Melodii de moment

Incantarea cantarilor

Moderator: Shaki

Mesajde darkshines » Lun Sep 26, 2005 8:07 pm

Doua melodii, una pe care cred ca si cubu o va aprecia si anume Pain of Salvation - Dae Pecuniae, care e geniala. Si o formatie din Israel de metale cu influente ciudate atat orientale cat si jazz si clasice, Orphaned Land - Ocean Land.
Si cam atat.

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

Mesajde cubu » Lun Sep 26, 2005 9:04 pm

Pai daca e sa multumim, io multumecs lu mefemeu paiacec, ca tare bine mai suna New World Order alu Gamma Ray. Power frate! :D
indescifrabil
cubu

Mesajde wednesday » Mie Sep 28, 2005 10:17 am

cocteau twins - amelia...piesa asta e numai buna de destins creierii in dimineti tepene. are ceva asiatic, foarte mladios :)
i wish i could help, but i don't want to
wednesday

Mesajde Amaterasu » Vin Sep 30, 2005 5:41 pm

Cake - Up so close

Fain songu`, fain.
Mi se pare ca seamana cu coloana sonora a unei comedii morbide. Chitara rece, trompeta... Foarte frumos.
Multumiri speciale lu stie musiu cine...
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde diablo_pECi » Vin Sep 30, 2005 5:57 pm

lacrimosa - the turning point ;)
sigur nu intereseaza pe nimeni semnatura asta
diablo_pECi
Junior Member

Mesajde whatever » Vin Sep 30, 2005 6:14 pm

The Streets - Don't Mug Yourself e o piesa numa` buna pentru vremea asta mizerabila de afara.

oi oi oi oi oi oi oi oi !!!! :D
whatever

Mesajde cubu » Vin Sep 30, 2005 10:37 pm

Deci da, inca o piesa recomandata de cineva, A Perfect Circle - The Noose. Meseriasi baetii astia, cel putin in piesa de fata. :D

Recall the deeds as if they're all
Someone else's
Atrocious stories
Now you stand reborn
Before us all
So glad to see you well
indescifrabil
cubu

Mesajde wednesday » Sâm Oct 01, 2005 2:55 pm

uaral - niche
reascult sounds of pain dupa aproape 1 an...la vremea lui a fost primul in topul personal al albumelor din 2004 :D ... e-po-cal! epocal!
wednesday

Mesajde whatever » Sâm Oct 01, 2005 6:30 pm

Atreyu cu Someone's Standing On My Chest

deci sunt niste faze in piesa asta de ramai blocat. Pe langa vocea lui Alex care e deja death metal pur, mai sunt si niste riffuri de chitara fenomenale, si un ritm la multe faze de zici ca bate Lombardo sau naiba stie ce alt tobosar nebun.
whatever

Mesajde Daimon » Sâm Oct 01, 2005 11:41 pm

The Ponys - Lets kill ourselves nu mai scap de melodia asta. nici nu sunt multe de comentat, ca eu oricum nu ma pricep la muzica. vroiam sa zic ca e un brit pop meseriash (gen blur de ex) da' am vazut ca oamenii sunt din state. so...
Daimon

Mesajde bzerodi » Dum Oct 02, 2005 6:40 am

Gabin - Mr. Freedom

Speram sa fie tot albmul ca piesa asta. Daca erau zece melodii identice, bine era. Pentru Edwyn Collins a fost probabil tot o exceptie. Din pacate.
bzerodi
Junior Member

Mesajde wednesday » Dum Oct 02, 2005 4:09 pm

nu mai ascultasem sopor aeternus de ceva vreme si azi am zis sa-mi descarc un album pe care nu-l aveam...anume flowers in formaldehyde (2004), deocamdata numai doua piese si le astept cu sufletul la gura si pe celelalte, caci ce-am audiat si rasaudiat pana acum promite, promite foarte mult! spre deosebire de la chambre d'echo scos tot in 2004 asta nu e industrializat pana-n panzele albe, nu e dansant si asta nu poate decat sa ma bucure...iar anna isi face vocea in toate felurile... :D
deci in momentul de fata:
sopor aeternus and the ensemble of shadows - the conqueror worm (by edgar allan poe) :D
ah...si artworkul e impecabil ca de obicei! :D
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
wednesday

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Oct 03, 2005 10:41 am

O melodie pe care am ascultat-o ieri cred ca de vreo 30 de ori. The Mariner's Revenge Song, piesa a celor de la The Decemberists. Album Picaresque, an 2005.

Love2Fly a catalogat-o drept un cantec al revolutiei franceze, cantat de revolutionari in timp ce se imbratiseaza. La prima ascultare...cam asa suna.
Dar urmarind cuvintele cu atentie si fiind ajutat si de lirica de pe google am sesizat ca este despre o razbunare intre marinari (de fapt si titlul sugereaza asta, nu ?).

Doi marinari se regasesc in burta unei balene :cow: ...si au polite mai vechi de platit....pentru ca unul dintre ei fusese cu mama celuilalt pe care o parasise. :n:

We are two mariners
Our ships' sole survivors
In this belly of a whale

Its ribs are ceiling beams
Its guts are carpeting
I guess we have some time to kill

You may not remember me
I was a child of three
And you, a lad of eighteen

But I remember you
And I will relate to you
How our histories interweave

Si de aici incepe povestea. Muzica de opereta nu altceva ! Acordeon, mandolina, sunete care fac precum valurile sau balena, vocea mamei care cere razbunare....o nebunie.

Luati-va piesa ca e dementiala !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde cubu » Mar Oct 04, 2005 7:01 pm

O piesa a fostului vocal de la Spock's Beard, pe numele lui Neal Morse. O piesa de pe albumul "Testimony", pe care, bai za uei, daca va pica in mana, nu ezitati sa-l ascultati. Deci The Land of Beggining Again. Fiecare vrea cate "o doua sansa" din cand in cand, nu?

I wish there was a way to start again
Just blink and count to ten
In the "Land of Beggining Again".

Where no one knows the bad things that you've done
The past is truely gone
In the "Land of Begging Again".

And I
See a child
Returning to the sky
We'll all play simple games...
indescifrabil
cubu

Mesajde wednesday » Mie Oct 05, 2005 11:49 pm

ulver - blinded by blood sau 6 minute 22 de orgasm muzical...
c-lar the blood inside este albumul anului 2005 pentru mine! atat l-am ascultat in ultimele doua saptamani si de fiecare data dau de ceva nou si absolut uluitor...si inca mai am de rumegat la el...nici n-am citit versurile :blush:
wednesday

Mesajde whatever » Joi Oct 06, 2005 12:01 am

eu ascult de ceva vreme numai The Locust si sunt terminat dupa ei. Baietii astia 4 apar la concerte imbracati in lacuste, canta doar de prin 95, si probabil o sa mai treaca inca 10 ani pana cand o sa fie populari la noi in tara. Acuma, vorbind de muzica lor, ei fac ceva combinatii dubioase de grindcore cu punk si cu noise. Justin urla tot timpul, avem riffuri care tin maxim 2 secunde, teme de clapa inumane, care suna incredibil de organic (?!?), ritmuri fantastice. Ce mai .... The Locust is super tari.
Si piesa de moment (cam greu de ales, tinand cont de faptul ca la ei un album tine cam 20 de minute, cele mai lungi piese avand lungimea de aprox 1 minut jumate) sa zicem ca ar fi Teenage Mustache asta si pentru ca ma tot uit la ceva clip live ce il am cu piesa asta si ma minunez de ce jihad e acolo.
whatever

Mesajde cubu » Joi Oct 06, 2005 10:32 pm

In mod cert, melodia mea de moment e Encyclopedia a celor de la Andromeda, o trupa cu niste suedeji p-acolo, de care am aflat chiar acum cateva ore. Deci da, baeti tineri, doar doo albume la activ, da de viitor.

The piles just seem to grow
Is this ambitions one man show
There's only one man watching you, John Doe
He's both on stage and in the front row
indescifrabil
cubu

Mesajde whatever » Joi Oct 06, 2005 10:45 pm

iara The Locust cu o piesa ce toata ziua a stat pe repeat, si anume Moth-Eaten Deer Head Noisecore scurt, rapid si tare brutal. Geniale interludiile de clapa, vine piesa la AKM, sper ca diseara.
whatever

Mesajde Love2Fly » Vin Oct 07, 2005 4:11 pm

Slava Domnului ca in fiecare luna exista cel putin o trupa care scoate un album nou pe piata... :)

Cel mai nou album ajuns pe discurile hard-ului meu se numeste Ghost Reveries si a aparut acum mai putin de doua luni (mai exact pe 30 august)

Formatia in cauza: “Opethâ€Â
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Love2Fly
Junior Member

Mesajde kahlan » Lun Oct 10, 2005 8:41 pm

Deci daca ar plooa afara, shi ash merge singura cu mashina, in mod cert ar fi piesa perfecta. Dar este shi pentru momentul de fatza, deshi singurul drum pe care il am in fatza este ala de pe monitor.

Totu a inceput cu un joc care mie personal mi'a placut fuarte mult, shanume Max Payne. Dar aici vorbim de a dooa parte a jocului, in care am dat de o melodie, melodia de moment de acum: Poets of the fall - Late goodbye.
kahlan
Junior Member

Mesajde MiG29 » Lun Oct 10, 2005 8:57 pm

o chestie fuarte misto de la un om care scuate numa chestii fuarte misto, inpreuna cu nejte francezi care si iei scotea chestii fuarte misto, pana sa ajunga sa nu mai scuata nimica din motive penale.ie vorba de Le Partisan in interpretarea lu Leonard Cohen si alu baietzii de la Noir Desir. Cantecu asta , mi-se pare incredibil de potrivit pentru o zi de tuamna, si cand mai si ploo pe deasupra.

leitaredit. ce teapa mi-am luat.cantecu la origini a fost cantat de Cohen, da versiunea asta de care zic io ie Noir Desir cu David Eugene Edwards, vocalu de la Sixteen Horesepower.Sau cel putin asa se pare...
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde wednesday » Lun Oct 10, 2005 10:39 pm

the gathering - monsters pe repeat pentru ca ma face sa ma simt ca intr-o baie de lapte si miere... :)
wednesday

Le Partisan

Mesajde Bravely » Mar Oct 11, 2005 10:48 pm

Salut,

ma intereseaza shi pe moi acest mirific cantec de care te prezinti atat de impresionat, daca vrei te rog mult sa mi-l trimiti la adresa r0xana02@yahoo.com

Multumesc anticipat,
Roxana

Le Partisan - Noir Desir cu David Eugene Edwards, vocalu de la Sixteen Horesepower.
Bravely
Junior Member

Mesajde paiacec » Mie Oct 12, 2005 2:03 pm

Pentru astazi avem Probot cu melodia Red War.Nenea Cavalera E dat naibii ce sa mai!Cum face, cum drege cum aranjeaza el notele pan melodie p-acolosha ca n-are cum sa iasa ceva nasol.(Mai ceva ca patton:) )

Plus d-aia, imi place mie astazi cum suna "red war will follow my enemies"...
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde kahlan » Vin Oct 14, 2005 11:29 pm

Uitandu'ma aiurea pe pajini anterioare a acestui thread, o anume melodie mi'a atras atentzia in mod doesebit. Am caotat'o shi am ascultat'o, shi acuma sta bine mersi pe repeat. Melodia este Front242, Rammstein & Laibach - Headhunter. Pe Rammstein shi Laibach ii jtiam, dar Front 242 au fost la o prima auditzie.
kahlan
Junior Member

Mesajde whatever » Sâm Oct 15, 2005 12:13 am

cecule, e super tare Cavalera, si mie imi place mult asa ca nu zic nimic

oricum, melodia care imi bantuie seara ii de la Tim aka Squarepusher un bassist absolut genial, mare nume pe scena IDM mondiala, cu piesa Tetra-Sync Piesa care imbina multe minute geniale de idm, drill'n'bass, solouri de fretless bass, jazz, toate cele. O auditie incredibila.

peseu - k@tzy, Front 242 sunt super faini, ei au lansat EMB'ul daca stiu eu bine. Si de-a lungu' a peste 20 de ani au reusit sa ramana o trupa originala, cu un sound tare fain si tare bine lucrat, si si ultimul album ce l-am auzit de la ei (Pulse de prin 2003 parca) e foarte fain. Pe el e si piesa aia , No More No More (faith ?!? :D) care trebuia sa o includ de multa vreme tot la melodii de moment.
whatever

Mesajde Love2Fly » Sâm Oct 15, 2005 9:47 pm

Daca nu mi-ar merge netu' asha greu in seara asta, probabil ca m-as incumeta sa scriu ceva mai lung textul pt. melodia de moment de azi sau mai bine zis, din seara asta, dar frica de-a da replay si de a primi in schimb un "cannot find page" ma face sa ma rezum la cateva randuri.

Bine, mai exista si editoare de text da'....hai s-o zic pe aia buna: mi-e lene sa scriu, domle' :P
So....toata lumea a auzit (sau cel putin asha imi place sa cred) de Tristania . Gothic metal din Norvegia cu mult peste ToT sau mai stiu eu ce.
O capodopera de album: Beyond the veil din '99.
Melodia de moment: A Sequel of Decay, Vibeke Stene are o voce de remarcat, cei doi "vocali" la fel), chitara din plin, synth, pasaje de atmosferic (cantece parca preluate dintr-o capela catolica) si mult, mult gothic :D
An angel strays upon my door
so frail and lost within
To weep upon her days of yore
my decadent come in
Her stain and tears upon my floor
the sorrow that she brings
Devotion of a life outworn
in decadence come in
Love2Fly
Junior Member

Mesajde Daimon » Joi Oct 20, 2005 12:11 am

VALS HEDONE - Impactul vremii asupra corzii emotive
niste roacheri din Timisoara carora le urez multa bafta si sa scoata cat de curand un album:D

deci ei canta darkwave gothic, asta ca sa va facetz o idee.
Daimon

Mesajde cubu » Joi Oct 20, 2005 6:02 pm

O melodie care-mi aduce aminte de studentie, de cantarile care se faceau sus pe camin si de niste oameni care, cum puteau, incercau sa reproduca refrenul:

Sometimes I feel
Like I live in a dream
Alone in my Paradise Lost

Can it be real
Tell me what does this mean
Alone in my Paradise Lost

Deci Yngwie Malmsteen - Alone in Paradise.
indescifrabil
cubu

Mesajde piskeshu » Vin Oct 21, 2005 11:07 am

Stellastar - Homeland Piesa ie pe albumu Stellastar, iar oamenii astia canta indie cred si am auzit de ei prin intermediul lui Catharsis.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Muzica