cartile voastre preferate

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde blue_trace » Mar Apr 18, 2006 2:39 pm

Carte preferata, carte preferata...? Hmm...(da, asta este una dintre intrebarile esentiale ale existentei mele). Well, ma indoiesc ca ma pot rezuma la una singura. So, here it goes: Orbitor si Nostalgia de Cartarescu, Orhidee pentru Marifelis de Leonida Neamtu (si alte cateva cartulii scrise de omul asta), Marea, marea - Iris Murdoch, Lupul de stepa - H. Hesse, Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde, Un om sfarsit - Giovanni Papini, Insemnarile unui tanar medic - Bulgakov, Fratii Karamazov, Crima si pedeapsa - Dostoievski, Pendulul lui Foucalt - Umberto Eco etc. etc. Am sa revin...sunt mai mult ca sigura ca am uitat ce era mai important A-)
" Stop all the clocks, turn off the phone.[...] Pack out the moon and dismantle the sun"
blue_trace
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mar Apr 18, 2006 2:53 pm

Carte preferata, carte preferata...? Hmm...(da, asta este una dintre intrebarile esentiale ale existentei mele). Well, ma indoiesc ca ma pot rezuma la una singura

nici nu jtii cata dreptate ai...
uite la mine, aveam 3 asi si am cerut 5 miliuane, adversaru m-a privit piezis pe deasupra celor 5 carti ale lui si mi-a zis, 5 ale tale plus 10 ale mele. n-am avut de ales, cartea mea era beton, preferata mea ca sa zic asa si am dat cu sec. m-a taiat cu o banala chinta la juvete. de atunci imi pun aceiasi intrebare, cartea preferata?...cartea preferata?...hmmm , normal, chinta la dama :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde blue_trace » Mar Apr 18, 2006 7:59 pm

Impresionant...de sadic. :)

On-topic: Un muzeu in labirint si Viata pe un peron de Octavian Paler
" Stop all the clocks, turn off the phone.[...] Pack out the moon and dismantle the sun"
blue_trace
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mar Apr 18, 2006 9:40 pm

baiat dejtept paler, apreciez ce-a scris, pacat ca in strafundurile existentei sale este tot un comunist, un fel de iliescu fara veleitati politice deci pan la urma tot la chinta la dama raman :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde roxy_rox » Mie Apr 19, 2006 10:27 pm

Pe mine m-a impresionat foarte mult,Singur pe lume de Hector Malot..E frumos sa vezi cum un baietel(nu mai stiu exact varsta),reuseste sa treaca peste toate obstacolele pe care viata i le pune in cale..Alta carte care te transpune in alta lume este "Visul" de Emile Zola..
roxy_rox
Junior Member

Mesajde Voidship » Sâm Apr 22, 2006 2:46 pm

Carti nemaipomenite (pentru mine, personal):
Frank Herbert - ciclul Dune
Frank Herbert - ciclul Pandora
John Fowles - Magicianul, Iubita locotenentului francez
Patrick Suskind - Parfumul
Nikos Kazantzakis - Zorba Grecul
Toni Victor Moldovan - Programul Terra
Mihai Stoian - Andra (asta e o carte despre care nu am gasit informatii niciunde, stiu doar ca o am acasa din vremuri imemoriale si o iubesc, e despre o fata care s-a sinucis pentru ca luase un 2 la romana pentru ca nu invatase versuri de Goga)
Fecioarei Maria i-a fost implantat un embrion extraterestru al carui C.S. a fost adaptat la soma pamanteasca pentru a introduce legea non-hibridarii pe Pamant si pentru a strica programul de inginerie genetica al supercivilizatiei lui Satan.
Intrebari?
Voidship
Junior Member

Mesajde whatever » Sâm Apr 22, 2006 3:05 pm

cu intarziere, adaug si eu pe lista Programul Terra, o carte descoperita datorita lui Voidship candva prin clasa a 9'a parca, plus Parfumul care am citit-o la momentul respectiv doar pentru ca se numara printre cartile preferate ale lui Cobain.

Mai trebuie sa mentionez aici cateva dintre cartile lui Norman Spinrad, si anume Oameni in Jungla, Solarienii (asa'i Vlade ? :D) Intre 2 lumi, Masinaria Rock'n'Roll .... si cu siguranta ca mai sunt destule. Cred ca as putea sa il numesc pe Spinrad autorul meu preferat.

O alta carte incredibila (cu cea mai fenomenala idee, si ireal traspusa in randuri, dar numai pana catre jumatatea cartii; nu stiu de ce, si toata viata cred ca o sa imi sparg capul cautand raspuns la intreabarea de ce a trebuit sa devina totul plictisitor pana inspre final ? cu toate acestea prima parte a cartii eu o consider ca cea buna chestie citita de catre mine vreodata) ar fi Furtuna de Timp, scrisa de catre Gordon R. Dickson

Ciclul Dune plus Pandora intra si in topul meu ....

Momentan atat.
whatever

NEMTOLOGI sant rari; champagne pentru toti

Mesajde Radu Ariton » Mie Mai 03, 2006 4:19 pm

undefinedundefined
musuroi scrie:nu e carte mare, da' e faina:)
leonida neamtu "speranta pentru marele vis"

Draga Musuroi, ma surprinde placut ca memoria continentului "Leonida Neamtu" nu e in aceasi categorie cu cea a Atlantidei. E un continent ce l-am vizitat des, desi mai mult in partea lui "sudica": "Chirie pentru Speranta", "Acoperish cu Demoni". Tzari minunate. Sant bucuros la gandul ca am putea schimba note de calatorie. Radu.
Radu Ariton
Junior Member

Mesajde Icstrym » Mar Mai 30, 2006 7:35 pm

a citit cineva 'Elevul Dima dintr-a saptea'?daca da,vreau si eu o parere,eu am citit-o pe la 14-15 ani si ma impresionat...
Icstrym
Junior Member

Mesajde whatever » Mar Mai 30, 2006 10:34 pm

whatever

Mesajde Iulius » Mie Mai 31, 2006 5:24 pm

Zorba lui Kazantzakis e criminala :D
Emmanuel Goldstein adept
Iulius
Junior Member

Mesajde Nemanelista » Dum Iun 04, 2006 10:03 am

Fantoma de la Opera - Gaston Leroux
Invitatie la vals - Mihail Drumes, a fost cartea care m-a maturizat in cel mai brusc si grotesc fel mai ales ca am citit-o int-o perioada a marilor drame adolescentine. In loc sa fie o carte care sa ma incurajeze, m-a descurajat ca naiba...Insa mi-a placut, nu este o carte ipocrita care merge pe ideea: "totul se termina cu bine".
Si o alta carte care mi-a aratat cum este defapt viata "ca o panza de paianjen, imensa, cenusie lipicioasa. Iar intr-un colt asteapta caenivorul: paianjenul...", "Panza de paianjen" - Cella Serghi
I know your fears and you know mine.
We've had our doubts but now we're fine,
And I love you, I swear that's true.
I cannot live without you.
Nemanelista
Junior Member

Mesajde alisee » Joi Iul 06, 2006 9:22 pm

9 Povestiri, De veghe..., Alice in tzara minunilor si-ar mai fi cartzulii d`astea de-au ceva scump in ele.
Deosebita de astea (si nu prea), si impresionanta de-a dreptu` ar fi totusi Exuvii de Simona Popescu. Ce carte! Impresionanta nu prin intriga si alte alea (nici nush dak are-asa ceva), ci prin.. habar n-am, culoarea cuvintelor :P Te ia. O citesti, si-tzi vine sa subliniezi tot prin ea, si sa mai citesti iar si iar aceeasi fraza. Ce fain c-am gasit-o knd ink nu-i prea tarziu :)
Altfel, imi plac destule carti d`astea mai "grave" (ink n-am citit prea multe :P), in care accentul cade pe mesaj, pe idee.. dar p`astea le citesc altfel, avand alte asteptari.. si alt gen de impresii. Cre` ca impartzeala asta a mea ar corespunde diferentzei dintre scriitori pe care-o facea insul din lanul de secara : cei cu care-ai putea sta la o cafea si ailalti. Lov `em all, anyway ;) (ma refer la aia adevaratzi)
These blue shoes seem to suit me well when I feel like hell...
alisee
Junior Member

Mesajde Djinn » Joi Iul 06, 2006 9:37 pm

alisee scrie:Ce fain c-am gasit-o knd ink nu-i prea tarziu

?! adikcum? ecsplik,k ink n-am katadiksit sa kut krtea si s-o citesk/c (?!), poate k mai inkolo.. knd oi avea timp.

(ma refer la aia adevaratzi)

si astia care-s, aia sau ailalti?
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde alisee » Joi Iul 06, 2006 9:59 pm

1.E ceva subiectiv, aia cu "prea tarziu". E genu`de carte in kre te regasesti, da`acum depinde cat de sensibilos esti. Daktz trebe`asa ceva, carte in care sa te regasesti, zic s-o cautzi cat mai repede. Altfel...treaba ta. Are gust bun, in orice caz :P
2.Adevaratzi in general.. adik de valoare, cel putzin pt mine. Poa`sa fie din oricare categorie, ca toti iti povestesc ceva k lumea pan` la urma, dar in moduri oarecum diferite.
alisee
Junior Member

Mesajde Djinn » Joi Iul 06, 2006 10:14 pm

alisee scrie:Daktz trebe`asa ceva, carte in care sa te regasesti

ma rog, poate cartea in care te regasesti tu nu e aceeasi cu cea in care ma regasesc eu ]nimfete [/I]rătăcite in ţara minunilor cotidiene". Gee, Romanian Lolita? :D

Vad ca e trecuta ca generatia '80, "actiunea" se petrece in perioada aia?
"Roman autobiografic".. hm, deci ar fi o autobiografie un pic romantzata?

Are gust bun, in orice caz :P

breeee, io cartile le citesc, nu le mananc ~p
Djinn

Mesajde alisee » Joi Iul 06, 2006 10:40 pm

1.da, poate, si defapt probabil; zise-i ca-i subiectiv? dak vrei, mai zic o data: e subiectiv,ceea ce-am zis io mai sus. No, potzi incerca sa vezi dak te regasesti, k eu chiar nu pot sa-tzi spun mai mult.

zice unu pe un site: "o lume a unei nimfete rătăcite in ţara minunilor cotidiene". Gee, Romanian Lolita?
La ce/cine t referi? Dak la carte, habar n-ai ce vb, dak la mine... ;) macar sa stiu

3. dak-ash putea sa-tzi raspund.. nu e actiune din aia plasata intr-un timp fix, nici nu-i actiune. Un om vorbeste despre el, asta-i tot. Ce e deosebit e maniera in care o face, si p`asta nu pot s-o aduc aici, poti doar tu s-o observi, dac-o s-ajungi pan` la urma sa citesti cartea.

>>breeee, io cartile le citesc, nu le mananc
no, felicitari... fiecare cum poate
alisee
Junior Member

Mesajde Djinn » Vin Iul 07, 2006 8:54 am

alisee scrie: La ce/cine t referi?

la carte m refer]nu e actiune din aia plasata intr-un timp fix, nici nu-i actiune. Un om vorbeste despre el, asta-i tot. [/quote]
pacat, imi plac autobiografiile cu parfum de epoca respectiva (si detaliile aferente). sa inteleg ca e mai mult filosofica?

ps - rontz, rontz :D
Djinn

Mesajde alisee » Vin Iul 07, 2006 11:51 am

nu e pacat... nush dak autoarea si-a propus sa-ti faca tie pe plac, nu cred. Si nu e tocmai filozofie, e literatura pura. Vorbeste despre ea nu ca sa explice si sa dea respunsuri nush la ce, cu argumente si chestii... E un fel de visare, si n-are nici o/nicio (:D) legatura cu lolita. De-atunci citeai si tu 2 pagini, s-ar putea sa gasesti si pe net, nu stiu, si intelegeai - sau nu ce gen e. Daca nu-ti plac alea 2, e probabil sa nu-ti placa toata cartea.
Pofta buna sau.. citit placut, cum vrei
alisee
Junior Member

Mesajde Djinn » Vin Iul 07, 2006 12:00 pm

alisee scrie:nush dak autoarea si-a propus sa-ti faca tie pe plac

auleu, drop that attitude ca nu da bine...

eu am spus ce-mi place mie, autoarea scrie ce vrea ea, daca nu-mi place nu citesc/cumpar, punct.
Te-am intrebat pe tine, ca om care-a citit cartea.
Btw, o recenzie ar fi dragutza, vezi ca avem thread aici
Djinn

Mesajde alisee » Vin Iul 07, 2006 12:35 pm

scuze c-a sunat asa :P trebuia sa se inteleaga "cartea nu si-a propus sa fie biografie cu parfum de epoca respectiva nici pe departe". Anyway..
Referitor la recenzie... sa vad intai ce-i aia, recenzie. Suna cunoscut
alisee
Junior Member

Mesajde FleurDuLys » Dum Oct 08, 2006 4:32 am

Mi-a placut Mizerabilii de V Hugo pentru universalismul lui: roman social, de dragoste,ideatic si pentru naivitatea si idealismul exagerat cu care isi zugraveste Hugo personajele, deh era romantic domne'.
-Crima si pedeapsa... cui nu-i plac scriitorii rusi sa ridice mana sus ca-l pun imediat pe esafod. Pentru psihologie fina si pentru ca isi pedepseste personajele. (si da, imi place ideea de moral combinat cu estetic sa-mi sara modernistii-n cap na)
-Anna Karenina pentru ca sunt o romantica si pentru ca orice femeie se poate regasi un pic in Anna. (aveti grija totusi sa nu va gaseasca vreun barbat pe sina de tren *eyeroll*)
-erotismul, socialul si frustrarile moderne toate imbinate perfect in cartile lui Vargas Llosa..personal nu am o favorita dar recomand incepatorilor 'Orasul si cainii',' Matusa Julia si condeierul'
- Ernesto Sabato, marea mea iubire literara, orice numa' sa fie citit. Un om complex, universal, cu demonii lui, un om fascinat de latura onirica a existentei, un umanist, un fizician devenit scriitor si apoi pictor...
FleurDuLys
Junior Member

cartile voastre preferate

Mesajde fabitm » Sâm Noi 04, 2006 11:37 am

montherlant >>fetele >>indurare pt femei >> demonii >>leproasele ati citit??
fabitm
Junior Member

Mesajde fabitm » Sâm Noi 04, 2006 11:42 am

,,prostia ii da unei femei o infatisare hieratica;inteligenta,dar o inteligenta lipsita,ce i drept ,de stralucire,,leproasele
fabitm
Junior Member

Mesajde despina » Joi Noi 09, 2006 1:10 pm

Daca are cineva carte lui Dan Braown "Ingeri si Demoni" in format electronic o vreau si eu
despina
Junior Member

Mesajde Ammon-Ra » Dum Noi 19, 2006 4:33 pm

In special Stephen King, dar si tot ce e legat de Horror, Mister, Crima + SF.
Ammon-Ra
Junior Member

Mesajde Ionelia » Lun Dec 11, 2006 2:56 am

Stetson Kennedy - operatiunea anti ku klux klan
toata colectia Oliver Lustig
cam greu sa aleg .. sunt multe . raman la astea
Ionelia
Junior Member

Mesajde fallen_soul » Vin Dec 29, 2006 3:38 am

Viata in imperiul mortii-o.Lustig
fallen_soul
Junior Member

Mesajde adelle » Dum Feb 04, 2007 10:53 am

Buna. Iata si listutza mea:

Evanghelia dupa Isus Hristos- Jose Saramago
Omul ilustrat- Ray Bradbury
Shogun- James Clavell
1984- Orwell
Regina Sudului- Arturo Perez-Reverte
De ce iubim femeile- Cartarescu
Galapagos- Kurt Vonnegut
Cartea de la San Michele- Axel Munthe (super tare, tb neaparat citita!)
Orasul si cainii - Vargas llosa (doar dak ai putin sadism...)
Panza de paianjen- Cella Serghi
Orasul cu salcami - Mihail Sebastian

Cam atat...pentru acum A-)
adelle
Junior Member

Mesajde cerise » Mie Iul 11, 2007 12:02 am

ciuleandra de liviu rebreanu...finalul cartii face totul:D
si de ce iubim femeile de mircea cartarescu;)
cerise
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte