istoria calugarilor soldati

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde supermouse » Mar Ian 04, 2005 7:04 am

mergand mai departe
Cea mai simpla explicatzie a virginitatzii Mariei mi se pare urmatoarea:
Virginitatea era o virtute (la multzi, inclusiv la evrei, femeilor li se cerea sa fie virgine inainte de casatorie, ascetismul includea virginitatea, pacatul primordial era sexual etc., etc.). Orice sfant "maximal" trebuie sa fie virgin, ashadar. Isus, de o sfintzenie maximala este virgin. Maica-sa, trebuie sa respecte aceasta restrictzie pentru a fi cat mai apropiata ca sfintzenie de fi-su. Tzine cont ca virginitatea Mariei este o actziune voita, ceea ce ne duce la ideea unei vietzi inchinate lui Dumnezeu, a unei vietzi de sfanta! Cum putea ramane bortzoasa o astfel de femeie? Shi cum shi-ar fi putut evreii shi grecii inchipui asha ceva? Vezi mai jos.
Sa vorbim despre virginitate, conceptzie shi femei in peisajul religios antic al Greciei, Egiptului shi al Orientului Apropiat pentru ca ai aceasta curiozitate.
In Egipt, reginele se considerau a fi fecundate de zei, in Grecia se intampla la fel, Zeus fiind tatal multor eroi. Fecundarea se putea face in moduri ciudate, shi lipsite, cel putzin aparent, de sexualitate - ploi, raze de soare (pe langa des intalnitele imbratzishari).
Ramanad la mitologia greaca, chiar shi zeii puteau concepe asexuat. Zeus dupa ce a halit-o pe Metis (bortzoasa) a ramas bortzos shi el la randu-i, shi fiindu-i crapat capul a nascut-o pe Atena. Afrodita s-a nascut din spuma marii (sau sangele sau nush' ce alt lichid al lui Uranus). Multzi din copchii Gheei (gigantzi, altzi monshtri) nu au un tata, ei sunt nascutzi pur shi simplu datorita fertilitatzii zeitzei, o autofecundare (parthogeneza cum spuneam mai sus). Shi Hera are aceasta capacitate de autofecundare.
Adica grecii, credeau in situatzii exceptzionale ca potzi ramane bortzos/sa faci un copchil, fara sa te f00tzi. Daca cumva imi vei relua intrebarea (pe care nu mi-ai adresat-o in mod direct), care-s zeitzile virgine ale grecilor (deshi nu prea are legatura cu vorbim noi) sa shtii ca pe langa Artemis, o mai ai shi pe Hestia, shi pe Atena. Asta doar la prima vedere, ca exista zeitze care au facut copii fara a avea vreodata vreun sotz, shi imi vine un prim exemplu Nix, zeitza a noptzii, intunericului shi a haosului.

nici una dintre ele nu este virgin birth. Nemaipunand la socoteala ca parca vorbeam de Orientul Apropiat, din care Grecia nu face parte. Parthenogeneza e un lucru. Sexul dintre un zeu shi o pamanteanca implica contact fizic, ca numitu ZEus lua tot felul de intruchipari care mai de care mai fizice.

Eshti penibila. Pana acum doua posturi nici nu shtiai ce inseamna imaculata conceptzie. Parerea mea este ca tu ai crezut ca termenii de virgin birth shi imaculata conceptzie sunt aceiashi, shi gasind acel site care pomenea de falsa diferentza (din care ai aflat shi tu) ai plusat. Ciocu' mic shi joc de glezne!

Virgin birth inseamana imaculata conceptzie

asta a fost spusa de matale ceva mai sus, preainvatzatule :bye:

Nu crezi ca intai trebuie sa citeshti Biblia shi dupa aia sa comentezi? Se zice destul de clar ca erau logoditzi dar ca nu se intalnisera? Shtii cum se logodeau vechii evrei? Daca sa zicem ca shtii, imi spui care era pacatul dumneai?

deci gagica ducea o viatza de sfanta pentru ca a fost logodita prin aranjament? Penibil! Mai incearca, te rog. Nu de alta, dar inflacararea-tzi de tip vadimian e mai mult decat amuzanta.

in Deuteronom exista chiar pedeapsa cu moartea pentru siluirea virginelor de un alt barbat in afara de sotz) iar in alta carte (nu mai tziu minte in care) ai sa vezi ca preotzii n-au voie sa se casatoareasca cu prostituate sau cu femei ushoare.

mai incearca.Prostitutzia shi sexul prematrimonial sunt perfect acceptabile shi chiar practica relativ generalizata in Biblie, as follows

Esther 2:2-18
The best way for a king to find a new wife is to spend each night with a beautiful virgin until one particularly pleasing is found, and the best way to become queen is to be a sexually attractive virgin and prostitute yourself before the king.

