Moarte
se stiu ei destinatarii.......
1. dak ai un citat intelept ca semnatura nu inseamna neaparat ca esti intelept, nici spiritual si nici ironic, dar dak esti suficient de aberant s-ar putea sa-i atragi atentia lui costas astfel incat sa se infiripe.......
2. animalele nu avorteaza... ba da mah, mai avorteaza si ele spontan din cand in cand, animalele pare-se ca, spre deosebire de oameni, nu baga alte animale in cusca, adik nu iau ostateci.....
si pt idioatele alea de mame heroine, mai bine avort, castrare sau mai stiu io ce decat case de copii...
1. dak ai un citat intelept ca semnatura nu inseamna neaparat ca esti intelept, nici spiritual si nici ironic, dar dak esti suficient de aberant s-ar putea sa-i atragi atentia lui costas astfel incat sa se infiripe.......
2. animalele nu avorteaza... ba da mah, mai avorteaza si ele spontan din cand in cand, animalele pare-se ca, spre deosebire de oameni, nu baga alte animale in cusca, adik nu iau ostateci.....
si pt idioatele alea de mame heroine, mai bine avort, castrare sau mai stiu io ce decat case de copii...
-
onk - Mesaje: 1841
Initial trimis de costasilviu
Maximus, esti sumbru ma, ai bagat-o pe madama-n sperieti, termina! Sau esti... chiar el, ha? Pai daca esti , da-mi un PM, ca vreau sa te intreb ceva!
Realitatea intrece orice fictiune si atunci, ori vorbiti da criminali ca Othello sau varu' Oedip, ori de Terente si fratii sai, hotara-ti-va!
Avortul insa, ca tot povestirati de dansul, e cel mai cumplit lucru, nu pentru ca e o crima, ci pentru ca e privit de unele stoarfe (da, Dana, aflai ce inseamna, uite!) sau, ma rog, storfi, ca pe o clisma ! Daca pentru o crima, sa-i zicem normala, exista motive ce pot fi intelese, pentru un avort chiar ca nu poate exista vreo motivatie. Stau si ma gandesc, uite ca asta ai putea sa-i spui copilului cand te intreaba "da oamenii nu sunt tot animale, mami?" "Nu puiule, animalele nu avorteaza"
nu am avut intentia. spun doar ca trbuie sa te apropii de limita ca sa poti sa ai niste explicatii. acum vine intrebarea: merita?
eu am incercat. nu ca am obtinut vreu raspuns dar s-a produs o schimbare. sa incerci sa traiesti la limita nu inseamna sa o cauti cu luminarea ca sa zic asa...nu m-am plictisit de viata dar vreau sa o simt sau sa o inteleg...
ca sa discutam despre avort ca si crima ar trbui sa stim de unde incepa constiinta. de unde putem discuta despre exista?
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
- maximus
- Junior Member
Initial trimis de onk
se stiu ei destinatarii.......
bah...nici spiritual nici ironic. era serios. nu intotdeauna cartile celor care au au scris si ne-au invatat din experientele lor ne pot face sa intelegem. trebuie sa traim noi insine
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
- maximus
- Junior Member
Initial trimis de maximus
nu am avut intentia. spun doar ca trbuie sa te apropii de limita ca sa poti sa ai niste explicatii. sa incerci sa traiesti la limita nu inseamna sa o cauti cu luminarea ca sa zic asa...nu m-am plictisit de viata dar vreau sa o simt sau sa o inteleg...
"The road of excess leads to the palace of wisdom" W.Blake ? Una dintre cele mai deshtepte idei zic eu... insa depinde cat de departe esti dispus sa mergi, sa nu treci dracu de palatu' intelepciunii fara sa-l vezi.
- dinu
- Junior Member
Initial trimis de dinu
"The road of excess leads to the palace of wisdom" W.Blake ? Una dintre cele mai deshtepte idei zic eu... insa depinde cat de departe esti dispus sa mergi, sa nu treci dracu de palatu' intelepciunii fara sa-l vezi.
pai daca te apuci sa cauti palatu' drumu' trece prin el, daca insa mergi pe drumu'asta pur si simplu ca sa ajungi pina la prima statie ca sa vada prietenii ca ai curaj sa iei autobuzu' intr-acolo, desigur ai sa ratezi palatu'.
ideea ar fi ca ai putea sa ajungi sa ai informatia chiar de la origine, fara sa treci dincolo, astfel incit ai trai pentru cu totul si cu totul altceva si de asemenea ai muri pentru cu totul si cu totul altceva.
- maximus
- Junior Member
pai daca te apuci sa cauti palatu' drumu' trece prin el, daca insa mergi pe drumu'asta pur si simplu ca sa ajungi pina la prima statie ca sa vada prietenii ca ai curaj sa iei autobuzu' intr-acolo, desigur ai sa ratezi palatu'.
ideea ar fi ca ai putea sa ajungi sa ai informatia chiar de la origine, fara sa treci dincolo, astfel incit ai trai pentru cu totul si cu totul altceva si de asemenea ai muri pentru cu totul si cu totul altceva.
ai si varianta pentru ingineri? ca sa nu ma stresez prea tare cu tradusul (nu serios)
a, si am ramas datoare cu un raspuns serios: la faza cu cat de departe as fi in stare sa merg iti raspund ca sunt in stare sa astept si 140 de ani ca sa mor sa vad si io odata cum e cu moartea aia.... cu care sunt datoare... auzi, da ce-am luat pe datorie? viata? noooo, aia mi-o dete muica mea acu ceva ani, da din motive total independente de vointza mea.....
-
Initial trimis de onk
ai si varianta pentru ingineri? ca sa nu ma stresez prea tare cu tradusul (nu serios)
a, si am ramas datoare cu un raspuns serios: la faza cu cat de departe as fi in stare sa merg iti raspund ca sunt in stare sa astept si 140 de ani ca sa mor sa vad si io odata cum e cu moartea aia.... cu care sunt datoare... auzi, da ce-am luat pe datorie? viata? noooo, aia mi-o dete muica mea acu ceva ani, da din motive total independente de vointza mea.....
iata:
1. exista un obiectiv pentru aceasta viata? vreau sa spun traim ca sa realizam, sa intelegem ceva care este mai presus de noi si speram sau stim ca nu se termina totul acolo, sau totul este strict pentru noi acum, aici (virful piramidei, cariera, familie...)
2. daca este intr-adevar asa, adica daca nu se termina totul in momentul mortii, atunci tot ce facem de la un anumit moment incolo, ar fi nu pentru aceasta viata, ci pentru ce s-ar putea intimpla dupa aceea.
3.asa ca fara sa avem intentii suicide am putea sa cautam raspunsul in limite. adica sa traim la extrem ca sa ne aflam limitele sa stim ce se intimpla acolo sau ce se intimpla dupa aceea.
iti spun ca merita. altfel nu mi s-ar parea interesant de loc...
- maximus
- Junior Member
auz, referitor la rostul existentei, ma gandeam io asa, ca dak un om n-are nici un talent, da deloc, ma-ntzelegi, si nici urmashi, s-ar putea zice ca e un link oarecare, folositor de exemplu la hranirea viermilor?
stricto senso, eu zic ca asta e viata: o succesiune pentru un scop final, tangibil sa zicem peste fo douajdemii de ani, si ca sa fie oameni si atunci, tre sa ne vedem noi de treaba...eu zic ca si crimele si ciumele tot din selectia naturala fac parte...
care sa fie scopul final? nu stiu, uite, sa zicem ca din toata sleahta asta umana tre sa se ajunga la UNU, un singur om, care sa ajunga la o anumita varsta, singur pe planeta, la 45 de ani se scobeste in ureche, face o mare si grozava infectie si moare... asta da scop... deci sa zicem ca orce scop ar fi plauzibil , o fi unul mai presus de noi, cine stie, si dak eu ma apuc acu sa percep senzatii extreme, ala s-ar putea sa moara la nastere, si atunci tot efortul asta evolutiv o fo' degeaba, si tre s-o luam de la capat...
deci, limite... pai cum satz zic maximalule, dak nu sunt limite extreme, nu sunt adiacente suicidului, si dak n-ai inclinatzii autoomoristice, nu mai sunt extremiste, din aceasta dilema nu putem iesi...deci: extrem=moarte. da io nu vreau sa mor, ca am vazut cat platesc pentru pensie din salar si vreau neaparat sa-mi recapat banii astia muncitzi de manutza me... deci nu ma extremizez...
stricto senso, eu zic ca asta e viata: o succesiune pentru un scop final, tangibil sa zicem peste fo douajdemii de ani, si ca sa fie oameni si atunci, tre sa ne vedem noi de treaba...eu zic ca si crimele si ciumele tot din selectia naturala fac parte...
care sa fie scopul final? nu stiu, uite, sa zicem ca din toata sleahta asta umana tre sa se ajunga la UNU, un singur om, care sa ajunga la o anumita varsta, singur pe planeta, la 45 de ani se scobeste in ureche, face o mare si grozava infectie si moare... asta da scop... deci sa zicem ca orce scop ar fi plauzibil , o fi unul mai presus de noi, cine stie, si dak eu ma apuc acu sa percep senzatii extreme, ala s-ar putea sa moara la nastere, si atunci tot efortul asta evolutiv o fo' degeaba, si tre s-o luam de la capat...
deci, limite... pai cum satz zic maximalule, dak nu sunt limite extreme, nu sunt adiacente suicidului, si dak n-ai inclinatzii autoomoristice, nu mai sunt extremiste, din aceasta dilema nu putem iesi...deci: extrem=moarte. da io nu vreau sa mor, ca am vazut cat platesc pentru pensie din salar si vreau neaparat sa-mi recapat banii astia muncitzi de manutza me... deci nu ma extremizez...
-
Initial trimis de onk
auz, referitor la rostul existentei, ma gandeam io asa, ca dak un om n-are nici un talent, da deloc, ma-ntzelegi, si nici urmashi, s-ar putea zice ca e un link oarecare, folositor de exemplu la hranirea viermilor?
nu-i chiar asa. poa sa-ti vina sa nu mai iei pensia pentru ca ti se pare prea mica si asta e una. dar poti sa incerci sa afli ceva cre este la extrem fara sa ai de gind sa sari gardul dicolo.
uite: se vorbea pe aici pe undeva prin forum despre mare. ia sa presupunem ca te apuci sa innoti inspre larg si valurile sint foarte mari. nu o faci ca sa vada cineva cit esti de bun sau de sarit de pe fix, o faci ca sa vezi cit de mult poti, cum reactionezi atunci cind granita este aproape, o faci ca sa supravietuiesti. si iti spun ca daca esti in stare sa atepti 140 de ani ca sa vezi cum e adica daca tii mortis sa traiesti atunci cu siguranta ai sa poti si ai sa stii pina unde sa mergi. nu cred ca este acelasi lucru cu "extrem=moarte" si in plus dupa ce ai scapat ai o usoara impresie ca ai pacalit moartea si ai si cunoscut-o intr-o oarecare masura. atunci poti incepe sa intelegi un lucru pe care nu la-i fi inteles daca ti l-ar fi povestit cineva care a trecut prin asta
asa cum spuneai s-ar putea sa existe un scop mai presus ca noi, dar una este sa-l cunosti si alta este sa nu te intereseze si sa ajungi sa te intrebi de abia la sfirsi "de ce?"
- maximus
- Junior Member
dar poti sa incerci sa afli ceva cre este la extrem fara sa ai de gind sa sari gardul dicolo.
asta ar fi ca si cum te-ai chinui sa ai un orgasm initzziatic si te-ai opri exact, da exact inainte de ejaculare, si nu ca sa prelungesti placerea si nu ca sa-tzi astepti partenera, ci numa asha deamp*lea ca sa zici "da, am fost pe-acolo, e marfa de senzatie.... da de unde stii tu inteleptule care esti dak nu cumva senzatia de peste prag nu e mult peste tot ce poa sa-si imagineze creierul tau de muritor si poate contrabalansa extatic toata da toata suma senzoriala a unei vieti intregi? merita sa tinzi sa percepi doar pana inspre limita fara sa te masturbezi pana la capat? a? uite, asta da intrebare....
uite: se vorbea pe aici pe undeva prin forum despre mare. ia sa presupunem ca te apuci sa innoti inspre larg si valurile sint foarte mari. nu o faci ca sa vada cineva cit esti de bun sau de sarit de pe fix, o faci ca sa vezi cit de mult poti, cum reactionezi atunci cind granita este aproape, o faci ca sa supravietuiesti.
asta n-ai sa vezi, mie dupa fo suta de metri mi se pun carcei la picioare (vezi-o si in sens metaforic) si mi-e frica si de salvamari ca am vazut de nush cate ori cum ii lua la bataie pe extremistii aia care faceau ca in povestea ta...
