Citeste cineva Virginia Woolf?
7 mesaje
• Pagina 1 din 1
Citeste cineva Virginia Woolf?
Virginia Woolf nu e o scriitoare foarte cunoscuta,dar parerea mea ca e una foarte buna ale carui creatii m-au marcat.Toate cartile ei sunt o analiza psihologica a omului si a activitatilor lui cotidiane,privite dintr-un punct de vedere aparte.Daca mai citeste cineva Virginia Woolf,scrieti fratilor ce credeti :rolleyes:
"Luz vertical
luz tu;
alta luz tu;
luz orö;
luz vibrante;
luz tu
Y yo la negra,ciega,sorda,muda sombra horizontal"
luz tu;
alta luz tu;
luz orö;
luz vibrante;
luz tu
- shalom
- Junior Member
Am citit Mrs. Dalloway de ea, in engleza, si Jacob's Room, tot in engleza. Scrie foarte bine, dar trist, si cateodata cu umor "negru". Ai vazut filmul The Hours cu Nicole Kidman? Filmul e bazat pe cartea cu acelas nume, si are fragmente din Mrs. Dalloway. Stiai ca s-a sinucis? A fost in depresie cronica de la 13 ani...
Cartea The Hours e scrisa de unu' Michael Cunningham care a luat premiul Pulitzer. Beton carte.
Cartea The Hours e scrisa de unu' Michael Cunningham care a luat premiul Pulitzer. Beton carte.

Am plecat la vot... fiindca pot. (acum in 2 tari, NAH!)
"Man is free, yet everywhere he goes, he is in chains." Rousseau
"Man is free, yet everywhere he goes, he is in chains." Rousseau
- AndradaTheDev
- Junior Member
Nu am vazut filmul din pacate,dar am auzit ca are secvente din Mrs.Dalloway.Mie imi place tipa desi e cam sumbra.Eu am citit Mrs.Dalloway si Orlando.
Stiu ca a avut o viata foarte grea...Era violata de fratii vitregi si a avut nenumarate tentative de sinucidere.Ma bucur ca mai citeste inca cineva Virginia Woolf:)
Stiu ca a avut o viata foarte grea...Era violata de fratii vitregi si a avut nenumarate tentative de sinucidere.Ma bucur ca mai citeste inca cineva Virginia Woolf:)
"Luz vertical
luz tu;
alta luz tu;
luz orö;
luz vibrante;
luz tu
luz tu;
alta luz tu;
luz orö;
luz vibrante;
luz tu
- shalom
- Junior Member
Virginia Woolf, o scriitoare putin cam neinteleasa....
shalom scrie:Virginia Woolf nu e o scriitoare foarte cunoscuta,dar parerea mea ca e una foarte buna ale carui creatii m-au marcat.Toate cartile ei sunt o analiza psihologica a omului si a activitatilor lui cotidiane,privite dintr-un punct de vedere aparte.Daca mai citeste cineva Virginia Woolf,scrieti fratilor ce credeti :rolleyes:
am descoperit tot ce inseamna virginia woolf in anul 3( acum sunt anul 4) la inceput am fost tare reticenta, mi-am zis"mama ce nebuna mai e si asta", dar din fericire am asistat la cursul unui adevarat profesor de istoria literaturii engleze, bogdan stefanescu..care m-a facut sa o inteleg foarte bine.
una dintre cartile care m-au marcat a fost to the lighthouse, cred ca e tradusa in romana cam asa spre far, dc nu ai citit-o ti-o recomand. trebuie sa o citesti pana la capat ca sa intelegi de fapt despre ce este vorba
in marea majoritate a cartilor ei vei intalni o metoda , din pacate putin inteleasa, si anume stream of consciousness vreau sa spun ca acest strem of consciousness este cheia cartilor ei. este adevar ca nu a fost ea prima care a promovat aceasta metoda, dar a folosit-o forte mult...dc te intereseaza( ca sincer nu vreu sa palavragesc degeaba, am sa iti dau mai multe detalii)
[font=Franklin Gothic Medium]Roxana[/font]
- Roxi_1
- Junior Member
scenarii
Virginia Woolf si-a scris scenarii de cameraman, pentru ea vorbea detaliul de sclipire a stralucirii nuantei culorii tot asa cum pentru Hemingway vorbea gestul mut ori pauza dintre cuvinte. Pentru un depresiv suspendarea realitatii e vitala, dar natura urand golurile odioasa realitate se cere substituita. Avea un cerc stramt, in care se palavragea,se facea muzica, mai baleta nevestica lui Keyenes, taticul inflatiei ca metoda de iesire dintr-o criza pregatind-o pe urmatoarea... era firesc sa-ti amorteasca orice simt al realitatii...atunci pana la urma ea facea un joc realist. Nu e dilema nici paradox, depresivul incearca sa-si depaseasca starea, macar ca sa dea de alta mai adanca. Who's afriad of Virginia Woolf este un avertisment: depresivi din toate tarile, ocoliti-o! Nevertheless, in fata universului ea nu avea alta obligatie decat sa fie ea insasi. A fost, si a fost superba, in her own terms.
-
sol - Junior Member
mie nu mi se pare chiar atit de depresiva Virgina Woolf
e grozava
e scriitoarea mea preferata si cartile ei m-au buimacit, de aceea chiar mi-e frica sa le mai citesc o data, nu stiu de ce, de parca atmosfera aceea, de prima data, s-ar putea pierde.
nu, personajele ei, care sunt toate un singur personaj, nu sunt depresive, ci autiste. E altceva. Depresivii sint haituiti si doboriti de realitate, iar autistii, creindu-si alta, ca ingerii, sunt in cele din urma, intr-un fel ciudat, biruitorii lumii acesteia - idiotii ei.
O iubesc pur si simplu pe virginia woolf pentru ca a stiut sa arate cata viata (frumoasa, profunda, cloclotitoare, frematatoare, tematoare, plina de sens, etc etc etc, altfel decit ceea ce vor sa ne faca sa credem altii ca e viata ) poate zace sub un clopot de stica.
Ciudat, pentru mine cartile ei sint tonice si pline de bucurie.

e grozava
e scriitoarea mea preferata si cartile ei m-au buimacit, de aceea chiar mi-e frica sa le mai citesc o data, nu stiu de ce, de parca atmosfera aceea, de prima data, s-ar putea pierde.
nu, personajele ei, care sunt toate un singur personaj, nu sunt depresive, ci autiste. E altceva. Depresivii sint haituiti si doboriti de realitate, iar autistii, creindu-si alta, ca ingerii, sunt in cele din urma, intr-un fel ciudat, biruitorii lumii acesteia - idiotii ei.
O iubesc pur si simplu pe virginia woolf pentru ca a stiut sa arate cata viata (frumoasa, profunda, cloclotitoare, frematatoare, tematoare, plina de sens, etc etc etc, altfel decit ceea ce vor sa ne faca sa credem altii ca e viata ) poate zace sub un clopot de stica.
Ciudat, pentru mine cartile ei sint tonice si pline de bucurie.
I am nobody, who are you/are you nobody, too?/then there’s a pair of us – dont’t tell/they’d banish us, you know. (emily dickinson)
- dory
- Junior Member
Virginia Woolf e o scriitoare excelenta care dupa parerea mea creeaza propriul univers in care si-ar fi dorit sa traiasca.Nici eu nu recomand cartile ei depresivilor pt ca sunt"periculoase"pt starea lor.Pe mine m-au bulversat dar m-au si ajutat sa inteleg universul atat de superficial in care traim...
"Luz vertical
luz tu;
alta luz tu;
luz orö;
luz vibrante;
luz tu
luz tu;
alta luz tu;
luz orö;
luz vibrante;
luz tu