Regele David are cel putzin doua neveste - Abigail shi Batshebah care fusesera casatorite anterior

Genesis 38:13-29
This guy Judah, who is alleged to be an ancestor of Jesus Christ according to Matthew 1:2, has sex with a prostitute. Three months later he is told "Your daughter-in-law Tamar is guilty of prostitution, and as a result she is now pregnant." Judah says, "Bring her out and have her burned to death!" But suddenly all is forgiven when she exposes him as the one who got her pregnant. That's right, Judah got his own daughter-in-law pregnant and she gave birth to Perez, who is another ancestor of Jesus Christ!

Hosea 1:2 " And the LORD said to Hosea, Go, take unto thee a wife of whoredoms and children of whoredoms."

Bineintzeles ca asta se intampla pentru ca preceptele morale s-au schimbat semnificativ pe parcursul perioadei in care a fost scrisa Biblia, dar asta e cu totul alta poveste.
pana acum nu ai reushit sa demonstrezi existentza virgin birth in rerligiile Orientului Apropiat- shi nici macar la greci, in pofida cantitatzii de informatzie irelevanta. mai incearca.

Pertinent equals talking inside the glass, if the subject of conversation is the content of said glass.
Pana acum, nu ai reushit sa demonstrezi decat ca ai o oarecare cunoashtere a religiilor antice, plus o intolerantza crancena fatza de parerile altora.
Nu ai reushit sa demonstrezi existentza virgin birth in religiile Orientului Apropiat, shi lista ar putea continua.

daca te deranjezi sa citeshti pagina anterioara, vei observa asta

retzine ca nu pretind ca ash detzine adevarul absolut in aceasta privintza. Eu nu fac decat sa ma uit la fapte shi sa-mi dau o parere. Mi-o asum, shi daca e, shi daca nu e greshita, cel putzin e a mea.

In plus, faci afirmatzii de genul

Celtzii sunt nishte barbari din afara lumii romane

In secolul 1, Galia era parte a Imperiului ROman, iar Britania a fost partzial cucerita de catre Claudius

Mai citeshte shi altceva decat rezultatele unui Google search, rezultatele te vor surprinde.

Dar discutzia a devenit deja futila shi therefore ma retrag inclinandu-ma in fatza demonstratziilor pe care nu le-ai facut shi a faptelor pe care nu le-ai dovedit
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mar Ian 04, 2005 10:07 am

supermouse scrie:nici una dintre ele nu este virgin birth.
Pai cum nu? Adica Nix s-a dezvirginat odraslind? Sau Zeus?

Nemaipunand la socoteala ca parca vorbeam de Orientul Apropiat, din care Grecia nu face parte.
Tu ai vorbit de celtzi, eu am vorbit de Orientul Apropiat shi Grecia. Dovada 1 pentru dislexie.

Parthenogeneza e un lucru. Sexul dintre un zeu shi o pamanteanca implica contact fizic, ca numitu ZEus lua tot felul de intruchipari care mai de care mai fizice.
Intr-adevar, ploaia de aur cazand peste o pamanteanca este un contact foarte fizic, de-a dreptul impudic. Pe partea ailalta, nu am zis ca Danae s-a autofecundat ci Hera. Dovada 2 pentru dislexie, shi invatzatura pentru mine sa nu-tz mai scriu in paragrafe lungi.

asta a fost spusa de matale ceva mai sus, preainvatzatule :bye:
Am explicat deja extragerea sintagmei din textul tau shi asocierea ei cu un sens pe care eu l-am atribuit cu incredere. Ca prin virgin birth am intzeles nashterea virginei (adica cum s-a nascut ea) shi nu nashterea plodului ei, este o gresheala pe care am explicat-o imediat ce tzi-a tzatzit dosul. Pe deasupra, shtii foarte bine ca asta este confuzia ta, shi pentru faptul ca abia ai aflat-o de pe gugle, nu inseamna ca toata lumea a facut la fel.

deci gagica ducea o viatza de sfanta pentru ca a fost logodita prin aranjament? Penibil! Mai incearca, te rog. Nu de alta, dar inflacararea-tzi de tip vadimian e mai mult decat amuzanta.
Ascultarea de parintzi este o virtute la evrei, dar cele zece porunci sunt o alta parte a Torei pe care ai sarit-o.

mai incearca.Prostitutzia shi sexul prematrimonial sunt perfect acceptabile shi chiar practica relativ generalizata in Biblie
Sunt acceptabile, dar nu sunt virtutzi (iar ca generalitate, m-ash abtzine).
Maria Madgalena este o curva. Maria nu. Maria insa este mama lui Dumnezeu, shi beneficiaza de virtutzile vremii ei.

, as follows
Limbaju' asta de demigrant este deja suparator (bashca ca incepi sa vorbeshti de pe gugle ca tzatza-n papushoi). Nu vrei sa invetzi intai limba shi dupa aia sa mai discutam?

Esther 2:2-18
The best way for a king to find a new wife is to spend each night with a beautiful virgin until one particularly pleasing is found, and the best way to become queen is to be a sexually attractive virgin and prostitute yourself before the king.

a) Sunt la birou shi imi este greu sa-tz caut citate romaneshti din Biblie, ca atare itzi voi raspunde cu:
- Exodus 22:16-17 "And if a man entice a maid that is not betrothed, and lie with her, he shall surely endow her to be his wife.
If her father utterly refuse to give her unto him, he shall pay money according to the dowry of virgins."
- Deuteronomy 22:23-24 "If a damsel that is a virgin be betrothed unto an husband, and a man find her in the city, and lie with her]
They shall not take a wife that is a whore, or profane; neither shall they take a woman put away from her husband: for he is holy unto his God."
b) Cartea Esterei nu face parte din Tora

Regele David are cel putzin doua neveste - Abigail shi Batshebah care fusesera casatorite anterior
Regele David nu este preot. Nici el, nici nevestele lui nu sunt virtuoshi din motivul casatoriilor anterioare sau al sexualitatzii lor.

Genesis 38:13-29
This guy Judah, who is alleged to be an ancestor of Jesus Christ according to Matthew 1:2, has sex with a prostitute. Three months later he is told "Your daughter-in-law Tamar is guilty of prostitution, and as a result she is now pregnant." Judah says, "Bring her out and have her burned to death!" But suddenly all is forgiven when she exposes him as the one who got her pregnant. That's right, Judah got his own daughter-in-law pregnant and she gave birth to Perez, who is another ancestor of Jesus Christ!
Stramoshul lui Iisus pe linie masculina. Sa nu uitam ca Iosif este tatal lui formal!

Hosea 1:2 " And the LORD said to Hosea, Go, take unto thee a wife of whoredoms and children of whoredoms."
Alta carte din Tora?
Dar pe partea ailalta - Hosea este preot? Sotzia lui Hosea este virtuoasa pentru ca e/a fost o carpa?

Una peste alta, ce e cu pastishele astea irelevante? Vrei sa-mi aratzi ca habar n-ai Biblia (ce sa zic de Tora) shi ca potzi sa copiezi pseudoaleator de pe net? Bun, asta ai demonstrat-o, altceva?

pana acum nu ai reushit sa demonstrezi existentza virgin birth in rerligiile Orientului Apropiat- shi nici macar la greci, in pofida cantitatzii de informatzie irelevanta. mai incearca.
La greci demonstratzia este deja facuta (daca nu ma inshel plus o mica paralela cu egiptenii, asta ca sa tzin in picioare mai vechea trimitere la Isis-Osiris) incepand de la femeia fecundata de divinitate (shi Maria a vazut un inger), pana la autofecundare (Hera, Gheea, Nix). Daca tu ai probleme de intzelegere, itzi recomand cu incredere sa itzi reincepi educatzia cu ciclul primar al oricarei shcoli generale.
Poate ash fi vrut sa repet ideea shi pentru alte culturi ale Orientului Apropiat, am luat o pauza sa vad ce ai intzeles, shi vazand comentariile tale am decis sa intrerup firul discutziei in acest sens, bashca, ca te rog pentru a treia oara sa-mi prezintzi teoria ta cu privire la celtzii care-i shopteau lui Pavel ce doctrina sa impuna!

Pertinent equals talking inside the glass, if the subject of conversation is the content of said glass.
Baba shi mitraliera ...

Pana acum, nu ai reushit sa demonstrezi decat ca ai o oarecare cunoashtere a religiilor antice,
Daca ii scrii unei maimutze nu cred ca va pricepe prea mult. Ashadar nu intzeleg ce am putut sa-tz demonstrez tzie.
Religii antice? Pai parca am vorbit doar de Grecia?

plus o intolerantza crancena fatza de parerile altora
Te rog de trei mesaje sa-tz expui teoria! Ai shi mania persecutziei pe deasupra?

Nu ai reushit sa demonstrezi existentza virgin birth in religiile Orientului Apropiat, shi lista ar putea continua.
cum spuneam, intai sa ai competentza intzelegerii shi pe urma sa pretinzi ceva.

daca te deranjezi sa citeshti pagina anterioara, vei observa asta
Inca o sustzin. Tu nu ai adus nici-un argument, doar ai lansat o parere shi in rest flegmezi din cand in cand shi tot timpul contra mea, dar vezi tu, trebuie sa shi articulezi cate ceva pentru elocventza ...

In secolul 1, Galia era parte a Imperiului ROman, iar Britania a fost partzial cucerita de catre Claudius
Celtzii au existat in toata Europa pana in nordul Daciei, dar de pe Gugle shi de pe Discovery ai invatzat ca celtzii sunt doar galii shi galezii :rolleyes:

Mai citeshte shi altceva decat rezultatele unui Google search, rezultatele te vor surprinde.
Asta-i culmea. Eshti shi impertinenta, mucoaso!

Uite, itzi spun (daca nu cumva am facut-o) ca ideea paralelei Maria/zeitze greceshti dpdv al autofecundarii (parth[en]ogenezei) am retzinut-o din Eliade, daca nu ma inshel IICR vol 2. Ideea virginitatzii ca virtute la evrei o shtiu tot din Eliade, acelashi IICR sau din Eliade/Culianu dictzionarul religiilor. Ideea zeitzei mame din orientul apropiat ca nascatoare, tot Eliade, tot IICR.
Multe date despre barbari shi imperiul roman tarziu le gaseshti in cartzi de-ale lui Lucian Musset, Stelian Brezeanu, Pierre Riche shi poate shi altzii. Informatzii despre sinoadele bisericeshti, bashca informatzii despre creshtinare, barbari shi multe altele, le gaseshti (un pic partinitoare) intr-o carte legata de Istoria Bisericii, scrisa de un nene preot profesor (parca ortodox), al carui nume imi scapa.

Dar discutzia a devenit deja futila shi therefore ma retrag inclinandu-ma in fatza demonstratziilor pe care nu le-ai facut shi a faptelor pe care nu le-ai dovedit
Eshti retrasa din discutzie din clipa in care ai pashit pe acest subiect, dar din pacate eu abia acum mi-am dat seama :rolleyes:
aphextwinz
Junior Member

Mesajde usr » Sâm Feb 19, 2005 3:33 pm

trecand peste sintaxa gresita a oximoronului in antiteza cu metafora pleonastica total lipsita de simt artistic, fraza denota un dialect cenzurat, derivat din asemanarea fonetica a cuvantului ce defineste unitatea de baza a invelisului exterior de pasare, cu organul reproducator masculin. frustrarea enervanta generata de tensiunea interna a unei stari de neliniste ia amploare si capata continut intr-o forma caracterizanta pentru intelectul formalizat al sistemului uman din zilele noastre, entitate comportamentala prezisa de definirea formala la care este supusa in procesul de fuzionare a conceptelor matematizate la subranivel de interactiune cu copmpletitudinea paradoxala...
usr
Junior Member

Mesajde usr » Sâm Feb 19, 2005 3:34 pm

nu ma banati ca nu mai fac :)
usr
Junior Member

Mesajde stefan » Dum Feb 20, 2005 10:36 pm

usr, daca si in zilele urmatoare mai gasesc o avalansa de posturi inteligente avandu-te ca autor, banu' e al tau. Valabil si pt. fly'.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Anterior

Înapoi la Carte