o carte care m-a marcat si de ce anume m-a marcat ea pe mine
Scuze pentru greseli. Mea culpa.[
QUOTE=OlgaR]Nu e nimic infioratar in a recunoaste ca te atrage un titlu. E o incercare de promisiune facuta cititorului...uneori te dezamageste scriitorul, alteori il dezamagesti tu pe el (vezi vorba lui Nedelciu, ca o carte apartine si noua si voua si lor), alteori nu se intampla nimic. N-am citit inca aceasta cartea, Toamba Patriarhului....sincer, titlul e o invitatie pentru mine pe care am de gand sa o onorez cat mai curand.
Va salut din mers. Invitati-ma sa iau loc.
Ra[/QUOTE]
QUOTE=OlgaR]Nu e nimic infioratar in a recunoaste ca te atrage un titlu. E o incercare de promisiune facuta cititorului...uneori te dezamageste scriitorul, alteori il dezamagesti tu pe el (vezi vorba lui Nedelciu, ca o carte apartine si noua si voua si lor), alteori nu se intampla nimic. N-am citit inca aceasta cartea, Toamba Patriarhului....sincer, titlul e o invitatie pentru mine pe care am de gand sa o onorez cat mai curand.
Va salut din mers. Invitati-ma sa iau loc.
Ra[/QUOTE]
- OlgaR
mdap, nici o problema olgar din bucurest, dar citeste intai regulamentul ca sa intelegi pentru ce ai un avert la primele tale doua posturi, apoi incearca sa respecti acest forum postand cu atentie si fara graba. Legat de ce cred eu ca ai vrut sa zici, mi se pare si normal sa comentezi o carte pe care nu ai citit-o, e de bun simt, corect.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
acum cateva zile am citit "interviu cu un vampir" de Anne Rice ce face parte din Cronicile Vampirilor. Cartea a fost ecranizata in 94 parca, cu Tom Cruise si Brad Pitt in rolurile principale(vampirul Lestat si vampirul Louis). Nu am vazut filmul(spre deosebire de unii din prietenii mei) dar am fost placut surprinsa de continutul cartii in cat sunt hotarata sa iau si celelalte 2 volume ce fac parte din " Cronicile Vapmirilor"si care, din pacate se gasesc foarte greu, le-am cautat in toate librariile din Constanta dar fara nici un rezultat. Super carte!!!!! te aduce la un moment dat in stadiul in care sa-ti doresti sa existe vampiri, iar tu sa fii unul dintre ei, macar pentru a putea vedea lumea prin ochii lor si pentru a intelege si gandii ca ei.
scratch my skin
and let red roses rise in rivers
cut my belly, eat my liver
and rape my body with your fingers.
and let red roses rise in rivers
cut my belly, eat my liver
and rape my body with your fingers.
-
NiceSmil3 - Junior Member
danone scrie:mdap, nici o problema olgar din bucurest, dar citeste intai regulamentul ca sa intelegi pentru ce ai un avert la primele tale doua posturi, apoi incearca sa respecti acest forum postand cu atentie si fara graba. Legat de ce cred eu ca ai vrut sa zici, mi se pare si normal sa comentezi o carte pe care nu ai citit-o, e de bun simt, corect.
Buna. Da, ai dreptate, danone, nu trebuie sa scriu in graba, dar n-am intels ce e cu avertu' acela, fii bun si explica-mi tu, te rog. Ra
- OlgaR
Buna. Da, ai dreptate, danone, nu trebuie sa scriu in graba, dar n-am intels ce e cu avertu' acela, fii bun si explica-mi tu, te rog. Ra
Am citit "Joaca preferata" de Leonard Cohen. Nu obisnuiesc sa comentez cartile necitite, nici macar necitite de altii. Ascultati: "cum ceata trece fara urme/peste valea intunecata/nici trupul meu nu lasa urme/pe-al tau, acum sau vreodata."
Am citit "Joaca preferata" de Leonard Cohen. Nu obisnuiesc sa comentez cartile necitite, nici macar necitite de altii. Ascultati: "cum ceata trece fara urme/peste valea intunecata/nici trupul meu nu lasa urme/pe-al tau, acum sau vreodata."
- OlgaR
olgar, citeste regulamentul, pe threadurile pe care nu s-a agreat explicit, este interzis sa pui doua mesaje consecutive sau cu citat inclus. asta atrage avertisment si taman ce ai comis-o din nou
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
Multumesc Danone, desi esti zgarcit la vorba si nu imi spui si mie ce scrie acolo la inregistrare, eu am spus da, fara sa citesc...:-)
Cati ani ai, papusa, care citesti despre vampiri? Te-a schimbat psihic, amidalla!Nu-mi zi! :kiss:
Nu te mai juca de-a vampirii, ia mai bine un usturoi in timp ce cetesti cartea, nu e pentru d-re firoscoase care vor sa si existe ceea ce au citit. Citeste cartile mai temperat si resemneaza-te, nu alerga dupa ele si dupa ecranizarile lor ca dupa timbre pentru clasor. Nu citesti cartile cu entuziasmul colectionarului de servetele. Ce-am mai plans eu ca nu e viu Tic din Ciresarii sau dupa Marele Gatsby! N-ai ce sa faci, asa creste omu' mare. Despre Frankestein ce spui? Nu te mai juca de-a vampirii. Nu iti tatua numele vampirilor in locuri intime. :w Sfatul meu. D-ra Ra.
Da-none. Fetele vor fi senioare? :B :kiss:
Cati ani ai, papusa, care citesti despre vampiri? Te-a schimbat psihic, amidalla!Nu-mi zi! :kiss:
Nu te mai juca de-a vampirii, ia mai bine un usturoi in timp ce cetesti cartea, nu e pentru d-re firoscoase care vor sa si existe ceea ce au citit. Citeste cartile mai temperat si resemneaza-te, nu alerga dupa ele si dupa ecranizarile lor ca dupa timbre pentru clasor. Nu citesti cartile cu entuziasmul colectionarului de servetele. Ce-am mai plans eu ca nu e viu Tic din Ciresarii sau dupa Marele Gatsby! N-ai ce sa faci, asa creste omu' mare. Despre Frankestein ce spui? Nu te mai juca de-a vampirii. Nu iti tatua numele vampirilor in locuri intime. :w Sfatul meu. D-ra Ra.
Da-none. Fetele vor fi senioare? :B :kiss:
- OlgaR
Pe mine m-au marcat aproape toate romanele lui Eliade. Unul pe care il recomand ar fi "Noaptea de Sanziene" - un roman complex si cu o poveste foarte frumoasa.
"Imi este calauza oricine-i mai nebun decat mine."
-
diana_bo2002 - Junior Member
Deshi pare de necrezut,am citit shi io ceva romane:D ...insa, cartea care m-a facut s-o mai citesc inc-odata este Papillon a lui Henry Charyere.Mi-a placut tema pe care a avut-o,plus ca se bazeaza pe un fapt trait de scriitor(cel putzin asha zice el).
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
Si eu am citit Interviu cu un vampir si Regina Damnatilor si pot spune ca sunt extraordinare si vi le recomand.
Danone nu stiu daca ai auzit melodia celor de la Paraziti-"Jos cenzura" :love:
Danone nu stiu daca ai auzit melodia celor de la Paraziti-"Jos cenzura" :love:
- silver2034
- Junior Member
si io am citit "cum sa tzesem frumos" a mariei andrea degetaru si pot spune ca e extraordinara si vi-o recomand . m-a marcat profund perforandu-mi deseori buricu inelarului mesajul cartii fiind foarte "intzepator" . de acord, danone jos cenzura si ma bucur ca acest grup de muzicieni precum parazitii ,a caror lirica este demna de literatura universala, isi ocupa cu aceasta ocazie locu binemeritat in threadurile forumului de literatura. (nu-mi iese inimioara rosie in corel , imi cer scuze)
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Cartea de care am fost marcat cel mai puternic este "SHOGUN" de James Clavell.Actiunea este inspirata din istoria Japoniei cu samurai si toate cele,dar sa nu va ganditi ca-i plina numai de karatisti care sar prin copaci.Personajele sunt complexe,care transmit ceva si nu se invart de colo pana colo aiurea.Este o carte care merita citita.Apare o comparatie clara intre civilizatia noastra(europeana) si cea japoneza.Aici numai nespalati...alea,alea,iar akolo curatenie pe strazi,alti oameni.Nu stiu ce sa mai zic deoarece cred ca nu trebuie sa povestesc toata cartea nu?
- ReNo
- Junior Member
Reno, nu trebuie sa povestesti de loc, din cate am inteles citind forumul de la inceput tot ce trebuie sa faci e sa numesti o carte care te-a marcat si sa ne mai spui si in ce fel te-a marcat.
De ex. dupa ce ai citit Tom Sawyer, de Mark Twain.. te-ai lasat de scoala, incercand sa ai aventuri cat mai frumoase, impresionat fiind de non-conformismul eroilor, atitudinea detasata si glumitzele lor. Parinti te-au inchis in camera si ai avut o depresie de 3 luni.(sper ca zic bine, daca nu imi pregatesc cenusa)
Treaba nu e la misto, am intrat aici atras de titlu dar nu am reusit sa gasesc nimic la subiect, doar posturi dea-n pixu urmate de moderatori care incercau sa-i aduca la subiect.
De ex. dupa ce ai citit Tom Sawyer, de Mark Twain.. te-ai lasat de scoala, incercand sa ai aventuri cat mai frumoase, impresionat fiind de non-conformismul eroilor, atitudinea detasata si glumitzele lor. Parinti te-au inchis in camera si ai avut o depresie de 3 luni.(sper ca zic bine, daca nu imi pregatesc cenusa)
Treaba nu e la misto, am intrat aici atras de titlu dar nu am reusit sa gasesc nimic la subiect, doar posturi dea-n pixu urmate de moderatori care incercau sa-i aduca la subiect.

Rehab is for Quitters
- tester
- Junior Member
Da tre' sa admit ca dupa ce am citit cartea m-am apucat de karate,dar m-au batut aia pe akolo asa ca m-am gandit ca tot "aruncatu' cu privirea e mai bun".Ia ziceti-mi:am fost influentat intr-un mod negativ sau pozitiv de carte???Ai?
- ReNo
- Junior Member
Am fost puternic marcat de aceasta carte,dar puternic rau ca m-am apucat de karate crezand ca intr-o saptamana sar pe casa si cand colo ma incingeau aia la sala in fiecare zi.Dupa 2 saptamani,plin de vanatai si demoralizat de experienta mea de maestru al artelor martiale,m-am lasat spre a ma reapuca de sportul meu favorit:"aruncatu' cu maslina"-la care sunt campion mondial.Daca nu ma credeti astept provocari la:8989..

- ReNo
- Junior Member
a murit threadu?
autor marcant: anne rice. dupa prima carte cautam disperata in librarii sa apara shi urmatoarele. exista la ora actuala 6. o lume fascinanta, documentatzie care te face sa crezi ca e real. ajunsesem sa citesc miturile egiptene shi celtice doar pentru a obtzine o confirmare ca explicatziile autoarei se apropie de "adevarul" mitic. cea mai buna din serie este "diavolul memnoch", o viziune chiar shocanta despre rai shi iad, vazuta prin prisma unui vampir. cam ciudat pentru o simpla descriere, dar chiar merita citita.
pe locul 2:eiji yoshikawa - musashi. considerata a fi una din cele mai bune descrieri ale japoniei feudale. impresionanta prin drumul lui musashi de a ajunge la perfectziune. de obicei cand o recitesc ma apuca brusc un chef de ordine, de planificare pentru atingerea scopurilor din viitorul apropiat. din nefericire nu ma tzine mult.
loc negativ: fizica cuantica (asta pentru ca am avut rabdarea sa citesc tot ce s-a postat la acest thread shi bineintzeles ca am ajuns la interminabilele demonstratzii matematice (nu e decat ora 3.30 am) shi daca tot se pomeneshte de cartzi marcante....). marcanta mai ales din cauza faptului ca in perioada in care ma chinuiam cu "dumisale" absolut peste tot trebuia sa fie cate o referire la fizica cuantica...presa...filme...colegi...din fericire a trecut, dar urmele au ramas...altfel de ce dreaq ash fi aberat eu la ora asta despre fizica cuantica? ;a
autor marcant: anne rice. dupa prima carte cautam disperata in librarii sa apara shi urmatoarele. exista la ora actuala 6. o lume fascinanta, documentatzie care te face sa crezi ca e real. ajunsesem sa citesc miturile egiptene shi celtice doar pentru a obtzine o confirmare ca explicatziile autoarei se apropie de "adevarul" mitic. cea mai buna din serie este "diavolul memnoch", o viziune chiar shocanta despre rai shi iad, vazuta prin prisma unui vampir. cam ciudat pentru o simpla descriere, dar chiar merita citita.
pe locul 2:eiji yoshikawa - musashi. considerata a fi una din cele mai bune descrieri ale japoniei feudale. impresionanta prin drumul lui musashi de a ajunge la perfectziune. de obicei cand o recitesc ma apuca brusc un chef de ordine, de planificare pentru atingerea scopurilor din viitorul apropiat. din nefericire nu ma tzine mult.
loc negativ: fizica cuantica (asta pentru ca am avut rabdarea sa citesc tot ce s-a postat la acest thread shi bineintzeles ca am ajuns la interminabilele demonstratzii matematice (nu e decat ora 3.30 am) shi daca tot se pomeneshte de cartzi marcante....). marcanta mai ales din cauza faptului ca in perioada in care ma chinuiam cu "dumisale" absolut peste tot trebuia sa fie cate o referire la fizica cuantica...presa...filme...colegi...din fericire a trecut, dar urmele au ramas...altfel de ce dreaq ash fi aberat eu la ora asta despre fizica cuantica? ;a
i kjærlighet med bubuletz og dra fremme inn i B
-
ssonja - Mesaje: 152
pe mine m-a impresionat 1984 de orwell
nu stiu sigur dc a avut de-adevaratelea un efect asupra atitudinii mele..
dar in orice caz am renuntat sa mai fac afirmatii aberante de genul
"eu cred ca era misto pe vremea lui ceausescu..."
nu stiu sigur dc a avut de-adevaratelea un efect asupra atitudinii mele..
dar in orice caz am renuntat sa mai fac afirmatii aberante de genul
"eu cred ca era misto pe vremea lui ceausescu..."
- little miki
- Junior Member
Pai nu era misto. Daca aveai ceva de zis, daca aveai vreun gand propriu... Ca daca erai muncitor la fabrica si iti placea viata simpla si insipida, nici nu trebuia sa pui osul, ca intreprinderile mai ciuguleau unele de la altele cand se intampla sa faca si cate una ceva profit, si pe langa asta mai castigai si cel putin o treime din ce castiga directorul mare...
Acuma, insa, suntem si saraci majoritatea si tot n-avem nici o urma de societate civila, am mai si dobandit un masochism multilateral dezvoltat, in ceea ce ii priveste pe cei desemnati sa guverneze tara.
Oricum, bine ca avem democratie si distrugem canale pe care ne-ar fi costat mai putin sa le terminam de construit decat acuma sa le curatam... si bine ca avem irigatii...
O carte care m-a marcat a fost "Hagi", pe care am citit-o acum vreo patru ani, pe vremea cand ma enervau metaforele si alte chestii... Avea poze, statistici despre fotbal si m-a invatat respectul pentru machidoni...
Acuma, insa, suntem si saraci majoritatea si tot n-avem nici o urma de societate civila, am mai si dobandit un masochism multilateral dezvoltat, in ceea ce ii priveste pe cei desemnati sa guverneze tara.
Oricum, bine ca avem democratie si distrugem canale pe care ne-ar fi costat mai putin sa le terminam de construit decat acuma sa le curatam... si bine ca avem irigatii...
O carte care m-a marcat a fost "Hagi", pe care am citit-o acum vreo patru ani, pe vremea cand ma enervau metaforele si alte chestii... Avea poze, statistici despre fotbal si m-a invatat respectul pentru machidoni...
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
-
Raz van Helsing - Junior Member
Inainte de a-mi spune parerea legata de o carte care m-a marcat as vrea sa lamuresc caracterul marcant al unei scrieri. Am citit majoritatea mesajelor de pe acest thread si uneori nu am fost foarte lamurit de interdictiile si criticile indreptate impotriva unor postatori. Exemplul concret al Ssonjei cu nevoia de ordine si planificare dupa ce a citit Musahsi am resimtit-o si eu si poate fi un exemplu bun; tocmai de aceea referindu-ma la o carte marcanta pt mine, care chiar mi-a schimbat drumul vietii a fost "Misiune speciala" - Edgar Thome. Da, citind cartea aia am urmat o cariera militara, aici in Romania. Cariera (din fericire) fraged intrerupta. Totusi s-a marcat schimbarea.
