Si asta pentru ca nu mi se pare ca frumosul impuls de a culturaliza natiunea publicand o carte sau un ziar e o scuza suficienta pentru indolenta, neatentia sau semidoctismul care conduc la ineptiile despre care se va vorbi aici (si care se vor expune prin citate insotite de referinte -titlu, editura/publicatie).
Voi incepe eu, incalcand putin regulamentul (n-am cartile la mine, dau referintele maine, poate intre timp aveti si voi contributii).
1) In postfata la "O zi din viata lui Ivan Denisovici" publicat la o editura prahoveana gasim o interesanta referire la scrierea "Arhipelagul GULAS" (adica gulash!!! N-am diacritice). Mi se pare inadmisibil.

2) Un recent dictionar de autori/personaje literare din literatura universala, al d-lui Ovidiu Dramba, reeditare chipurile "revizuita" a unei cartzi din 1969, abunda in clisee dar si in exprimari dubioase si aberatii de genul "Primele poezii ale lui Emily Dickinson au cunoscut la prima publicare un succes fara precedent"; "Hercules este cunoscut mai ales pentru cele 12 munci, arma lui de baza fiind maciuca"