un autor... si de ce...

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde Andrada The Dev » Dum Mar 10, 2002 6:42 pm

Cristina Schwartz- Drowning Ruth
Sandra Brown-- n-am putut nici makar sa tin minte cum se chema cartea, mi-a dat-o cineva shi n-am putut nici sa citesk juma' din primu capitol:)
Isaac Asimov-- trebe citit juma de poveste sa-ti dai seama ce se intampla:)
Foul is fair and fair is foul, ladies and gentelmen of the audience:)
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
Andrada The Dev
Junior Member

Mesajde onk » Dum Mar 10, 2002 10:44 pm

;D ;D
sa inteleg ca e mai misto cand te prinzi de la prima pagina ce se intampla?:con: :con:
onk

Mesajde Andrada The Dev » Joi Mar 14, 2002 7:12 pm

Onk, modific:
tre sa citeshti juma de poveste ca sa intelegi ce s-a intamplat la inceput:) shi cuvant cu cuvant, nu asha:)
:confused: nu may nu de la prima pagina dar iti sare direct cu presonaje etc, iar apoi nici nu le descrie:confused:
Foul is fair and fair is foul, ladies and gentelmen of the audience:)
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
Andrada The Dev
Junior Member

onk

Mesajde costasilviu » Vin Mar 22, 2002 4:50 pm

Da, pasiunea de a devora, de a te preaimplini de ceva, ca apoi sa poti sa spui, doct: "asta? mare? pe dracu', eu il stiu pe de rost!"
si te indepartezi, scarbit, ca de ceva ce ar putea fi marea ta iubire, dar nu e, din vina ei, evident!
in momentul vorbirii eu il devorez pe Nichita, dar acum vreo cinci ani daca imi spunea cineva ca Eminescu nu e cel mai mare il luam la pumni in gura!
De C.T. Popescu nu am citit nimic in afara de articolele lui nevrotice si suficiente, dar sa nu vorbeasca cineva de cel mai mare prozator in viata, atata timp cat dom'Fanus nu a incetat sa ne arate imagini care l-ar face pe rusul de Esenin sa fuga departe.
costasilviu

Mesajde onk » Sâm Mar 23, 2002 12:21 am

cred ca fac tic nervos cu fraza "n-ai inteles nimic" sau cer drept de autor

deci iti mai explic: nu mananc 5 cutii de snickers in ideea ca ma voi satura si voi putea spune candva "snickers? am K***t si io odata asa ceva" nu, domnilor cumpar o carte si imi place. si ma uit la autor si dau search dupe autor si o iau pe urmatoarea si tot asa pana la plus infinit. intrebarea era, pe la a "t+1"-a carte ce s-a intamplat? diversificare? plafonare (si nu in sensul ca m-am obishnuit cu scrierile, le-am adoptat, deci asta e telenovelist)
daca exemplele initiale nu satisfac, ai sa mai dau unul: Steinhardt. lectura veche, memorie scurta, da poci sa zic de ceva religios. anyway, pe vremea aceea placut ceva, altufelu nush' de ce mi-ash fi luat Antisthius, o carte de acelasi autor. asemanari? se percepe ca sunt scrise de un om destept. diferente? toate. ca si cum ai compara sa zicem calculatorul cu un material textil de lux(de mare pret si mare folosinta ambele), adicatelea totalmente diferite scrierile. ceea ce mi se pare un lucru bun.

si explica-mi si mie daca vrei, de unde antieminismul asta, de la pumnoprotejare pana la anihilare, pentru ca din postul anterior pricep ca te-ai apucat sa citesti eminescu pana ai facut indigestie, si ca ti-ai facut-o singur, si cum poti sa-l devorezi pe nichita urandu-l pe eminescu, din vreme ce nichita respira eminescu in primul rand si apoi caragiale?
teoria era plecata de la o mare dilema de-a mea: poti sa-ti alegi un mentor spiritual care a fost "creat" ca profesor de catre o alta eminenta pe care tu o detesti/ urasti/ ignori...?

posturile mele de genul asta sunt efectele unei indelungate lipse de somn. le reneg. sau nu. ma mai gandesc...
onk

Re: onk

Mesajde gaga » Lun Mar 25, 2002 10:25 am

Initial trimis de costasilviu

De C.T. Popescu nu am citit nimic in afara de articolele lui nevrotice si suficiente, dar sa nu vorbeasca cineva de cel mai mare prozator in viata, atata timp cat dom'Fanus nu a incetat sa ne arate imagini care l-ar face pe rusul de Esenin sa fuga departe.

