Citate

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde genie27 » Mar Iun 10, 2003 5:37 pm

Regulile sunt facute pentru a fi incalcate (asta ca tot se vorbeste de ele pe aici)
Only two things are infinite, the Universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. (Einstein)
Morality is the best of all devices for leading mankind by the nose.
Hope is the worst of evils, for it prolongs the torments of Man. - ambele semnate Nietzsche.
Viaí¾a e scurtí£, arta e lungí£, ocaziile zboarí£, experiení¾a ne inºealí£, judecata e lucru greu. (Hipocrate)
I'm a nobody, nobody is perfect, therefore I'm perfect.
genie27
Junior Member

Mesajde SatyR » Mar Iun 10, 2003 5:57 pm

"Numai iubirea de departe, iubirea care creste alimentatí  de fatalitatea spatiului, numai aceasta se prezintí  ca stare purí . Atunci ai prizí  directí  pe adinca ei interioritate, atunci trí iesti iubirea ca iubire, adincindu-te in zvicnirile unui sentiment, in farmecul lui voluptos, care face suferintele fluide, le topeste ca intr-o iluzie"

E.Cioran

"Nu iubesc muzica decit aceia care suferí  din cauza vietii......Nebunia metafizicí  din experienta muzicalí  creste cu cit ai pierdut mai mult si cu cit ai suferit mai mult in viatí  ; cí ci prin aceasta ai putut intra mai deplin in altí  lume. Cu cit te adincesti mai mult in trí irea muzicalí , cu atit mí resti insatisfactia initialí  si agravezi drama originarí  care te-a fí cut sí  iubesti muzica"

E.Cioran
SatyR
Junior Member

Mesajde bogdan123] » Joi Iun 26, 2003 2:03 am

« de-ar fi sa povestesc un vis,l-as povesti pe unul vechi de douazeci de ani : ma aflu intr-o padure si ma ascund sub maldare de crengi.stau linistita,abia respir.aud pasi,lemne trosnind.o mana smulge coviltirul frunzos.dau peste mine-acolo,infricosata.o,doamne,ma descopar.mi-e groaza.si-o mare fericire. » (simona popescu-« exuvii »)

[...]Ma uit la oamenii care trec pe langa mine, incercand sa-mi dau seama daca vreunul din ei ar fi de acord cu gandurile mele. Ce-ar fi daca as opri pe unul si l-as intreba asa deodata:"de ce continui sa traiesti asa cum traiesti?" Probabil ca ar chema de indata un politist.Stau si ma intreb:"Oare mai discuta cineva cu sine insusi in felul in care o fac eu?" Ma gandesc daca nu-i ceva in neregula cu mine. Singura concluzie la care ajung este ca eu sunt altfel. Si asta, oricum ati lua-o, e un lucru foarte grav."
Henry Miller-Tropicul Capricornului

Dc. a visa, a spera si a crede in visele tale inseamna a fi copil - imi asum responsabilitatea de a ramane vesnic copil!!!
bogdan123]
Junior Member

Mesajde memetshot » Joi Iul 17, 2003 10:30 am

citatul meu preferat este
" Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate"

Dante-Inferno...
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
memetshot

Mesajde Dzeu » Joi Iul 17, 2003 7:44 pm

Citatul care mi-a placut cel mai mult este:
"Daca voi nu ma vreti,eu va vrui".
Razi!Maine poate fi mai rau!!!
Dzeu
Junior Member

Mesajde Suryia » Vin Iul 18, 2003 10:23 pm

Este si semnatura mea : "Sa-ti dai viata pentru un vis inseamna sa o pretuiesti atat cat merita."

MONTAIGNE , tom III , cap.IV
Ce dragutza sunt , pacat ca nu-s baiat...
Suryia
Junior Member

Mesajde agentu' haosulu » Mie Iul 23, 2003 7:20 pm

"Femeile nu au caracter, ele au numai pasiuni in tineretea lor, iata de ce e atat de usor sa le descui"
A. Puskin
nu avem nevoie de ajutorul prietenilor, cat mai ales de increderea in ajutorul lor
agentu' haosulu
Junior Member

Mesajde gabuba » Mie Iul 23, 2003 7:47 pm

"Atunci cand nimeni, nu vrea, atunci cand toti prefera sa se dea filozofi, atunci cand toti vor ce nu e al lor, spune-le ca sunt in Romania, si isi vor reveni!"
Andrei Gheorghe - A.G. 2003 Academia Catzavencu (...radio constanta)
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde mery » Mar Iul 29, 2003 1:51 pm

Legat oarecum de ceea ce scria dana, am gasit odata un citat, de fapt un proverb tibetan care m-a ravasit putin:

"Calatoria este o reintoarcere spre esential"
mery
Junior Member

Mesajde memetshot » Mie Iul 30, 2003 12:36 pm

"Frunza verde de mohor
Te iubesc si te ador
Ghita C Topor" - Baltagul

"Toata lumea cu sotie, numa eu cu cucu-n vie" - Toate Panzele Sus
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde marian jan » Joi Iul 31, 2003 12:15 pm

"eu nu am o generatie,am doar cativa prieteni" (iulian tanase-academia catavencu)
bravo baixule!
marian jan

citat

Mesajde rozalia » Vin Aug 01, 2003 1:28 pm

poate a mai fos scris , nu stiu, nu am avut timp sa citesc tot ,dar.....
" de ce ar trebui ca VIATA SA AIBA UN SENS?" ANDRE MARLAUX
rozalia
Junior Member

Mesajde Amrita » Vin Aug 08, 2003 4:17 pm

' < Cand privesc la aceasta lume prin muzica ta, numai atunci pot sa o cunosc, totul imi devine familiar> El (Tagore) a scris asta referitor la divinitate. Eu ma gandesc la un barbat- sunt o fetita- Divinitatea nu-mi este necesara, o fiinta omeneasca imi ajunge.'
(Maitreyi Devi - Dragostea nu moare)
'...intelepciunea suprema e : beat sa te-azvarli in abis'
(Tagore)
Amrita
Junior Member

Mesajde thor » Vin Aug 08, 2003 6:07 pm

"Nu este nevoie de catran si smoala, Infernul sunt Ceilalti" - Sartre.
Is everybody in?
The ceremony is about to begin.
thor
Junior Member

Mesajde NEmessIS » Joi Aug 28, 2003 1:30 am

"Imensitate, vesnicie,/ Pe cand eu tremur in delir,/ Cu ce suprema ironie/ Arati in fund un cimitir" (Bacovia - Pulvis)

Urmeaza cateva din Camus (nu mai tin minte exact operele):

"Dragostea de viata e cu neputinta fara disperarea in fata vietii"

"Din cutia Pandorei, grecii au scos abia la urma speranta, socotind-o raul cel mai ingrozitor. Nu cunosc simbol mai emotionant. Caci speranta, spre deosebire de ceea ce se crede, e totuna cu resemnarea. Si a trai inseamna a nu te resemna."

"O tara in care nu ma plictisesc e o tara care nu ma invata nimic"
If a god of love and life ever did exist... he is long since dead. Someone... something rules in his place.
NEmessIS
Junior Member

!

Mesajde RAZVAN2002 » Mie Sep 10, 2003 8:48 am

"A woman's intellect is utterly irrelevant"

Adolf Hitler-Mein Kampf
POATE-NTR-O ZI O MAMA PLANGE ..
CA BAIATU' EI S-A DUS
TOT ATUNCI UNA CE NASTE RADE C-ARE UNU-N PLUS
YEAH,IN CARTIER VIATZA NU S-A OPRIT..AS PUTEA SA POVESTESC LA NESFARSIT
RAZVAN2002
Junior Member

Mesajde F|y! » Sâm Sep 13, 2003 8:25 pm

mie imi place Bacovia in general, dar cel mai mult imi place citatul pe care il am ca semnatura... :)

:kiss:
Only pilots know why birds are singing!
F|y!
Junior Member

Quotes

Mesajde Guinevere » Lun Sep 15, 2003 11:35 pm

Sa fie acesta un loc in care sa notam unele citate care ne impresioneaza, din lecturile noastre curente.

Ceea ce lipseste acum cu adevarat in lumea elitelor si a culturii e tocmai tacerea. Inlocuita -- e adevarat -- cu un simulacru de liniste, mai degraba un sunet de fond, continuu, al discursurilor proliferante, un fel de orchestra acordindu-si la nesfirsit instrumentele, desi nu apare nimeni la pupitrul dirijorului ca sa opreasca tot acest sunet alb si sa inceapa.

Gabriel Marian, in Dilema 545, p. 7.
Guinevere
Junior Member

Mesajde bhuttu » Mar Sep 16, 2003 8:51 am

If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde stefan » Mar Sep 16, 2003 10:06 am

Bravo bhuttulica, manca-te-ar mama, frumoasa dovada de spirit... aaa... civic or something. Am unit subiectele.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde Guinevere » Mie Sep 17, 2003 1:15 am

Mersi mult de tot, Bhuttu, Stefan, ma gindisem eu ca nu-i asta primul thread de quotes dar n-am avut timp sa caut, si uite ca acuma sint nevoita sa marturisesc ca ma bazasem pe chestia ca le va uni moderatorul :" Inca o data multumesc frumos, si iata citatul de azi, din acelasi numar al Dilemei, p. 13, din interviul cu Imre Kertesz:

In dictatura atit libertatea cit si creatia artistica sint considerate pacate.

Mai spune Kertesz niste lucruri interesante, dar acum eu mor de somn, asa ca miine.
Guinevere
Junior Member

Mesajde Acid Burn » Mie Sep 17, 2003 10:58 pm

Acestea sunt citatele dupa care ma ghidez eu:
"Viata si razboiul sunt la fel de aberante" (Napoleon)
"Este datoria omului sa vada lumea mai intunecata decat este cu adevarat" (Lucian Blaga)
" Numai dupa ce intelegi fericirea vei putea afirma ca esti fericit" (creatie personala)
" Decat o vara fara roade, mai bine o iarna cu zapada" (creatie personala)
" Bate la poarta cerului si aceasta ti se va deschide" (Giovanni Papini)
" Destinul nostru este reflectat de catre destinul Universal: sa revenim la starea de dinainte nasterii" (Plutarh)
"Nu are rost sa ne mai sinucidem: suntem morti inca de la nastere" (Keissinger)
Acid Burn
Junior Member

Mesajde Weet-weet » Joi Sep 18, 2003 1:39 am

" A word it dead when it is dead , some say ; I say it just begns to live that day " ( nu mai stiu cine , gasisem intr-o acrte de engleza )
" Vreau sa te pipai si sa urlu : "Este" " ( Arghezi , Psalm )
"esti singur , dar cu toata singuratatea " ( Cioran )
" (...) tie , cel mai iubit dintre pamanteni . (...)
esti iubit de mine si de fiica ta , esti ce mai iubit dintre pamantenii " ( Marin Preda , Cel mai iubit dintre pamanteni ; nu sunt sigura de exactitatea citatului )

" Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
si nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntalnesc
in calea mea
in flori, in ochi, pe buze ori morminte. " ( Lucian Blaga , Eu nu strivesc corola de minuni )
Anti pro-ana
Weet-weet

Emily Dickinson

Mesajde Guinevere » Vin Sep 19, 2003 4:38 am

A Word

A word is dead
When it is said,
Some say.
I say it just
Begins to live
That day.

Emily Dickinson
Guinevere
Junior Member

Mesajde dinu » Sâm Sep 20, 2003 3:21 pm

Awake ye muses nine, sing me a strain divine,
Unwind the solemn twine, and tie my Valentine!
(same Emily Dickinson :lol: )
dinu
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Noi 13, 2003 12:16 am

Sosi miezul noptii, cand firea pare moarta si visele ticaloase amagesc mintile celor adormiti si cand numai lupul si ucigasul bat drumurile.

Din Macbeth , repovestita de fratii Lamb. tradus in romana.

Imi place citatul pentru ca se vede de la distanta ca nu face referire la o perioada moderna.....acum cand la miezul noptii nimeni nu mai doarme si pe drumuri intalnesti tot felul de fiintze.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde dinu » Dum Noi 16, 2003 1:18 am

"Nu am biografie. Am numai carti. Licenta la 23 de ani, apoi un an de matematici si doi ani bibliotecar la facultate. Am trait in recluzie deliberata. Am refuzat orice implinire in social, si am facut-o fara ipocrizie, cu voluptate. La 25 de ani am refuzat asistenta lui Negulescu; m-am retras la Sinaia si am tradus opt romane politiste la editura Herz. Sigur ca era o forma de teribilism. Am trait de atunci in margine, o viata pe care la inceput mi-am ales-o, apoi, dupa ’48, am primit-o,impusa, ca pe o bucurie - si tot ca pe o bucurie am simtit ultimii ani de inchisoare. Cei zece ani de la Centrul de Logica, incepand din 1964, au constituit iesirea mea in social, exact cat am avut nevoie. Orice implinire, alta decat in carti – profesoratul, un mariaj reusit, calatoria – m-ar fi pierdut poate. Cartile sunt marturia sanatatii mele si orice altceva as fi facut, orice implinire as fi avut m-ar fi facut sa regret viata in forma pe care deja am trait-o."

(C. Noica)
dinu
Junior Member

Mesajde dinu » Lun Noi 17, 2003 4:23 am

(to Horatio) "Not a wit, we defy augury. There's a special providence in the fall of a sparrow. If it be now, 'tis not to come. If it be not come, it will be now. If it be not now, 'tis yet to come. Readiness is all; since no man has aught of what he leaves, what is't to leave betimes ?"

(to Guildenstern and Rosencrantz)
"
-Will you play upon this pipe?
-My lord, I cannot.
-I pray you.
-Believe me, I cannot.
-I do beseech you.
-I know no touch of it, my lord.
-'Tis as easy as lying: govern these ventages with your lingers and thumb, give it breath with your mouth, and it will discourse most eloquent music. Look you, these are the stops.
-But these cannot I command to any utterance of harmony; I have not the skill.
-Why, look you now, how unworthy a thing you make of me. You would play upon me; you would seem to know my stops; you would pluck out the heart of my mystery; you would sound me from my lowest note to the top of my compass; and there is much music, excellent voice, in this little organ, yet cannot you make it speak. 'Sblood, do you think I am easier to be played on than a pipe? Call me what instrument you will, though you can fret me, you cannot play upon me.
"

(Hamlet)
dinu
Junior Member

Mesajde SCORPY » Lun Noi 17, 2003 8:49 pm

"Cand pierzi dragostea, pierzi totul. Pierzi visele, speranta, increderea, demnitatea, respectul de sine, dorinta de viata... Altarele din suflet se prabusesc cu zgomot, iar icoanele la care te-ai inchinat cu credinta si veneratie se scufunda in mocirla. Lumea moare sub ochii tai si nimic nu pare s-o mai poata salva.
Totusi, in adancul sufletului, ramane o minuscula samanta de lumina, din care poate izbucni oricand, din nou, focul dragostei."

(Pavel Corut)
[font="]Fiecare generatie se crede mai inteligenta decat cea dinainte şi mai inteleapta decat urmatoarea. (George Orwell)[/font]
SCORPY
Junior Member

Mesajde wwritza » Mar Dec 02, 2003 11:36 pm

"singura functie a iubirii este de a ne ajuta sa-nduram dupa amiezele de duminica, atat de crude si de nemasurat, care ne ranesc pt toata saptamana - si pt eternitate..."
Cioran
wwritza

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte