La editura Polirom:
"Catedrala", de Raymond Carver - un volum de povestiri nominalizat la premiul Pulitzer, apartinand unui scriitor american de proza scurta, ce-l are ca mentor pe Cehov. Povestirile lui sunt despre surprinderea straniului sau a fantasticului in intamplari marunte ale vietii cotidiene. Este al doilea volum tradus la noi, fiind precedat de "Taci, te rog!", cel care i-a adus recunoasterea internationala.
"Dans dans dans", de Haruki Murakami - continua actiunea din romanul "In cautarea oii fantastice", si in acelasi timp seria destul de numeroasa de carti ale acestui scriitor, despre care am remarcat ca este destul de editat la noi; as vrea sa pot spune mai multe despre el dar din pacate inca nu am ajuns sa-l citesc (poate imi face cineva o recomandare mai elaborata).
La Humanitas:
Doua carti de si despre Eliade (pentru katzy

"Revolta in desert", de T.E. Lawrence, aparuta la editura Tesu, in traducerea si prefatata de acelasi Eliade - pe care am achizitionat-o acum cateva zile pentru ca Lawrence al Arabiei ma fascineaza ca personalitate, poate revin cu mai multe cuvinte despre ea dupa ce reusesc sa o citesc...
De asemenea, s-a tradus al treilea volum si ultimul din trilogia "Rastignire trandafirie" de Henry Miller - "Nexus"; am acum o serie completa

Daca a citit cineva ceva din aceste recomandari, e rugat sa-si exprime opinia