Carti si texte pentru pofticiosi

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Carti si texte pentru pofticiosi

Mesajde Djinn » Joi Aug 10, 2006 1:58 pm

Recent mi-a picat in mana si sub ochi "Albumul literar gastronomic" editat de revista Viata Romaneasca in 1983. Contine retete si sfaturi dar si (ceea ce mi-a atras mie atentia si m-a facut sa salivez pre dansul) fragmente cu delicioase descrieri culinare de prin operele diversilor scriitori romani si nu numai.

Si asa mi-a venit mie ideea sa deschid tredul asta, dedicat cartilor si pasajelor literare care ne fac sa ne ploo-n gura :D

Mai "recent" e, desigur, RaduAntonRoman (care, stiu, are deja tredul lui). Altii pe care mi-i amintesc acu: Sadoveanu si Pastorel Teodoreanu. Cand eram mica, am mai citit Gargantua si Pantagruel :D ar mai fi si descrierile de ospetze nobiliare de prin cartile de capa si spada, mici fragmente din "La Medeleni", plus o carte care cica ii invata pe copii sa nu fie lacomi ca dau in obezitate, dar evident continea si descrieri de ce mai manca eroul principal pofticios... erm, am uitat cum ii zice.

Asadar, ce scriitori v-au facut sa salivati? Asteptam recomandari, descrieri, fragmentzele reprezentative si, eventual, mini-recenzii si comentarii.

ps - daca mai stiti si de alte editii ale acestui album literar gastronomic, precum si de culegeri de gen, nu ezitati sa ziceti :)
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde gaga » Joi Aug 10, 2006 2:14 pm

gin cred ca mai este un thread pe haleli cu asa ceva, nu numai cu rar
si nush daca e de literatura subiectul
parerea mea
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Djinn » Joi Aug 10, 2006 2:27 pm

tredul respectiv cu RAR e aici, pe literaturi, chiar tu l-ai facut :D

Si este de literaturi, pentru ca e vorba de opere literare care contin descrieri savuroase.

RAR este oarecum la limita, putand fi inclus aici datorita stilului, faptului ca gastronomicele sale pot fi si lecturate, nu numai luate ca retete.
Djinn

Mesajde gaga » Joi Aug 10, 2006 2:30 pm

rar are si alte carti nu numai de bucate. dar ce zici tu era pe undeva pe haleli da nu mai gasesc
gaga

Mesajde Djinn » Joi Aug 10, 2006 2:45 pm

care-s alea? au haleli in ele? :??:

mi-am amintit si de Vlad Musatescu si al lui "Conan Doi"... si-n cartile lui apar din cand in cand meniuri misto.

ce ma mira pe mine este ca au lasat cenzorii comunisti sa apara albumul literar gastronomic cu toate descrierile alea criminale de ospete si feluri de mancare de la tzara... cand cica intr-o perioada au cenzurat-o pe Sanda Marin pentru ca retetele ei foloseau chestii care nu se mai gaseau pe piata, sau erau prea "occidentale". Adevaru e ca nu mai tin minte exact in ce perioada, da' in '83 nu-mi amintesc sa fi fost raiu pe pamant pe la noi...

ps - mai zi si tu de fro carte p-aci, lasa tredu ala pe care oricum nu-l gasesti :doh:
Djinn

Mesajde gaga » Joi Aug 10, 2006 3:44 pm

zic maine sau zilele astea acu m-a cuprins o leneee. sanda marin a fost cenzurata la mai multe maini.
rar a scris de delta :)

mai am de angajament octavian stoica, trebe neaparat sa transcriu din carea lui "de-ale gurii din batrani"
gaga

Mesajde eyewitness » Joi Aug 10, 2006 3:47 pm

gaga, tu esti poate printre putinii useri care au fondat acu fro 6 ani fanclubu si care inca mai iesti activa si in prezent. in cei apruape 6 ani multi useri initiali au plecat si altii i-au inlocuit, schinbu de jeneratii fiind fuarte dinamic. consider ca subiecte noi pe teme vechi :D sunt binevenite, e greu sa directionezi noii useri spre treduri muarte de 2-3 ani si tomna de aia, io ca admin, accept si incurajez subiecte noi, pe teme vechi, dezbatute si fumate. considera-le ca remake-uri, cu alti actori, alta regie, alt scenariu.

multumesc intelejere
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde gaga » Joi Aug 10, 2006 3:52 pm

nu ai inteles nimic :D
io ziceam sa le lipim bre, cand cauta aia pe gugle sa gaseasca informatia in toata plenitudinea iei, singura treaba la care ma gandeam e daca e de litere sau de haleli, atata
gaga

Înapoi la Carte