si iti spun ca daca esti in stare sa atepti 140 de ani ca sa vezi cum e adica daca tii mortis sa traiesti atunci cu siguranta ai sa poti si ai sa stii pina unde sa mergi. nu cred ca este acelasi lucru cu "extrem=moarte" si in plus dupa ce ai scapat ai o usoara impresie ca ai pacalit moartea si ai si cunoscut-o intr-o oarecare masura. atunci poti incepe sa intelegi un lucru pe care nu la-i fi inteles daca ti l-ar fi povestit cineva care a trecut prin asta
asa cum spuneai s-ar putea sa existe un scop mai presus ca noi, dar una este sa-l cunosti si alta este sa nu te intereseze si sa ajungi sa te intrebi de abia la sfirsi "de ce?"
foarte clar nu mi-e ce zici, da sa incerc ceva... eu una nu prea stiu pana unde sa merg, mai precis unde sa ma opresc, mai ales dak imi place.... si cum poti sa pretinzi ca ai pacalit-o pe moarte dak ai cunoscut-o... cum p*la s-o cunosti, din carti? ai inebunit la cap? ce , aia e cunoastere? aia e realitate paralela... cunoastere e cum afli tu ce e aia foc, da nu din legendele olimpului, ci din flacara rosie, fum, caldura, ciorbitza calda si bashicutze la deshte dak ai avut inspiratzia sa tzi le bagi in flacara.... aia e cunoastere...
a, si "sa te intrebi de abia la sfirsit "de ce?" la ce sa te mai intrebi? a? qui prodest? ca tzie sigur nu....
-
Initial trimis de onk
asta ar fi ca si cum te-ai chinui sa ai un orgasm initzziatic si te-ai opri exact, da exact inainte de ejaculare, si nu ca sa prelungesti placerea si nu ca sa-tzi astepti partenera, ci numa asha deamp*lea ca sa zici "da, am fost pe-acolo, e marfa de senzatie.... da de unde stii tu inteleptule care esti dak nu cumva senzatia de peste prag nu e mult peste tot ce poa sa-si imagineze creierul tau de muritor si poate contrabalansa extatic toata da toata suma senzoriala a unei vieti intregi? merita sa tinzi sa percepi doar [b]pana inspre limita fara sa te masturbezi pana la capat? a? uite, asta da intrebare....
ntz. nu nu-i asa. si nu am sustinut ca senzatia aia de peste prag nu ar fi peste tot ceea ce putem sa ne imaginam. ti-am spus ca
sint doua lucruri diferite. vas' ca de la data fabricatiei pina la expirare e una si dupa ce ai sarit gardul e alta. orgasmul dureaza putin si pe urma mai vrei odata. aici chestia e diferita. e vorba de o schimbare, o intelegere a ceea ce trebuie facut pina a apuca sa treci de partea cealalta. ceva care sa te puna sa cauti. nu am spus sa simti moartea am vorbit de limita pina la care merge viata.
daca nu ajungi la limite chiar niciodata probabil ca viata e un dulce somn, iar moartea ar putea fi dimineata in care te trezesti mahmur si constati ca ai facut-o lata.
asta n-ai sa vezi, mie dupa fo suta de metri mi se pun carcei la picioare (vezi-o si in sens metaforic) si mi-e frica si de salvamari ca am vazut de nush cate ori cum ii lua la bataie pe extremistii aia care faceau ca in povestea ta...
da. salvamaru' e o specie periculoasa si ataca in larg turistii obositi. ei poa st te duca imediat la limita si iti fac si vint dincolo ci ai zice peste...extremisti insa au invatat sa evite aceasta specie si acum se descurca.
foarte clar nu mi-e ce zici, da sa incerc ceva... eu una nu prea stiu pana unde sa merg, mai precis unde sa ma opresc, mai ales dak imi place.... si cum poti sa pretinzi ca ai pacalit-o pe moarte dak ai cunoscut-o... cum p*la s-o cunosti, din carti? ai inebunit la cap? ce , aia e cunoastere? aia e realitate paralela... cunoastere e cum afli tu ce e aia foc, da nu din legendele olimpului, ci din flacara rosie, fum, caldura, ciorbitza calda si bashicutze la deshte dak ai avut inspiratzia sa tzi le bagi in flacara.... aia e cunoastere...
a, si "sa te intrebi de abia la sfirsit "de ce?" la ce sa te mai intrebi? a? qui prodest? ca tzie sigur nu.... [/B]
nu trebuie sa stii pina unde mergi ci de ce mergi intr-acolo. daca stii precis de ce, atuci o sa stii si pina unde, iar placerea e sa te intorci inapoi nu sa te duci inainte.
e?
- maximus
- Junior Member
da, bine, m-ai convins, dar dak ajung la gard si printre uluci vad ce marfa e dincolo, nu cred ca mai e valabil "iar placerea e sa te intorci inapoi nu sa te duci inainte"
si mai stii ceva, mai zici tu ca "nu trebuie sa stii pina unde mergi ci de ce mergi intr-acolo. daca stii precis de ce, atuci o sa stii si pina unde, ", de unde chil vrei tu sa stiu de ce, asta-i tot farmecul sariturilor din avion fara parasuta, e cool, e fara de scop, e cum satz zic, imagineaza-ti senatiile umane ca aerul din balon, si sa vad pana une le ating/intind fara sa crape beshica...deci asta zic io ca e singurul scop sa-tz tai venele numa ca sa vezi dak ai sange rosu sau sa-i calculezi viteza de scurgere in chiuveta si viteza de cadere a picaturilor de la balcon, nu ca sa te razbuni pe f***i mama ei de viata...
si mai stii ceva, mai zici tu ca "nu trebuie sa stii pina unde mergi ci de ce mergi intr-acolo. daca stii precis de ce, atuci o sa stii si pina unde, ", de unde chil vrei tu sa stiu de ce, asta-i tot farmecul sariturilor din avion fara parasuta, e cool, e fara de scop, e cum satz zic, imagineaza-ti senatiile umane ca aerul din balon, si sa vad pana une le ating/intind fara sa crape beshica...deci asta zic io ca e singurul scop sa-tz tai venele numa ca sa vezi dak ai sange rosu sau sa-i calculezi viteza de scurgere in chiuveta si viteza de cadere a picaturilor de la balcon, nu ca sa te razbuni pe f***i mama ei de viata...
-
Initial trimis de onk
da, bine, m-ai convins, dar dak ajung la gard si printre uluci vad ce marfa e dincolo, nu cred ca mai e valabil [b]"iar placerea e sa te intorci inapoi nu sa te duci inainte"
nu te potolesti...e periculos ce spui...
si mai stii ceva, mai zici tu ca "nu trebuie sa stii pina unde mergi ci de ce mergi intr-acolo. daca stii precis de ce, atuci o sa stii si pina unde, ", de unde chil vrei tu sa stiu de ce, asta-i tot farmecul sariturilor din avion fara parasuta, e cool, e fara de scop, e cum satz zic, imagineaza-ti senatiile umane ca aerul din balon, si sa vad pana une le ating/intind fara sa crape beshica...deci asta zic io ca e singurul scop sa-tz tai venele numa ca sa vezi dak ai sange rosu sau sa-i calculezi viteza de scurgere in chiuveta si viteza de cadere a picaturilor de la balcon, nu ca sa te razbuni pe f***i mama ei de viata... [/B]
pai monser asta incerc sa explic. ca exista un scop. de murit oricum o sa murim dar depinde cum o primim pe doamna in negru cu unealta din agricultura. vorbim in momentu asta despre moarte tocmai ca sa o intelegem. una e sa iti fie frica de moarte sau sa-ti iei zilele ca un fraier pentru ca te-ai enervat cind te-ai ars cu ciorba si alta este sa stii ce ai de facut in aceasta viata, moartea sa-ti para un simplu pas atunci cind vine (presupunind ca ti-ai terminat treaba) si pe urma... pe urma nu stiu, am sa vad eu...
- maximus
- Junior Member
Initial trimis de onk
Onca, te-am scos de la sufletul meu!
"Tacerea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra". Pai daca trebuie, nu-i asa, sa dam si mesei de bucatariei o sansa, tu te afisezi si zici ca "nu, stiu io mai bine, il fac marinar, pe canal in jos, hihihi". Uite, asta e prima data cand mi-e scarba de sentimentele mele! Credeam ca esti femeie, madam si de-aia te iubeam in secret. Ai avortat, (esti foarte transparenta, vezi!) macar baga-ti capul in nisip ca strutu, sau poarta pentru tot restul vietii tale un semn de doliu, o banderola neagra, ceva, chiar daca e ascunsa in dulap , la care sa privesti in fiecare seara si sa zici: "puteam sa fiu mama, dar sunt o boarfa!". Auzi, macar i-ai dat si micutului un cutitas, acolo, ceva, sa se apere de bisturiu' lu' nea doctoru'?, ca daca da, ai ceva circumstante atenuante!
"esti un caz inchis"
- costasilviu
Nope.
N-am fost niciodata de acord cu asemenea puncte de vedere si nici n-o sa fiu. Sunt de cele mai multe ori bazate pe discursuri esoterico-mistice si depind ca ziua de noapte de intrebarea "exista viata inainte de nascare". Insa faptul ca aducandu-l la lumina zilei distrugi fo 2 sau trei vieti si prima a lui, ca planeta e si asa suprapopulata (stupid argument), samd sunt fapte mult mai aproape de lumina zilei decat dezbaterile inepte pe tema vietii si a nasterii. Ca e o fuga de raspundere, ca e o deviere totala de la natura umana si de la instinctele primare, ca e un gest de o barbarie rara, intru totul de acord. Insa in momentul de fata e un rau foarte necesar. Cand o sa fie aproape la fel de bine intr-un orfelinat ca intr-o familie o sa fie alta poveste si poti sa arunci cu pietre. Poate pe viitor sa fie altfel, da' acu' sunt aproape intru totul de acord.
Si inca o chestie: nea Costa, pui problema intr-un mod foarte stilizat, bagi poezie, cutitase la embrioni... sublim, poti sa umpli 'jde pagini in felul asta. Insa vorba "Daca e... la spital si... gata" e cat se poate de reala si de palpabila si nu are nevoie de 'jde randuri de argumente sinuoase... realitatea e acolo, in fata ta, o vezi, o poti atinge chiar, se impune si cand e nu mai ai vreme de poezie... si ajunge la vulgarul lui "si gata" tocmai din nevoia de a impinge la o parte toate filosofiile astea, de a face actul suportabil. Asa ca... ai fi avand tu ce ai cu Onka, da' aicea n-ai dreptate.
Si inca o chestie: nea Costa, pui problema intr-un mod foarte stilizat, bagi poezie, cutitase la embrioni... sublim, poti sa umpli 'jde pagini in felul asta. Insa vorba "Daca e... la spital si... gata" e cat se poate de reala si de palpabila si nu are nevoie de 'jde randuri de argumente sinuoase... realitatea e acolo, in fata ta, o vezi, o poti atinge chiar, se impune si cand e nu mai ai vreme de poezie... si ajunge la vulgarul lui "si gata" tocmai din nevoia de a impinge la o parte toate filosofiile astea, de a face actul suportabil. Asa ca... ai fi avand tu ce ai cu Onka, da' aicea n-ai dreptate.
- dinu
- Junior Member
Onca, te-am scos de la sufletul meu!
"Tacerea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra". Pai daca trebuie, nu-i asa, sa dam si mesei de bucatariei o sansa, tu te afisezi si zici ca "nu, stiu io mai bine, il fac marinar, pe canal in jos, hihihi". Uite, asta e prima data cand mi-e scarba de sentimentele mele! Credeam ca esti femeie, madam si de-aia te iubeam in secret. Ai avortat, (esti foarte transparenta, vezi!) macar baga-ti capul in nisip ca strutu, sau poarta pentru tot restul vietii tale un semn de doliu, o banderola neagra, ceva, chiar daca e ascunsa in dulap , la care sa privesti in fiecare seara si sa zici: "puteam sa fiu mama, dar sunt o boarfa!". Auzi, macar i-ai dat si micutului un cutitas, acolo, ceva, sa se apere de bisturiu' lu' nea doctoru'?, ca daca da, ai ceva circumstante atenuante!
"esti un caz inchis"
mai baiatule, lider al avortonilor te fac, nu alta, pe bune, dak nu esti in stare sa intelegi ce citesti, taci din gura, si ceilalti te vor crede intelept..
esti un mare sictir, din propozitia mea, scrisa in limba romana, ce draq nu intelesesi, vorbeam de vacile alea semihandicapate mental care fatí£, anual, dupa norma prescrisa de masculii lor alcoolisti, in cazul in care nu sunt violate din 9 in 9 luni... eu nu am avortat, sunt virgina, am 14 ani si ma pastrez pentru nunta, poate ai tu o persoana mai apropiata sangvin de tine care a facut acest lucru cu ceva ani in urma, si ai ramas cu impresia ca toti din jurul tau fac asa ceva, sau poate crezi ca asa se nasc copiii...
ce zici de articolul de ziar, in care se povestea de una la fo 50 ani, cu tendinte oligofrene, cu un barbat (legal) tot cu certificat medical ca nu e responsabil, cu fo 7 copii pe langa ea, si careia reporterita ii spune: "cum va descurcati cu banii, vad ca sunteti insarcinata din nou". raspuns: "a, da? nu stiu, mi-au zis si mie femeile din sat ca sunt insarcinata, da io nu stiu, copii mananca prin sat..." si era prin luna a 5-6 dak mai tiu bine minte...
dak ai fi femeie si te-ar viola un batran aurolac bolnav de lepra, ai pastra copilul, nu-i asa? (asta era un exemplu extrem, cu mai mnulte variabile), tu ce crezi, e frumos sa le sfatuiesti pe liceenele de la un liceu de kk sa pastreze copilul facut nici ele nu stiu cu care dintre cei cu care s-au culcat la betie, sa lase draq scoala, si sa-l hraneasca, vad ele cu ce, ca doara alocatia e de ... cat e, fratilor, 128000?
nu stiu in italia cum e, dar la noi in tara femeile sunt needucate, prezervativele eficiente sunt scumpe, anticonceptionalele sunt iar scumpe si putine femei au incredere in asa ceva.
eu una vad ca esti binecrescut in epoca anterioara, "vaaaaaai ce fromos si patriotic e sa ai 23 de copii, mititeii embrioni sa-i crestem ca sa prospere tzara, dak se poa sa nasti din 6 in 6 luni ar fi perfect, avortul e pacat, cu un copil viitorul iti e asigurat..."..... si toate aceste teorii sublimate in timp ti-au creat ideile anterioare.... ce misto, dai de doo ori din fund, astepti sa se coaca 9 luni, si iesi apoi cu baietii la bere sa te dai mare ca esti tata... uite, avortul e o solutie pentru femei, nu-ti explic cum e cu nasterea si cu chestiile postnatale, dar dak barbatul o da fara cauciuc si isi obliga femeia sa nu ia buline, asta face ce face, si dak ajunge la spital isi exercita dreptul de a fi mama, din capul ei, nu din capul ***** barbatului ei...
despre ce era subiectul? moarte? avort? "Tacerea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra". ... cam cum faci tu legatura intre citat si astea?
nu te mai forta sa gasesti insulte cat mai variate pentru persoana mea, ....cizmare, nu mai sus de sanda....
-
potoliti-va. adevarul e undeva la mijloc. si asa cum spune onk, subiectul e altul. doar daca vreti sa dezbatem moartea acelor copii si nu vinovatii, dar dupa cu a fost amintit e greu sa stii unde se desparte constiinta de neant. sint mame si vinovate de moarte colpiilor nenascuti si sunt reguli si incultura vinovate de de miile de copii nascuti care nu vor avea nici un viitor sau vor omori fiinte care cu siguranta au o constiinta.
- maximus
- Junior Member
Fratilor, hai sa fiu succint:
1. Puneti exceptiile inainte si nu-i bine! (orfelinat, viol, copii strazii, handicapati...). De acord cu aceste EXCEPTII, dar ele se judeca dupa ce s-a stabilit, sa zic asa, regula: AVORTUL E O CRIMA !
2. Cum i-ati spune voi avortonului? "un posibil copil, nu?", ca altfel cum? Asta schimba putin lucrurile, right?
3. E bine, Dinule, ca nu esti de acord cu mine ca deja te suspectam ca vrei sa-mi faci curte, dar e pacat ca tocmai in aceasta pricina ma contrazici. Nevoia de a face actul suportabil, zici? Tu-ti dai seama ca daca ai dreptate toata lumea poate face orice in societate (pentru ca, pana la urma, orice act se poate justifica: crima, violul, talharia, inselaciunea....) ? Ori noi suntem destul de intelepti sa realizam ca numai unii au voie, nu? E bine? E rau? Ce zici?
4. Poate fi legalizat avortul? Da, daca legalizam si crima, da! Punem propriile nevoi pe primul plan si atunci putem si sa-i dam in cap vecinului cand ne enerveaza!
5. Onca, tu si britneispirs, vorba aia!
Hai sa va spun ceva: coboram in concret, right? dati-mi un exemplu de fata care vrea sa avorteze pentru ca nu are bani sa intretina copilul si eu ma angajez sa-i trimit 50 de euro pe luna un an de zile. Ce zici, imi gasiti una, pe bune?
6. In Italia abia in 1970 s-a legalizat avortul, asa ca nu-i un exemplu, vezi?
7. Ieu, cizmarul nu o cunosc pe Sanda, dar tu, Onca, ori esti intradevar sincera si vulgara, ori esti tampita si vrei sa bravezi. Tie nu ti-e rusine putin, asa, de ce ai scris? "Astepti sa se coaca 9 luni?", ha?
1. Puneti exceptiile inainte si nu-i bine! (orfelinat, viol, copii strazii, handicapati...). De acord cu aceste EXCEPTII, dar ele se judeca dupa ce s-a stabilit, sa zic asa, regula: AVORTUL E O CRIMA !
2. Cum i-ati spune voi avortonului? "un posibil copil, nu?", ca altfel cum? Asta schimba putin lucrurile, right?
3. E bine, Dinule, ca nu esti de acord cu mine ca deja te suspectam ca vrei sa-mi faci curte, dar e pacat ca tocmai in aceasta pricina ma contrazici. Nevoia de a face actul suportabil, zici? Tu-ti dai seama ca daca ai dreptate toata lumea poate face orice in societate (pentru ca, pana la urma, orice act se poate justifica: crima, violul, talharia, inselaciunea....) ? Ori noi suntem destul de intelepti sa realizam ca numai unii au voie, nu? E bine? E rau? Ce zici?
4. Poate fi legalizat avortul? Da, daca legalizam si crima, da! Punem propriile nevoi pe primul plan si atunci putem si sa-i dam in cap vecinului cand ne enerveaza!
5. Onca, tu si britneispirs, vorba aia!
Hai sa va spun ceva: coboram in concret, right? dati-mi un exemplu de fata care vrea sa avorteze pentru ca nu are bani sa intretina copilul si eu ma angajez sa-i trimit 50 de euro pe luna un an de zile. Ce zici, imi gasiti una, pe bune?
6. In Italia abia in 1970 s-a legalizat avortul, asa ca nu-i un exemplu, vezi?
7. Ieu, cizmarul nu o cunosc pe Sanda, dar tu, Onca, ori esti intradevar sincera si vulgara, ori esti tampita si vrei sa bravezi. Tie nu ti-e rusine putin, asa, de ce ai scris? "Astepti sa se coaca 9 luni?", ha?
- costasilviu
Tu-ti dai seama ca daca ai dreptate toata lumea poate face orice in societate (pentru ca, pana la urma, orice act se poate justifica: crima, violul, talharia, inselaciunea....) ? Ori noi suntem destul de intelepti sa realizam ca numai unii au voie, nu? E bine? E rau? Ce zici?
Am s-o iau mai pe lung de data asta, ca tocma am 1 ora la dispozitie in care chiar n-am ce face, asa ca sa purcedem...
Imi amintesc unul dintre ultimele "ronduri de noapte" varianta Exarhu, unul care mi s-a parut superb. Cu toate ca acu nu imi mai amintesc perfect (nu-mi dati in cap fratilor) o sa incerc sa rezum...
Exarhu dusese in studiou un oarecari cetatean al mult-basmificatei insule sicilia, aclimatizat pe la noi... (Or was it Corsica, oricum same shit different day vorba lu Vladonne) si incropise un pui de discutie despre mafie. Si trece de la istoric la alea-alea, n-are importanta. Se ajunge din vorba in vorba la conceptul de vendetta, la care italianul nostru gaseste necesar sa faca o comparatie cu Romania. Si zice uite ce am patit eu aici, Bucuresti, trafic aglomerat, bagat masina mai inoportun, si unde nu ma pomenesc cu vreo 10 indivizi injurandu-ma de toate cele de mi s-a facut verde (si nu-i putin lucru, se stie cum injura italienii). Al' data, alta chestie, ii zgarii la unu putzintel masina, si ala mai-mai sa ma ia la bataie.... [etc]. La noi zice, daca se intampla ceva intre doi soferi, se dau frumos din masina, se prezinta si dau mana, evalueaza pagubele si vad ce este de facut... (Ma rog, am observat si eu atitudinea vadit mistificatoare in cele de mai sus si in cele ce urmeaza, nu-i nevoie sa ma trageti de maneca. Oricum, samburele de adevar este). Si prompt vine si intrebarea: de unde diferenta ? Pai, spune, la noi italienii e o vorba... ca vendetta e o farfurie care se serveste cel mai bine la rece. Spre deosebire de spiritul asta de caine comunitar din Bucuresti de a fi in stare sa lingi a doua zi mana care ti-a dat un sut in fund. La noi, daca te-ai dat jos nervos din masina si i-ai dat o palma aluia care ti-a zgariat-o... o sa-ti plateasca stricaciunea ca si in cazul 1. Numai ca o sa te tina minte. Si fodata cand te are la mana dreapta poti sa fi sigur ca o sa-ti serveasca farfuria pastrata la rece. Chiar si peste 10 ani. Ba se poate intampla ca fun baiat de cartier din asta cu atitudine sa nu apuce al patrulea colt daca nu invata ca gura e pentru mancat... (Acu sigur, spune-ne tu cum e ca ej mai aproape) Acu am scris eu asta juma de pagina ca sa argumentez eu dupe cum urmeaza:
Convingerea mea e ca daca ai putea sa-l traznesti cu lopata in cap pe vecinu am trai intr-o lume mult ai civilizata. In care n-ar mai fi toate scursurile imputzite care isi permit toate cacaturile ascusi in spatele unei legi de kk, care spune ca toti oamenii sunt egali si au drept egal la viata. Insa nu la libertate. Da' sa nu divaghez. Acuma, ca sa va enervez al dracu pe care v-ati plictisit citind cestia asta, nu vad care-i legatura intre capul sangerand al vecinului si avort... cel putin din punctul asta de vedere. Insa o sa continui cu povestirea de mai sus. Se ajunge la discutia despre Omerta, si evident, prezumtii etimologice, c-o fi din greaca, din spartana sau din dreq mai stie ce limba. Si din nou da gagiu' un exemplu. Spune el ca s-a intamplat pe o strada oarecare suficient de populata sa se produca niscai impuscaturi "in sanul familiei". Politia sosita la fata locului ia la intrebari pe trecatori. Culmea culmilor, nu numai ca isi faceau cumparaturile aproape ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, da' nici nu vazusera sau macar auzisera ceva despre caterinca. Si ar mai fi desigur romanele lui Clavell de prin japonii cu casele (am uitat termenul stiintific) de hartie... In care talentul de a nu auzi tine de bun simt. Care e morala ? Pai nu prea inteleg eu de ce ar trebui sa ai tu fun cuvant de spus in privinta copilului care se coace in onka... ce lume frumoasa ar fi daca fiecare si-ar tine nasul in oalele lui sa-si vada de treaba. Problema e ca am devenit ata de lasi si de lipsiti de personalitate incat tre sa tragem linii, tarcuri si asa mai departe... si neaparat sa catalogam pe aia din afara gardului. Sunt lucruri care te privesc si asta nu e unul dintre ele. Ce draq oameni buni, de multi ani incoace tot ce a realizat omenirea pe plan social a fost sa impuna limite, tipare si regimente. Toti oamenii se nasc liberi si egali... in realitate n-au fost fodata mai ingraditi decat dupe ce lucrul asta a fost pus pe hartie. Legea a devenit un scop in sine, morala si religia deasemenea. Daca crezi ca poti sa ma contrazici, spune si mie care e scopul legilor ? Te provoc... Toate ne dau dreptul sa ne bagam nasurile gaunoase in ciorba altora, ne dau dreptul sa catalogam pe unii si pe altii (Ioaaa am inceput sa ma repet). Ce frumos si senin spunea Spacey "every being knows right from wrong". Si pare a fi asa. Animalele cu care ai avut bunavointa sa faci comparatii nu au legi scrise. Nici nu se arata cu degetul unele pe altele. Si cu toate astea par sa stie foarte clar right-wrong. Asa ca Costas... viata ar fi mai roz daca ti-ai pastra tu bagaciozitatea pentru treburi care te privesc. Si lasa right|wrongul la puterea de decizie a posibilei mame... Si evident ar fi si mai frumoasa daca as putea sa iau lopata de 15 sa-i fac o vizita lu stiu-eu-cine :p
Nuj daca am spus, daca n-am spus repet, povestea cu mafiotu' e doar pentru culoare, pen' ca altfel e vadit mistificatoare si probabil destul de departe de realitate. Eu o propuneam doar ca si model... de lume ideala. Ca tot facem noi filosofia lumii si a avortului in particular...
Damn ce-am mai scris, astept replica...
- dinu
- Junior Member
costasilvu asta este pentru tine.
nu te cunosc asa ca as vrea sa te intreb vreo doua...
1.ai crescut vreun copil?
2.cit timp ai stat cel mai mult fara sa maninci pentru ca nu aveai bani?
3.condamni un copil atunci cind faci un avort sau atunci cind il nasti si nu ii dai posibilitatea sa invete si sa manince?
un leu cind naste nu isi lasa puiul pina nu il invata sa vineze.
consider ca in multe cazuri atunci cind se produce un avort de fapt mama il protejeaza pe acel copil.
spune daca ai putea lua decizia, daca ai avea constiinta la nastere si ai afla ca vei ajunge in strada si societatea nu te-ar vrea, care ar fi decizia ta? sa fii sau sa nu fii? pentru ca nu vad de ce ai alege o lume care te respinge in locul unei morti care te accepta asa cum esti.
nu te cunosc asa ca as vrea sa te intreb vreo doua...
1.ai crescut vreun copil?
2.cit timp ai stat cel mai mult fara sa maninci pentru ca nu aveai bani?
3.condamni un copil atunci cind faci un avort sau atunci cind il nasti si nu ii dai posibilitatea sa invete si sa manince?
consider ca in multe cazuri atunci cind se produce un avort de fapt mama il protejeaza pe acel copil.
spune daca ai putea lua decizia, daca ai avea constiinta la nastere si ai afla ca vei ajunge in strada si societatea nu te-ar vrea, care ar fi decizia ta? sa fii sau sa nu fii? pentru ca nu vad de ce ai alege o lume care te respinge in locul unei morti care te accepta asa cum esti.
- maximus
- Junior Member
Asta este o prostie, ca si invatzatul pasarilor sa zboare si al focilor sa inoate, etc. Studiile etologice au demonstrat de-a lungul timpului ca instinctele animalelor sunt suficient de puternice, intr-adevar animalele stimuleaza anumite instincte dar nici vorba de invatzat. Un exemplu: mai demult a fost luat un grup de porumbei si crescut pana la maturitate cu aripile intr-un tub. Imediat ce-au fost eliberatzi si-au luat zborul fara sa-i "invetze" nimeni. Ma rog experimentul e mai complicat dar am scurtat.
Cum protejeaza intr-adevar mama natura? Animalele care se nasc bolnave, schiloade, etc. sunt mancate de mamele lor sau abandonate (in cazul ierbivorelor), tot un fel de avort ar fi.
Plus ca psihologia animalelor captive a suferit transformari in decursul timpului existand la ora actuala canibalism in randul animalelor de cusca (si pasari, chiar papagali sau canari), nemaivorbind de animalele mici de blana care refuza sa se reproduca fiind insamantzate artificial. Asta tot o forma de avort este.
Se pare ca pentru a face rentabile animalele in occident s-a dezvoltat foarte bine o ramura a medicinei veterinare specializata pe "psihologia animalului captiv"
Poate a fost un pic offtopic fiindca animalul cica n-ar avea ratziune shi aici e vorba de oameni dar am vrut sa-i vin nitzel in sprijin lui maximus cu argumentatziile de rigoare.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
costasule, "Auzi, macar i-ai dat si micutului un cutitas, acolo, ceva, sa se apere de bisturiu' lu' nea doctoru'?, " .... nu vrei sa-i dau sa completeze si un formular, inainte de a-l concepe? "draga domnule ovul, doriti sa va facem cunostinta cu un spermatozoid, cel mai tare dintre toti, in order to make an alliance? - raspundeti va rog prin da sau nu si argumentati raspunsul...."
"dati-mi un exemplu de fata care vrea sa avorteze pentru ca nu are bani sa intretina copilul si eu ma angajez sa-i trimit 50 de euro pe luna un an de zile" samaritene, tu crezi ca o decizie atat de grava ca avortul se ia numa finca n-are ce sa-i dea de mancare? statul ii de lapte praf in primul an, mai e si alocatia de kk, da dupa aia ce te faci, gradinita, scoala, eventual facultate....crezi ca in anul ala gagica gaseste un mahar cara sa-i tina copilu la scoala americana?... nu cred ca faci mare lucru cu 50*12 eurei, mai bine o iei de nevasta si asa e sigur ca ii asiguri copilului o viata klumea... anyway, gestul cu 50/luna....bleah...
ps, ati urmarit inca un episod din serialul "uitati-va la mine, eu, costas, ce viata am, unde traiesc si cat castig de-mi permit sa intretin femeia unui roman...."
"Onca, ori esti intradevar sincera si vulgara, ori esti tampita si vrei sa bravezi. Tie nu ti-e rusine putin, asa, de ce ai scris? "Astepti sa se coaca 9 luni?", ha?"
nu mi-e rusine, ce, vrei sa spui ca atata timp cat nevasta-ta trece prin toate chinurile posibile frumos ambalate sub denumirea "experienta graviditatii" tu compatimesti alaturi de ea, vomiti in locul ei, ca sa nu mai spun ca si prestezi demonstratia finala de dupa noo luni... yuk! stai pe langa si faci galerie...
"dati-mi un exemplu de fata care vrea sa avorteze pentru ca nu are bani sa intretina copilul si eu ma angajez sa-i trimit 50 de euro pe luna un an de zile" samaritene, tu crezi ca o decizie atat de grava ca avortul se ia numa finca n-are ce sa-i dea de mancare? statul ii de lapte praf in primul an, mai e si alocatia de kk, da dupa aia ce te faci, gradinita, scoala, eventual facultate....crezi ca in anul ala gagica gaseste un mahar cara sa-i tina copilu la scoala americana?... nu cred ca faci mare lucru cu 50*12 eurei, mai bine o iei de nevasta si asa e sigur ca ii asiguri copilului o viata klumea... anyway, gestul cu 50/luna....bleah...
ps, ati urmarit inca un episod din serialul "uitati-va la mine, eu, costas, ce viata am, unde traiesc si cat castig de-mi permit sa intretin femeia unui roman...."
"Onca, ori esti intradevar sincera si vulgara, ori esti tampita si vrei sa bravezi. Tie nu ti-e rusine putin, asa, de ce ai scris? "Astepti sa se coaca 9 luni?", ha?"
nu mi-e rusine, ce, vrei sa spui ca atata timp cat nevasta-ta trece prin toate chinurile posibile frumos ambalate sub denumirea "experienta graviditatii" tu compatimesti alaturi de ea, vomiti in locul ei, ca sa nu mai spun ca si prestezi demonstratia finala de dupa noo luni... yuk! stai pe langa si faci galerie...
-
bine, revin.
1 azi m-am imaginat cum imbatranesc si mi-am imaginat ultima zi din viata si m-am gandit cum mor si mi s-a facut mila de mine, si mi-am dat seama ca mi-e frica de moarte. chiar, unde o fi granita dintre frica de moarte si instincyul de aparare ?
2. a, si am vazut imagini de pe internet, 2, cu oameni d-aia care mor in direct, si mi s-a facut rau, de ce?
3. trebuie neaparat idei de moarte in literatura? raman la ideea ca Martin Eden moare cel mai fain... "si in clipa in care a stiut asta, a incetat sa mai stie..."
1 azi m-am imaginat cum imbatranesc si mi-am imaginat ultima zi din viata si m-am gandit cum mor si mi s-a facut mila de mine, si mi-am dat seama ca mi-e frica de moarte. chiar, unde o fi granita dintre frica de moarte si instincyul de aparare ?
2. a, si am vazut imagini de pe internet, 2, cu oameni d-aia care mor in direct, si mi s-a facut rau, de ce?
3. trebuie neaparat idei de moarte in literatura? raman la ideea ca Martin Eden moare cel mai fain... "si in clipa in care a stiut asta, a incetat sa mai stie..."
-
Initial trimis de onk
bine, revin.
1.ti-ai imaginat ultima zi. poate ca ar trebui mai intii sa-ti imaginazi viata pe care ai sa o traiesti de miine pina in ultima zi si daca in imaginatia ta ai sa gasesti ceea ce ar trebui sa faci si chiar ai sa faci poate ca moartea ar avea un gust dulce...
daca moarte e un vis si atunci cind mori te trezesti de fapt? intreba cineva
2.moartea naste compasiune in functie de cum o interpretam. te-ai gindit vreodata sa te bucuri pentru cineva care a murit? sau poate ma exprim gresit. vorbesc de sentimentul care il ai pentru cineva care a realizat ceva care il poate face fericit. eu am trait sentimentul asta pentru cineva care mi-a fost apropiat. nu e mai putin adevarat ca moarte inseamna de cele mai multe ori durere.
frica de moarte la rindul ei este un reflex de autoconservare, care te ajuta sa treci tocmai pragul de care vorbeam mai inainte.
daca inveti sa le controlezi ai sa reactionezi altfel si e posibil sa-ti schimbi putintel optica depre moarte.
3.nu prea imi inchipui cum ar putea exista literatura fara sa trateze unul din cele mai importante momente prin care trece o fiinta
- maximus
- Junior Member
1.
2.
3.
bla-bla-bla....
bla-bla-bla- sincer, n-ai prea inteles ...
1. moartea n-are gust dulce, moartea e moarte si atat, caput, finita la comedia, pe mine ma enerveaza moartea de neputinta, de batranete, de motivul ca n-ai alternativa, ca vine aia neagra si zice: credit termenat, faliment, hai, baga...
2. creca era de la ficat, nu de mila.. da, pot sa ma bucur de moartea cuiva, da ma bucur pentru el, mi s-a intamplat pentru cineva cu metastaza, da ma bucur ca a scapat de chin nu de viata...e altceava
3.asta m-am exprimat io gresit...vorbeam despre tema threadului, nu despre litertura
frica de moarte nu e frica de bau-bau ca s-o controlezi....e mai presus de orice stare, controleaza toate instinctele, mananc si beau si alte alea de frica mortii, asa sa stii
2.
3.
bla-bla-bla....
bla-bla-bla- sincer, n-ai prea inteles ...
1. moartea n-are gust dulce, moartea e moarte si atat, caput, finita la comedia, pe mine ma enerveaza moartea de neputinta, de batranete, de motivul ca n-ai alternativa, ca vine aia neagra si zice: credit termenat, faliment, hai, baga...
2. creca era de la ficat, nu de mila.. da, pot sa ma bucur de moartea cuiva, da ma bucur pentru el, mi s-a intamplat pentru cineva cu metastaza, da ma bucur ca a scapat de chin nu de viata...e altceava
3.asta m-am exprimat io gresit...vorbeam despre tema threadului, nu despre litertura
frica de moarte nu e frica de bau-bau ca s-o controlezi....e mai presus de orice stare, controleaza toate instinctele, mananc si beau si alte alea de frica mortii, asa sa stii
-
Initial trimis de onk
eu nu am avortat, sunt virgina, am 14 ani si ma pastrez pentru nunta
Ceee? Banuiesc ca nu e adevarat, nu? Oricum, inteles gresit sau nu, fraza a fost un soc pentru mine. Gandind putin logic, chiar imi dau seama ca onka n-are cum sa aiba 14 ani, dar numai gandul ca ar putea avea... Restul noptii o sa stau sa mestec ipoteza asta. Un intreg sistem de valori poa' sa cada in momentu' asta!
PS: Scuze pentru offtopic!
If there's a war, we'll all fight!
-
bhuttu - Mesaje: 2510
Initial trimis de bhuttu
Ceee? Banuiesc ca nu e adevarat, nu? Oricum, inteles gresit sau nu, fraza a fost un soc pentru mine. Gandind putin logic, chiar imi dau seama ca onka n-are cum sa aiba 14 ani, dar numai gandul ca ar putea avea... Restul noptii o sa stau sa mestec ipoteza asta. Un intreg sistem de valori poa' sa cada in momentu' asta!
PS: Scuze pentru offtopic!
De ce bhuttule? Crezi cumva ca daca ar fi adevarat onk, n-ar mai fi aceeasi? Poate e dezvoltata precoce. Profunzimea ideilor tine de experientele din viata, nu de varsta.
PS: Si da chiar are 14 ani! De altfel si eu am 15, si ce???
Anunt pe bune:
Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
-
KickAss - Junior Member
Costas, fii te rog conducatorul nostru (al sfitei treimi). Esti mai idiot decat toti idiotii de pe forum pusi cap la cap. Imbecilitatea tea te contrazice. Zici ca iubesti femeia dar nu-i acorzi libertatea de decizie, nu-i dai voie sa, asa cum zicea dinu, aleaga binele de rau. Deci, costas::bleah: :bleah: :bleah: :bleah: :bleah: :bleah: :bleah: :bleah: :bleah:
Anunt pe bune:
-
KickAss - Junior Member
oameni buni, va supun atentiei aceasta fraza comisa de un forumist...:
"Daca pentru o crima, sa-i zicem normala, exista motive ce pot fi intelese, pentru un avort chiar ca nu poate exista vreo motivatie. "
eu zic asa: mai bine tacea.
"crima normala"
scaunu electric si spanzuratoarea sunt pedepse, nu crime, crima e normala pentru un om care nu e normal la cap, un exemplu de motivatie corecta pentru un avort ar fi sarcina toxica... dar ce stiu altii....
"Daca pentru o crima, sa-i zicem normala, exista motive ce pot fi intelese, pentru un avort chiar ca nu poate exista vreo motivatie. "
eu zic asa: mai bine tacea.
"crima normala"
scaunu electric si spanzuratoarea sunt pedepse, nu crime, crima e normala pentru un om care nu e normal la cap, un exemplu de motivatie corecta pentru un avort ar fi sarcina toxica... dar ce stiu altii....
-