Cat priveste preferintele, nu pot spune ca am reusit pana acum sa realizez un top si sa acord un loc intai. M-as opri insa asupra cartii lui John Fowles - Colectionarul. Citatul cu care-mi place sa rezum cartea este: " For years, he's been lookinig for something to put his madness into. And he found me. " A produs nu pot spune schimbari, ci mi-a ridicat intrebari, asa cum trebuie sa faca o carte buna si bine scrisa (nu intotdeauna aceste doua notiuni se confunda). Modificarile au fost la nivel launtric: un mare gol si intrebarea: cat de mult esti in propria ta viata calau si cat victima. Chiar v-o recomand.
Cat priveste preferintele, nu pot spune ca am reusit pana acum sa realizez un top si sa acord un loc intai. M-as opri insa asupra cartii lui John Fowles - Colectionarul. Citatul cu care-mi place sa rezum cartea este: " For years, he's been lookinig for something to put his madness into. And he found me. " A produs nu pot spune schimbari, ci mi-a ridicat intrebari, asa cum trebuie sa faca o carte buna si bine scrisa (nu intotdeauna aceste doua notiuni se confunda). Modificarile au fost la nivel launtric: un mare gol si intrebarea: cat de mult esti in propria ta viata calau si cat victima. Chiar v-o recomand.
- Camilaru
- Junior Member
cred ca o carte care m-a marcat profund a fost Arta Conversatziei a Ilenei Vulpescu. M-a ajutat sa ajung la o intzelegere cu nishte demoni proprii shi sa invatz sa ma accept. Fiecare dintre noi are proprii sai demoni, Unii incearca sa-i cunoasca pe numitzii demoni shi sa faca un fel de pace cu ei. Altzii nu-i recunosc niciodata shi umplu cartzile de specialitate.
O alta carte care m-a marcat a fost Little Heroes a lui Spinrad, impreuna cu deus X- au fost cartzile care m-au facut sa ma apuc de calculatuare. Am vrut sa pot crea propria mea realitate, fie ea shi virtuala. M-a adus departe calea asta, shi nu regret.
O alta carte care m-a marcat a fost Little Heroes a lui Spinrad, impreuna cu deus X- au fost cartzile care m-au facut sa ma apuc de calculatuare. Am vrut sa pot crea propria mea realitate, fie ea shi virtuala. M-a adus departe calea asta, shi nu regret.
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
manualul de fizică de clasa a 10-a din '94, incerc să citez din memorie: "campul electromagnetic este o formă de existenţă a materiei imperceptibilă simţurilor noastre", marcajul a insemnat o notă puternică de scepticism ce se regăseşte, cred eu, in caracterul meu.
ar mai fi Constituţia Romaniei: "Drapelul Romaniei este tricolor, culorile sunt aşezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, roşu." cand am citit prima oară am ras, cand am recitit m-am intristat, o urmă din acea tristeţe o port mereu.
citatele exprimate mai sus nu cred ca au aceleaşi impact scoase din context de aia am ales sa postez aici.
ar mai fi Constituţia Romaniei: "Drapelul Romaniei este tricolor, culorile sunt aşezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, roşu." cand am citit prima oară am ras, cand am recitit m-am intristat, o urmă din acea tristeţe o port mereu.
citatele exprimate mai sus nu cred ca au aceleaşi impact scoase din context de aia am ales sa postez aici.
- nodingat
manualul de fizică de clasa a 10-a din '94, incerc să citez din memorie: "campul electromagnetic este o formă de existenţă a materiei imperceptibilă simţurilor noastre", marcajul a insemnat o notă puternică de scepticism ce se regăseşte, cred eu, in caracterul meu.
citatele exprimate mai sus nu cred ca au acelaşi impact scoase din context de aia am ales să postez aici.
citatele exprimate mai sus nu cred ca au acelaşi impact scoase din context de aia am ales să postez aici.
- nodingat
marcaj
intr-adevar m-a marcat si pe mine definitia anterioara.. desi eu inca sunt la stadiul rasului. Asa merg lucrurile.
- simplu_alex
- Junior Member
o carte care m'a marcat in tineretze o fost Oblomov de Goncearov, nu mai imi aduc aminte firul epic al cartzii, tzin minte doar ca era vorba de un om fff lenesh shi fff bun la inima shi fff gurmand :p asha de tare ne'o marcat pe mine shi pe colegul meu de camera ca era sa repetam un an la facultate. acu ash reciti'o d'a n'o mai gasesc nicaieri...
eat like a predator, not like prey
-
proXtu - Junior Member