 pm

Parcă-s danezi Laban ăştia, muzică superagreabilă, deţin cam 15 piese cu ei, toate in engleză.
[quote="Max Him"]
Sunt de fapt putine nume de la ei pe care le agreez]
E thread italo, ce e drept, dar ies puţin din topik şi la popiştii britanici de marcă i-aş adăuga fără doar-şi-poate măcar pe cei de la TIME BANDITS (ex. Endless Road pe care o ador) sau pe JOHNNY HATES JAZZ (ex. Shattered Dreams). Le ştiu (nu numai) pe astea de pe undele scurte ale Europei Libere din topul săptămanal pe care-l difuzau odată demult sambăta de la ora 23:00.
Revin la ITALO: Am o mare slăbiciune pentru rarităţi. Astfel, de curand am avut o mare satisfacţie intrand in posesia piesei Beatmaster a celor de la KOOLA NEWS. Mă obsedează insă şi acum cateva piese italo de pe la sfarşitul anului '84 cărora nu le ştiu interpreţii. Una ar fi o voce feminină cu titlul "King for a Day". O alta, un tip care cantă "Dancin on a Rainbow". Mersi măcar pentru eventuale sugestii.
Un pont de la mine:JACK'S PROJECT - Shy Shy Sugarman inregistrată in R.F.G. acum exact 10 ani.
Garbo
Junior Member

Salutare Domnilor

Mesajde Danut » Vin Sep 15, 2006 8:12 pm

Va urmaresc cu placere si ma bucura foarte mult ca suntem din ce in ce mai multi iubitori de muzica buna ==D .Bazac vreau sa i-au legatura cu tine.Cum te pot contacta?
Power play:Caramba - Donna Maya
Danut
Junior Member

Bun Venit Danut!

Mesajde Max Him » Vin Sep 15, 2006 9:22 pm

Salutare si bine ai venit Danut !
...sa inteleg ca ne urmaresti de ceva vreme?Hm! Cam de cand?Hai fi sincer. Anyway, incep sa ma conving din ce in ce mai mult ca sunt totusi muuulti iubitori de italo disco & HiNRG si in Romania. Pacat ca nu toti dispun de net ca sa luam legatura mai usor .
Din pacate nu cunosc piesa propusa de tine!!Rusine sa-mi fie, insa recunosc, sunt multe, foarte multe titluri si nume de artisti de care nu auzisem pana acum... sau, sunt foarte multe PSEUDONIME ale aceluiasi artist care a scos in aceea decada piesa dupa piesa schimband des si numele de scena.Nu intru acum din nou in amanunte!
GARBO! Da, LABAN sunt danezi iar CAUGHT BY SURPRISE este una din piesele preferate de mine... dupa LOVE IN SIBERIA si DONNA DONNA.
Cat despre piesele despre care spui, sugestia mea:
Blue System- Walking on the Rainbow ?!?!
Cunosc KOOLA NEWS- Beatmaster, care este un italo clasic din anul 1984. De fapt, nici nu cunosc alta piesa cantata de KOOLA NEWS. Tu sti vreuna in plus?
Anyway, ce ascult eu in casti acum e tot o raritate as putea spunesi anume:
ANIKA- Precious Love :-:

...Adica aceeasi neobosita artista.... CLARA MORONI!! :-: :-: Adica sub alte nume: CHERRY, VANESSA LISA JOHNSON, CLARA, GIPSY7QUEEN, VIRGIN, si alte nume . Hm! Ce spuneam mai sus de artistii italo care au o gramada de pseudonime?
Oricum, Moroni e unul din artistii italo preferati de mine, insa asta am mai spus-o de nenumarate ori.
Imi place piesa, insa imi aduc bine aminte ca ANIKA mai avea una sau doua piese superbe pe care din pacate nu le retin numele si nici nu reusesc sa le gasesc.
O seara italo va doresc!
Max Him
Junior Member

Mesajde bazac » Sâm Sep 16, 2006 1:08 am

Garbo, bine ai venit si din partea mea.

Zici tu:
şi eu am avut acu' vreo 'jde ani Majak 203 rusesc cu staţie şi refeteuri de 50 W

Si eu tot asa, plus ceva Vermone nemtesti super – la vremea aia.
făceam selecţii peste selecţii.

Hm, aveam peste 300 de benzi ORWO si vre-o 20 de super-selectii, cum le numeam eu.

Deh, azi in iPod-ul din dotare am vre-o 50 de playlist-e, de la Italo la German Disco pana la Hi NRG. Pe genuri, sub-genuri, tari, ani, etc. Muuuult mai simplu.
Eram şi eu puţin frustrat de lipsa benzilor, de lipsa informaţiei muzicale in media, de cantecele patriotice de care mi-e dor acum...

Si de obligativitatea – ca DJ - sa pui 3 piese romanesti si una straina. Chestie care n-am respectat-o nici-odata, da’ pe hartie asa figura.

Apropo Garbo, ai tinut discoteca in anii 80?

Incă ceva: de cate ori imi propun să alcătuiesc un (să zicem) top 10 realizez că mi-e imposibil.

Pai fa-l de 50 ca subsemnatul

Bazac’s 80s Italo Disco Top 50
http://www.discomusic.com/charts-more/2910_0_8_0_C/

sau de 100, ca Max Him:

Dan's '80s Italo Disco Top 100 Best Of Italo Disco
http://www.discomusic.com/charts-more/3423_0_8_0_C/

Iar daca e greu si e greu, pune Dom’le acolo o LISTA de melodii, fara titulatura “TOPâ€Â
bazac
Junior Member

Mesajde tecus » Sâm Sep 16, 2006 4:52 pm

salut!
azi am gasit acest forum sant un impatimit al muzicii disco din anii 80 90;detin peste 7000 de mp3 uri cu asa ceva numai selectii notate cu anul si luna aparitiei piese ca bino ei banditi - italia sau garbo - perestroika sau sonny garcia - fix your antenna sau the fans - ole ole sparg peretii zilnic in cele 4 unitre de 110 w ale mele; caut cateva piese pe care nu le gasesc si am vaz ca aici lumea mai pricepe cate ceva prefer sa discutam pe messenger ca e mult mai eficient id ul meu e 'btecus' astept urgent sa vb ca puteti si capata cate ceva de la mine salutare
tecus
Junior Member

Mesajde tecus » Sâm Sep 16, 2006 6:54 pm

a, si sa nu uit, inca nuj ce inseamna power play dar pun una din melodiile caremi place cel mai mult si cu care tata a crapat revelionu din 89:
Sonny Garcia - Fix your antenna cu asta facea furori prin discoteci
tecus
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Muzica