Moarte

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde costasilviu » Sâm Iun 08, 2002 2:08 pm

Asa, oameni buni, incep in ordinea numerelor de pe tricou:
Dinule, vorba aluia, nu ma face sa rad ca am buza crapata, pai tu ai pus botu', fratele meu la imaginea asta de italian calm ca un lord, ha?(deschid paranteza si te rog sa nu mai faci metafore din astea cu italian din Corsica ca rad fetitele astea de noi, si-i pacat pentru o metafora asa de mica sa piarda esentialul). Poate astia ai mei, din nord, italieni austrieci cum li se zice, da' de la Roma-n jos, pa un mal frumos se bat si-n autobuz pentru ca i-ai privit nevasta sau pen'ca l-ai calcat pe picior. Deci sa ne lase cu razbunarea servita rece ca asta-i a perfidului albion, mafia poarta pistolul la brau si arunca cu pietre dupa duba politiei. Asa, mai departe, exemplul asta cu masinile e de fapt exceptia, frate, adica da, cand se accidenteaza se coboara calmi, schimba cartile de vizita, pun de-un blat, merg la mecanic si umfla ala nota de plata sa fie amandoi multumiti ca, vorba aia, plateste asigurarea! In plus au si o juma de zi libera de la servici (platita, mosule, cum altfel) pentru ca au suferit incidentul. Iar cei ce tocmai au intors capul cand l-au impuscat pe ala nu vorbesc nimic de frica, nu pentru ca ar fi logica lor existentiala. Mai departe, nu privii natia romana cu atata asprime, ceea ce zici tu acolo e corect doar pentru miticii din mahalaua aia de Bucuresti. Mi-e scarba si mie de Romania, dar iubesc Transilvania, cu ungurii ei cu tot. Bai, daca esti nascut in Bucuresti ori te tampesti si folosesti sintagma "complex de provincial" la fiecare trei vorbe, ori ajungi Caragiale si-ti bati joc de toti, inclusiv de tine, zau! Incet ajungam si in miezul problemei, asa,... zice ala ca sunt om si nimic din ce e omenesc nu mi-e strain. Hai sa incepem cu logica, Dinule, ca-i mai buna decat toate!: pai daca tu ii spui cuiva "vezi-ti de treaba, nu te amesteca in ce nu-ti fierbe olala" prietene, in acel moment =n= ai si facut pasul, intelegi, noninterferenta declamata ai cancelat-o. Ti-ai bagat nasul in parerea lui, right? Scopul legilor? Pai ti-as putea spune care ar trebui sa fie, realitatea insa ma contrazice, asa ca... poate la un butoi de vin, nu asa, la rece! Dar omule, care ar fi alternativa? Lipsa lor? Anarhia? O, man, poate peste vreo tri milioane de ani omenirea va avea constiinta civica de a putea aplica legea junglei, nu acum! Hai sa-ti spun: daca vecinul isi cearta nevasta e treaba ta? dar daca incepe sa o bata? dar daca vezi ca o omoara, este treaba ta? Unde-i linia, ha? Cand a inceput faptul sa devina "treaba ta"? si asa, la final, ca se vezi ca sunt plin de dubii (cica), care crime ti se pare "mai oribila" ? Unu isi prinde nevasta cu altu si o impusca sau, cazul b, o mama isi sufoca copilul de o luna cu perna pentru ca plangea prea mult(copilul, evident). Hai, voteaza pa caz concret!
Maximus, ti-as povesti eu cum m-am crescut singur de vreo zece ani sau cum am trait o saptamana cu doua kile de cartofi si sare (si asta nu pentru ca vroiam sa vad Nirvana-n ochiu stang, man!), dar zice lumea ca iar incep cu experiente plictisitoare, asa ca, asa, inainte sa trag o concluzie, explica-mi ce ai vrut a zice cu "mama, cand avorteaza, vrea de fapt SA SALVEZE COPILUL!!! ", ha? Ca io am o banuiala ca esti idiot, amice. Inca nu, astept, poate esti geniu, mai sti? "Societaea nu m-ar vrea?" pai nu vezi ca nu te si nu ma vrea , nu ti-e clar ca tre' sa lasi ajutorul de somaj si lamentarile. O, dar e atat de dura viata!... Da, e complicata, da' trece, asculta-ma pe mine!
Onca, imi amintesti ciudat de cainele caruia ii aduci pulpa de pui intr-o farfurie si el o ia si-o taraie prin noroi, ca altfel nu-i poate digera proteinele. Pai tu nu ai invatat ca cel mai mult barbatii nu sunt scarbiti nici de celulita, nici de sanii lasati, nici de privirea tampa, pe ei cel mai mult ii scarbeste vulgaritatea la o femeie. Pai da, numa' ei au voie!Parca te vad, vine FatFrumos cu un brat de flori si iti spune: fato, sunt timid da' ma tratez, si tu: " si io-s virgina si ma pastrez si de fapt ce mortii matii vrei cu buruienile ale, vrei sa mi-o tragi de fapt, ha? mars de aici, porcule pervers" Ma rog, e o cale de a te pastra, corect! Da auzi, daca te pastrezi pentru un concept (casnicia de exemplu) e OK, da dac-o faci pentru o persoana, sigur va fi cea gresita, c'asa-i in tenis. Mai vorbim...
Ia auzi, Dinule, lasa lopata jos ca Onca zice ca nu exista "crime normala". Ba exista, ingeeuno, exista ! Dar se platesc oricum, ca asa-i normal! Prin bulau sau prin altceva, da' se platesc!
costasilviu

Mesajde costasilviu » Sâm Iun 08, 2002 2:12 pm

Asa, oameni buni, incep in ordinea numerelor de pe tricou:
Dinule, vorba aluia, nu ma face sa rad ca am buza crapata, pai tu ai pus botu', fratele meu la imaginea asta de italian calm ca un lord, ha?(deschid paranteza si te rog sa nu mai faci metafore din astea cu italian din Corsica ca rad fetitele astea de noi, si-i pacat pentru o metafora asa de mica sa piarda esentialul). Poate astia ai mei, din nord, italieni austrieci cum li se zice, da' de la Roma-n jos, pa un mal frumos se bat si-n autobuz pentru ca i-ai privit nevasta sau pen'ca l-ai calcat pe picior. Deci sa ne lase cu razbunarea servita rece ca asta-i a perfidului albion, mafia poarta pistolul la brau si arunca cu pietre dupa duba politiei. Asa, mai departe, exemplul asta cu masinile e de fapt exceptia, frate, adica da, cand se accidenteaza se coboara calmi, schimba cartile de vizita, pun de-un blat, merg la mecanic si umfla ala nota de plata sa fie amandoi multumiti ca, vorba aia, plateste asigurarea! In plus au si o juma de zi libera de la servici (platita, mosule, cum altfel) pentru ca au suferit incidentul. Iar cei ce tocmai au intors capul cand l-au impuscat pe ala nu vorbesc nimic de frica, nu pentru ca ar fi logica lor existentiala. Mai departe, nu privii natia romana cu atata asprime, ceea ce zici tu acolo e corect doar pentru miticii din mahalaua aia de Bucuresti. Mi-e scarba si mie de Romania, dar iubesc Transilvania, cu ungurii ei cu tot. Bai, daca esti nascut in Bucuresti ori te tampesti si folosesti sintagma "complex de provincial" la fiecare trei vorbe, ori ajungi Caragiale si-ti bati joc de toti, inclusiv de tine, zau! Incet ajungam si in miezul problemei, asa,... zice ala ca sunt om si nimic din ce e omenesc nu mi-e strain. Hai sa incepem cu logica, Dinule, ca-i mai buna decat toate!: pai daca tu ii spui cuiva "vezi-ti de treaba, nu te amesteca in ce nu-ti fierbe olala" prietene, in acel moment =n= ai si facut pasul, intelegi, noninterferenta declamata ai cancelat-o. Ti-ai bagat nasul in parerea lui, right? Scopul legilor? Pai ti-as putea spune care ar trebui sa fie, realitatea insa ma contrazice, asa ca... poate la un butoi de vin, nu asa, la rece! Dar omule, care ar fi alternativa? Lipsa lor? Anarhia? O, man, poate peste vreo tri milioane de ani omenirea va avea constiinta civica de a putea aplica legea junglei, nu acum! Hai sa-ti spun: daca vecinul isi cearta nevasta e treaba ta? dar daca incepe sa o bata? dar daca vezi ca o omoara, este treaba ta? Unde-i linia, ha? Cand a inceput faptul sa devina "treaba ta"? si asa, la final, ca se vezi ca sunt plin de dubii (cica), care crime ti se pare "mai oribila" ? Unu isi prinde nevasta cu altu si o impusca sau, cazul b, o mama isi sufoca copilul de o luna cu perna pentru ca plangea prea mult(copilul, evident). Hai, voteaza pa caz concret! Ie vorba de asteptarile pe care le ai, asa, in general, ele se asteapta sa bem bere si sa fim barbati si noi ne asteptam ca ele sa fie mame (asta numai si numai daca le iubim, e dovada suprema, zic eu).
Maximus, ti-as povesti eu cum m-am crescut singur de vreo zece ani sau cum am trait o saptamana cu doua kile de cartofi si sare (si asta nu pentru ca vroiam sa vad Nirvana-n ochiu stang, man!), dar zice lumea ca iar incep cu experiente plictisitoare, asa ca, asa, inainte sa trag o concluzie, explica-mi ce ai vrut a zice cu "mama, cand avorteaza, vrea de fapt SA SALVEZE COPILUL!!! ", ha? Ca io am o banuiala ca esti idiot, amice. Inca nu, astept, poate esti geniu, mai sti? "Societaea nu m-ar vrea?" pai nu vezi ca nu te si nu ma vrea , nu ti-e clar ca tre' sa lasi ajutorul de somaj si lamentarile. O, dar e atat de dura viata!... Da, e complicata, da' trece, asculta-ma pe mine!
Onca, imi amintesti ciudat de cainele caruia ii aduci pulpa de pui intr-o farfurie si el o ia si-o taraie prin noroi, ca altfel nu-i poate digera proteinele. Pai tu nu ai invatat ca cel mai mult barbatii nu sunt scarbiti nici de celulita, nici de sanii lasati, nici de privirea tampa, pe ei cel mai mult ii scarbeste vulgaritatea la o femeie. Pai da, numa' ei au voie!Parca te vad, vine FatFrumos cu un brat de flori si iti spune: fato, sunt timid da' ma tratez, si tu: " si io-s virgina si ma pastrez si de fapt ce mortii matii vrei cu buruienile ale, vrei sa mi-o tragi de fapt, ha? mars de aici, porcule pervers" Ma rog, e o cale de a te pastra, corect! Da auzi, daca te pastrezi pentru un concept (casnicia de exemplu) e OK, da dac-o faci pentru o persoana, sigur va fi cea gresita, c'asa-i in tenis. Mai vorbim...
Ia auzi, Dinule, lasa lopata jos ca Onca zice ca nu exista "crime normala". Ba exista, ingeeuno, exista ! Dar se platesc oricum, ca asa-i normal! Prin bulau sau prin altceva, da' se platesc!
costasilviu

Mesajde dinu » Sâm Iun 08, 2002 5:54 pm

Ho c-am inteles de prima data :p raspunsu mai tarliu ca ma grabesc...
dinu
Junior Member

Mesajde costasilviu » Sâm Iun 08, 2002 6:29 pm

FaDana, ieu din nord fiind ma prind mai greu, sti, dar vad ca ma exilez cu tot cu idei pa "Scandal", ha? Uite sa-ti arat ca sunt Gigel, ma car, fa, definitiv de pe literatura (ca oricum faceati doar sti tu ce pe-aici). Esti multumita? Da, o sa te caiesti, crezi?
Hai pa tuturor, ne vedem pe scandal, va las, vorba celeia "sa respirati"! Am plecat, puteti abera in voie, neam nerecunosactor, nici cenusa mea n-o veti avea!
costasilviu

Mesajde KickAss » Lun Iun 10, 2002 7:57 am

PA!:bye:
Anunt pe bune:

Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
KickAss
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Iun 10, 2002 9:43 am

La revedere, drum bun.

==================

Sa revenim, as vrea sa va aud parerea sincera si fara matrapazlacuri la intrebarile care urmeaza, k?

Euthanasia... din urmatoarele puncte de vedere:

Presupuneti ca persoana la care in acest moment din viatza are o boala incurabila, stiti sigur ca va muri dar momentan poate fi tinut in viata cu eforturi financiare, fizice, yada yada.
Ce atzi face?

a) Euthanasie, ma erijez in dumnezeu, oricum nu mai are nici o sansa, de ce sa ne chinuim.
b) O tin in viata cat pot si atunci cand incepe sa sufere vizibil chiar daca nu spune... euthanasie
c) Las natura sa-si vada de treaba, se chinuie au ba, orice ora de viatza e importanta.
d) altele??!!
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde KickAss » Lun Iun 10, 2002 1:04 pm

Dana, la punctul C ai pus gresit problema. Daca am sta cu mainile in san sa asteptam linistiti ca natura sa-si faca treaba probabil nu ai mai ajunge conectat la aparate care sa te tina in viata. Probabil nici la doctor, ai fi doar un animal pe care daca-l doare ceva papa niste iarba si asteapta sa vada ce se intampla.

Unii ar zice, ok, go for it! Legalizati euthanasia. Este o prostie, e ca si cum ati interzice sinuciderea(si in unele tari chiar este). Problema vine din partea omului care trebuie sa fie calaul, executorul. Daca persoana respectiva ar fi medic asta ar intra in flagranta contradictie cu juramantul hipocratic. Preot-get serious! Euthanasia este o problema doar din punct de vedere teologic. Uman si medical eu consider ca euthanasia este benefica societatii. Poate fi un ajutor si teologic in sensul ca eu nu vreau sa ma sinucid ca vreau sa ajung la Doamne-Doamne si sa stau in Eden sa beu lapte si sa joc sotronul cu virgine. Atunci, pui un gagiu certat cu Doamne-Doamne sa faca pt. tine murdara treaba. Nu mai vorbim de faptul ca ala chiar te-ar omora si nu te-ar chinui incercand de 15 ori sa-ti taie venele si nici nu te-ar arunce de la 2 ca sa-ti rupi picioarele. Moarte rapida!

Acuma, poate euthanasia ar merge bine cu criogenia. Dupa cum stiti, cu legislatia in vigoare, nu pot sa te bage la congelator decat dupa ce crapi. Daca ai putea intra inainte de a da coltul, poate ar mai fi o sansa in viitor.
Anunt pe bune:

KickAss
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Iun 10, 2002 1:21 pm

Esti beat? :D

Mah, am pus bine problema dar n-am explicitat. Era in sensul fricii in fatza mortii, adica te duci la doctor, faci tot ce depinde de tine dar la un moment dat nu ramane decat sa asteptzi. Asteptzi au ba?

Si din ce zici tu intzeleg ca esti pentru. Adica daca nevasta-ta de langa tine ar avea (doamne fereshte) sa zicem SIDA i-ai lua zilele, huh?
gaga

Mesajde KickAss » Lun Iun 10, 2002 4:16 pm

Initial trimis de DANA
Esti beat? :D

Mah, am pus bine problema dar n-am explicitat. Era in sensul fricii in fatza mortii, adica te duci la doctor, faci tot ce depinde de tine dar la un moment dat nu ramane decat sa asteptzi. Asteptzi au ba?

Si din ce zici tu intzeleg ca esti pentru. Adica daca nevasta-ta de langa tine ar avea (doamne fereshte) sa zicem SIDA i-ai lua zilele, huh?

Bai Dana, si nevasta de departe de mine daca ar avea SIDA tot nu i-as lua gatul pentru ca asta ar fi crima nu euthanasie. Ca si in cazul unei paralizii generale, decizia finala ii apartine. Eu zic ca asta tine de educatie si verticalitate morala. Ea ar trebui sa se omoare (cum vrei tu) daca vrea sa se scape pe ea si pe mine de durere!
Anunt pe bune:

KickAss
Junior Member

Mesajde onk » Lun Iun 10, 2002 4:42 pm

Initial trimis de costasilviu
FaDana, ieu din nord fiind ma prind mai greu, sti, dar vad ca ma exilez cu tot cu idei pa "Scandal", ha? Uite sa-ti arat ca sunt Gigel, ma car, fa, definitiv de pe literatura (ca oricum faceati doar sti tu ce pe-aici). Esti multumita? Da, o sa te caiesti, crezi?
Hai pa tuturor, ne vedem pe scandal, va las, vorba celeia "sa respirati"! Am plecat, puteti abera in voie, neam nerecunosactor, nici cenusa mea n-o veti avea!

1. Costas, faci ce vrei, 'catzash, io, vulgaritatea in persoana itzi spun astfel: muta-te unde vrei, e un forum cu idei liberale, numa ai grija, ca ala, nefiind un forum de literatura unde se admit licentze, cand vei face mari gafe, nu vei mai putea sa o dai la intors dupa principiul "nu am gresit, era o metafora..."

2. noi, cel mai "nerecunosactor" neam din lume te intrebam: pentru ce anume ar trebui sa-ti fim recunoscatori? a? ca existi? neah... ca strici threaduri interesante? nici atat... ca ne injuri mai vulgar decat stiu io? nope... sau te referi la neam nerecunoscator ca la tot neamul romanesc...si atunci, de ce ti-am multumi? ca te-ai carat cumva la cizmari ca sa ne faci lobby? nope again...so: cine esti, ce ai facut bun si pentru ce ar trebui ca noi sa iti multumim? a?
onk

neavand ce face

Mesajde K-gula » Lun Iun 10, 2002 8:26 pm

haide ma onk. chiar trebuie sa te cobori. lasa-l. imi va parea rau doar ca nu voi avea parte nici macar de scumpa si pretioasa, nemaiintalnita si miraculoasa-i cenusa din tot ce a facut el pt. voi si restul ce s-au amuzat copios.

K-gula.
Dreapta In Univers Centru In Intuneric
K-gula

Mesajde gaga » Mar Iun 11, 2002 6:57 am

Initial trimis de KickAss

Bai Dana, si nevasta de departe de mine daca ar avea SIDA tot nu i-as lua gatul pentru ca asta ar fi crima nu euthanasie. Ca si in cazul unei paralizii generale, decizia finala ii apartine. Eu zic ca asta tine de educatie si verticalitate morala. Ea ar trebui sa se omoare (cum vrei tu) daca vrea sa se scape pe ea si pe mine de durere!

exactly my point... adica asta am vrut (oarecum) sa zic la punctul C. Din pacate nu raspunsul asta il asteptam, din fericire e suficient de rational. Adica rational de-a binelea. Fuck you.
Dar... (eh) e crima? sau euthanasie pt. ca:

1. poate persoanei ii este frica si atunci tu, ca un adevarat egogentric, considerand ca sti tu ce-i mai bine ii arati calea spre eliberare (adica ii iei gatul)

sau

2. ii lasi dreptul de a alege si atunci te rog frumos sa-l pui pe kickass in fatza compului pt. ca tu nu esti el, adica nu tu esti cel ce poate crede ca altcineva in locul sau poate lua decizia corecta. Nici o decizie.
gaga

Mesajde onk » Mar Iun 11, 2002 7:58 am

1.moderatoru doi zice: "egocentric"
2. eu cand ma gandesc la eutanasie ma gandesc la animale si la dreptul nostru discutabil de a le curma suferintele...
3. cand pun problema la oameni ma blochez. dar nici nu plusez pe cartea "hai sa-l tin in aparate 45 de ani in ideea ca-si revine din coma" da eu as omora in numele vietii: "doneaza-ti frate organele zdravene dak ai asa ceva, si poate salvezi un fizician care va salva de la foame un homeless care va salva de la inec un doctor care va descoperi astfel leacul contra cancerului sa zicem"

ps, ce zici tu la 2? cre ca ce ziceai ceva deunazi de limbajul afexian imbarligat si fara de-nteles... nu rade ca se ia...:p
onk

Mesajde KickAss » Mar Iun 11, 2002 8:14 am

Dana, chiar nu stiu ce-as face! Este dreptul neconditionat al omului liber de a fece ce vrea cu viata lui. Eu pot doar sa dau eventual niste sfaturi si sa ghidez persoana spre un posibil raspuns. Stii, mai este si chestia cu sangele care manjeste mana. Poate pe undeva m-as spala pe maini de intreaga problema. Poate, daca ea m-ar ruga, as face-o intr-un fel care ar trimite tot spre sinucidere. Ceva gen multe somnifere in ciorba de puiut (hi-hi-hi). Nu mi se pare normal sa impovarezi persoanele apropiate, o data cu moartea si suferinta ta si apoi, ince o data, cu efectele imediate ale mortii tale. Cu alte cuvinte, ar fi d-ajuns sa trebuiasca sa moara ca sa mai sufar si din partea legii si a restului societatii. Pana la urma o faci ca sa-l usurezi p-ala de langa tine, nu sa-l bagi la parnaie.
Anunt pe bune:

KickAss
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Iun 11, 2002 8:25 am

prietenii mei cei buni au ajuns la concluzia mea: nici o concluzie. Pentru ca nu va puteti erija in demiurgi si bunul simtz al ratziunii nu va dezleaga limbile. Nu-mi este de ajutor dar apreciez acel bun simtz chiar daca nu este 100% sincer si afexian vorbind (da draga, se ia de mana) probabilitatea de a da raspunsuri in probleme cruciale este limitata de teama de a avea raspunsul corect dar nerentabil dpdv al gandirii uzuale, zilnice.
Omul, ca animal de prada, omnivor adicatalea si-a castigat de la natura dreptul de a curma vietzi, macar pt. a se hrani cu ele; unde intervine culpabilitatea? din evolutzie? Incepem a gandim la o alta fiintza ca la un posesor de suflet uitand conditzia lui d biftec pe care i-am atribuit-o? Daca da atunci nu mai curmam nici o viatza. Daca nu, de ce nu euthanasie? Sau chiar canibalism, atata timp cat tot o carne energizanta este? Egoism? Kicku stie mai bine. O sa zicetzi ca astea-s trebi existentziale fara raspuns, fara probabilitatea de a-si gasi vreun raspuns rational (ca asha poa' sa vie afex i manelos si sa ma ia cu creshtinismul care face/drege/zice yada yada). Le-am pus pe tapet datorita unei conjuncturi (prietenii stiu) si a unei framantari de moment. Si aparent rezultatul a fost ca pana si un "atotstiutor" ca kickass & comp. recunosc tacit ca nu le stiu chiar pe toate oricat de mult ar dori acest lucru.
gaga

Mesajde onk » Mar Iun 11, 2002 8:53 am

"Omul, ca animal de prada, omnivor adicatalea si-a castigat de la natura dreptul de a curma vietzi, macar pt. a se hrani cu ele;"

ei na, pe bune?

"Incepem a gandim la o alta fiintza ca la un posesor de suflet uitand conditzia lui d biftec pe care i-am atribuit-o? "

pai cine te pune sa pui problema eutanasierii cu privire la o persoana apropiata? a? zi si tu asa: "-dak esti doctor, si stii ce inseamna durerea provocata de sida unui pacient, si ala te-ar ruga sa il omori ai face-o?"

cine i-ai atribuit tu (sic) lu omu conditia de biftec?

"O sa zicetzi ca astea-s trebi existentziale fara raspuns, fara probabilitatea de a-si gasi vreun raspuns rational"
nu exista problema, esxistentiala sau nu, care sa n-are rtaspuns....

in concluzie, nu aberam, cercetam.... :rolleyes:
onk

Mesajde gaga » Mar Iun 11, 2002 9:22 am

Initial trimis de onk
[B]
ei na, pe bune?

Pe bune.... (la asha raspuns asha raspuns...)

pai cine te pune sa pui problema eutanasierii cu privire la o persoana apropiata? a? zi si tu asa: "-dak esti doctor, si stii ce inseamna durerea provocata de sida unui pacient, si ala te-ar ruga sa il omori ai face-o?"

Nu ma pune nimeni, o pun eu pt. ca asta conteaza, daca e vreun gigel pe care nu-l stiu trec mai departe, asta daca nu-i iau ceasul ca-i rolex. Daca mi-e iniferent poate ca da....

cine i-ai atribuit tu (sic) lu omu conditia de biftec?

Facand o comparatie vs. suflet apartinand unei fiinte vii macar vertebrata inzestrata cu creier si facatoare de sinapse pe care matale o mananci in ciorbitz, EU.

in concluzie, nu aberam, cercetam.... :rolleyes:

sigur ca da... chiar daca stim ca nu are finalitate macar putem sa scormonim, nu? poate dam de dumnezeu.
gaga

Mesajde onk » Mar Iun 11, 2002 2:03 pm

Initial trimis de KickAss
Dana, chiar nu stiu ce-as face! Este dreptul neconditionat al omului liber de a face ce vrea cu viata lui. Eu pot doar sa dau eventual niste sfaturi si sa ghidez persoana spre un posibil raspuns. Stii, mai este si chestia cu sangele care manjeste mana. Poate pe undeva m-as spala pe maini de intreaga problema. Poate, daca ea m-ar ruga, as face-o intr-un fel care ar trimite tot spre sinucidere. Ceva gen multe somnifere in ciorba de puiut (hi-hi-hi). Nu mi se pare normal sa impovarezi persoanele apropiate, o data cu moartea si suferinta ta si apoi, inca o data, cu efectele imediate ale mortii tale. Cu alte cuvinte, ar fi d-ajuns sa trebuiasca sa moara ca sa mai sufar si din partea legii si a restului societatii. Pana la urma o faci ca sa-l usurezi p-ala de langa tine, nu sa-l bagi la parnaie.

acu depinde ce e mai puternica: frica de moarte, frica de durere sau foamea... lasand gluma la o parte, problema pusa in felul: ce i-ai face unui bolnav incurabil, se reduce, in extremis, la MILA si la sila... o boala care ar ridica problema eutanasierii nu ne prezinta un om prea frumusel...
si ai si tu dreptate, un om ajuns la limita, ar trebui sa aiba bunul simt sa nu creeze probleme, cam cum fac animalele de casa...mie pisicile imi plecau de acasa la momentul oportun si eu ma faceam ca le-am pierdut....dar aici, insist, se pune si problema fricii: care e mai tare: cea de moarte sau cea de durere...sau poate ca nu se poate sinucide ca i-au cazut mainile... te-ai gandit la asta? si n-are nici mobilitate ca sa si-o faca singura...ce faci, angajezi o sora medicala miloasa care in final sa semneze un certificat...?
onk

Mesajde onk » Mar Iun 11, 2002 2:11 pm

Dana, eu am inteles substratul problemei si vreau sa-ti spun ceva: problema eutanasierii (care repet, nu o vad decat in cazul animalelor) o consider un lucru bun:
pai sa-ti explic de ce: mi-e mila sa dau intr-un caine care sare sa ma muste, dar imi este o mila puternica si o sila cumplita cand vad un caine schiop sau chior sau cu rani...acestora intr-adevar cred ca moartea este o solutie mai buna...si din pacate nu simt nevoia sa le acord ajutor medical sub nici o forma, repet, mi-e sila....
DAR: din cate am inteles eu, animalele simt mult mai greu durerea decat omul. Eu dak as avea un animal bolnav incurabil, nu i-as lua viata, si chiar dak as sti ca va muri peste un sfert de ora i-as da medicamentele la ora fixa...asta in cazul ANIMALULUI MEU DE CASA....

iar in cazul oamenilor.... foarte, foarte greu...
onk

Mesajde onk » Dum Iun 16, 2002 3:24 pm

fratilor, mi-am adus aminte azi de o moarte in literatura, si trec peste rusinea de a nu-mi aduce aminte DEOCAMDATA autorul si detalii de nuvela, si vin sa va zic o moarte care, citita of cors la varsta nepotrivita, precedata de film, mi-a mancat si alterat copilaria

si vorbesc aici de CODIN ring a bell la cineva? undeva intr-un sat sarac rau de tot, un munte de om da maaaaare ticalos, nush ce face si ce drege el pe acolo, probabel nu manca tot si nu asculta de parinti (ho, glumesc), si intr-o seara dupa ce a adormit, mama sa cernita i-a turnat ulei incins pe gat....
recunosc ca:
1. de cate ori imi sare ulei incins pe mana imi aduc aminte de cartea asta
2. filmul se termina cu un urlet monstruos care m-a speriat rau la vremea aceea
3. is nashpa ca nu mi-am adus aminte autorul...
onk

Mesajde onk » Dum Iun 16, 2002 3:27 pm

a, si inca doua morti literare care mi-au distrus copilaria: "Stejarul din Borzesti" si "Gavroche" ce draq si astia sunt tampiti sa faca o colectie pentru copii selectionand tragedii gen cuore inima de copil si altele ca mai sus....
onk

Mesajde mentoros » Mie Iun 19, 2002 8:43 am

Mie nu mi-e frica de moarte ci de iminenta sa apropiere...
Ma inspaimanta gandul " de ce va fi dincolo...?".
Clipa morti oricum o asteptam inconstient de cand ne nastem?
De ce invata asa greu copii mici, sugari, sa rada... Primele doua trei luni din viata le petrecem plangand.... E un semn?
MY MADNESS IS YOUR NIGHTMARES...
mentoros
Junior Member

Mesajde onk » Mie Iun 19, 2002 9:00 am

Initial trimis de mentoros
Mie nu mi-e frica de moarte ci de iminenta sa apropiere...
Ma inspaimanta gandul " de ce va fi dincolo...?".
Clipa morti oricum o asteptam inconstient de cand ne nastem?
De ce invata asa greu copii mici, sugari, sa rada... Primele doua trei luni din viata le petrecem plangand.... E un semn?

prieteni vechi.. ne cunoastem de-o viata...
buey, frazele aste le citeam in clasa I-a. ceva original, din tine, despre moarte si vesnicia ei...?
onk

Mesajde mentoros » Mie Iun 19, 2002 10:30 am

Initial trimis de onk

prieteni vechi.. ne cunoastem de-o viata...
buey, frazele aste le citeam in clasa I-a. ceva original, din tine, despre moarte si vesnicia ei...?

Mister Precoce,
Eu abia acum m-am lovit de ele... deh . Despre moarte si originalitate numai de "bine". Sentimentul mortii nu te poate face original decat poate daca l-ai trait, ai fost pe acolo pe aproape , l-ai simtit ca o lama rece pe suflet... Restul sunt vorbe goale...

Empty words fills empty souls
MY MADNESS IS YOUR NIGHTMARES...
mentoros
Junior Member

Mesajde onk » Joi Iun 20, 2002 3:08 pm

chiar, mi-ai dat o idee...
uite, m-am gandit candva, o buna perioada de timp la moarte, la cele cateva secunde de dinainte, la trecerea efectiva, si m-am gandit atat de intens, si atat de mult timp, si numai la asta, incat am senzatia ca am trait efectiv...si mai am senzatia, acum imi aduc aminte f bine, ca nu e chiar atat de nasol pe cat se pare, sau poate e groaznic, de unde sa stiu eu, ca n-am murit...sau asa cred...desi uneori am senzatia...aberez...mi s-a si spus cateodata...si n-am crezut...doamne ce face oboseala din om...;s ;s ;s
onk

Mesajde bhuttu » Joi Iun 20, 2002 7:08 pm

Hahaha! Cum ma onka, ai "trait moartea"? Ca ideea cu moartea e alta. Moartea e ca punctul pe hartie, ca o granita: nu poti s-o surprinzi si s-o localizezi exact in timp. Ca atata timp cat mai esti constient de ceva (in cazul asta de faptul ca mori), inca traiesti, iar dupa ce ai murit... gata, caput, negru, black beauty! Sau mai stii...? :con:
In alta ordine de idei, zice Liviu Rebreanu in "Padurea Spanzuratilor": "Moartea, daca o privesti prea mult si prea profund, incepe sa te fascineze."
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde onk » Joi Iun 20, 2002 7:40 pm

da mah, am trait-o, da tu n-ai cum sa intelegi ce am zis finca nu cunosti toate datele problemei...i-am simtit gustul, chemarea si rasplata, ce tare sunt, nu? d-aia zic ca am rabdare 140 de ani s-o simt pe deplin, ca stiu ca e inevitabila si nu mi-e frica de ea, repet, de necunoscut si de intuneric mi-e frica, de moarte nu, atata timp cat mai am ceva treaba pe aici
onk

Mesajde bhuttu » Joi Iun 20, 2002 7:55 pm

E, atunci inseamna ca m-am bagat cam ca musca-n in lapte (si-asta ca sa nu zic "in curu' calului" :)) Oricum, tare asta cu "am trait moartea". Bag-o la Paradoxuri!
Oricum, daca erai fata de treaba, puteai sa te iei si tu numai de citat! (aici trebuia sa fie un emoticon care sa bata obrazul, da' nu exista! :()
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde onk » Joi Iun 20, 2002 8:09 pm

cum sa ma iau mah de citat, ce e aia "sa privesti moartea"? moartea trebuie traita, ca n-ai cum s-o privesti, na ca m-am luat si de citat...
a, si nu cred ca e corect "prea profund", o fi fo licenta? da se mai poate sa si gresesc...
onk

Mesajde onk » Joi Iun 20, 2002 8:47 pm

buay frate, nu mai inteleg nimic, ce sa raspund, ce sa rastalmacesc, ce citat, ce sa sterg, ce sa mor, ce sa traiesc...hotaraste-te ca oferta e limitata
onk

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte