cum o parte din filmele de la TIFF au poposit si pe la noi, o prietena din cluj mi-a facut o lista de recomandari in capul careia trona documentarul
screaming masterpiece - cu si despre trupe islandeze, un plonjeu aproape en detail asupra fenomenului muzical din cadrul acestei insule cu 600.000 de locuitori. cateva interviuri si destul de mult live footage cu mum, sigur ros, amina, slowblow, apparat organ quartet, ghostigital, einar orn, altii de care habar n-aveam si bjork, bjork, mai ales
bjork. mi se atrasese atentia de dinainte sa casc ochii mari la live-ul de la
all is full of love si ca sa ma pregatesc fufleteste am ascultat toata ziua piesa pe repeat, apoi si in autobuz (atat inainte cat si dupa ce am iesit).
documentarul insa nu e foarte documentat, interviurile cam..nu superficiale, dar fugare, ici colo presarate intre cantece si peisaje. eu l-am privit mai degraba ca pe o colectie de vidoclipuri. ar fi putut sa fie mai lung un picut si poate sa reduca numarul de trupe prezentate. mi-a lasat impresia ca m-a trecut prin 'discografia' islandei un pic in fast forward. sa fi fost un pic mai putin cetzos si sa fi oferit ceva date concrete, ar fi fost de dorit. dar nah...partea muzicala e ireprosabila!
iar live-ul acela din new york, de care pomeneam, este fenomanl punct. publicul de acolo era in lacrimi, mie mi se ridicase parul pe spate, bjork era diviiiiina...vocea si luminile si orchestra si nu in ultimul rand rochia *drools*
asadar, ascult in continuare
bjork - all is full of love si am de gand sa rascolesc internetul doar doar oi da de inregistrarea aia...