Cine stie ce inseamna Italo Disco Dance ?

Incantarea cantarilor

Moderator: Shaki

bun venit!

Mesajde Max Him » Joi Oct 26, 2006 7:27 am

BUN VENIT ZKISS! :dir: :dir:
Max Him
Junior Member

Mesajde Mark Ashley » Joi Oct 26, 2006 10:15 pm

Max Him,

Multumesc pt inititiva cu revelionul Italo! Eu sunt deja acolo, conteaza pe mine. Hai, nu va sfiiti si anuntati-va prezenta, e o ocazie unica si tb sa ne vedem cu totii la Sighisoara! Simt ca va fi cel mai frumos Revelion din ultimii ... 36 de ani (hehehe)... Uite ce powerplay am, poate va sensibilizez:

HIVOH - TO BE TOGETHER ==D ==D
Mark Ashley
Junior Member

power play!

Mesajde Max Him » Vin Oct 27, 2006 11:06 am

Cam slaba miscarea pe forum baieti!
Anyway, am descoperit o melodie care sincer nu o cunosteam pana acum.Este vorba de
SIMONE- Burning
care mi se pare extraordinara. Stie cineva mai multe piese ale acestei SIMONE?!
Dle Mark? hai ca stiu ca tu ai o colectie destul de vasta ;)
Ok, my power play:

CHIP CHIP- So Close To Heaven :-:

...o alta capodopera din aria muzicii Italo disco.
Sa aveti o zi frumoasa si un weekend placut! \:/

P.S.: Mark , multumesc pentru sustinere, insa doar cu doua persoane nu se poate demara "proiectul"!
Max Him
Junior Member

Mesajde zkiss » Vin Oct 27, 2006 12:11 pm

Merci Max Him.
Ce este un power play? eu acm am o idee ce vrea sa fie, dar nu sunt sigur.
Am incercat sa-mi fac cont mai de mult, dar nu stiu de ce, n-am reusit.
Am vadut ca forumul exista de o vreme buna, dar sincer sa fiu nu am citit istoria forumului, mai incolo.

o melodie ce-mi place mie Radiorama - Aliens 2(Alieno mix)
http://www.sendspace.com/file/qnbqoy
zkiss
Junior Member

Mesajde zkiss » Vin Oct 27, 2006 12:29 pm

scuze pentru greseli.
nu stiu ce am.
ei...weekendul se apropie!
zkiss
Junior Member

Mesajde Max Him » Vin Oct 27, 2006 12:47 pm

Zkiss,
pai , mai simplu s-ar numi: melodia zilei.
Adica ce melodie se propune ca fiind reprezentativa pentru acea zi. Rubrica asta cu "power play" este de fapt o copie dupa ceea ce mai fac radiourile care transmit power play-uri, reluand piesa pe parcursul zilei de mai multe ori.
In forumul nostru significa ce am spus la inceput, plus "invitatia" de ase discuta pe marginea acelesi piese si a artistului evident.Daca nimeni nu are de ex. de adaugat mai multe la CHIP CHIP sau piesa lor "So Close To Heaven" propusa de mine azi, atunci... mergem mai departe, nu? ;)
Uite, tu de ex. ne propui si chiar "exemplifici" o excelenta piesa a trupei RADIORAMA.
Ei, bine, aici as putea sa-ti scriu pagini intregi deoarece sunt in topul meu 10 de preferati artisti italo!
Imi amintesc ca am facut cunostinta cu cei de la Radiorama in... 1986 cand aveam doar 17 ani, si am ramas practic obsedat de melodiile lor. PRIMA melodie ascultata de mine a fost YETI pe care cu siguranta o sti...si muuuult timp nu am stiut ca ABCD apartine aceleasi trupe!
Evident ALIENS este de asemenea reprezentativa pentru ei.
Apropo, stiai ca RADIORAMA este printre putinele trupe italo care a rezistat in timp ? Evident daca asculti ce a scos RADIORAMA prin anii 2000 nu o sa-i recunosti.Prin anii '90 au trecut la Eurodance, techno -foarte la moda atunci chair trash, iar mai apoi prin 2000 dupa ce au reeditat colectiile lor de classic italo de prin '80, au urmat linia genului ce a derivat IN GENERAL din Italo disco: HOUSE DANCE.
Anyway, bossii raspunzatori de succesul RADIORAMA sunt in primul rand MAURO FARINA(care a fost si solistul trupei) si GIULIANO CRIVELLENTE.
Astia doi au creat adevarate hituri si nume in istoria muzicii italo.Doar cateva ex.: ATRIUM, JOE YELLOW, ALAN BARRY, DR.ZIVAGO si... multi altii.
A, si inca ceva: stiai ca RADIORAMA mai are inca o piesa cu acelasi...titlu ALIENS? Ei bine, a doua piesa se numeste ALIENS 2.
Max Him
Junior Member

Mesajde zkiss » Vin Oct 27, 2006 1:27 pm

max him,
Cum spun si italienii: chiaro! totul e clar, la asta ma gandeam si eu(pe bune)
Din pacate nu stiu asa de multe despre italo ca tine, dar exista acest forum si pot afla nouati despre ce s-a intamplat mai de mult.
si mie imi place Yeti la fel si Aliens.
Ce sa spun... in 1986 eu aveam 10 ani si inspiram italo cu aerul, fratele meu fiind DJ pe vremurile alea. Cunosc foarte multa muzica italo, dar nu le stiu autorul sau titlul si din pacate dureaza foarte mult pana o gasesc autorul unei melodii care cine stie de undeimi trece prin cap, sta putin pana isi face loc si apoi pleaca.
ai fost pe la http://www.giovane.nl
daca nu, vei gasi lucruri interesante.
p.s. a auzit cineva de Obi-Wan - Nobody calls me?
zkiss
Junior Member

Mesajde Max Him » Vin Oct 27, 2006 1:49 pm

Placuta surpriza sa aflu ca esti destul de tanar pentru genul Italo disco!
Anyway, cunosc si iubitori de italo mai tineri , de chiar 19-20 de ani , care colectioneaza muzica acelor ani.
Exista insa si reversul: si eu la randul meu, chiar daca iubesc muzica acelor ani, sunt prezent si in curentul actual de muzica... sa nu intelegi gresit, este vorba de muzica DANCE , deci EXCLUS manelele.
Ok,stiu si pagina lui Giovanni care este cu adevarat originala.
Cat despre melodiile pe care le cauti, poti posta aici nelamuririle tale si incercam sa te ajutam.
Melodia pe care tocmai o cauti nu o am, insa fac "sapaturi" si te tin la curent.
Apropo, pe unde era DJ fratele tau? nu intra si el in topic?
un weekend placut.Vorbim!

P.S.:...si eu iti recomand sa asculti cel mai TARE(parerea mea!) post de radio ce emite muzica de gen.: RADIO STAD DEN HAAG.
la: http://www.radiostaddenhaag.nl
Max Him
Junior Member

Mesajde zkiss » Vin Oct 27, 2006 2:33 pm

merci max him.
Punctul de plecare in cautarea italo era Savage si cred ca ramane favoritul meu. Pe el il cunosteam de la inceput. Ieri am facut rost de albumul Savage - Gold. Este beton.
Si eu tin pasul cu muzica in sensul ca nu ma uit numai in spate.
Apropo! Ce zici de remix-uri italo? Eu am gasit cateva chiar frumoase. Mi-a placut foarte mult Master Blaster, ei au reusit sa faca niste remixuri f reusite - cel putin mie imi plac.
pe weekend sper sa am vreme sa-mi download-ez muzica.
week-end placut si voua!
zkiss
Junior Member

Mesajde zkiss » Vin Oct 27, 2006 2:58 pm

e vineri si cam tarziu. sper sa pot continua acasa.
pana atunci un link;

fun fun - color my love (full album)
http://rapidshare.de/files/35349521/TBOFF.rar
pw: borimir
zkiss
Junior Member

Mesajde Max Him » Vin Oct 27, 2006 10:28 pm

BINGO! Master Blaster mixeaza PUTERNIC iar primul lor album de acum vreo 3 - 4 ani daca nu ma insel, a avut un mare succes. Albumul se numea chiar asa: WE LOVE ITALO DISCO!
Nu mai revin cu amanunte, deoarece chestia asta am mai discutata de N ori si in postari anterioare cu alti forumisti& alte forumuri.
Anyway, imi mai place cum mixeaza Paul Van Dyuk. ce zici?Mai putin Tiesto. Evident ca mai sunt si altii, insa "capul rautatilor" in muzica italo dance de azi consider a fi Gigi D'Agostino care are o inspiratie DEBORDANTA in a COMPUNE si nu mixa!
Max Him
Junior Member

Italo Party news

Mesajde Max Him » Vin Oct 27, 2006 10:29 pm

Italo party NEWS:
Sunt in masura sa precizez urmatoarele:
1.Locatia disponibila pentru party este pensiunea PHONIX din centrul orasului Sighisoara.
Pentru amanunte vedeti:
http://www.pensionphonix.ro/index.php?lang=ro&local=gale
2.Rezervarea locatiei in vederea organizarii Italo party, este conditionata de ocuparea a 14 locuri de cazare in pensiune. Asadar, neocuparea acestor locuri de cazare nu ne permite sa rezervam intreaga pensiune, si ca atare nici organizarea party-ului.
Alte locatii mai ieftine nu am gasit, iar in perioada aceasta DEJA sunt rezervate cam toate restaurantele&hotelurile pentru sarbatorile de iarna... iar daca nu sunt inca, sunt cel putin promise deja.
3.Ok, cazarea costa in medie de 50 euro pe noapte, pretul incluzand si micul dejun.
Avand in vedere ca acest party se vrea a fi organizat in perioada revelionului, gazda va putea organiza si masa festiva.
4.In vederea rezervarii si organizarii participantii vor trebuii probabil sa achite pretul in avans. Amanuntele vi le voi comunica dupa stabilirea de catre administrator a costurilor, saptamana viitoare.
5.Precizez din nou pentru cei ce vor sa participe: confirmarea de principiu se face IN ACEST TOPIC , dupa care lasati la adresa de mail: ventura1979@k.ro adresa voastra de mail/ numar de telefon pentru contact&rezervare.
Max Him
Junior Member

Mesajde zkiss » Dum Oct 29, 2006 12:06 pm

max him,
Joy este Italo?
de aici se poate descarca Joy - Best

http://rapidshare.de/files/37132117/BstJ.rar.html
zkiss
Junior Member

joy!

Mesajde Max Him » Dum Oct 29, 2006 3:27 pm

zkiss,
in opinia mea JOY nu prea intra in genul italo disco. E adevarat, sunt din aceeasi perioada, insa vezi tu, desi nemtii, danezii, olandezii etc. din aceea perioada au "imprumutat" din stilul italo chiar si nume italiene pentru a intra si ei in acea moda, se detaseza totusi net de muzica 100% italo. NU contest: multi producatori, case de discuri, etc. includ in italo cghiar si Joy, Patty Rian Lian Ross, etc....cghiar Modern Talking(!!!) insa exista totusi o diferenta clara intre genurile Italo Disco, HiNRG si EURODISCO din care face parte si JOY.
De retinut ca Italo Disco a fost INCEPUTUL, dupa care s-a extins peste granite(si) sub formaHiNRG, Eurodisco.
Max Him
Junior Member

Mesajde zkiss » Dum Oct 29, 2006 8:59 pm

salut max him,
merci de info.
nici o veste de Obi-Wan?
tie-ti place doar italo sau asculti si altceva. din pacate mi nu mi-e clar ce este italo, faza ca au inceput omeni italieni sa cante acest gen nu prea-mi da ajutor. mai mult foarte multi dintre ei au folosit alta nume.
deocamdata colectionez si ascult: daca-mi place bine daca nu tot e bine.
esti prezent si pe alte forumuri? download-ezi muzica?
camouflage - love is a shiled iti place?
http://www.speedyshare.com/118874297.html
zkiss
Junior Member

Halloween!!!

Mesajde Mark Ashley » Dum Oct 29, 2006 10:04 pm

Ce melodie poate fi mai potrivita pt acest moment decat?:

Gurcan - Zombie's Night !!! ==D (obtinuta prin amabilitatea unui prieten...)
Alte propuneri pt eveniment???
Mark Ashley
Junior Member

Mesajde Max Him » Dum Oct 29, 2006 10:30 pm

zkiss,
cu placere. Rferitor la intrebarea ta, daca ascult si alt gen de muzica, cred ca deja ti-am raspuns ca :DA, ascult si alte genuri de muzica.
A, cat priveste prezenta mea si-n alte forumuri, da o cautare in google cu MAX HIM. Este numele sub care apar cel mai des pe forumurile romanesti.
Pe Obi- Wan va trebui sa-l mai astepti putin, nu prea am avut timp zilele astea.
Si apropo de Camouflage, multumesc pentru piesa.Nice !
Mark,
nu am alte noutati despre eveniment.
Max Him
Junior Member

Mesajde dezmatz » Lun Oct 30, 2006 3:03 pm

noah frate ce de se mai discutara p'aici
din pacate nu pot confirma prezenta la revitalo :), probleme in famelie,
plus ca scumpa si iubita mea sotie nu prea le are cu italo ... asa'mi place
sa dau boxele la maxim... cu toate ca a fost un fan maniac MT ... ce sa
mai zici de fomeile din ziua de azi ... hahahahahaaaaa...

Si cum tocmai ma delectam cu un Greatest Stacy Q, ce pot propune decat cele
doua superbe piese:

Stacey Q - Two Of Hearts
Stacey Q - Insecurity
dezmatz
Junior Member

Mesajde Max Him » Lun Oct 30, 2006 3:36 pm

Nu e nici o problema Dezmatz!
Apreciez faptul ca sunt anuntat din timp.
o zi buna tuturor.
Max Him
Junior Member

My gift !

Mesajde Max Him » Lun Oct 30, 2006 11:02 pm

POWER PLAY:
MARK ADAMS- I Know Your Minds ==D

http://www.sendspace.com/file/x92inq
Max Him
Junior Member

Mesajde Max Him » Lun Oct 30, 2006 11:07 pm

...AND the next play:
LOVE KILLS- I Want To Become ==D ==D
http://www.sendspace.com/file/wldftm
enjoy!

PLUS :

AIDA- Cupid
http://www.sendspace.com/file/qv77uh
Max Him
Junior Member

Mesajde Max Him » Lun Oct 30, 2006 11:38 pm

and finally one of the best italo artist of the '80s, in my opinion...I' m talking about Mr.STYLOO.
So, what you said about this song?!
STYLOO- Miss You

http://www.sendspace.com/file/v2fm3c

Hm! I think is nice... some new wave influence?! Anyway, I'm back later!
Max Him
Junior Member

Mesajde cells » Mar Oct 31, 2006 12:27 am

cells
Junior Member

Bun Venit Cells!

Mesajde Max Him » Mar Oct 31, 2006 8:16 am

Salutare!
Imi cer SCUZE pentru:
1.Postarile in limba engleza(sunt copy /paste din alt forum unde activez)+ pentru micile dezacorduri,
2.In ultima postare de mai sus in loc de NEW WAVE (care este cu totul alt gen) [-X a se citi NEW AGE!!! :dir: :dir:

Multumesc pentru intelegere!
CELLS,
evident cunosc site-ul de la youtube.com!
este excelent!

Power play:

BALTIMORA- Woody Boogie :dir:

...care in opinia mea se ridica la nivelul celebrului hit "Tarzan Boy".
Max Him
Junior Member

Mesajde zkiss » Mar Oct 31, 2006 12:14 pm

hi max him,
merci de styloo. le-am vazut pe site-ul lui giovane si mi-a placut muzica lor.
cells,
merci de ken laszlo. inca nu am avut ocazia sa-l vad cantand.
ciao
zkiss
Junior Member

Mesajde cells » Mar Oct 31, 2006 3:04 pm

Va salut prieteni si auditii cit mai placute. Va citesc de mult timp si tot de atit timp cochetez cu gindul de a intra in discutie cu voi. Cunostintele mele despre muzica in general sint mai scazute dar cred ca este loc ptr toata lumea atit timp cit subiectul discutat este comun tuturor.
M-am indragostit de italo-disco in anii 80...86 pe cind eram in ultimele clase de gimnaziu si apoi de liceu. Pe atunci muzica aceasta ajungea in casele noastre prin intermediul benzilor inregistrate cine stie de unde ,importate'. Se inregistra pe bani si 100lei/banda erau bani frumusei pe timpurile acelea. Era o concurenta mare intre cine a avea intiiul ultimele noutati disco si nu de multe ori ne asezam pe banci in apropierea balcoanelor unde se auzea muzica buna la magnetofon. O Doamne, ce vremuri frumoase au fost !!!
Acum in amintirea vremurilor de atunci si nu numai (muzica aceasta chiar este buna!!!) m-am apucat sa ,colectionez' toata muzica din vremurile de atunci pe care din diferite motive am pierdut-o sau nu am auzit-o niciodata. Prin a colectiona va rog sa intelegeti a copia, a descarca si a-ti face o mica colectie de cd-uri cu mp3. Regret chestia cu descarcatul si copiatul, stiu ca nu sint corecte in Romania dar credeti-ma nu-mi permit sa cumpar si poate nici nu gasesc viniluri pe piata.
Deocamdata atit despre mine si pasiunea aceasta comuna, italo-disco.
Ce melodie imi place? Este greu de raspuns, poate cel mai greu. Exista atita muzica buna incit alegerea este complicata.
Si totusi am sa fac o propunere, nu este cea mai tare melodie a mea si nici nu stiu cit ma reprezinta pe mine dar ma simt bine cind o ascult, si o ascult destul de des:
Michael Cretu - Gambit
Daca este italo disco sau nu, nu stiu exact, dar merita supusa atentiei voastre.
Asa ca: auditie placuta !!!
Baltimora am ascultat ptr intia oara in anii 84..85 si stiu ca se cinta la greu, mai ales Tarzan Boy. Tot in aceeasi perioada se cinta si One night in Bangkok cu Murray Head. Dupa parerea mea Woody-Boogie a avut succes dar cu mult mai putin decit prima lor melodie, cel putin asa mi s-a parut mie. In sufletul meu aceasta melodie ar primii nota 8 si cred ca este pe merit. Gusturile nu se discuta!
Ptr cei care vor sa si vada videoclipul pot incerca aici:
http://www.youtube.com/watch?v=4H-aIyLuaGM
Pe curind!
cells
Junior Member

Bravo Cells!

Mesajde Max Him » Mar Oct 31, 2006 3:37 pm

Salutare.
Cells chiar nu va inteleg pe voi oamenii astia...timizi, care ne urmaresc de muuuuuuuuuult timp pe forum si doar cocheteaza cu ideea de a intra pe forum!!! Pai, cat curaj ne trebuie sa ne adunam la masa discutiilor noastre?
Ok, ideea este ca NE BUCURAM MULT cand vin noi membri. Ne-am bucura(eu cel putin asta simt!) daca am fi muuuuuult mai multi si ar exista si ALTCEVA decat discutiile pe forum.
Hm! Este evident ca nostalgia acelor timpuri din anii '84-'89 cuprinde pe fiecare dintre noi. Si majoritatea , daca nu chiar toti, am patit-o cu "traficul" de AUR muzical de atunci; benzi, casete audio, casete video, scule mai mult sau mai putin profesionale, amplif-.uri, boxe, etc.PLUS organizarea de discoteci in cluburile UTC-ului, nu?
Era o adevarata revelatie sa dai muzica putintel mai tare si sa ii lasi pe altii sa se desfete sub balcoane.Si sti care era culmea? ca nu o faceam pentru ca sa ma laud cu ce am, ci pentru ca exista acel sentiment de bucurie creat de bucuria altora de a auzi muzica... evident nu o faceam numai eu, ci aveam ceva prieteni care erau maaari afaceristi cu muzica asta...si evident exista si reversul: adica ascultam si eu pe sub balcoane. ;)
Max Him
Junior Member

Mesajde zkiss » Mar Oct 31, 2006 9:02 pm

salut cells,
Cred ca i vorbit si in locul meu, eu nu sunt asa mare karatist de gura. :bow:
Mai putin faza cu ascultatul sub balcon, :D: fiindca in zona noastra nu erau balcoane, dar erau casetofoane...
Cum am si spus mai demult, fratello al meu era DJ(la o discoteca mica locala) si avea colectie mare de muzica din anii 80(din pacate nu le mai are).
Cum ai zis si tu, pe vremea aia nu era usor nici sa-ti cumperi muzica, cu toate ca aveai bani , fiindca nu erau la noi.
Mi-aduc aminte cum inregistra fratele meu muzica de pe Europa Libera cu prietenul lui.
Aveau a tactica de ce eu nu intelegeam atunci, dar nu intrebam nimic sa pot ramane cu ei. Erau cu 8 ani mai mari ca mine.
Deci incepea muzica (se anunta artistul, titlul piesei - normal ca ei nu intelegeau nimic ca erau pasta a engleza) si ei ascultau inceputul, cam un minut. Intre timp fiecare dadea din cap, unul ca da, altul ca nu, dar nu comentau verbal!!
Si asa luau ei decizia sa inregistreze melodia sau nu.
Asa ulterior situatia asta e comica, dar atunci asta era viata.
La fel colectionez si eu Italo ca tine, dar eu nu ma opresc la copiatul si descarcatul de pe net.
Un exemplu si termin.
Mi-a placut foarte mult o melodie, o auzeam foarte mult la radio, si spuneau artistul dar nu intelegeam nimic.
Intr-o dimineata merge melodia la radio. Cu tot tupeul ce aveam am scris un mail la radio si am intrebat ce melodie mergea mai inainte.
Surpriza placuta: o doamna mi-a spus ca era Finzi Contini - Cha cha cha.
Mi-a trimis piesa pe mail.
zkiss
Junior Member

My gift!

Mesajde Max Him » Mar Oct 31, 2006 10:41 pm

Salutare baieti!
ZKISS, casetofoane erau si la noi si magnetofoane si pick-up-uri; problema era ca auzeam vreo melodie noua prin vecini si trageam repede cu urechea sa vedem de pe unde o are?! ;)
Apropo , sunt curios sa stiu ce post de radio mai transmite si Finzi Contini cu "Cha Cha Cha" ? Si MAI ALES un post de radio romanesc?!?!Anyway, presupun ca piesa ai auzit-o destul de recent din moment ce ti-a fost trimisa pe mail.Nice work!
Evident ca era si la noi acea .... febra a "descarcatului" de muzica de pe Europa Libera, si mai era un radio yugoslav care transmitea muzica NoviSad, daca nu ma insel?!
Eu receptionam aceste posturi cu un radio casetofon marca Telefunken, adus din Germania de un prieten de a lui taica-meu, cu care inregistram si muzica.
Ei bine si in plus, inventiv cum sunt(urla modestia in mine! ;), am avut inspiratia sa leg aparatul nu numai la amplificatorul de Electronica Bucuresti, dar sa ii si conectez intrarea de antena FM(avea si inrare antena de 75 ohmi! lucru extraordinar pentru un radio portabil) la acea priza de antena comuna care exista odata pe blocuri, si care mai foloseau si drept paratrasnet.
HABAR nu au avut cred ca proiectantii (si mai putin securistii care se ocupau de "vanarea" receptiilor radio si TV) cat de EFICIENTE erau aceste antene.
Ei bine, reuseam sa receptionez printre altele si unul din programele nationale ale italienilor si anume RAI 2, care transmitea o muzica excelenta, iar noptile le umpleau cu hituri unul dupa celalat .Tin minte si acum ca emisiunea se numea " La RAI Stereo Notte", iar in weekend-uri era acel EUROTOPS de milioane. Apoi, mai era un post de radio VERONICA, ce iarasi nu se oprea din transmisiile muzicale... Desi posturile exista si azi, nu mai au aceeasi grila de programe, iar sa le receptionez terestru NICI VORBA! Au trecut pe satelit, iar benzile de frecventa in FM sunt atat de solicitate si inghesuite incat nu-mi mai ramane decat sa le ascult pe net.
Ok, si din piesele acelor ani pe care le auzem si la aceste posturi de radio, va propun una care m-a fascinat si ma fascineaza si in continuare .
Este vorba de:
TOM HOOKER- Help Me ==D ==D
pentru voi:
http://www.mytempdir.com/1018356

Sa va distrati!
Max Him
Junior Member

next play!

Mesajde Max Him » Mar Oct 31, 2006 11:13 pm

Piesa urmatoare ce se deruleaza in plylisting-ul meu este una mai putin cunoscuta de la RADIORAMA, si chiar nici ritmul nu prea se incadreaza in tiparele trupei italo. In schimb imi place nespus de mult.
Este vorba de:

RADIORAMA - Friend

Link to the file:
http://www.mytempdir.com/1029783

astept pareri! ==D
enjoy!
Max Him
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Muzica