Initial trimis de Aliosha
Draga Dana
Am sa incep prin a-ti spune ca am inceput sa ascult rock pe la 13-14 ani (acum am 22). Mai exact de cand au inceput rockerii sa bage casete in P-ta Romana.
Am inceput cu Guns, Megadeth, Slayer si Maiden. Insa Megadeth mi-au placut cel mai mult: Peace sells
si RIP sunt albumele mele preferate. De la Youth incolo au inceput sa nu prea imi mai placa
ce au scos dar asta e si o chestie ce depinde de gustul fiecaruia.
Ascult si foarte mult punk: mai vechi:Sex Pistols, Exploited, Dead K, The Clash ( cu asta am inceput),
sau Fugazi, Pennywise, Millencolin, Rancid, Meat Puppets, Greenday si Blink (cei pe care ii ironizezi tu de cate ori ai ocazia).
Am incetat sa fiu exclusivist si sa ascult doar un anumit tip de rock pt ca albume bune se regasesc in toate subgenurile.
Mi-au placut la fel de mult Paradise Lost( pe care i-am si vazut la Bucuresti) cat si dupa cum am mai spus Death, Sepultura si multe multe altele.
Am facut introducerea asta mai ales ca sa incerc sa-ti explic ca nu am de ce sa fiu salvat, mai ales ca gusturile mele muzicale nu-si au radacinile in atomic sau MCM.
Mai mult nu ma baga in aceeasi oala cu userul Blink 182 ( no offence man). Nu am avut nici un cuvant rau de spus nici despre
Iced Earth nici despre Nevermore: m-am interesat si am auzit ca sunt buni( nu am avut inca ocazia sa-i ascult)
Daca tu consideri ca in momentul de fata afluenta de metal esta atat de mare si de buna este parerea ta dar da-mi voie sa nu ti-o impartasesc.
Formatii ca Bizkit sau Linkin Park sunt rap metal pt ca sa pare ca asta e genu care prinde la pustii din ziua de azi.
Incearca sa le bagi un Slayer sau un Maiden sa vezi daca asculta.
Am spus ca rockul(metalul) a murit iar tu si Manelesux( thx pt recomandari) m-ati contrazis. Bineinteles ca o sa existe mereu trupe care
suna foarte bine, pline de fani sau genuri ca scandinavian metal( pline de trupe bune si fani constanti) ...
Eu ma refeream la impactul lui in general si mai ales asupra celor (foarte tineri) care incep sa sculte muzica.
1.Blinkote, sunt convins ca eshti lovit la cap. Nu te agatza prea mult de ce scrie in cartzile de istorie muzicala...acolo o sa-i gaseshti shi pe Michael & Janet JAckson...jenant,nu?
Tzine minte de la tata manelos un lucru: Daca nu eshti in Pagini Aurii nu inseamna ca nu exishti!
2.Aliosha,io cand zic "afluentza" ma gandesc la debitu de rock care se produce shi promoveaza. Respectivu debit azi e de vreo 10 ori mai mare decat in anii 80. Acum exista case de discuri specializate pe metal, cu distributzie pe toate continentele, shi in fiecare luna apar cateva zeci de albume, din care potzi alege macar un album-doua ca fiind reushite, iar la trei luni sigur apare un album de exceptzie.
Tu zici de impactul general asupra tineretului....situatzia nu s-a skimbat cu nimic...nici tu nu ai auzit de slayer/megadeth la MTV ci de la tipii din piatza romana. Mtv-ul a avut intotdeauna o bucata de rock accesibil,fie pe baza de ritm fie pe baza de imagine shocanta shi atitudine promovata, destinat target audienceului mtvist, adica adolescentzilor...asha cum acu se da in draci manson shi bizkit, acu 5-7 ani se dadea offspring, mai demut nirvana shi soundgarden, ac\dc shi alice cooper.
SIngura diferentza clara e emisiunea Headbangers ball, care la inceputul anilor 90 era pe mana Vanessei Warwick, nevasta vocalului de la Almighty, shi tipa baga in emisiune lucrurile cele mai adevarate. Pe vremea aia nu vedeai Prodigy sau Aphex Twin la emisiuni de rock, in schimb se dadea Obituary, Morbid Angel,etc.
Insa, oricum, nu in emisiunea aia statea impactul global al rockului in lume.
Deci ca o concluzie, nu cred ca ce se vede la Mtv e pulsul real al rockului in general.Shi nici ca afluentza rockul in ziua de azi se masoara in preferintzele unei categorii marginite de ascultatori, adica cei sub 18 ani(aka biscuitzii).