"Undeva in Ilf si Petrov cineva intreba patruns: "Dumnezeu exista?" si altcineva raspunde oftand: "Dar branza exista?""

Nu am vrut sa subliniez ceva anume cu acest citat, ma gandeam oarecum la a gusta inainte de a spune ca nu-i bun; iti recomand sa-l citesti pe CT Popescu (Vremea manzului sec e cartea) inainte de a-l acuza; nu intotdeauna creatia se indreapta catre aceeasi tinta, un exemplu fiind si porcul de Paunescu: are si poezii bune, nu-i asa? Deci nu merge pe "crede si nu cerceta", cerceteaza apoi daca ai argumente loveste cat vrei.
gaga

Mesajde costasilviu » Vin Mar 29, 2002 2:05 pm

Barbatul, draga ONCA, vorba lui Eminescu, e un animal indirect. Pandeste, ataca, devoreaza, ragaie satisfacut si apoi pleaca mai departe, sictirit: "era o curva, da-o dracu'?". Ca e poezie, femeie sau cotlet in sange, totuna. Nichita se iubea si el pe sub peretii nelinistiti, venea beat acasa, licheaua, deci era barbat.
Raspunsul meu, repetat si nevrotic, este acelasi: la a "T+1"-a carte imi dai seama ca l-am digerat si incep sa il urasc pentru ca mi-a luat doi ani din viata.
DANA draga, e a doua oara cand ma contrazici fara sa intelegi despre ce e vorba in propozitie. Fac un efort sa-ti reamintesc:
prima oara spuneam ca cea mai grea etapa in educarea unui caine este aceea a dezvatarii animalelor sa manance cacat; tu te intorci si-mi spui ca animalele au nevoie "de niste substante de-acolo". Cum eu nu puneam in discutie nevoile animalului ci instruirea lui, comentariul tau e total OUT.
a doua oara acum, eu iti spun ca: "de CTP nu am citit DECAT articolele sale nevrotice si suficiente", iar tu, ocolind tamp ceea ce am spus, raspunzi:"nu ai dreptate prima data trebuie sa ii citesti proza". Pai eu chiar asta spuneam, nu pot sa ma pronunt asupra prozatorului CTP pentru ca eu, ignorantul, NU AM CITIT proza lui, ci ma pronunt doar la adresa jurnalistului respectiv. A doua oara OUT.
Iar citatul cu pricia, ti-o fi placand tie, dar nu are nici o legatura cu noi. Dumnezeu-branza este un tabu; Unde-i smenu'?
costasilviu

Mesajde aphextwinz » Vin Mar 29, 2002 4:01 pm

cs, revin cu problema citarii.

daca ai sa reciteshti mai bine mesajele referitoare la prietenul tau dresor ai sa observi ca nu se contesta dificultatea dezvatzarii de a manca cacat ci se explica de ce animalele gasesc cacatul irezistibil. dar deh, trebuia citita o fraza pana la capat.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde costasilviu » Vin Mar 29, 2002 5:22 pm

Ape
Era un dialog privat cu DANA, dar ma bucur ca imi cunosti toata opera.
costasilviu

Mesajde aphextwinz » Vin Mar 29, 2002 5:32 pm

costele
ptr dialoguri private ai pm-uri
asta e un forum

opera? pune shi un soap in fatza
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Mar 29, 2002 7:56 pm

Ape
Era un dialog privat cu DANA, dar ma bucur ca imi cunosti toata opera.

multumesc pentru atentie... cum zice tot un pseudocult, "drum bun, la revedere" si cum zice o inculta (EU): dragalasul de aphextwinz (dragalas my ass) a incercat sa-ti arate o portita prin care sa-ti poi salva onoarea de aruncator cu noroi; bunul simt al ratiunii ar trebui sa te indemne sa recunosti evidentul: nu te-a satisfacut o conversatie decenta pentru ca dependent de cacatul romanesc care se pare ca intr-adevar contine ceva de care tu ai nevoie, te folosesti de putinele cunostinte pe care l-ai acumulat in generala intr-o tentativa de autoflagelare; bietul de tine, nimeni nu te intelege, galeria infecta injura ratangiul.

Daca nu incetezi cu aberatiile (daca nu-ti dai seama care-s alea chiar ca nu meriti o galerie) si nu revii la discutii argumentate (aici e cu literatura, daca vrei sa te injure cineva baga-te pe barfe online) s-ar putea sa nu-ti mai revii. Capisci?

p.s. "o pata de sange care vorbeste" bwahahahaha
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde onk » Sâm Mar 30, 2002 11:03 pm

de data asta nu ma bag in discutie...... da ma distreaza faza cu cunoshtintele de generala... marpha, ce generala ai facut tu?
si chiar v-a invatzat ca la orce reactie isterico-viscerala te tratezi cu sex? si chiar era o shcoala? eshti sigur?
ai sa nu ieshim din topic, doara m-am chinuit sa-l produc...
onk

Mesajde gaga » Lun Apr 01, 2002 9:08 am

Costasilviu zice:
-in primul rand nu am spus ca nimeni nu ma intelege ci ca putini argumenteaza neintelegerea, 'ntelegi?
-aruncarea cu noroi e un sport pe care-l practic, e-adevarat, dar, asa cum spuneam, numai cu galeria infecta, pentru fotolii si loja neprejudecata am un adanc respect si un cioc mic-mic.
-"discutii argumentate?" pai ia vezi cine a inceput cu scuipaturi si cu facu-ti si dregu-ti, de mi-a spart si clondirul cu mastica? io sau prejudecatii infecti din galerie?
-nu-mi spui tu unde sa ma bag, pentru a nu-ti spune eu unde sa te bagi, OK?
- cunostintele mele de generala imi spun ca reactiile tale isterico-viscerale se trateaza cu una bucata de noapte de amor sau, muuuult mai probabil in cazul tau, un dus rece-rece.
Hai pa!

- Nu. in ce sens as putea argumenta neantelegerea?

- Bravo tie, inca o intrebare spre luminare: ce intelegi prin "loja neprejudecata"?

- Nu conteaza "cine a inceput" ca la gradinita, conteaza cateodata cine si in ce sens continua; daca totusi imi screm ramasita de neuron de dupa weekend am senzatia ca apelativele ca apartin dumneavoastra; da' poate ma insel

- eh, aici e de disutat, de spus nu-ti spun, iti scriu si-ti dau sfaturi daca farzele nu-s intotdeauna consonante asta se datoreaza locului din care raspund care nu-mi permite o concentrare totala. Iti spuneam in sensul in care am avut senzatia ca deviezi mult de la subiecte, am trecut apoi la niste mici verificari fiindca am crezut ca esti clona unora care in confabulatia lor manjeau forumul cu una alta, dupa mandra declaratie cu palmele muncitorului daduseram de un nou user numai bun pentru forumul de Literatura: dezavantajele netului...

- multumesc de sfat, eu nu invatam asa ceva in generala, dar am facut-o mai demult si tocmai de-aia.

Cu respect

(sorry, din greseala am dat edit pe postul lui costas, dar nu s-a pierdut nimic, am recuperat/inclus in mesajul meu)
gaga

Re: un autor... si de ce...

Mesajde the radical » Joi Apr 04, 2002 11:01 pm

John Fowles , il admir pur si simplu. Timothy Leary la fel.
The direction of the eye, so misleading
The defection of the soul, nauseously quick
I don't question, our existence
I just question, our modern needs......
the radical
Junior Member

Mesajde costasilviu » Vin Apr 05, 2002 5:45 pm

Neintelegerea unui lucru se argumenteaza in sensul acelor de ceasornic, adica: apare stimulul, il observi si il interpretezi; iar atunci cand senzorii tai nu descifreaza acesta, incearca sa isi explice acest lucru, iara nu zbiara asa cum a facut taranul cand a vazut o girafa:"ase ceva nu egzista!!"
Prin loja neprejudecata inteleg exact acest lucru, adica loja neprejudecata. Loja este acel loc in care, la un spectacol de teatru se aseaza persoane de o anumita factura; ma urmaresti?, buuun, ei de obicei nu rad cand un actor face o cacofonie sau nu corecteaza pe cel ce scrie, de exemplu "neintelegerea" cu i din a, adica "neantelegerea". Loja neprejudecata, spre deosebire de galeria infecta care fluiera, huiduie si scuipa coji de seminte, e mereu argumentata, contempleaza frumosul si prefera sictirul aristocratic in locul vulgului isteric si cretin.
Clona?, nuuu, idiotenia mea e originala.
Ar trebui sa-mi cer scuze ca am fost un baietel rau si vulgar? Da, ar trebui...
costasilviu

bai acestia....

Mesajde onk » Sâm Apr 06, 2002 11:35 am

daca anumite cuvinte in limba romana si-au pierdut orice intzeles pentru voi (ca doara sunteti in varful universului, si anume peste granitza) am sa trec cu vederea mojicia de a va abera total offtopic (da radical, si de tine e vorba, intrucat nu de titluri pur si simplu este vorba in thread, si da, ilviu, te-ai prins(?) si de tine este vorba) si va voi explica faptul ca acest subiect nu este o forma de a acumula posturi prin tastare coerenta, ci se cheama "un autor, si de ce". aaaa, poate voi sunteti acei autori... da de ce... nu stiu.... chiar va place de voi?
stiu ca n-ati inteles, va mai spun o data: am un autor, mi-a placut o scriere de-a lui, drept pt care l-am cautat indarjit pentru a citi tot ce a scris, si in final intru pe internet sa-mi impartasesc experientza. dar chestia asta din final nu e obligatorie, so.... nu va mai obositi....
onk

Mesajde gaga » Lun Apr 08, 2002 8:15 am

Neintelegerea unui lucru se argumenteaza in sensul acelor de ceasornic, adica: apare stimulul, il observi si il interpretezi; iar atunci cand senzorii tai nu descifreaza acesta, incearca sa isi explice acest lucru, iara nu zbiara asa cum a facut taranul cand a vazut o girafa:"ase ceva nu egzista!!"
Clona?, nuuu, idiotenia mea e originala.
Ar trebui sa-mi cer scuze ca am fost un baietel rau si vulgar? Da, ar trebui...

Bine, fie ca tine, desi cei care stau in loje si nu au prejudecati sunt departe de a se numi o "loja neprejudecata" o loja fara prejudecati, poate, ma rog, am inteles ideea si ramane ca tine pt. ca ziceai ca l-ai citit pe Nichita. Nichita Stanescu.

Pe bune, la aia cu neantelegerea e barba, vorbesti ca sa te afli in treaba... apare un stimul, crocobrontocoza, o vad, e verde shi urata, zic: e nashpa mai. Vii tu si zici: dpdv al evolutiei speciei (sau altceva in care excelezi) este o opera de arta... eu zic, o fi da mie nu-mi place, fara a putea argumenta fiindca nu inteleg, tu in schimb fiindca stii argumentezi de ce e ceva extraordinar. Corect? Capisci? Nu pot argumenta ceea ce nu cunosc (daca nu ma cheama dinu sau mama acasa)
gaga

Incompletele

Mesajde Puzzler » Sâm Apr 20, 2002 5:47 am

Shackespeare - Opere complete (pentru ca acest volum are ilioane de vieti)
Jose Luis Borges (pentru ca are un nume care se termina cu cifra "s")
Garcia Marquez (pentru ca e columbian)
Malraux (pentru ca nu se citeste la fel cum se scrie)
Paulo Coelho (pentru ca a scris niste carti)
Cioran (pentru ca a scris alte carti diferite de cele ale lui Coelho)
Eminescu (pentru ca s-a nascut)
si altii care s-au apucat de scris si au murit sau poate ca inca mai vietuiesc
De aia, de aia... mor de somn
A se scuza irascibilitatea temporara cauzata de intrebarile tip oracol, dar...

Salutari,
Adrian
Puzzler
Junior Member

Mesajde costasilviu » Sâm Apr 20, 2002 7:31 pm

Fa Dana, cand vrei sa fi ermetica, reusesti, manca-ti-as ! Iar m-ai spart, mama, ce vocabular ai. Ma opresc aici!
Felicitari, Puzzler ca ai readus problema lui Onca. In sfarsit, terminam!
Un autor, Coelho ca e atat de genial, vorba cuiva, ca nici nu se observa, da, e un autor tihnit! Am citit in prefata la "Monte cinque" (nu stiu titlul in limba romana), ca in "Alchimistul" dorea sa evidentieze implacabilitatea vointei mentinute (ce zici, fa Dana). Bai, eu prostul intelesesem ca e o oda adusa destinului! O voi reciti-o !
costasilviu

Mesajde Puzzler » Sâm Apr 20, 2002 11:52 pm

Un autor, Coelho ca e atat de genial, vorba cuiva, ca nici nu se observa, da, e un autor tihnit! Am citit in prefata la "Monte cinque" (nu stiu titlul in limba romana), ca in "Alchimistul" dorea sa evidentieze implacabilitatea vointei mentinute (ce zici, fa Dana). Bai, eu prostul intelesesem ca e o oda adusa destinului! O voi reciti-o !

Ar fi cazul sa nu exageram folosind sintagma "oda adusa destinului"... asa ca...
In colaborare cu o minte mult mai stralucita decat umila mea intelighentzie (critic literar) am inceput un proces asiduu de numarare a celor cateva teoreme dovedite pe parcursul textului in Alchimistul :
1. Lucrurile principale in viata umana sunt extrarodinar de simple.
Corolar : Problema omenirii consta in complicarea inutila a lor.
2. Pentru a reusi in viata ai nevoie atat de intelepciune, cat si vointa, cu mentiunea ca vointa primeaza oarecum intelepciunii.
Doua, nu?
Puzzler
Junior Member

Mesajde onk » Mar Mai 14, 2002 11:35 pm

Initial trimis de Puzzler

teoreme dovedite pe parcursul textului in Alchimistul :
1. Lucrurile principale in viata umana sunt extrarodinar de simple.
Corolar : Problema omenirii consta in complicarea inutila a lor.
2. Pentru a reusi in viata ai nevoie atat de intelepciune, cat si vointa, cu mentiunea ca vointa primeaza oarecum intelepciunii.
Doua, nu?

n-am citit Alchimistul, da ce scrii tu aci suna marfa, cu mentiunile:
1. nu sunt simple, adica sunt usor explicabile dar nu usor rezolvabile (...parerea mea, hic...), iar corolarul e aplicabil in sistem dual: problema celorlati este sa-mi complice inutil problemele mele
2. geaba stiinta si vointa dak n-ai mancat kk in copilarie... vrau sa zic ca fara un chicushor di noroc poti sa fii dashtept pana mori, ca tot de foame mori....bine, asta-i intelepciune trista romaneasca, da ma indoiesc ca mai poti accede pi univa spre reusita numa cu vointa+intelepciune... uite, unii, cu toate ca poate-s destepti si cu toate ca sigur au vointa, doar au reusit sa plece peste granita, stau si salahoresc la porti straine, doar doar or agonisi niscaiva lirutze ca sa... ca sa ce? sa trimita la rude in tara? sa-si deschida o megaafacere acolo? sa-si ia o ora la netcafe? sa poa sa plece in alta tara?
chiar, what the fuck is the meaning of beeing succesfull?
onk

