Oare autorul , Jules Renard , se regaseste in aceasta poveste ? Eu zic ca DA.
mai da-ne alte exemple de sadism din literatura pt. copii , sa ne formam o parere !
Initial trimis de riverflow
in alta parte, o pisica batrana pentru ca aflase el ca nu stiu care peshte (sper sa nu ma insel) prinde mai bine la carnea de pisica...
Initial trimis de dana
... in basmele turcesti (cica pt copii, desi descrie cum i-o scoala cadana sultanului), are o poveste in care zice cum unui tip pe care nu l-a mai placut nush ce printzesa, i se taie ciucurelu' si ca sa nu se infecteze toarna pe rana branza topita fierbinte. Lorena Bobit...
Initial trimis de animaloo
baronul mincinos (nu stiu sa ii scriu bine numele si nici nu vreau sa ma chinui).
Initial trimis de Weet-weet
Ala nu era Bruckental ?
Initial trimis de dana
Munchausen era baronul mincinos, cartea: aventurile baronului munchausen ...
Bruckental e muzeul
Salma scrie:Am trait astazi momente deosebite, pline de emotie, recitind cartile cu Apolodor, cu niste ilustratii mult mai inspirate decat cele de acum multi ani, totul pentru o suma sub 200.000. Daca va e dor de copilarie, aduceti-va aminte de Apolodor, de savantul cu par pe frunte, de camila Suzi, de mama Apolodorica (o pinguina atatica) si de pisoiul Tit plangand in hohot si sughit.
piskeshu scrie:Zicea XXL de Vitea Maleev - super fain. La fel Tom Sawyer shi Huckleberry Finn. Eram indragostit de gagica lu Tom, cred ca Becky o chema!:p
Oribilul Mosh scrie:Daca ai adus vorba de Muc cel Mic sa itzi spun eu cum sta treaba cu Muc cel Mic. Am o carte superba de basme. Scrisa de Wilhelm Hauff. Cred ca e olandez. Si acest domn..abordeaza tehnica povestirii in povestire... care mie personal imi place foarte mult. Si acolo am citit eu ispravile piticului Muc cel Mic. Acum... nu cred s-o fi scris el... dar el a repovestit-o probabil.
aphextwinz scrie:m-am tot uitat pe threadu' asta, shi n-am vazut Corabia Timpului, o carte scrisa de o tanti, povestea unei gashti de vreo 15 (Jeff, Porthos, Bonifaciu, Baiatul, Ursula, Ortansa ... ), in vreo 3 partzi, cu mult mister, shi cu ceva actziune politzista. am intalnit pana acu' o singura persoana care a citit-o
clara nicollet scrie:Hauff a fost un scriitor german si nu trait decat vreo 25 de ani, cred.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator