Caragiale
26 mesaje
• Pagina 1 din 1
Caragiale
postati ce shtiti despre el, ce parere aveti despre operele sale... dar fara injuraturi... se poate? haideti facem toti un efort mare-mareee... 

Foul is fair and fair is foul, ladies and gentelmen of the audience:)
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
- Andrada The Dev
- Junior Member
dar fara injuraturi... se poate? haideti facem toti un efort mare-mareee...
Huh?
Individu` a fost genial. Shi n-a facut decat sa ne traga de maneca asupra propriei noastre persoane.

Despre unele si despre altele sau, mai precis, despre una, despre alta.
- Tumtin
- Junior Member
Ironie mai mult sau mai putin fina dar de actualitate vesnica. Limbajul simplu l-a facut accesibil si vulgului desi personal cred ca fineturile ironiei au ramas un pic ascunse acestuia.
fantasticul apare in cateva nuvele dar in genere este cunoscut pentru comediile de moravuri si caracter.
fantasticul apare in cateva nuvele dar in genere este cunoscut pentru comediile de moravuri si caracter.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
Numai cuvinte de lauda!
Ca intrebare: are vreo schita Scafandrierii?, sau ceva legat de asta, in care se discuta despre inundatii? Ca am vazut o data o ecranizare, da nu sunt sigur daca era a lui, si de atunci caut, da degeaba...
Ca intrebare: are vreo schita Scafandrierii?, sau ceva legat de asta, in care se discuta despre inundatii? Ca am vazut o data o ecranizare, da nu sunt sigur daca era a lui, si de atunci caut, da degeaba...
- Rolf
- Junior Member
M-ai salvat de la disperare. Io am vazut o ecranizare recenta, cu Malaiele (sau e Malaele?), acu 2 ani, la ProTV. M-am spart de ris. Aia cu intra marea in Constanta cu vapoare cu tot si constantenii ce fac? etc...
- Rolf
- Junior Member
Multe injuraturi a primit Nea Iancu in viatza sa de la acei ce se stiau cu musca pe caciula. Este autorul meu preferat:) Pentru ca este intr-adevar, genial. Stiu destula lume care nu-l place din cauza ironiei sale intepatoare...
- Andrada The Dev
- Junior Member
Caragale? Un geniu puturos!
da, din pacate s-a pierdut in Momente si schite in loc sa ne mai traga o palma peste cap. Da stiti ce-i haios? Hai sa vedem cine are curajul sa se identifice cu un personaj dintr-o piesa de teatru de-a lui? Cati nu am participat la revolutie ca Leonida? Cati nu ne-am mascat prostia in fraze sforaitoare ca "studentul in drept si publicist.", pe care, la naiba, am uitat cum il cheama? Ha? Ia sa vad, cine are primul curaj?
- costasilviu
Re: Caragale? Un geniu puturos!
Initial trimis de costasilviu
da, din pacate s-a pierdut in Momente si schite in loc sa ne mai traga o palma peste cap. Da stiti ce-i haios? Hai sa vedem cine are curajul sa se identifice cu un personaj dintr-o piesa de teatru de-a lui? Cati nu am participat la revolutie ca Leonida? Cati nu ne-am mascat prostia in fraze sforaitoare ca "studentul in drept si publicist.", pe care, la naiba, am uitat cum il cheama? Ha? Ia sa vad, cine are primul curaj?
Hehehe !
Euuuu!!! Io' ma identific in fiecare zi cu cel putzin un caracter din operele lu' Caragiale !!!
Shi daca vine cineva shi spune ca el nu s-a identificat niciodata cu vre'un personaj din cel putzin o piesa de Caragiale, ... eu zic ca e un (o) mare mincinos (mincinoasa) !!!!
Situatziile prin care au trecut personajel lu' Caragiale sunt "omniprezente". Asha ca hai sa va vad "eroii mei" !!!!
Ash mai shi exemplifica in pielea caror personaje am "intrat" dar tre' sa plec !!!
Mai vedem maine cu ce personaj ma "confund" !!!
P.S.: Mai Costa ai prins curaj ai..!!! De cand shiau cerut unii scuze la subiectu' cu "AntiEminescu" vad ca mai scrii shi despre altceva !!!

zbing zboing zobing
-
Game Over - Junior Member
Costasilviu, iar dai titluri cu atribute datatoare de ameteli? Nu a fost puturos! "Momente si schite" au un rol extrem de important in opera sa si, ca aproape tot ce a scris, pot fi jucate. Nu voi mai insista pe faptul ca datorita lui si a lu' Alecsandri noi avem teatru.
Poate marele si singurul chix pe care l-a dat a fost cu Napasta, din punctul meu de vedere, o mare prostie. O opera tragica romantata la maxim despre gelozie-crima si tradare. Vax! Nimic nou, nimic interesant.
Poate marele si singurul chix pe care l-a dat a fost cu Napasta, din punctul meu de vedere, o mare prostie. O opera tragica romantata la maxim despre gelozie-crima si tradare. Vax! Nimic nou, nimic interesant.
Anunt pe bune:
Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
-
KickAss - Junior Member
Tacere
Ti-ar face placere sa-ti raspund, KA si sa-ti spun ca o limba de lemn perfect slefuita ca a ta nu am mai vazut de vreo douazeci de ani, pana si Iliescu a renuntat, bai, las-o ca nu se mai poarta! Era vorba de altceva: de identificarea cu un personaj; nu te mai concentra, iti spun eu: esti un Farfuridi !!!
Da, ti-ar face placere sa-ti raspund, dar uite ca eu nu-ti spun nimic, te las singur, cu neuronul tau reproductiv.
Da, ti-ar face placere sa-ti raspund, dar uite ca eu nu-ti spun nimic, te las singur, cu neuronul tau reproductiv.
- costasilviu
Re: Tacere
Ti-ar face placere sa-ti raspund, KA si sa-ti spun ca o limba de lemn perfect slefuita ca a ta nu am mai vazut de vreo douazeci de ani, pana si Iliescu a renuntat, bai, las-o ca nu se mai poarta! Era vorba de altceva: de identificarea cu un personaj; nu te mai concentra, iti spun eu: esti un Farfuridi !!!
1. Limba de lemn? Why?
Farfuridi? Why?
Exista un personaj care Caragiale l-a omis si care tie ti s-ar potrivi de minune. Este un Catavencu + un cetatean turmentat + un tip cu o cultura dupa ureche, un fripturist de doi bani. Iti place sa te dai mare, dar vai ce pacat, nimic personal si original sub soare!
2. Costasilviu, tu ai fost ala care a spus:"din pacate s-a pierdut in Momente si schite in loc sa ne mai traga o palma peste cap". Consideri cumva ca Momente si schite nu au un rol important si nu iti trag o palma rasunatoare peste tartacuta ta goala?
Anunt pe bune:
-
KickAss - Junior Member
inchide-ti-l pe KA si eliberati-l pe Willy
Mai baiete, tu ai penisul mic, mai, si de aceea suferi de complexul asta cu raportarea. "Datorita lui Eminescu avem cultura", "datorita lui Alexandri avem teatru".
Mai, da' tu o idee proprie si personala asupra unui lucru ai, mai?
Reflecteaza si revino dupa ce ti-a crescut chestia aia cu care eu ma duc la femei si tu la WC (pentru sensibilile urechi ale domnisoarelor, umile scuzeeee).
Auzi, sti care e groaza mea cea mai mare? Ca intr-o zi s-ar putea sa cadem de acord asupra unui lucru. In ziua aia ma impusc!
Mai, da' tu o idee proprie si personala asupra unui lucru ai, mai?
Reflecteaza si revino dupa ce ti-a crescut chestia aia cu care eu ma duc la femei si tu la WC (pentru sensibilile urechi ale domnisoarelor, umile scuzeeee).
Auzi, sti care e groaza mea cea mai mare? Ca intr-o zi s-ar putea sa cadem de acord asupra unui lucru. In ziua aia ma impusc!
- costasilviu
dooooomniloooooor shi doooooooaaaaaamnelooooor...
v-am rugat frumos fara injuraturi dar vad ca nu se poate:rolleyes: Cred ca incepe sa devina ceva personal intre KickAss shi Costasilviu. Cred ca piesele lui Caragiale sunt prea valabile in societatea actuala... cand politicienii se reped, flamanzi, spre os...

- Andrada The Dev
- Junior Member
Andrada, you're right
Formulare ta e corecta: "politicienii", iar nu "politicienii romani". Exista si in parlamentul italian niste catavenci si niste farfuridi adevarati, dar sti cum, parca ieri au coborat din comediile lui Caragiale. O trista consolare, totusi: ai nostrii, romanii, sunt mai fripturisti decat ai lor.
- costasilviu
... ca parca [virgula!] canadienii sunt mai prejos????? Acu auzeam la shtiri ca Jean Chretien cere sa i se dubleze salariul de la 200,000$ cat avea. Aici politicienii nu platesc nici taxele pentru salariu... din pakate nu ie o pakaleala de 1 APRILIE!!!!!!:mad:
- Andrada The Dev
- Junior Member
andra, cine mananca poporul sa mearga la cremenal !
Caragiale! In sfarsit !
Uite ca in privinta lui ne punem noi toti, romanii de acord!
El sa fie oare fanionul cultural al boborului nostru, mistocar, puturos si violent si fara manera? acestea sunt valentele noastre, filonul nostru de ginta latina, recunoscuta prin parolismul ei peste tot ? nuuuu, noi suntem de-a lui Miorita, de-a Baltagului si de-a lui Eminescu! Hahahaha!
Caragiale! In sfarsit !
Uite ca in privinta lui ne punem noi toti, romanii de acord!
El sa fie oare fanionul cultural al boborului nostru, mistocar, puturos si violent si fara manera? acestea sunt valentele noastre, filonul nostru de ginta latina, recunoscuta prin parolismul ei peste tot ? nuuuu, noi suntem de-a lui Miorita, de-a Baltagului si de-a lui Eminescu! Hahahaha!
- costasilviu
costasilviu: te rog scrie andrada... ok: intr-adevar suntem cu totii de acord aici dar eu una stiu ca,,,,,,,,, Caragiale scria un bilet de 10 ori pana-i iesea cum vroia el... deci nu e puturos, nu? cat de mistocar... vaaaaaay de capu' meu! ii lua pe toti pest epicior chiar si pe Eminescu.

- Andrada The Dev
- Junior Member
Initial trimis de Andrada The Dev
costasilviu: te rog scrie andrada... ok: intr-adevar suntem cu totii de acord aici dar eu una stiu ca,,,,,,,,, Caragiale scria un bilet de 10 ori pana-i iesea cum vroia el... deci nu e puturos, nu? cat de mistocar... vaaaaaay de capu' meu! ii lua pe toti pest epicior chiar si pe Eminescu.![]()
Bine, =Andrada=, uite (un compex, ceva?). Nu stiam de Eminescu, dar simt ca-l iubesc , iata, mai mult! (pe nea Iancu, adica)
- costasilviu
da, sunt prea multe Andre in Ro. si Canada. Cele pe care le cunosc eu sunt insuportabile:D Numele meu e mai special:p Cum ai putea tu sa iubesti pe Eminescu???? LOL:D
- Andrada The Dev
- Junior Member
da, sunt prea multe Andre in Ro. si Canada. Cele pe care le cunosc eu sunt insuportabile:D Numele meu e mai special:p Cum ai putea tu sa iubesti pe Eminescu???? LOL:D
Oooo, pe Caragiale ziceam, adica, nu pe Eminul vostru iubit, cahcah!
Hai sa mai zicem de Caragiale bai, ca uitam de ce-am venit: ia ziceti: s-ar fi facut parlamentar daca traia azi, right? In ce partid...?
- costasilviu
Hai sa mai zicem de Caragiale bai, ca uitam de ce-am venit: ia ziceti: s-ar fi facut parlamentar daca traia azi, right? In ce partid...?
Caragiale a fost in multe partide dar a renuntat la Politica pentru ca si-a dat seama ca toate partidele urmaresc un singur lucru... sa seimbogateasca. Cred ca ar fi prea scarbit ca sa se mai inscrie in vreun partid data fiind situatia Romaniei la ora actuala..... cel putin asta e parerea mea.
- Andrada The Dev
- Junior Member
Caragiale a fost in multe partide dar a renuntat la Politica pentru ca si-a dat seama ca toate partidele urmaresc un singur lucru... sa seimbogateasca. Cred ca ar fi prea scarbit ca sa se mai inscrie in vreun partid data fiind situatia Romaniei la ora actuala..... cel putin asta e parerea mea.
Hai sa nu-l eminescizam si pe Caragiale: era o lichea sadea, la naiba !
- costasilviu
26 mesaje
• Pagina 1 din 1