Mesajde MiG29 » Mie Mai 15, 2002 12:14 am

Ce am intels eu din Alchimistul:(mai nimic:D)
-cartea e simplutza...adica sincer sa fiu ma asteptam la mai mult....am fost dezamagit...sincer...
-daca vrei ceva cu adevarat toate fortele te ajuta sa indeplinesti acel lucru(nu e cazu meu)
-finalu e interesant shi deosebit(salveaza cartea)
-cred k intra in domeniul fantasy...
-al cincilea munte e mai buna
-coelho are ca hobby mersul pe jos(asta e din site-ul personal)
aparentele insala(nu ma refer la carte ci la batranul rege care a aparut sub forma unui mosneag)
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde costasilviu » Mie Mai 15, 2002 11:03 am

Pai mig-ule, asta sustineam si eu, ca e un autor tihnit si atat de genial ca nici nu se observa. Cartea ai citit-o probabil recent si de aia.., ia asteapta vreun an sa vezi cum iti revine pofta de ea!
Nu e capodopera, zici? Ia da-o pe mana criticilor si vezi cum ti-o fac Biblia literaturii contemporane! Am citit ca au si dramatizato in Bucuresti, este? Care a vazut piesa, ha?, ca sunt tare curios de personaje!
costasilviu

Mesajde gaga » Mie Mai 15, 2002 11:39 am

da mah, s-a jucat la Odeon, regizat de o tanti Anca Maria Colteanu. distributie: Marius Stanescu, Constantin Cojocaru, Adriana Trandafir, Elvira Deatcu, Sebastian Papaiani, Laurentiu Lazar.
gaga

Mesajde MiG29 » Mie Mai 15, 2002 2:01 pm

costas...mah cartea am citit-o acuma vreo 2-3 luni...da poate oi fii io limitat shi de aia nu pricep de ce e asa de laudata shi de cantata ,draamatizat,etc.....e o carte care dupa parerea mea fara atata reclama s-ar pierde intre multe altele ....sunt cartzi mai bune care nu au avut parte de atata mediatizare shi asta e trist:(
MiG29

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 15, 2002 2:06 pm

da mah migule, dar vezi tu costas pana la varsta lui a citit numa' catziva romanashi acolo, e normal ca primul brazilian intalnit sa-l dea pe spate :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde MiG29 » Mie Mai 15, 2002 2:21 pm

aphex..pe mine singuru brazilian care m-a dat pe spate a fost Rivaldo....(pe Pele nu la-m prins)shi eventual Sena..nu am nimik cu poporu asta da nu cred k literatura e mare lor chestie....apropos de mediatizare excesiva Coelho are shi site personal http://www.paulocoelho.com/ care e bine facut da mi se pare cam mult....Acuma dak tot e vorba de romane Veronik se hotaraste sa moara e mai buna dupa parerea mea decat alchimistul
MiG29

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 15, 2002 2:29 pm

nu sunt un cititor de coelho shi nu vreau sa ma pronuntz critic asupra lui (autorului) inainte de a-l citi intr-o mai mare masura, prima impresie totushi, este aceasta pe care ai spus-o tu, de hipermediatizare. adica teme clasice (calatoria initziatica, de exemplu) sunt shi au fost mult mai bine abordate de catre altzii. o carte ca alchimistu' (nu imi permit sa vorbesc general de coelho) mi se pare este genul de carte care a prins un curent (tren) favorabil, shi anume acela al realismului magic, dar a intrat cu bilete de clasa a II a in vagonu' de clasa I.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde costasilviu » Sâm Mai 18, 2002 4:57 pm

Hai FaDana, ceva detalii, ai vazut-o, ti-a placut? Ca am citit recenzia catavencilor si acolo o cam demoleaza (punerea in scena, adica).
Migule, hai sa nu ne luam iara din nimic, eu ii iubesc sincer pe cei ce demoleaza! Pe bune, intr-o viata viitoare cred ca voi fi buldozer !
costasilviu

Mesajde MiG29 » Dum Mai 19, 2002 1:16 am

Bah costas nu ne luam mah ...nu consider k te-am atacat in vreun fel(cel putzin nu pe thread-ul asta) asa k ....Shi ce am spus despre Coelho e parerea mea,shtii k nu tre sa fii de acord cu ea...doar sa o respectzi...
MiG29

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte