Recent mi-a picat in mana si sub ochi "Albumul literar gastronomic" editat de revista
Viata Romaneasca in 1983. Contine retete si sfaturi dar si (ceea ce mi-a atras mie atentia si m-a facut sa salivez pre dansul) fragmente cu delicioase descrieri culinare de prin operele diversilor scriitori romani si nu numai.
Si asa mi-a venit mie ideea sa deschid tredul asta, dedicat cartilor si pasajelor literare care ne fac sa ne ploo-n gura
Mai "recent" e, desigur, RaduAntonRoman (care, stiu, are deja
tredul lui). Altii pe care mi-i amintesc acu: Sadoveanu si Pastorel Teodoreanu. Cand eram mica, am mai citit Gargantua si Pantagruel

ar mai fi si descrierile de ospetze nobiliare de prin cartile de capa si spada, mici fragmente din "La Medeleni", plus o carte care cica ii invata pe copii sa nu fie lacomi ca dau in obezitate, dar evident continea si descrieri de ce mai manca eroul principal pofticios... erm, am uitat cum ii zice.
Asadar, ce scriitori v-au facut sa salivati? Asteptam recomandari, descrieri, fragmentzele reprezentative si, eventual, mini-recenzii si comentarii.
ps - daca mai stiti si de alte editii ale acestui album literar gastronomic, precum si de culegeri de gen, nu ezitati sa ziceti