marketing shi biserica

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde aphextwinz » Joi Sep 12, 2002 9:01 am

ca tot am pus mana pe cartea aia, am mai studiat o tzara ca sa nu mai vorbesc din amintiri shi itzi prezint o mica prezentare a ereziilor shi a inchizitziei bazata pe date istorice shi nu pe dragoste in vremea holerei sau pe alte elucubratzii fanteziste vandute pe post de best-sellere (vezi man ce face mass-media :) )

mishcarile eretice sunt in mare parte legate de mishcarea pentru reforma bisericii din secolul XI. shtii de ce sunt popii catolici celibatari in ziua de astazi (cei ortodocshi nu!)? pentru ca erau atat de depravatzi incat papii au fost silitzi sa dea nishte bule sa-i oblige la celibat. masele populare au reactzionat impotriva vanzarii functziilor ecleziastice de catre regi, simoniei, casatoriei/concubinajului oamnilor bisericii, coruptziei clerului, modului de administrare a bunurilor bisericii, a dijmelor care nu erau intrebuintzate pentru ajutorare dupa cum trebuia. acest anticlericalism are un contzinut moral, nu dogmatic shi in principal s-a manifestat printr-un refuz de a plati dijmele. a mai fost o categorie de mishcari eretice care au sustzinut reintoarcerea la biserica primara creshtina: mishcarea patarinilor (milano, toscana, sec XI), mishcarea saracilor din lyon (astazi biserica valdeza care face parte din biserica calvinista). papa inocentziu al III-lea este ingaduitor fatza de aceshtia rapunzandu-le cu propriile lor arme shi infiintzeaza ordine de calugari cershetori: dominicani, franciscani. o alta categoria de erezii sunt cele maniheiste: bogomilismul (a inceput prin sec IX in bulgaria dupa aia s-a generalizat), catarii (sec XI), erezia albigenzilor (sec XII), ultimele doua cuprinzand mari partzi din europa occidentala catolica, in special in mediul urban. aceste erezii au fost innecate in sange (inclusiv cea din bulgaria). inocentziu al III-lea a organziat chiar shi o cruciada impotriva albigenzilor (realizari, de ex. in reguinea beziers 60000 de mortzi)
la 4 ani dupa erezia albigenzilor, in 1233 papa grigorie al IX-lea printr-o bula constituie tribunalul inchizitziei. existau deja la acea perioada comisii locale de investigare a ereziilor, dar acesta a fost pasul catre o centralizare shi o oficializare. incepand cu sec XIII, odata cu raspandirea dreptului roman shi in mediul ecleziastic, tortura a fost admisa in justitzia ecleziastica. binentzeles la inceput, tortura era aplicata rar, shi chiar statistic erau destul de multe achitari. insa incepand cu sec XV shi culminand cu sec XVI shi XVII, inchizitzia a fost pretextul unor abuzuri abominabile. relevant in acest sens, gasesc shi o spusa a lu' toma d'aquino: daca biserica gaseshte un eretic, trebuie sa se ingrijeasca de ceilaltzi credincioshi, elimindu-l prin moarte.
ziceai ca marea majoritate a ereticilor erau vrajitoare (adica femei, eventual shi tinere = ex-curvele popilor)? fantezie. erau de ambele sexe shi orice varsta. in special tzigani shi evrei :D probabil ca ai auzit de malleus maleficarum (sec XV). se gaseshte shi online daca vrei shi ai sa gaseshti shi multe alte comentarii pe marginea ei. do some google.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Sep 12, 2002 10:11 am

acu' nu o sa ma bag io prea tare in seama ca la cum v-ati invershunat voi n-am chef sa ies cu capul spart de nenea afex (cutzite ce isi ia manelos in ceafa, sper sa nu-si taie robi venele).
si nici n-am sa ma duc pe "de veghe" sa zic: nene afex, ai comis-o iar:

itzi prezint o mica prezentare

Voiam doar sa zic, vis a vis de bogumilism: se zice bogumilism, nu bogomilism, de la numele promotorului sau, preotul bulgar Bogumil, doctrina eretica (dualism bine/rau) care nu "s-a generalizat" decat in Peninsula Balcanica si Rusia in secolele X - XV, intr-adevar persecutata si inecata in sange. Nu de alta, ai amestecat o multime de boboare in polemica asta si s-ar putea intelege ca respectiva doctrina s-a imprastiat in intreaga europa.

(da, sunt la munca, nu, nu am dex-ul la mine, a fost o sclipire de memorie, probabil ca am luat notitze candva despre asta ;D , nu, nu am dat search pe google dar o voi face imediat :D )

Later edit: pe google, in majoritatea paginilor e bogomilism, nu ca ar avea mare importantza, eu stiam cel mai probabil din dex, se mai admite si ca ii zice bogomilism dar pe pop il chema Bogumil (care chiar este nume bulgaresc), ideea este ca sunt si multe aberatzii acolo, cam in toate paginile se vb despre miscare in bosnia hertzegovina, ma rog, zona aia.
De ce am mai dat un edit? Fiindca am gasit una funny rau de la michimaushi d'astia autodidactzi chiar pe prima pagina, care atribuie originea cuvantului urmatoarei constructzii: in limba bulgara, cica Bog ar insemna dumnezeu si Mil - prieten... nici vorba de existentza respectivului preot...
interesant e site-ul, http://www.nato.int :con:
Si mai interesant articolul care prezinta, cica, Istoria bosniei hertzegovina.

De aici doua trebushoare voi sa zic:

1. ce ziceai manelos de media?
2. ce ziceai afex de traducerea nashpa a bibliei? pai uite si matale speculatzii la limbile moderne (si probabil ca asta e un exemplu umil), la traducerea bibliei ce sa mai vorbim, ca e traducerea moderna in nush cate variante in fiecare limba... chiar recunoscut politizata sau scrisa pentru vulg (exista cuvantul vulgata? :D ), plus ca e vorba de traducere ortodoxa sau catolica, e o varaza in aceasta "carte sfanta" a bisericii lui manelos.
Fatza de ceea ce nu poate fi contestat, si anume adevarul istoric in care biserica (probabil) a facut ce zice afex mai sus, zic probabil ca io n-am citit, biserica, asemeni lui m-sux o poate da oricand la intors cu acea "carte sfanta in mana", batandu-se cu pumnu-n piept: nuuu, n-ai inteles bine, citeste varianta tradusa de Luther King, ba tu p'a lu Cornilescu, nu mah, din topuri reiese ca a lui King James e cea mai tare!

dap marketing si biserica, bun titlu robi
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde manelesux » Joi Sep 12, 2002 1:14 pm

1.dana, eshti demult pe dedesubtu subiectului. Intreaba-i tu pe pushtanii de bani gata cine-i obliga sa faca shkoala.

2.afex, jumatate din argumentele tale "contraargumenteaza" kestii pe care eu nu le-am spus. Nu incepe sa vezi inchizitori dupa fiecare stalp.
Am spus deja ca intreaga Biblie a fost scrisa evolutiv, la mai multe momente din istorie shi ca nu a fost o ejaculare precoce.
Am spus deja ca principala problema a Inchizitziei a fost reforma, shi ca majoritatea "ereticilor" erau creshtini noncatolici sau catolici care doreau reformarea bisericii. Kestia cu femeile arse pe rug era pomenita in contextul "vanatorii de vrajitoare". Daca citeai un pic mai atent in cartea aia, aflai ca executziile shi torturarea femeilor erau cele cu mare succes de public shi erau prezentate ca starpiri de vrajitoare. Acele vrajitoare erau ce ziceam eu. Nu am zis ca totzi ereticii au fost femei. Am zis doar ca "vrajitoarele" erau astfel de femei. Insa, revenind, am spus deja ca scopul Inchizitziei nu a fost starpirea shtiintzei, ci a creshtinilor care se puneau de-a curmezishul. Altfel zis, daca astazi nu mai exista inchizitzie, e tot datorita creshtinilor. Scandalul cu Galilei a aparut tarziu de tot, la vreo 300 de ani de la apogeul inchizitziei, la un moment la care biserica era drastic slabita, motiv pentru care nu s-a putut obtzine nici executarea lui Galilei shi nici interzicerea circularii materialelor sale.
Comparatzia ta este mai mult decat fortzata. Nici macar nu este o comparatzie. Nu se conshtientizeaza undele gravitatzionale, dar se conshtientizeaza gravitatzia, ori, intr-o formulare mai intuitiva, atractzia pamantului. Tu cum shti ca exista America, daca nu ai vazut-o niciodata? Poate e doar o inventzie a mass-mediei posedate de dracu! Practic, argumentul tau e mort din fasha shi sufocat cu propriile degete bagate pe grumaz.
Problema matale e ca acorzi prea mult credit la ce gaseshti pe diverse siteuri. Daca io fac acuma un site in care zic ca Dumnezeu traieshte in Dambovitza, o sa ma crezi? Ce ziceam eu e ca NU EXISTA o imagine a pamantului, raiului, etc., propusa de creshtinism. Exista fie simboluri, fie idei pe care shi le-a imaginat Iov sau mai shtiu eu care. In Vechiul Testament exista MAI MULTE "imagini" ale relatziei iad/pamant/rai. Care crezi matale ca e cea pe care shi-o asuma creshtinismul? Itzi zic eu: nici una ca descriere realista, sau toate ca simboluri. Shi uite-asha te prind eu pe matale ca abar n-ai ce scrie prin Biblie. Deshi am impresia ca pus-o cineva shi pe Internet.
Nu am zis ca omul de acu 4000 de ani e identic cu cel de azi, ci ca nu e atat de diferit precum incerci tu sa aratzi. Treci de istoria din liceu shi intoarce-te la istoria de clasa a 5-a, ca e formulata pentru toata lumea.
Despre religiile orientale ma vad silit sa imi repet sfatul: da-te jos de pe Internet shi citeshte o carte. presupunerea matale ca am auzit de politeism din cartea lu Mitru ramane la stadiul de presupunerea shi itzi foloseshte doar tzie ca autoincurajare. Cand faceam referintzele alea la politeism, faceam referintze cam la toate religiile politeiste importante. Nu prea am cunoshtintze, ce-i drept, despre zeitatzile triburilor de pe malul Dambovitzei.
Argumentele din marketing nu le-am adus degeaba. Speram ca daca folosesc cuvinte la moda, o sa le pricepi.
Exceptziile sunt suficient de dese ca sa devina generalitatzi. Depinde la care jumatate a paharului ai nevoie sa te uitzi.
Nu vreau argumentatzie pentru care Einstein e mai genial decat mine. Pentru ca nu exista. Genialitatea nu se masoara in ziua de azi. Se masoara coeficientul de inteligentza, shi ala raportat la inteligentza celui care concepe testele. Nu am spus niciodata ca exista o egalitate absoluta intre individizi. Fiziologic, unii sunt in stare sa citeasca shi cartzi, altzii nu se descurca decat din clickuri de mouse. Egalitatea asigurata de drepturile omului este, shi e ultima data cand tzi-o repet, JURIDICA! Mai pe scurt, nimeni nu are voie, fara sa dea socoteala legii, sa incalce drepturile de viatza, proprietate shi inca cateva ale oricarei persoane de pe Pamant. Decat ca compensare pentru o delicventza anterioara a acelei persoane.... in fine, sunt ceva exceptzii, dar toate tzin de ideea de pedeapsa.
Statuletzele cu care te lauzi tu nu existau atunci cand crezi tu. Primul imparat a fost creshtinat prin anul 300, ceea ce e DEPARTE de "sfarshitul mileniului I". Daca Imperiul Roman de Rasarit era creshtinat la trei sute shi ceva, cum potzi zice ca creshtinismul avea un rol insignifiant? De fapt shtiu cum potzi zice, dar bunul simtz ma impiedica sa spun acum. Creshtinismul exista ca organizatzie legala in Roma inca de prin anii 60/70. La venirea lui Nero, acesta nu a luat la purecat Israelu pentru descoperirea creshtinilor, ci a prigonit creshtinii care locuiau la Roma shi prin imprejurimi. Ori la aceste date, NU EXISTAU, noteaza-tzi te rog, state independente noncreshtine in Spania shi Frantza, pentru ca erau provincii romane.
Shtiu despre comercializare shi marketing cam cat shti tu despre warcraft. Adica cam totul, iar cand sunt obosit ii las pe cei care nu shtiu sa vorbeasca. Ca am o licentza imi confera o potentzialitate, insa la tine pana shi asta lipseshte cu desavarshire. Diferentza e ca atunci cand mie imi lipsesc cunostintzele tac. Tzie atunci cand itzi lipsesc le inventezi sau le aduni de prin vecini. Din pacate nu stai prea mult sa le dospeshti shi itzi cam crapa pe la cusaturi. Noroc ca unii nu se prea uita la cusaturi.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Sep 12, 2002 1:22 pm

da robi, in sensul in care afex ti-o trage cu inteligentza si io cu experientza, ambele, culmea, concord spre aceleasi concluzii, da nu-i nimic, certatzi-va voi, invatz si io cate ceva, oricum postul meu era o "addenda" nu se lega de subiect.
nu cunosc copii de bani gata, nu faci tu un sondaj printre aia de dau shpaga la tine la shcoala?

Later edit: dupa ce am citit postul
(manelos io-s mod acilea, daca vreau sa-mi dau cu parerea despre ceea ce citesc imi dau, e o tzara libera, cica)

deci: din tot threadul acesta pe care s-a aberat la greu, e primul post aproape 100% neargumentat, plin doar de atacuri la persoana si justificari, te-am prins cu mercantilismul in sac de la inceput dar sper sa nu ma numesti frustrata atunci cand fluturi o diploma ca argument. si explicatia da-ti-o singur.

ash zice ca ma dezamagesti da oricum e internet, clickuri, alea alea... daca eram fatza in fatza iti ziceam.

scuze de interventie pentru cei ce citesc acest razboi, nu pot sa nu-i zic, io inca tzin la el
gaga

Mesajde aphextwinz » Joi Sep 12, 2002 3:08 pm

dana, fals e bogomilism, in dictzionarul enciclopedic (am o versiune din 90 shi ceva) e pomenit asha, iar in cartzile de istorie calugarul e numit bogomil. mishcarea catarilor shi cea a albigenzilor sunt derivate din bogomilism. ashadar urmarile bogomilismului s-au resimtzit shi in europa apuseana.

despre biblie, sa shtii ca nu este numai traducerea lui x sau lui y, este traducerea in limba x sau y, sau din perioada x sau y. biblia lui ulfilas (sau wulfila), de exemplu pe langa ca este incompleta, este shi "adaptata" culturii shi civilizatziei gotzilor din sec IV-V cand a fost scrisa. multe din sectele protestante din ziua de azi, utilizeaza citate din biblie traduse prost/defectuos.

manelos, nu este numai cartea, am obiceiul ca multe din informatzii sa le sedimentez abia dupa ce am cel putzin doua referintze la ele (prima incercare este la enciclopedic, daca acesta e prea sumar/abscons, incerc bibliografia cartzii). precum am aratat mai sus, au fost creshtini (maniheishtii in general) care nu au dorit in mod necesar reformarea bisericii (shi nici nu au reushit) doar ca aveau o alta viziune. pentru asta shi-au furat-o. despre vrajitoare, crede-ma ca acuzatzia de vrajitoare survenea peste una din ereziile enuntzate de mine mai sus nu peste shantajul sexual cum prost ai intzeles tu din literatura fantasy shi de scandal din sec XX.
omule, tu resimtzi gravitatzia, dar eu vorbeam de caracterul ei ondulatoriu. gravitatzia newtoniana (cea care se simte) potzi spune ca a fost resimtzita macar intuitiv de omul primitiv. gravitatzia relativista, cea care spune ca gravitatzia e o proprietate a spatziului nu se resimte intuitiv de nici-un on din nici-un timp. nu este o chestie de senzatzie. omule, tu imi dai impresia ca eshti un empirist convins, deshi vad ca tot timpu' imi dai argumente din descartes (?) shtiu ca exista america pentru ca am citit/aflat/auzit/vazut in/din diverse surse despre descoperirea ei, geografia ei, istoria ei etc etc. avand aceste date primare, pot aplica un banal proces mental shi sa conchid ca exista america. ce vreau eu sa arat ca nu toate informatziile se pot obtzine prin simtzuri. daca vrei sa-mi aratzi ceva, infirma acest ultim lucru.

tu ai citit in rest ce am scris eu? eu itzi citez din dramba shi tu ma loveshti cu site-urile. singurele site-uri oferite drept argument au fost cele despre evolutzionism.
cat despre imagine, lol, asta se numeshte la bucureshti "dat la intors". ai staruit ca imaginea respectiva despre pamant este rupta din mistica vreunui trib obscur, acum o dai cu multitudinea de imagini din biblie. asta fac shi martorii lui iehova cand ii contrazici. ma lashi ...
despre religiile orientale itzi prezint cunoshtiintzele mele in principal sintetizate din: texte indiene, eliade, dramba, keyserling, malraux. tu cu ce ma serveshti? cu vreun cyber-punk?
la ce telenovele politeiste te referi dom'le? zi religia, zi telenovela shi tzi-o lamuresc eu. faci referiri la exceptzii suficient de dese. daca ai vrea sa ai vreo credibilitate, ar fi bine sa le enumeri shi sa argumentezi generalitatea pe care o sustzin aceste exceptzii.

daca ai cunoashte teoriile despre inteligentza multipla nu ai afirma imbecilitatzi. exista multe criterii de comparatzie, insa tu shtii doar unul, ghinion. psihologia nu e un domeniu forte pentru tine, nu?

iar vorbeshti tampenii. creshtinismul primar era un creshtinism arian, adica un creshtinism in care religia era cam tot aia pe care o avea respectivul inainte, numai ca era obligat sa creada intr-un singur dumnezeu. prima creshtinare a unui suveran (precum shtii tu in evul mediu) a avut loc la franci, cand nush ce rege, l-a obligat pe papa sa-l binecuvanteze shi cam atunci s-a initziat shi ceremonia.
shi prostitutzia este legala in unele tzari, asta inseamna care vreun rol semnificativ in dezvoltarea economica?
tu crezi ca daca creshtinismul era legal in roma, era practicat? afla ca fiecare provincie romana avea independentza religioasa. in zonele respective in sec I erau gali, celtzi shi alte popoare care nici nu auzisera de hristos (nu aveau mass-media, deh), dupa aia in sec II-III au aparut primele valuri de vizigotzi, germani, iar cand creshtinismul a facut primul pas mare sub domnia lui constantin cel mare, imperiul roman era o umbra, iar spania, frantza, germania erau doldora de triburi germanice care nu mai aveau nici-o treaba cu creshtinismul.
dom'le manelesux, citind ce ai afirmat mai sus dpdv al filosofiei, pedagogiei, sociologiei, istoriei, chiar shi a fizicii shi a altor shtiintze ash afirma ca te bagi in toate domeniile fara sa ai habar. in locul matale ash deschide un topic pe literatura "adam smith" shi pe bune ca nu ash sari cu gura pe tine pe topicul ala. daca ai vreo frustrare fatza de cunoshtiintzele mele adunate de prin vecini, afla ca aceshti vecini locuiesc la mine in bibiloteca, iar modul de a aduna astfel cunoshtiintzele se numeshte eclectism.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Sep 12, 2002 3:58 pm

(tot oarecum pe dinafara cu cearta alora doi)

mai afex, al meu e din 70 si ceva si precis, precis acolo am vazut, nu are rost sa facem un capat de tzara din asta, atata tot, ca acolo scria asa, plus ca bogumil e nume specific bulgaresc, whatever.

iar la traduceri, chiar am intalnit discutii de tipul celei pe care, peiorativ am descris-o... in care se uita (ca in acest subiect) de la ce s-a plecat si se ajunge la a se discuta interpretarea, ceea ce e oarecum curios pt. ca se discuta despre cuvantul domnului fara ca acesta sa mai conteze.

dar cum tot postul lui robi (ultimul) a fost un sofism, probabil ca sofismul caracterizeaza biserica si marketingul si acest lucru l-a atras pe dansul ...

btw robi, daca mai dai pe aici, ca acu imi amintii de fraza matale:
Shtiu despre comercializare shi marketing cam cat shti tu despre warcraft. Adica cam totul,

Ia zi, care-i market share pe piatza mondiala, biblie vs coran, out of stock la lumanari si YTD la mortzii pe rug?
si care este strategia bisericii pentru a-si atinge target-ul (nici o carie) in urmatorii 2.000 de ani?
gaga

Mesajde aphextwinz » Joi Sep 12, 2002 4:47 pm

lol, lasa-l mah, ca la el marketingu' nu se face pe target, ci se face fraierind majoritatea pentru beneficiul unei grupari mai mici, adica un fel de conspiratzie capitalista

ce nu shtie el e ca warcraft 3 shtiu sa joc bine doar cu undeazii, despre orci shi night-elfi abia am 'abar, la umani mai pushc o tzara ca am facut campania, asha ca ar fi vai de curu' lui de economist sa shtie marketing cat shtiu io warcraft

ce a zis el shi a zis bine (nu o lua ca pe ofensa, e doar o constatare), ca tu nu prea ai legatura cu discutzia, totushi gasesc agreabila prezentza ta pentru flame-uri shi alte picanterii
aphextwinz
Junior Member

offtopic, offcourse

Mesajde gaga » Joi Sep 12, 2002 4:58 pm

mah, de cand ai inceput tu sa vb asa frumos cu mine?
sigur ca am legatura, citesc si ma bag in seama scotzand din context ce mai stiu si io (cum era cu bogumilu' ala), plus ca am boala pe institutzia zisa si biserica, plus ca macar io nu ma prefac ca stiu, spre deosebire de manelesux care, pana la un punct se preface bine... adica sa stii ca eu chiar l-am crezut.

hihi, pai ala ce ai zis tu e marketing, intr-o companie se zice despre marketing ca "mananca ceea ce produce field-ul" si pt asta tre' sa fie al naibi de rentabila ca departament si atunci fixeaza (ca in cazul bisericii) target: tzshpe la suta din populatzia globului de indoctrinat, in acest caz departamentul marketing pt. diverse interese, nu mai conteaza, fiind chiar biserica in care salashuieste deja celebrul "dumnezeu al lui manelesux"

si din discutzie iar trag doua concluzii:

1. afex s-a pleoshtit si nu mai da, nu mai am nici o vanataie :(

2. am ramas fara jimmini cricket, vai de lemnu' meu de pinocchio :(
gaga

Mesajde manelesux » Mar Sep 24, 2002 12:29 pm

afex, feciorule, shterge-tzi pentru cateva momente spuma adunata pe barbie, trage o gura de aer curat, atat de curat cat poate fi aeru ce te inconjoara, shi cu judecata limpede incearca sa-tzi citeshti posturile scrise in trecutu oarecare, daca se poate puse cap la cap.
1. Daca aeru e destul de curat, o sa simtzi o ushoara rushine cand vei lua contact cu una din cele mai banale reguli ale logicii predicatelor: daca doua afirmatzii (ale mele) nu se contrazic, asta nu garanteaza ca negatziile (ale tale) celor doua afirmatzii nu se contrazic shi ele. Iar "setul" matale de argumente este exemplul cel mai cutremurator. Un bun exercitziu de logica ar fi sa faci un studiu de caz pe propriile afirmatzii. am nadejdea ca, chiar daca vei fi singurul fatza de care vei recunoashte, pana la urma itzi va folosi.
2. Daca aerul nu e destul de curat, o sa itzi spui in gand: "cine e bou' care a scris astea, ia sa-i dau oleaca peste nas", dupa care, realizand ca eshti chiar tu, o sa simtzi tot o ushoara rushine. Deshi o sa te simtzi tentat sa intri cu un alt nick ca sa itzi dai singur peste nas in uralele martorilor masturbarii tale intelectuale. Asta e cunoscut inca din clasele primare ca "sindromul fetitzei care l-a luat pe NU in bratze".
Poate ar trebui sa ma opresc aici cu mesajul, dar sufletu de creshtin, sceptic sau nu, nu-mi da voie sa te las corijent la un examen la care ai participat fara voia ta. Pe tot parcursul discutziei lashi impresia ca vrei sfaturi, dar ca nu ai nevoie de ele. Sau invers? Argumentele itzi vin din directzii opuse cu atata viteza incat nici nu mai apuci sa vezi ca se bat cap in cap. The big picture este prea vast pentru "setea" ta de cunoashtere, asha ca te multzumeshti sa bajbai pe la prunele uscate pe care le gaseshti prin iarba. Nu ma simt atat de responsabil cu educatzia ta incat sa stau de capu tau pana pricepi. Sa zicem ca ar fi treaba ta, iar de unde nu, nu. Oi fi creshtin, da-s un creshtin obosit, iar turma nici macar nu mai da lapte. Mai shtiu shi ca ai o pula de frecat pe acest forum shi te voi lasa sa o freci in linishte, deshi am impresia ca linishtea te inhiba, nu mai eshti junele ambitzios care avea grija de scaunu de la cap, acu pui pe el orice pica, numa sa fie colorat shi sa se vada. Cunoashterea exista ca sa fie folosita, nu sa se faca cu ea colaje a la picasso, afishate intr-o ambiguitate a afirmatziilor care sa poata fi folosita drept scut la self-atacuri ulterioare. Ce-i drept, ambiguitatea poate ascunde cu succes prostia, trag nadejde ca nu e cazul de fatza shi ca e doar un sindrom de aglomerare a informatziei intr-un nod incapacitat temporar de catre factori ai mediului. Agresivitatea poate fi, la fel, o fructuoasa diversiune a incompetentzei. Suntem la punctul la care argumentele shi informatziile nu itzi mai pot oferi un ajutor la care tu sa ai acces. Suntem la punctul la care daca eu zic ca cercu e rotund, tu imi spui ba nu, ca e o curba. Daca eu vin cu argumentul autoritatzii, tu zici ca autoritatea nu exista, iar daca eu zic ca autoritatea nu exista, tu vii cu argumentul autoritatzii. Daca eu ash fi inceput sa infierez inchizitzia, veneai sa imi povesteshti de misionarism shi spitalele catolice. Pana la urma toata discutzia se reduce la cine are pula mai mare? Asta e ambitzia ta?
Diferentza intre tine shi costa e ca macaronaru e prost, pe cand tu eshti intr-un razboi cu propriile afirmatzii, ash spune absurd (sau, ca sa folosesc terminologie atee, "incomprehensibil"), daca nu ash avea convingerea ca ai tu o motivatzie, undeva in spate, dedesubt, sau intre picioare.
Contradictziile sunt atat de flagrante incat la un moment dat ma gandeam ca nici nu citeshti ce pastezi din google. Dupa aia mi-a venit ideea ca ai probleme cu memory spanu shi ca nu te tzine de la copy pana la paste, darmite intre doua replyuri consecutive.

Nu tre sa itzi rupi de la gura un raspuns, il shtim totzi deja: biblioteca e groasa, googleu' e kreeru universului, Zeus n-a jucat niciodata in Dallas, dar sa nu confundam soap opera cu telenovela, replyurile mele sunt dictate de frustrari (shi, culmea, mai shi recunosc, ha?), mi-am luat diplomele cu shpaga sau in lipsa de contraconcurentzi, informatica nu e domeniu tehnic, inchizitzia a inventat MTVul dar conspiratzia e atat de secreta incat nici nu e o conspiratzie, caci deasupra tuturor sunt indienii analfabetzi care au provocat occidentu sa cada in declin spiritual, ca deh, mass-media dezinformeaza, noroc cu Internetu, n-o fi shi Internetu tot mass-media, shi dac-o fi, ce are, important e sa spunem " nu" peste tot unde scrie "da", Isus se trage din euglena verde shi a furat idei de la Darwin, politeismu mesopotamian a cunoscut relatziile intre elementele universului, ce ghinion ca ishi inchipuiau ca Pamantu e o farfurie shi ca pe vremea aia omu nu era destul de evoluat sa aiba intuitzie, dar totul se explica daca ne gandim ca mesopotamienii erau nishte tipi "relaxatzi spiritual" shi ca cu un marketing feroce orice target plateshte ca sa suga, martor mi-e googleu' shi sedimentele de pe creier, nu shtiu cate kile de cartzi ai tu in pod shi cum mintea tzi-e permanent conectata la o tzeava cu adevaruri inalienabile, dar lashi impresia ca faci colectzie de idei in contradictoriu.

Tema acasa:
1.Citeshte MACAR o carte de marketing, ca sa invetzi shi matale ce e ala target shi sa nu mai foloseshti cuvantu dupa ureche. S-ar putea ca astfel de cartzi sa fie prea groase pentru putintza ta, dar pune pe careva sa-tzi citeasca inainte sa adormi.
Ca un sfat prietenesc, sa-i spui prietenei sa nu foloseasca in ruptu capului crema cu orizomi. Nu tre sa-i spui ca io tzi-am zis. Potzi sa-i spui ca ai citit undeva prin biblioteca ta. Ori potzi sa te dai cu crema aia chiar tu, doar ca sa faci pe dos fatza de cum zic eu. Nu conteaza, tzi-ar folosi insa daca ai tzine minte ca atunci cand e vorba de marketing umbli de-a bushilea. Daca vrei un indiciu, cauta prin "biblioteca" ta o definitzie a target-ului. Shi inca un indiciu: afla de ce fumezi.
2.Regleaza-tzi aspectele cronologice: nu adauga shi scadea ani doar ca evenimentele istorice pe care incerci sa le pui in acord sa se potriveasca cu vrei tu. Anul 300 NU este sfarshitul mileniului I.
3.Legat de telenovele, afla care sunt cele 10 deosebiri shi 10 asemanari intre religie shi mitologie. Citeshte shi o carte de religie comparata. Dupa aia mai incearca sa citeshti una, ca sa nu ramai cu un singur punct de vedere shi sa te arda careva pe rug pentru ca tzi l-ai insushit fara sa-l pricepi. Gaseshte cauzalitatzi intre telenovele shi relatziile sociale pe fondul carora ele au aparut.
4.Afla care e religia cu cele mai hilare cosmogonii shi de ce NU A RENUNTZAT la ele.
5.Hotarashte-te: mass-media sau Internet? religii nonoccidentale sau shtiintza occidentala? Ars pe rug sau imbecilizat in numele "relaxarii spirituale"? conspiratzia masonilor sau conspiratzia imbecililor? Daca marketingu nu e conspiratzie, de ce ar fi o conspiratzie a catolicilor mercantili sau a mass-media?
6. Pentru notziuni minime privind tipurile de egalitate a drepturilor intre indivizi, pune mana pe o leaca de istorie shi pe o carte de drept. Potzi sa incepi cu moartea inchizitziei shi cauzele ei, cu ideile protestante, cu Locke, mergand pana la Jefferson shi democratzia de tip american, laissez-faire versus dirijism, Drepturile Omului shi, cand o sa intzelegi lantzul istoric cauzal, da o tura prin Biblie shi, comparativ, in politeismul roman, babilonian, precolumbian, shi care te mai doare pe tine.
7.Pentru minime notziuni de evolutzionism ratat, incepe prin a-tzi da seama ca "Originea speciilor" numai despre origini nu vorbeshte shi ca Darwin a pornit de la axioma, care sunt convins ca tzi-e TOTAL straina, ca "Creatorul a insuflat viatza catorva forme primordiale shi le-a oferit metoda prin care sa evolueze". Pe urma ia literatura evolutzionista la purecat shi afla de ce evolutzionismul SUCOMBA, de ce "micile imperfectziuni ale teoriei" sunt, de fapt, o gaura de cur mai mare decat bucile.

Nu trebuie sa te prezintzi cu caietul de teme manjit pentru a primi o nota. Rezultatele cautarii itzi vor folosi doar tzie.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde manelesux » Mar Sep 24, 2002 12:30 pm

Ash putea sa-tzi dau o lista bibliografica sa-tzi completezi gaura fatala din biblioteca, dar mi-e ca o sa zici ca i-am mituit cu ciunga pe decadentzii occidentului: Descartes, Locke, Popper, Kotler, Nash, Toffler (vezi ce ushor e sa dai o lista de nume shi sa faci apropo-uri ambigue la adresa lor? daca il scriam printre ei pe Ion Creanga nici nu ai fi observat). Ash putea sa te trimit cu okiu in macar o carte, dar am o cumplita senzatzie de deshertaciune cum am fatza de studentzii despre care mi-e clar ca nu vor sau nu sunt in stare sa afle anumite kestii. Daca itzi zic vreun autor o sa-mi zici ca era beat cand shi-a scris cartzile. Daca itzi zic ca a luat shi premiul Nobel, o sa zici ca tre sa fi fost mercantil. Daca incepem sa vorbim de Nash o sa zici ca am auzit de el de la cinematograf (daca dai la ISE o sa faci un an intreg teoria echilibrului). Asha ca nu-tzi dau nici un titlu. Ca sa potzi spune ca nu shtiu nici un titlu de carte shi ca blufez. Ca sa potzi zice ca blufez chiar shi cand zic ca blufez. Inca un indiciu: pune mana shi fa o lista cu toate ideile din mesajele mele la care ai evitat cu maiestrie sa raspunzi, apoi uita-te peste ele, ar trebui sa te tzina ocupat o vreme. Daca e vorba doar de tehnica argumentatziei, tre sa mai apeshi nishte butoane in sistemul tau logic, in special la ideea ca un sistem contraargumentativ nu trebuie sa fie contradictoriu. Daca e vorba de a amagi cateva mintzi aburite, o sa ajungi intr-o zi sa te simtzi frigid doar din pricina ca cei pe care ai puterea sa-i amageshti nu te pot satisface. Mi-a scapat ceva? a, sunt prea slow shi n-am intzeles nimic? frustrarea ma orbeshte? ai impresia ca tzip la tine? nu te chinui sa ma faci sa intzeleg, fa-te pe tine sa intzelegi. Eu sunt aici sa-tzi dau o mana de ajutor shi te asigur ca pe termen mediu nu vei trage nici un folos din a te da in spectacol.
Recomandarea medicului: o luna pauza de pe forum, creshte un peshte, un animal virtual, daca tzii neaparat, fa-tzi treaba la serviciu ca sa nu fie vai de curu tau, altfel rishti sa devii un Andrei Gheorghe al nostru, care dupa ce a demonstrat ca romanii e proshti, a inceput sa demonstreze ca shi el e imbecil (chiar daca e platit sa se prosteasca), ca la emisiunile lu Virgil Iantzu mi-e clar ca tanjeshti demult - doar ca "vrei sa fii miliardar" te streseaza (n-ai avea googleu la indemana shi nici un preten la care sa-i dai telefon)...poate la "copiii spun lucruri traznite", daca nu te simtzi prea batran. Stai linishtit, nu trebuie sa demonstrezi nimic shi nimeni nu-tzi vrea raul. Daca vrei sfaturi, cere-le in privat. Daca vrei sa mai faci o tumba, n-ai decat sa stai cu lubenitza in bratze shi sa o aratzi la trecatori, promit ca itzi voi citi in continuare mesajele, dar mai promit shi ca nu voi raspunde decat atunci cand vei merita un raspuns. Ai shi tu o dreptate:Filozofia asiatica ar putea sa-tzi fie de mare ajutor. Dai impresia unei adolescente care incearca sa-shi justifice "shtiintzific" bulimia, cu liste nutritzioniste decupate din revista Ioana.

Cu scuzele de rigoare daca tzi-am stimulat in vreun sens neplacut coarda sensibila, te asigur ca placerea a fost de aceasta parte a mesei shi itzi urez spor la invatzat. Eu, unul, am incredere in potentzialitatzile tale.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mar Sep 24, 2002 1:09 pm

omule, atitudinea ta sfatoasa e un bluf. deshi prin o pseudopsihologie inversa vrei sa te protejezi shi impotriva blufului.
prima parte a mesajului o sar, este o abureala fara nici-o noima shi nici-o referire, vorbeshti singur probabil.
tzin sa-tz zic ca in general ating cam toate punctele din discutzia ta, ce nu ating inseamna acord, nu ash putea afirma acelashi lucru despre tine, daca vrei sa ne certam, potzi utiliza facilitatea de tip quote
ajungand la ce ai punctat cat de cat la obiect:
1. termina cu "citeste o ...". definitzia la target incape in 2 randuri, daca ai fi deshtept ai fi enuntzat-o shi mi-ai fi demonstrat de ce notziunea asha cum o folosesc eu este incorecta. dar vezi, mai ai timp sa-tz cautzi cursurile ...
2. tu ai citit ce am scris eu despre sf mileniului I shi despre anul 300? reiau pentru intarziatzii mentali: sf mileniului I - consolidarea puterii bisericii, anul 300 creshtinarea unui gigel roman care daca tot vrei sa vorbim despre el a pus piciorul in prag privind un razboi intre ortodoxie shi o erezie (tzi-am dat eu mai sus intr-un post un hint, da cre' ca l-ai sarit), shi a dat o lovitura unei alte religii (te las pe tine studiosule sa o ghiceshti, dar nu se gaseshte in popper informatzia aia) care a luat-o in barba vreo 50-100 de ani mai tarziu
3. ia zi dom'le ce carte de religie comparata ai citit tu? religie comparata pentru tontzi? religie necomparata n-ai gasit de citit?
4. afla tu, nu ma pune pe mine sa-tz rezolv temele.
5. alt bluf, uite cum facem, ce nu intzelegi intrebi. ironiile nu acopera decat lacunele in cunoshtiintze shi argumentatzii
6. tzie vad ca-tz plac pionierii, ai facut la shcoala bashini de tipul "istoria marketingului", "istoria democratziei" shi vii cu cacaturile alea aici. itzi dau eu tema de forum. prezinta sintetic tura pe care ai elucubrat-o
7. in afara de a critica titlul mai ai shi alte critici? ia prezinta-mi shcolerule gaurile teoriei evolutzioniste.
dupa cum vezi temele nu o sa mi le fac. te las pe tine sa mai scrii un post de o pagina in care sa-mi explici cum e cu frustrarile mele shi cu google-ul.

lista bibliografica pe care mi-o oferi e penibila. puteai sa-l bagi shi pe ion creanga shi e la fel de penibila shi shtii de ce pentru ca tu ai injghebat-o, shi shtim amandoi de unde provin autorii. in rest e doar o continuare a frustrarii lipsei de date shi de argumente. in ceea ce priveshte subiectul de fatza, nu trebuie sa te oftici ca nu ai acces la istoria lui dramba, exista shi cartzile lu' eliade, shi a lu' culianu, shi kernbach, shi cartzile care dupa parerea mea sunt mai putzin obiective precum cele despre vietzile sfiintzilor scoase de divershi popi de pe la noi, precum shi cele shtiintzific-socialiste asemeni cartzii lui zaharov, toate itzi pot oferi argumente (daca vei putea trece peste ambitzia ta de a cashtiga o confruntare de idei fara idei shi numai prin tehnici de ironizare shi intimidare) care te vor putea lamuri shi eventual ar reinvia discutzia pe plan argumentativ. altfel vei ramane doar un aseist fruntash, orgolios shi incapatzanat.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mar Sep 24, 2002 1:21 pm

mi-am pus rabdarea la incercare sa descifrez shi prima parte a postului tau shi am rezumat ca:
1. epatare inutila (probabil un mea culpa reorientat shi refolosit pe post de argument)
2. tu nu ai un "big picture". limitarea ta in resurse shi interese (pari destul de deshtept shi nu vreau afirm ca ai fi limitat shi in altceva) te opreshte de la asta. poate ca am acces la mult prea multe informatzii sa le prezint cuiva care are mintea arida pentru ca nu am timp, spatziu shi nici chef sa o fac, de aceea probabil ca ai sa gaseshti aparente incoerentze in ceea ce spun eu, dar repet, intreaba shi itzi voi explica. nu am obiceiul sa-mi etalez cunoshtiintzele ci doar argumentatzia shi am prostul obicei sa consider ca interlocutorul meu are acces la cel putzin aceleashi cunoashtiintze pe care le am shi eu, consideratzie fatala pentru o discutzie, fapt demonstrat shi in cazul de fatza.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gabuba » Mar Oct 01, 2002 8:40 pm

La faza cu marketing-ul nu ma bag, nu ma pricep.

La Biserica. Daca Dumnezeu a existat, atunci El a creat o singura religie. Daca Dumnezeu a existat, atunci El a trimis preotii pe pamant. Preotii au creat biserica. Dupa care au intervenit noncorcondantele intre oameni si au aparut religile. De aici a por nit totul.

Acum sa va povestesc o intamplare cu subinteles:

Eu nu m-am mai spovedit de 4 ani (si nu ma jenez sa o spun)-(si asta cu scoala). Cand am fost atunci... eh... a fost groaznic. Era toata populatia Ro. acolo. Toti de INJURAU! Dupa 3 ore in care l-am ashteptat pe popa, am mai stat inca pe atat pana a ajuns la mine. Cand am ajuns am intrat in "colivia" aia. Iar usha era deschisa. Si lumea statea exact in prag si imi faceau "hai mai repede, hai! ce draq faci?! ce kkt... etc....". Iar popa "te intelegi cu bunica pisica si cu profa'?!" eu "mda..." el "in numele... etc" eu "aaah... dar... aaah..." el "hai gata" eu"uh?!" el "dar da' si tu niste bani pt. facerea de bisirica noua" eu "ok..." si las 15.000 (mult pe atunci). Peste 3 zile ajung la biserica tot cu profa si in semn de recunostintza ca am venit popa, ia din banii aia de pe masa unde oamenii lasau[!] bani "pt. noua biserica". Ne daduse 80.000 sa luam napolitane... :D....
Peste saptamani-am observat ca nici macar o tentativa de incepere a biserici nu o au.
Peste luni-am observat ca nici macar nu au inceput sa construiasca.
Peste ani-Am observat ca biserica nu a mai fost construita.
Azi-Observ ca am dat 15.000 de lei, pentru tzigarile kent si berea Skol a popii.

Consider ca mai de incredere e un prieten adevarat decat un mishel de preot!
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Anterior

Înapoi la Carte