Perle radio-TV si alte categorii de perle

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

ce-i asta? (rusinica)

Mesajde Alienor » Lun Iun 13, 2005 2:15 pm

Acest thread - pe care n-as vrea sa-l vad mutat pe caterinci - va fi destinat "infierarii" aberatiilor, erorilor majore, exprimarilor ridicole/hilare pe care le gasim prin carti ori prin gazete cu pretentii literare.

Si asta pentru ca nu mi se pare ca frumosul impuls de a culturaliza natiunea publicand o carte sau un ziar e o scuza suficienta pentru indolenta, neatentia sau semidoctismul care conduc la ineptiile despre care se va vorbi aici (si care se vor expune prin citate insotite de referinte -titlu, editura/publicatie).

Voi incepe eu, incalcand putin regulamentul (n-am cartile la mine, dau referintele maine, poate intre timp aveti si voi contributii).

1) In postfata la "O zi din viata lui Ivan Denisovici" publicat la o editura prahoveana gasim o interesanta referire la scrierea "Arhipelagul GULAS" (adica gulash!!! N-am diacritice). Mi se pare inadmisibil. :nope:

2) Un recent dictionar de autori/personaje literare din literatura universala, al d-lui Ovidiu Dramba, reeditare chipurile "revizuita" a unei cartzi din 1969, abunda in clisee dar si in exprimari dubioase si aberatii de genul "Primele poezii ale lui Emily Dickinson au cunoscut la prima publicare un succes fara precedent"; "Hercules este cunoscut mai ales pentru cele 12 munci, arma lui de baza fiind maciuca" ~p ~p
Alienor
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Iun 13, 2005 2:18 pm

If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Alienor » Lun Iun 13, 2005 2:27 pm

Ok, daca credeti ca-i cazul, uniti-le.

(ma gandisem ca asta sa fie exclusiv din carti&co.. una-i gafa unui comentator sportiv, alta-i a unui profesor/critic cu pretentii)
Alienor
Junior Member

Mesajde Weet-weet » Lun Iun 13, 2005 2:47 pm

Acum vreo luna, am auzit la radio, un post francez, un nene ce zicea despre strangerea de fonduri pentru sinistratii ' tiramisului' din decembrie. se pare ca si-a dat seama imediat dupa ce a zis, dar nu s-a corectat.. Trist..
Anti pro-ana
Weet-weet

Mesajde sol » Mar Iun 14, 2005 1:24 am

La un test o studenta imi scria:
<Conjugal is about a man and a woman sharing goods and beds>.
sol
Junior Member

Mesajde sol » Joi Iun 16, 2005 5:36 am

Azi dimineata, pe Realitatea:
Sabin Balasa rememoreaza nostalgic cum s-a indragostit, copil fiind, pana la idolatrie de o capra frumoasa, i-a propus body-painting, ea l-a inteles telepatic si s-a lasat, cu demnitate. Deci iata radacinile isorice si de rasa ale.
sol
Junior Member

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 8:57 am

Nu apartine unei personalitati, insa merita mentionata.

Azi dimineata la stiri, turisti romani veniti din egipt, intervievati in legatura cu atentatele (obisnuitul "ce ati simtit atunci", samd). O doamna : "toata lumea era speriata, PANIFICATA, insa pe urma ne-am linistit"
~p
Alienor
Junior Member

Mesajde nocturna » Mie Oct 05, 2005 10:17 pm

pe realitatea, in treaba ai alambicata shi incalcita cu de toate, de-i zice emisiune, la un momendat, in fiecare emisiune, atotshtiutorul, supremul profesor, arde-i gheorghe, repeta obsesiv:

"...astea sunt shtirile care se merita"

bai, nene, de la atata rusa tzi s-a imbacsit gramatica limbii romane.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Weet-weet » Lun Oct 24, 2005 10:23 pm

Pe M6 era o emisiune,pana de curand, pensionatul din sarlat, sau asa ceva, si au dat copiii un examen. Si raspunsurile au fost foarte dejtebte..
Intrebare: Imi puteti da nume de varfuri, in Alpi?
Raspuns: Everest

I: Daca spun vulcan, la ce va ganditi ?( era vorba despre geografia frantei)
R: Pompadour. Ah, nu, pardon, Pompei.

I: Dati exemple de vegetatie specifica Alpilor
R: Iarba.

I: Numiti cateva rauri din Alpi
R: Rinul.
Anti pro-ana
Weet-weet

Mesajde hxa » Mar Oct 25, 2005 7:35 am

pe alt forum:
"mi-e dor sa merg la un meci pe stadion. nu am fost niciodata. si as vrea sa ma duc! maybe one day ..."
hxa
Junior Member

Mesajde Alienor » Lun Ian 09, 2006 1:09 pm

Saptamana trecuta, National TV, "Deer Hunter" ... In prima parte a filmului , personajele spuneau cam odata la 10 minute "fuckin 'A !" iar traducerea, invariabil, era "Al dracului A !! " ~p ~p
Si uite-asa A asta, al dracului ce e el, a transformat ditai drama in comedie
Alienor
Junior Member

Mesajde eyewitness » Sâm Mar 25, 2006 7:23 am

realitatea tv - azi 25/3 stirile de la ora 6

crainica: "un cargou nord corean incarcat cu cherestea in ctza pentru portu turcesc damietta a cerut..."

baics, transmite-i te rog colegei tale de breasla ca dupa ultimu atlas geografic portu damietta se afla in egipt si nu in turcia
eyewitness

Mesajde eyewitness » Mar Mar 28, 2006 7:30 am

incet dar sigur, posturile locale de televiziune trec la ortografia baicsiana. primul pas l-a facut deja tvr-ul care, pe teletext, la pagina 206 2/2 prezinta urmatuarea stire :

"spaniolul oscar freire (robobank) a reusit pentru a-l doilea an consecutiv...."
eyewitness

Mesajde Weet-weet » Mie Apr 12, 2006 1:21 pm

Intr-un documentar realizat de TV5 sau arte, habar n-am, era vorba si de super nove..
Prima data cand a zis nenea "super novae" am zis ca era ceva de genu "super novae et..." dar nu, chestia s-a repetat, la infinit. Documentarul era tradus din engleza deci ori de la americani o fi venit greseala si francezilor le-o fost lene sa gandeasca, ori e greseala made in france. Orcum, nu numa unu-i vinovat
Anti pro-ana
Weet-weet

Mesajde eyewitness » Dum Mai 28, 2006 8:12 am

n24 azi banda de stiri : "echipa de fotbal fc national a invins ieri pe sportul studentesc cu scorul de 0-2 intr-un meci amical"

oficial, sportu a batut cu 2-0 insa ie interesanta esprimarea ~p
eyewitness

Mesajde eyewitness » Joi Iun 01, 2006 4:44 pm

ieri 31/5 orele 09.00 europafm (ctza) stiri sportive:

"...si dupa estimarile organizatorilor, editia de anul acesta a canpionatului mondial de fotbal va fi urmarita de cca 30 miliarde de telespectatori din care 10% numai din china"

banuiesc ca nemtii, organizatorii editiei de anul acesta ai cupei mondiale la folbal, au dat curs cererilor primite de la federatiile tarilor de pe alte planete din alte sisteme solare adiacente, populate de humanoizi si vor transmite meciurile cupei mondiale si catre aceste planete spre deplina satisfactie a lu blatter. microbijti din tuate galacsiile, uniti-va!
eyewitness

Mesajde memetshot » Joi Iun 01, 2006 5:05 pm

ochila, poate au calculat de genu:suma de la 1 la n de telespectator(i).
unde n = nr de meciuri
telespectator (i) = telespectatori la meciul i
pentru 30mld la 64 de meciuri avem 468ml telespectatauri in medie pe meci.

probabil cifra asta o sa scada in conditiile unor calificari spectaculuase ale echipelor mari gen togo...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde eyewitness » Joi Iun 01, 2006 5:19 pm

memete, plm, io nu-s asa cult ca matale, io postai ce-a spus fatuca aia acolo ca jtire. n-a zis nica de calcule per meci sau integrala de la berlin la hanburg din ronaldinio la patrat de ics. asta fu jtirea bruta pe care o auzii io cu urechiushele mele. atat.
eyewitness

Mesajde memetshot » Joi Iun 01, 2006 5:32 pm

ochila, plm, amu vreau si io sa ma dau mare, ca nu beau, fac calcule, alea alea. vii tu repede si nu ma lasi sami mearga shmecheria...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
memetshot

Mesajde eyewitness » Joi Iun 01, 2006 5:50 pm

gata bre, scuze, nu jtiam ca vrei job la ieuropaiefem :D
eyewitness

Mesajde memetshot » Joi Iun 01, 2006 11:22 pm

asa, amu pot sa dau cu printscrin la pajina asta, casa vada sefii dacolo ce aparator vrednic leam fo.

in categoria alte categorii de perle, azi Evzul a fost in mare verva, care ei de 1 iunie (la mine e inca intai) au bagat doo articole de mare excepte
1. la sanatate pilula minune pentru avort
2. la international despre partidul pedofililor (care nu iam zis niica la autoare, care era dupe concert)
mai lipseau bancuri de genu: diferenta intre un vagon de nisip si unu de copchii si alte articole de Lamultani copchii
memetshot

Mesajde eyewitness » Lun Aug 21, 2006 5:42 pm

[B]Arbitri pentru Dinamo si Rapid[/B]
UEFA a anuntat luni arbitri pentru meciurile retur ale lui Dinamo si Rapid din turul 2 preliminar al Cupei UEFA.

http://www.onlinesport.ro/sport/fotbal/cupa%20uefa/index.php?meniuId=35&viewCat=372&viewItem=9084

jijica, te rog fa-ti un pustiu de bine si anunta-i pe colegii tai de la onlinesport ca substantivul masculin "arbitru" ,pl. "arbitri", in cazul articolului hotarat aplicat la forma de plural este "arbitrii"

in plus, cemeistic sau baicsinian vorbind, imi pot permite sa spun "ale lui dinamo si rapid", literar insa nu. adica fie spun "ale echipelor dinamo si respectiv rapid" fie spun "ale dinamo-ului si respectiv rapidului"

multumesc sprijin
eyewitness

Anterior

Înapoi la Carte