Melodii de moment

Incantarea cantarilor

Moderator: Shaki

Mesajde nocturna » Mar Dec 21, 2004 12:01 am

in spiritu lu magia craciunului, craciun care se apropie vertiginos de amenintzator, de te imbranceshte la tot pasu, itz scoate ochii ca iar trebe sa scotzi bani din buzunarele shi asha golite ca sa cumperi mashinutze shi tractoare la odraslele din dotare sau, shi mai rau, cuptoare shi aspiratoare pentru neveste, shi, de asemenea, intru boicotarea colindelor care a sunat haotic azi prin biurouri (huo!) precum shi a clopotzeilor care talanganesc jalnic anuntzand ca shi anul asta pensionarul craciun o sa fie la fel de sarac lipit ca shi anu trecut, ca shi acum 2 ani....ca shi acum cinshpe ani! de parca nam shtii, ca doar suntem copii mari! pentru totzi care au simtzit aceleashi lucruri sau chiar mai mult, sau din contrer, sa servim linijtitzi Megadeth + Nine Inch Nails - Symphony Of Destruction, piesa despre care nash preash shti sa zic dacai vorba de o colaborare sau numa un remix, da' important este ca suna, shi suna beton, shi ca se vede mana lu baietzii de la NIN. ei sa fie sanatoshi shi voi sa avetzi parte de Sarbatori Fericitzi!
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Aliosha » Mar Dec 21, 2004 7:24 am

Fara nici o legatura cu cele - 40 de grade de afara din nou un album din 2004 ce are drept reprezentant pe acest thread o melodie de moment : Shelter ( de pe The Eye of every Storm - Neurosis)

Melodia mea preferata de pe album, singura fara versuri.
"Against modern football."
Aliosha

o piesa de decembrie friguros...

Mesajde nbm » Mar Dec 21, 2004 11:38 am

... dar fara zapada. Adica o melodie de jale ca vom avea craciun cu ploaie.
in alta ordine de idei, aceasta piesa, ca de altfel tot albumul Empire careia ii apartine, m-a facut sa cumpar un alt album al carui nume imi scapa, dar care are ca ilustratie de coperta avatarul lui cubu. sau invers :D

Queensryche - Silent Lucidity

Hush now don’t cry
Wipe away the teardrop from your eye
You’re lying safe in bed
It was all a bad dream
Spinning in your head
Your mind tricked you to feel the pain
Of someone close to you leaving the game of life
So here it is, another chance
Wide awake you face the day
Your dream is over...or has it just begun?

There’s a place I like to hide
A doorway that I run to in the night
Relax child, you were there
But only didn’t realize it and you were scared
It’s a place where you will learn
To face your fears, retrace the tears
And ride the whims of your mind
Commanding in another world
Suddenly, you hear and see
This magic new dimension

Chorus
I-will be watching over you
I-am gonna help you see it through
I-will protect you in the night
I-am smiling next to you...in silent lucidity
nbm

Mesajde theOffender » Mar Dec 21, 2004 11:51 am

FISH - Shadowplay de pe Internal Exile, 1991 cu dedicatzie pentru o persoana care se crede narcisista insa uita sa se uite ( :D ) in oglinda.

De fapt intreg albumul merita ascultat.

Hunched foetal in the corner of my soul
My fingernails are bleeding
From climbing up the wall
This time you really hurt me right down to the core
And I'm desperately trying to find a reason
To forgive you for it all

I saw your life as a shadowplay
In a trance I was held by the shadowplay
In the spell of the shadowplay
From Celtic illumination
I see the Celtic illumination
The Celtic

http://www.123lyrics.net/f/fish/shadowplay.html

Suna atat de... Marillion. :yD
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

o noua melodie lenta

Mesajde nbm » Mie Dec 22, 2004 3:26 pm

L'ete Indien cintata de Joe Dassin.
si chiar daca titlul este despre vara, mai precis o vara indiana :), mi se pare o melodie perfecta pentru acest final de decembrie fara zapada.
Melodia a fost lansata in 1975 si a fost cel mai mare succes al lui Joe Dassin, nu numai in Franta, ci si in Spania si America de Sud, unde Dassin a devenit brusc foarte celebru. Cintaretul moare in 1980, la numai 42 de ani, in urma celui de-al cincilea infarct
nbm

Mesajde MiG29 » Mie Dec 22, 2004 11:06 pm

multumita lu kazaa am reuist sa gasesc o chestie fuarte misto auzita az mai devreme in filmu osanstuelv.ie vorba de Appuntamento interpretata de Ornella Vanoni.Melodia ie apsoult superba,iar eu unu imi recunosc icnoranta in a o cataloga ca fiind de un gen anume.ie destul de lenta si ie in italiana.suna destul de jazzy.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde theOffender » Joi Dec 23, 2004 6:55 am

blackmore's night - 3 black crows de pe ghost of a rose

3 black crows were sitting on a fence
Watching the world pass them by
Laughing at humanity and its pretense
Wondering where next to fly...

*And they cackled in joy and dove through the air
Like the winds of a hurricaine
And they spread their wings as if to declare
"Onward , let freedom ring!"

3 black crows are sitting in a tree
Looking down on mankind
Loving how it feels to be so free
Leaving us far behind...

blackmore's night e o grupare de menestreli shi barzi sub indrumarea shi chitara lui ritchie blackmore.

cu mii de multzumiri lui shaki pentru aceasta revelatzie.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde Aliosha » Joi Dec 23, 2004 7:15 am

In acordurile albumului meu preferat in acest moment cu care v-am facut capul calendar incercam sa caut cate ceva despre trupa asta - isis - care , dupa cum zic americanii "keep a low profile". Am gasit insa un interview cu frontmanul lor Aaron Turner din care reiese clar ca omului ii merge mintea foarte repede si bine:
http://www.dallasmusicguide.com/interviews/isis.htm

Explica acolo de ce nu prea se gasesc poze cu ei pe net si de ce singurul lucru care ajunge la ascultatori este muzica.

Desi au record label ul lor ultimele doua albume sunt scoase de Ipecac - binecunoscuta casa de discuri a lui Mike Patton :

"This label will be a home to Mike Patton's eclectic musical collaborations as well as a place where bands we admire will have the freedom to release music they might not be able to, or want to, release on other labels."

Frumos spus.

Da, stiu ca nu scriu astea degeaba ca intra in cateva ore whatever, gaseste numele lui Patton scris in postul meu si se apuca de downloadat ca e fanatic. :)
Aliosha

Mesajde nbm » Joi Dec 23, 2004 2:37 pm

v-ati saturat de colinde? eu cam da...
si incercind sa jonglez de dimineatza printre corul madrigal, stefan hrusca si altii, am ales Goran Bregovic - Lullaby, o superba melodie instrumentala.
o piesa care te mentine cumva in spiritul sarbatorilor, prin tandretea ei (daca putem spune asta despre un cintec), dar te scapa de cunoscutul "leru-i ler".
nbm

Mesajde screenager » Joi Dec 23, 2004 7:32 pm

fara prea multe cuvinte,Jeff Buckley - Eternal Life ,orice varianta live,faceti va rog rost .
screenager
Junior Member

Mesajde MiG29 » Joi Dec 23, 2004 9:21 pm

pai ie Iris cu Ne da la radio pe care am ascultat-o az de ceva ori shi mai ie Deep Purple cu Black Knight.Ambele ie mijto,da a dooa ie mult peste.
MiG29

Mesajde Iri » Joi Dec 23, 2004 9:37 pm

peste tot dai...numa peste LUCIAN viziru...si predestinatii lui...!....hmm...pe asta o cam asculta majoritatea...!...dar mie imi place mya_ fallen...deci ptr mine ...asta e melodia momentului :))
Iri
Junior Member

Mesajde whatever » Vin Dec 24, 2004 1:50 am

in primul rand vreau sa ii multumesc lui Aliosha, pentru tot ce a scris mai sus :) Stii, chiar ma gandeam ca poate e ceva legatura intre Ipecac si Isis .... oricum vroiam sa verific pe site, dar acuma imi iau Isis de pe soulseek si abia astept sa ii si ascult.

In alta ordine de idei, melodia de moment ar fi (iarasi) in legatura cu Mike Patton.

Kid 606 (unul dintre preferatii mei de la Ipecac si din sfera idm/glitch/experimental techno) a scos prin 2000 un prim album la casa de discuri a lui Mike intitulat Down With The Scene unde apare piesa Secrets For Sale pe care e invitat si Patton :)
whatever

Mesajde cubu » Sâm Dec 25, 2004 10:06 pm

Plictisit de atatea mepetreiuri am dat azi iama prin casete si primu album care mi-a venit in mine a fost "... And Justice for All" - Metallica (whatever stie de ce). Si cum piesa One imi trezeste amintiri placute si din liceu si din facultate, normal ca numai ea poate sa fie melodia mea de moment...

Hold my breath as I wish for death
Oh please god,wake me
Now the world is gone I’m just one
Oh god,help me hold my breath as I wish for death
Oh please God help me

Darkness imprisoning me
All that I see
Absolute horror
I cannot live
I cannot die
Trapped in myself
Body my holding cell

Landmine has taken my sight
Taken my speech
Taken my hearing
Taken my arms
Taken my legs
Taken my soul
Left me with life in hell!!!
indescifrabil
cubu

Mesajde MiG29 » Dum Dec 26, 2004 12:38 pm

Ca tot e sarbatoare,o melodie de zile mari(cel putzin ptr mine) shi anume un clasic de la Mick&Co adica Rolling Stones, Time is on my side de pe 12X5 ,si una din primele melodii cu care Stonesii au ajuns pe primele locuri in topurile americane.Are un sound aparte,care dupa mine s-a pierdut in urmatoarele albume.
MiG29

Mesajde catharsis » Lun Dec 27, 2004 1:16 am

melodia zilei de azi vine de pe coloana sonora a excelentului Garden State: Frou Frou - Let Go. Frou Frou reprezinta colaborarea dintre un producator si o vocalista si instrumentista talentata, rezultand o muzica electronica de o mare caldura si sensibilitate.
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde Aliosha » Lun Dec 27, 2004 6:55 am

Back to indie printr-un album excelent al unei fromatii din Montreal care merita dwldat in totalitate: "Funeral" - Arcade Fire, 2004.
Sincer e o incantare albumul prin sound-ul inedit si ca sa va faceti o parere puteti incerca urmatoarele melodii :
Neighborhood #1 (Tunnels) - mai ales- sau Rebellion (Lies).

Ca de obicei, pentru review-uri bine inchegate incercati siteurile de specialitate.

Sonic Youth este o formatie de care am auzit probabil atunci cand l-am vazut pe Cobain purtand un tricou cu ei. Au scos si ei un album foarte laudat de critici anul asta : "Sonic Nurse". Nu l-am ascultat in totalitate insa o melodie care mi-a placut MULT este Stones. E o chitara acolo care da foarte foarte bine si structura cantecului este pe masura de incantatoare.

Azi am vazut un status de ym la catharsis care m-a incantat : asculta iron and wine, dovada clara ca threadul asta isi atinge scopul fiind poate una dintre cele mai mari contributii ale lui Gabriel pe acest forum din moment ce el l-a initiat. Ceva similar cu Iron and Wine este Devndra Banhart, un tip f ciudat (nu are casa, traieste pe la prieteni sau pe unde apuca si e mai hippie decat jumate din aia care au trecut pe la Woodstock. ) si foarte apreciat de anumiti critici. Eu nu ma prea omor insa cine vrea sa serveasca poate cauta ceva cu el.

Merzbow a scos si el album dar nu am reusit sa trec de secunda 20 a primei melodii. Nu e facuta pentru urechile mele.

De pe ultimul album al lui The Beta Band - "From Zeros to Heros" aparut tot anul asta mi-a placut f mult doar o singura melodie : Lion Thief. Poate vor mai aparea si altele la urmatoarele reascultari.
Aliosha

Mesajde theOffender » Lun Dec 27, 2004 11:43 am

dave matthew's band - gravedigger de pe some devil, 2003
shi de pe acelashi album, trouble

cu dedicatzie speciala pentru o persoana care crede ca tsunami e un fel de mancare ~p
theOffender

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Dec 28, 2004 1:10 am

Pentru azi o piesa mai dura, cum rareori ascult eu : Ministry - No W, de pe albumul Houses of the Molé din 2004, cotat cu 4/5 la allmusic.com
Nu ma pot pronuntza asupra stilului (cei de la siteul amintit mai sus il catalogheaza drept industrial metal) ...dar sunt sigur ca Aliosha ma va lamuri daca va trage piesa.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde whatever » Mar Dec 28, 2004 2:00 am

Tomahawk - God hates a coward.

Asa ... deci Tomahawk astia sunt Mike Patton (fnm, Mr. Bungle, etc) la voce, Duane Denison (Jesus Lizard) la chitara, John Stanier (Helmet) la tobe si la bass Kevin Rutmanis (Melvins). O distributie de staruri, care abordeaza un stil incadat undeva pe la rock alternativ/experimental si noise rock ( oarecum similar cu fnm si cu jesus lizard :) ). Piesa ce am ales`o ca fiind preferata mea pe ziua de azi imi pare cea mai buna de pe primul lor album, scos la Ipecac records, si intitulat chiar Tomahawk.

la a doua piesa nu mai adaug comentarii.

Isis - Hive Destruction.

Aliosha :)
whatever

Mesajde Love2Fly » Mar Dec 28, 2004 10:55 pm

Azi avem niste Arcana – source of light de pe albumul “the new lightâ€Â
Love2Fly
Junior Member

Mesajde kahlan » Mar Dec 28, 2004 11:17 pm

Am dat'o in alte alea.:D

In seara asta, recomand Laura Pausini - Amar Completamente, o balada superba, ushor magica, plina de melancolie, buna de ascultat, fie ca eshti singur, fie ca nu. Te lasa sa visezi.
kahlan
Junior Member

Mesajde cutuma© » Mar Dec 28, 2004 11:44 pm

O dau in diverse rau de tot. Am inceput sa dwl de pe DC tot ce mi se pare mai ciudat, mai divers shi mai nou, cel putin pentru mine. Asha am dat de ceva numit Celtic River cu cateva instrumentale care pe mine m-au lasat :shock:

Dintre ele am selectat o piesa, cum ar zice conlocuitorii, "de dor shi jale" numita The Druid Of Lonesome Isle.

Rog insistent pe oricine cu cunostinte in domeniu legat de muzica celtica....sa-mi dea un pm cu recomandari.
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde cubu » Mie Dec 29, 2004 7:54 pm

Din cand in cand intru in cate o perioada d-asta in care as asculta numai formatii vechi, perioada ce se manifesta, o sa va mirati, cand imi vine cheful sa ascult formatii vechi. Astazi, o trupa ce nu mai are nevoie de nici o prezentare, Yes, cu melodia I Am Waiting de pe "Talk" un album catalogat ca slab de prost de catre criticii mai mult sau mai putin de specialitate care vrea sa para entelectuali si care e plini de d-ala turcesc. Chit ca vorbesti de "Talk" sau "90125" sa nu uitam ca, totusi, ei sunt YES.

Am I waking to this magic
Am I seeing all is human
Human after all
I wanna be inside your heart
Are you ready
I wanna love forever
Are you thinking
I wanna be inside your heart

It's our freedom, hear me now
We are made to be here now
We'll be waiting for the word
As the healing of the world
Make the promises to be true
All my life my world is you
I am waiting: Are you ready?
indescifrabil
cubu

Mesajde theOffender » Vin Dec 31, 2004 10:51 am

am gasit un album Sonata Artica Live intitulat Gates of Metal Hultsfred
de pe acest album, Black Sheep

speedy and heavy, nordic shi rece :D
theOffender

Mesajde Love2Fly » Sâm Ian 01, 2005 6:12 pm

Tu ai terminat anu' cu Sonata iar eu il incep :D si tocmai pt. ca suntem la inceput de an si pt. ca acordurile revelionului nu s-au stins inca, azi, o melodie ce mie imi inspira o puternica doza de optimism:
Sonata Arctica - The Wind Beneath My Wings
Din cate am inteles, “the wind...â€Â
Love2Fly
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Ian 02, 2005 12:30 am

Am pus mana pe un album Vaya con Dios mai putin cunoscut ascultatorului de rand. Albumul se numeste The Promise si abordeaza un stil un pic diferit fatza de ceea ce ne-a obisnuit Vaya con Dios.

Preferata mea de pe album este melodia intitulata Ilia pe care trupa belgiana o canta alaturi de un angolez pe nume Bonga.

Albumul contine piese in limba engleza, spaniola, franceza, germana.....
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Aliosha » Dum Ian 02, 2005 7:51 am

Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.

In compania unei sticle balauresti de busuioaca va urez si eu La Multi ani ! de pe threadul meu preferat.

Anul 2005 ma gaseste in partea intunecata a Fortei cu ganduri si urari pentru multi care insa din cauza lenii ce ma caracterizeaza vor ramane in mare parte doar la mine in cap, netransmise destinatarilor de drept.

Din categoria melodii de petrecere cu care am ramas de aseara si care nu suna rau avem : Eamon - Fuck It (I don't want you back)
In rest, drept "primul hit" al anului, o fixatie ce revine periodic si dispare doar dupa ascultari nenumarate: Yellow Ledbetter - poate cea mai frumoasa melodie a celor de la Pearl Jam.
Aliosha

Mesajde eyewitness » Dum Ian 02, 2005 10:21 am

un purtpuriu melanie (safka) , piese ale anilor 70 din care nu lipsesc "look what they've done to my song, ma" si "brand new key"
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde whatever » Dum Ian 02, 2005 1:34 pm

vag imi amintesc faptul ca pe la 2-3 dimineata in prima zi din 2005 ziceam ca noua mea piesa preferata e Shut Up de la Black Eyed Peas :) asa ca o incadrez la melodii de moment, alaturi de Hollywood squares de la Dillinger Escape Plan, prima piesa oficiala scoasa de baietii de la DEP alaturi de Mike Patton, melodie inclusa pe EP`ul Irony Is a Dead Scene.
whatever

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Muzica