De veghe in lanul de secara

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde gaga » Joi Noi 14, 2002 6:24 pm

intr-o scurta pauza zaresc cu uimire ;D o noua oferta de catering sosita la firma noastra.
ia sa vedem ce ofera acesti domni cu sediul firmei undeva pe o strada care se cheama Tina Petre.....

pai in primul rand propozitii si fraze memorabile plus greseli de tipar (este un pliant de prezentare, da?) din care va ofer:

acasta oferta... (asta din start)

cea mai tare: ... CA OFERTA NOASTRA DE MENIU VA STIPULAT APETITUL :D

... mentinanduse doar la cerere;

... se pot schinba la preferinta clientului;

... precizanduva ca...

... comandanduse la peste...

au si: WISCHI

nush cat de schiopi le sunt puii la cuptor da' prezentarea e cacatoare...
gaga

Mesajde Mirela » Sâm Noi 16, 2002 7:11 pm

S-ar putea ca d-l Soda sa fie shi el un copil al tzaranii de pe-acolo

cred ca depeche a vrut sa zic a"al taranimii"...sau poate "al taranilor".....sau whatever o fi vrut ea sa spuna....

nu stiu ce m-a apucat...de fapt problema mea e urmatoarea: daca te apuci sa faci pe cineva cu ou si cu otzet....pai scrie si corect.daca-l trimitzi pe om undeva...sa intzeleaga unde il trimitzi totusi :D
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde eyewitness » Dum Noi 17, 2002 10:08 am

Initial trimis de Mirela

cred ca depeche a vrut sa zic a"al taranimii"...sau poate "al taranilor".....sau whatever o fi vrut ea sa spuna....
:D

e posibil ca-n prostia ei sa se fii referit la tzarana in sensul de pamant/praf
eyewitness

Mesajde Mr Hyde » Mar Noi 19, 2002 1:02 am

Initial trimis de Mirela

a adus un nou aport de energie echipei spaniole

Hehe, te-am prins, asta-i clasica.
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde Mirela » Mie Noi 20, 2002 11:09 pm

Mr.Hyde...chiar nu stiu ce e in neregula cu fraza de mai sus....exprimarea doar sa o acuzi,ca gramatical nu vad nimic gresit :confused:

intrand in seara asta pe forum,pe prima pagina mi-a sarit in ochi urmatoarea fraza :
[/B][/QUOTE]
Britney - 3 ani de criera !
(eu una i-as da 3 vietzi intr-o cariera...de piatra,se intzelege.)

curioasa,am "sapat" si mai adanc...

[quote]Initial trimis de Bubbels
Este In Guiness Book (cartea recordurilor) ca fiind una dintre cei mai de succes artisti din tot timpul --hotaraste-te. ori unul dintre cei mai de succes artisti, ori una dintre cele mai de succes artiste...asta daca n-o fi bisexuata,ofcors--ah,si pare-mi-se ca se zice din timpurile noastre, nu "din timpul nostru"

Are cele mai mari vanzari de albume in prima saptamana( cu albumul Oops...I did it Again 1.35 milioane de copi(i)

Toate videoclipurile din ultimul ei album au sarit pe locul 1 si au stat acolo in topurile majore de videoclipuri online ca Launch.com, MTV.com si altele
(o mai frumoasa salata de limba engleza romanizata nu puteam gasi!io atat ma intreb: exista si topuri minore de videoclipuri?? :con: )

Ultimul ei album "Britney" este pe punctul de a devenii(deveni-ce fetitza echilibrata,daca la "copii" le-a mancat o litera,aici a mai adaugat una,asa,din bunatatea inimii sale...) cel mai bine vandut album al ei in lume
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde Mr Hyde » Mie Noi 20, 2002 11:21 pm

Pleonasm, Mirela. Si da, nu e greseala gramaticala.
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde Mirela » Joi Noi 21, 2002 12:32 am

aport (definitions)
--------------------------
I) interj. - 1.fetch it !
II) noun
1. contribution
2. com.-contribution of capital
(dexul online nu contine acest cuvant,asa ca l-am tradus din engleza...)
aport=contributie. asadar..."un nou aport"-"o noua contributie"(de forte proaspete,sau ce am zis eu mai sus...)
eu nu vad pleonasmul.

ah,si daca tot m-ai starnit: am avut mai demult o conversatie cu cineva pe tema expresiei "eu personal" .eu am sustinut ca e pleonasm.
este sau nu este?nu de alta,dar vreau sa stiu daca aveam dreptate sau vorbeam tampenii)

ps: scuzati offtopicul de mai jos.
de ieri,onka noastra e oficial majora. :lol:
Onka...multi inainte!!
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Mr Hyde » Joi Noi 21, 2002 12:51 am

Definitie din DEX ( nu ma omor dupa DEX, da' alta mai buna n-am) :
aport - contributie materiala, intelectuala, morala etc. adusa de cineva intr-o actiune comuna

Tu ai folosit sintagma " a adus un nou aport " - in cazul de fata folosirea verbului "a aduce" este redundanta, cata vreme el este inclus in sensul cuvantului aport ( care de altfel vinde din francezul "apporter")

Revenind la redundanta, cred ca se poate considera "eu personal" pleonasm, desi o construcite asemanatoare, cu pronume de intarire de genul "eu insumi", nu e...
Mr Hyde

Mesajde Mirela » Joi Noi 21, 2002 12:58 am

intzeles explicatia.
si totusi..."a-si aduce aportul"....mie imi suna corect.nu vad alta cale de a ma exprima--folosind cuvantul "aport".
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Mr Hyde » Joi Noi 21, 2002 1:09 am

De ex.: "aportul la victoria..." <=> "contributia adusa la victorie"
Iti suna corect pt. ca o auzi ( sau auzeai :) ) peste tot in mass-media romaneasca.
Mr Hyde

Mesajde Mirela » Joi Noi 21, 2002 2:59 pm

probabil :cool:

totusi,revenind la fraza mea...ceva mai bun decat "X si-a adus contributia la energizarea echipei" nu am gasit."a adus un aport de energie" nu suna mai acceptabil??

la faza cu "eu personal" vs. "eu insumi"...mi se pare clara diferentza.
"eu insumi" puts am emphasis on the pronoun,i want to make it clear that I have this opinion,I do this action,without any help/influences from the outside environment.

pe cand "eu personal" suna vulgar,mie mi se pare o expresie urata si incorecta.(of course i might be wrong....)
ps: se poate si eu IMpersonal??(or even better....NEpersonal?)
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Mr Hyde » Sâm Noi 23, 2002 4:17 am

Initial trimis de Mirela
[...] patetic

O greseala destul de frecventa: definitia din DEX ( iar din DEX) - plin de patos, care emotioneaza, impresioneaza, induioseaza; plin de emfaza, de afectare ==> deci nu are sensul de "jalnic". Stiu ca iar nu e o greseala gramaticala, insa newertheless...

P.S.: Mirelo, sper ca nu te-ai suparat pe mine, te corectez doar pt. ca esti un user de la care am pretentii.
Mr Hyde

Mesajde Mirela » Sâm Noi 23, 2002 9:11 pm

Bineinteles ca nu ma supar , Mr.Hyde. :o

ps: poate data viitoare spui si pe unde am comis-o....
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Mr Hyde » Dum Noi 24, 2002 12:55 am

Mirela, pe IQ-uri negative.

Din spusele lui Sopra Tutt1
chiar trebuie sa fiti luati de mana ca si copii aia mici si prosti?

Sopra, daca tot te iei de mine, macar fa-o corect. In general multa lume evita cacofoniile ( care nu sunt greseli gramaticale de altfel, ci doar sintagme inestetice) folosind "ca virgula..." sau "ca si ..." .
Mr Hyde

Mesajde Hera » Dum Noi 24, 2002 3:49 am

...sau neutilizand "ca" si folosind alte adverbe de comparatie,gen "asemenea", "precum" s.a.m.d. Dar nu pentru completarea asta am vrut sa scriu mesajul ,ci pt intrebarea: unde e cacofonia in quote-le din mesajul lui Sopra Tutt1 ? sau si-a modificat postul intre timp? :con:
Hera
Junior Member

Mesajde Sopra Tutt1 » Dum Noi 24, 2002 7:09 am

mda - "ca copii" ( asta se scrie cu 2 de i sau cu 3? :con: )

ok, mai bagati voi un "pe"... probabil mi-a fost lene sa tastez, desi eu pe asta nu o consider greseala... in fine, sorry si thx pentru atentionare (poate imi ziceti mai concret care e greseala).
Mr Hyde - unde m-am luat de tine... si n-am avut dreptate? :con: :D
Sopra Tutt1
Junior Member

Mesajde eyewitness » Dum Noi 24, 2002 9:39 am

Initial trimis de ombladom
1)Scuze ca nu sunt asa de perfect cand scriu in Romana

@ombladom-perfect nu are grade de comparatie
@sopra- daca te incalzeste cu ceva : peste 90% din vorbitorii de limba romana au probleme cu "i"-urile la scriere...io unu sunt "mandru" ca ma numar printre ei.
eyewitness

Mesajde Mr Hyde » Dum Noi 24, 2002 10:16 pm

Hera, probabil n-am fost destul de clar: vroiam sa spun ca e de preferat o cacofonie unei constructii gresite de genul "ca si" .
Mr Hyde

Mesajde Hera » Dum Noi 24, 2002 10:38 pm

Mr Hyde, de preferat nu e nici una din alea. Preferabil e folosirea altor adverbe de comparatie.
Hera
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Dum Noi 24, 2002 10:46 pm

Hera, cand nu poti din diverse motive sa eviti cacofonia, e mai bine sa folosesti o constructie neeleganta decat una gresita.
Mr Hyde

Mesajde Hera » Dum Noi 24, 2002 11:07 pm

Mr Hyde, toate cacofoniile pot fi evitate :D ( in afara de cele admise ,gen biserica catolica ...)
Hera
Junior Member

Mesajde Sopra Tutt1 » Lun Noi 25, 2002 6:35 am

voi va certati aici datorita lipsei mele de cultura si educatiei precare pe care o am :con:... si care sunt ale mele si nu vreau sa le dau nimanui A-)(e posibil ca atunci cand am scris alea sa fii fost putin beat, iar pe de alta parte, constructia respectiva sa apara deoarece eu uneori schimb niste cuvinte in fraza si uit sa sterg altele #-o)
Sopra Tutt1
Junior Member

Mesajde onk » Lun Noi 25, 2002 9:43 am

Mai fratzilor, da grave probleme avetzi voi cu limba romana de ati ajuns sa va certatzi pentru un amarat de i sau de un caca.... hai sa va spun ceva: asta e un forum. e pe internet. te folosesti de tastatura. nu potzi sa nu gresesti. a, daca intr-o fraza iti ies la socoteala toate i-urile, numai ca-s puse alandala, in unele cuvinte in plus, in altele in minus, asta da, e o problema. daca insa ai gresit un cuvant, se mai iarta, potzi sa o dai la intors, cum ca din viteza....
a, si ma gandeam acu la faptul ca (n-am zis ma gandeam acu ca, vedetzi?) in general, cacofonie nu inseamna numai ca ca....

Concluzie:

daca tot va invrednicitzi pe literatura, (a, welcome everibody) io zic ca sa incercati sa cautatzi ADEVARATELE aberatzii, si sa nu va mai luatzi de amanunte , chiar amanunte le zic, pentru ca este forumul plin de i-uri si non i-uri si de cacacac....

de exemplu, a observat cineva greselile de pe portal?

ce este gresit in titlul "O noua balerina pe rabojul sau sentimental al lui Bitman" ????
onk

Mesajde Hera » Lun Noi 25, 2002 12:01 pm

Onk, nu sunt sigura, in primul rand , "sau" ala e atribut pronominal posesiv sau e conjunctie . "rabojul sau sentimental al lui Bitman" :con: . E rabojul lui Bitman, "al lui", deci "sau "nu isi mai are sensul acilea. Eu cred ca e pleonasm,deja spusese ca e al "sau" ( Bitman) si apoi a repetat ca e "al lui Bitman" .Ori "sau, or "al lui Bitman" ,doar una din astea trebuia folosita.
Hera
Junior Member

Mesajde Hera » Lun Noi 25, 2002 12:06 pm

Initial trimis de Sopra Tutt1
voi va certati aici datorita lipsei mele de cultura si educatiei precare pe care o am :con:.

Nu ne certam ,Sopra. Discutam despre cacofonii, dar cum a zis si onk ,am cam exagerat cu discutia:D Si,intr-adevar cacofonie inseamna repetarea aceleiasi silabe , mai bine -zis repetarea ultimei silabe a unui cuvant cu prima silaba a cuvantului urmator . ( ex "casa saracacioasa").
Hera
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Lun Noi 25, 2002 2:13 pm

Cacofonie vine din greaca, compunand "cacos" si "fonos" in sens de sunet urat... sau, in fine, ceva de genul asta, nu garantez pt. acuratetea informatiei.
Onk, in general nu ma leg de un "i" in plus sau minus, era un post cu dedicatie speciala pt. Sopra :D + discutia despre cacofonii si incercarile de a le evita mi se pare destul de utila.
Mr Hyde

Mesajde Sopra Tutt1 » Lun Noi 25, 2002 2:29 pm

Bine ca ai specificat Mr Hyde, ca cand ai scris initial nu am inteles ca e dedicatie. Multumesc pentru ea!
Sopra Tutt1
Junior Member

Mesajde onk » Lun Noi 25, 2002 2:37 pm

Sa intzeleg , domnule Pitilí£, ca initziezi vendette personale pe forumul administrat si anume de catre persoana mea?

citez din regulament:

Regulamentul forumului Literatura Bine ati venit pe forumul de literatura al http://www.fanclub.ro.

Acesta este un forum in care se discuta subiecte literare, gramaticale, filosofice, exprimat argumentat si intr-un limbaj decent, cu posibilitati vaste de elucubrare intre forumistii acceptati aici .

Mesajele offtopic sunt acceptate, doar daca nu exista plangeri din partea userilor sau daca moderatorul nu le considera improprii.

iar eu consider multe chestii improprii....

discutia despre cacofonii si incercarile de a le evita mi se pare destul de utila.

eu iti spun ca te inseli.....
onk

Mesajde Mirela » Lun Noi 25, 2002 3:26 pm

nu ma pot abtine....
citat Dee Dee
avem si noi 3 discoteca (...) mari si late

:lol: no comment .
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

scuze pt. off-topic

Mesajde Mr Hyde » Lun Noi 25, 2002 10:41 pm

In legatura cu asa-zisa mea vendetta- regret, a fost o simpla gluma.
RElativ la cacofonii - sigur, onk, daca zici tu... ca si simplu user nici n-as putea visa sa te contrazic.
Mr Hyde

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte