un autor... si de ce...

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde costasilviu » Mar Mai 21, 2002 5:46 pm

Initial trimis de MiG29
Bah costas nu ne luam mah ...nu consider k te-am atacat in vreun fel(cel putzin nu pe thread-ul asta) asa k ....Shi ce am spus despre Coelho e parerea mea,shtii k nu tre sa fii de acord cu ea...doar sa o respectzi...

Bai migule, hai sa-ti dedic doua versuri adaptate de la parazitii mei:
"Ma intorc inca inca o data sa-ti mai spun ce-am mai zis:
Ai o phulah in pantaloni da' e pe post de clitoris!" (h-urile sunt pentru cenzura).
Trebuie doar sa iti respect parerea, zici? Omule, nime' nu trebe sa trebuiasca, ase sa sti ! Promiti, sa mor eu, fondu' nu e rau, da' gradul de agresivitate e cam diluat. Cu Coelho am inteles!, da' Stelian Tanase ai citit, ha? Eu afirm mereu (asta e a treia oara) ca e cel mai mare prozator contemporan si nime nu-mi da'n cap. Ori am dreptate, ori nu l-o citit nime' ?
costasilviu

Mesajde MiG29 » Mar Mai 21, 2002 5:54 pm

bine mah..dak insishti.Coelho nu e nici pa departe cel mai bun autor contemporan ci e doar cel mai bine mediatizat shi(hai sa fac o concesie)cel mai bine vandut
Nota. a nu se confunda cel mai bine vandut cu cel mai bun

Deci Coelho e mult prea comercial k sa fie cel mai bun.Daca vrei parerea mea(cu riscu sa imi sara altzii in cap) as zice k in ordine intamlatoare sunt Sartre,Llosa shi Camus...
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde MiG29 » Mar Mai 21, 2002 5:55 pm

Shi Stelian Tanase nu,n-am citit..numa Octavian Paler...
MiG29

Mesajde costasilviu » Mar Mai 21, 2002 5:59 pm

Initial trimis de MiG29
as zice k in ordine intamlatoare sunt Sartre,Llosa shi Camus...

Luceafar al aviatiei ruse, de asta mi-esti, totusi, drag, ca-ti place complexu' ! Apropo, da' literatura rusa nimic, nimic, numa' latinii...?
costasilviu

Mesajde MiG29 » Mar Mai 21, 2002 6:50 pm

Avem shi literatura rusa,ce draq...numa cateva nume..ar fii Bulgakov ,Cinghiz Aitmatov certo Dostoievsky shi Solohov(ala cu Pe donul linistit).shi doar putin Soljenitin k nu mi-a prea placut...
MiG29

Mesajde costasilviu » Mar Mai 21, 2002 7:57 pm

Initial trimis de MiG29
Avem shi literatura rusa,ce draq...numa cateva nume..ar fii Bulgakov ,Cinghiz Aitmatov certo Dostoievsky shi Solohov(ala cu Pe donul linistit).shi doar putin Soljenitin k nu mi-a prea placut...

Din Bulgakov, doar domnisoara Lolita da' e un rus americanizat parca. Dostoievsky e ca vechiul testament, citesti,citesti, "bai ce tampenie obositoare" si dupa ce-ai terminat zici: "e genial, simplu si curat". Aitmatov si Solohov nu stiu, n-am vazut, dar e in Soljenitin atata durere, ca doar dupa ce-i citesti si autobiografia il intelegi.
Bai migule, citesc si ma minunez cum facem noi excurs universal in trei randuri, manca-ti-as, i-am spart pa toti!
costasilviu

Mesajde MiG29 » Mar Mai 21, 2002 10:36 pm

Ala cu Lolita e Nabukov....Bulgakov e cu Maestrul si margareta...
MiG29

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 22, 2002 2:11 pm

bulgakov nu a fost deloc americanizat (deh, nu l-a lasat tatuca stalin sa plece), a trait in rusia shi nu prea a avut ocazia sa i se publice cartzile sau sa i se joace piesele. dostoievski nu e nici plictisitor, nici simplu, e subtil. binentzeles, atunci cand nu prinzi subtilitatzile, te plictiseshti, iar la final declari, mda, simplu shi curat.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde costasilviu » Joi Mai 23, 2002 11:55 am

Initial trimis de MiG29
Ala cu Lolita e Nabukov....Bulgakov e cu Maestrul si margareta...

Am fost un dobitoc onorata instanta !
costasilviu

Mesajde bhuttu » Lun Mai 27, 2002 1:01 pm

Iar sunt offtopic, dar iar nu pot sa ma abtin. "Costasilviu recunoscandu-si greseala". Superb tablou, n-am ce zice! Mai aveti?
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde costasilviu » Joi Mai 30, 2002 8:01 pm

Initial trimis de bhuttu
Iar sunt offtopic, dar iar nu pot sa ma abtin. "Costasilviu recunoscandu-si greseala". Superb tablou, n-am ce zice! Mai aveti?

Nu e prima data, butule, i-am cerut scuze chiar lui KA ca confundasem excomunicarea cu expatrierea(cu care ne tot ameninta Bossi-Fini-Berlusconi). Si e Nabokov, Vladimir Nabokov, nu Nabucov. Oricum, asta nu ma scuza : am fost un ididot !
costasilviu

Mesajde costasilviu » Sâm Iun 01, 2002 6:44 pm

Oameni buni, care aveti un dictionar la indemana, ia vedeti, expatriat inseamna expulzat dintr-o tara oarecare sau doar expulzat din propria patrie, ca cred ca iar sunt un dobitoc?
costasilviu

Mesajde gaga » Lun Iun 03, 2002 8:57 am

Din cate stiu eu expatriat se refera la propria patrie (in sensul de natzionalitate din cartea de identitate, buletin adicatalea - cum ar veni daca-tzi schimbi cetatzenia potzi fi expartiat shi din italia)
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

exercitiu de logica semantica

Mesajde curly » Lun Iun 03, 2002 4:07 pm

latina ne invata: patria=tzara ta

rezulta,expatriat=dat afara din tara ta..........

deci,costa tu esti in pericol de a fi expulzat(repatriat)

p.s.:n-am nici cea mai vaga idee daca am dreptate in ceea ce am facut mai sus,dar vreau sa ma simt util.........
rau de gura!
curly
Junior Member

Mesajde costasilviu » Lun Iun 03, 2002 8:12 pm

Dictionarul, fratilor, va rog, ce zice dictionarul ?
costasilviu

Mesajde coffeedrunk » Lun Aug 26, 2002 10:29 pm

In copilarie Alexandre Dumas, Karl May si Jules Verne. Cei trei muschetari am citit in clasa a 6-a de 13 ori iar de Jules Verne si Karl May am citi cam 30 de carti de fiecare. Mai incoace, Proust, Kafka si Arghezi.
Urmatorul va fi probabil Cartarescu.
Cel mai mult m-au impresionat Proust si Arghezi. Singurul pe care regret ca l-am citit e Karl May.
coffeedrunk
Junior Member

Mesajde baixinho© » Sâm Oct 19, 2002 11:36 am

Mihai (Dumitrescu) Drumes
I-am citit patru dintre carti. Invitatie la vals. El si ea s-au cunoscut, s-au despartit, s-au impacat, s-au luat, i-ar s-au despartit, s-au casatorit (fiecare cu altcineva), dupa care ea s-a sinucis din dragoste de el.
Scrisoare de dragoste. Aproape ca mai sus, cu deosebirea ca moare el. Mi-a placut stilul in care a fost scrisa cartea. Scrisori trimise de el si, respectiv, ea, unor cunoscuti.
Elevul Dima dintr-a saptea. S-au cunoscut, s-au iubit, dar nu au avut parte sa se casatoreasca (destinul i-a despartit). Nu moare nici unul.
Cazul Magheru. A trebuit sa citesc sfarsitul cartii de cateva ori ca sa il pricep (dar tot nu l-am inteles ca lumea). Nu este o carte de dragoste, ci una psihologica. El este implicat intr-un accident de tren, mor mai multi, se ajunge la concluzia ca nu a fost vina nimanui, dar el demonstreaza ca este vina lui. Trebuie sa mai citesc o data cartea ca sa o pricep mai bine.
In concluzie: patru carti, patru stiluri diferite, trei de dragoste si una psihologica. Imi place mult Drumes. Am cautat Cazul Magheru vreo 2-3 ani. Am imprumutat-o si imprumutata a ramas.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

recomandare...

Mesajde Superba Oana » Lun Oct 21, 2002 12:41 pm

peter esternhasy-"o femeie"
If I could rearange the alphabet, I'd put U and I together
Superba Oana
Junior Member

Re: recomandare...

Mesajde onk » Lun Oct 21, 2002 12:47 pm

Initial trimis de Superba Oana
peter esternhasy-"o femeie"

esti sigura ca stii de ce ai postat aici?

uite, primul post suna asa:
un autor... si de ce...
adicatelea este vorba despre un autor pe care, dupa ce ai citi o carte, te-ai chinuit mult sa ti le cumperi si pe restul de carti
ca la muzica... dupa ce ai citit mai mult, ce s-a intamplat?
plictis? dezamagire? mai bine?

eu asa am patit cu fanus Neagu
un raft plin, si nu stiu daca sunt toate
super - adica atmosfera. desi, la un moment dat o da in asemanari
pe urma e nichita... n-am io bani pentru ce carti au iesit pe piata.
Giovanni Papini... cate un shoc la fiecare carte (e de bine), de fiecare data altceva
Cioran... de la placere la chinul de a termina inca o carte de citit...

daca nu am inteles eu ce legatura are postul tau cu threadul, iti cer scuze si o explicatzie, conform titlu thread. ... daca nu gresesc eu si nu are, atunci te-as ruga sa postezi titluri si autori pe subiectele eferente...
onk

Mesajde Superba Oana » Mie Oct 23, 2002 12:38 am

a fost o carte pe care am gasit-o foarte greu si pana la urma mi-a parut rau ca am cautat-o si mai ales ca am citit-o...
ONK-pur si simplu nu aveam chef sa scriu mai mult dar nu puteam trece peste acest subiect ,asa ca m-am multumit sa scriu doar titlul cartii si autorul ei care, printre altele, se scrie fara "n"(numele lui) dar am tastat eu gresit...
If I could rearange the alphabet, I'd put U and I together
Superba Oana
Junior Member

Mesajde onk » Mie Oct 23, 2002 7:13 am

nu este suficient.
onk

Mesajde Cruela » Sâm Aug 16, 2003 3:50 pm

Niciodata cel mai bun autor nu va fi un autor contemporan pentru ca literatura veche este de departe cea mai buna literatura... Oricum, literatura abunda de subiectivism, deci fiecare poate avea un autor preferat pe care sa il considere cel mai bun... Pentru mine autorul preferat este Feodor Mihailovici Dostoievski. De ce?
Pentru ca el surprinde in cartile lui aspectele vietii reale, desi mizerabile, ale Rusiei, in vremea aceea... In al doilea rand imi place Dostoievski pentru ca el scrie din inima, ca urmare a suferintei pe care a simtit-o pe pielea lui in anii de inchisoare, asadar cartile lui nu au acele scarboase happy-end-uri, ci, la fel ca si in viata reala, unii termina bine, altii termina rau si nu neaparat pentru ca ei sunt buni sau rai ci pentru ca in viata totul depinde de noroc. Asta este parerea mea...
Nu fi trista daca voi pleca/Fiecare are calea sa!
Mai trec pe la voi/ Poate marti, poate joi/ Poate peste un an/ Sau poate doi!
Cruela
Junior Member

Camil Petrescu

Mesajde sol » Lun Iul 25, 2005 11:17 pm

Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi; Patul lui Procust; Act venetian.
Pentru halucinanta sa calitate de cine-verite deja-vu. Pentru ca, in modul cel mai ciudat, ne intalnim cu totii in acest perpetuu purgatoriu (j’adore Mihnea Columbeanu), triunghi al Bermudelor, fascinanta Romanie delimitata prin trei puncte echidistante – Eminescu si Caragiale, Ion-Luca si Matei… ca si cum comunismul ar fi pe alt thread, o diorama trasa pe linie moarta.
Traiau frenetic personajele sale atunci, ca si acum, printre expresionisti si evenimente suprarealiste, stiind ca valoreaza cat ultima lor iubire, cat respectul de sine, cat capacitatea de daruire, cat visul lor despre ameliorabilitatea lumii… restul fiind butaforie.
Camil a traversat comunismul dandu-i cu tifla din manualele de limba romana, inghesuit intre <Partidul e-n toate> si drama toaasei sefa de santier care-l denunta pe iubitul-ei-din-eroare, vandutul inginerul care spera sa fuga peste granita cu secretele turnarii cimentului ori otelului… dar mai conteaza? E centenar, Camil? E! Si pe cat pariem ca nu cunostea atati Ladima cat cunoastem fiecare dintre noi, acum?
Nu mi se pare imposibil ca primul forumist care a scris cu link-uri o poveste din bucati… sa fi fost inspirat de paginile etajate si dosarele simultane deschise de Camil… parca-l vad pe Gabitzu lansandu-si prima carte <Traditia link-ului si tehnica fade-out-ului in Act venetian>.
Forum effect.
sol
Junior Member

Mesajde rush_rush » Mar Aug 09, 2005 9:03 pm

eu votez pentru andrei makine...pentru"Pe vremea fluviului Amur"..una dintre cartile vietii mele :D merita citit ...asa,macar de curiozitate...ca sa vezi ce mai scriu si rusii contemporani(desi acesta e francez prin adoptie,sufletul e pur slav) .de marquez nu am ce sa mai spun...spune el tot.
"she lives on the love street..."(the doors)
"si un roi de fluturi galbeni navali in incapere..."(G.Garcia Marquez)
rush_rush
Junior Member

Mesajde Ramuna » Dum Sep 25, 2005 5:39 pm

paulo coelhio alchimistul
inca ma mai ustura pielea de pe locul de unde te-ai rupt tu
Ramuna
Junior Member

Mesajde nbm » Dum Sep 25, 2005 5:59 pm

Ramuna scrie:paulo coelhio alchimistul

... si de ce??
si daca tot iti place atit de mult, ar fi trebuit - macar din respect - sa nu-i pocesti numele

on-topic: imi place tare mult gabriel garcia marquez pentru modul in care a descris america latina, pentru povestile lui pline de farmec si mister, pentru imaginile lui foarte plastice si pentru cele amuzante (care ma faceau deseori sa rid de unul singur cu gura pina la urechi). si pt fraza de 57 de pagini care incheie "toamna patriarhului" :D
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde Arthemis » Dum Sep 25, 2005 7:41 pm

Gabriel Garcia Marquez-Dragoste in vremea holerei.
e superbă cartea... am plins, am ris şi am plins din nou.... merita citită!
I've got PMS and a gun, don't push it!
Arthemis

Anterior

Înapoi la Carte