Fellowship Of The Ring vs. A Beautiful Mind

sub lumina lanternei magice

Cine merita mai mult Oscarul ?

A Beautiful Mind
4
25%
Lord Of The Rings : The Fellowship Of The Ring
12
75%

Voturi totale : 16

Mesajde Kayla » Mar Aug 20, 2002 5:52 pm

Mie personal mi-a placut mai mult A beautiful mind, pentru ca imi plac filmele de acest gen. Mi-a placut si cum a jucat Russel, desi imi este ingrozitor de antipatic. Insa nu cred ca aceste doua filme sunt comparabile. Fiecare are alt subiect. Si sunt de parere ca nu numai efectele peciale fac un film bun, ci si povestea.
Kayla

Mesajde Pache » Sâm Aug 24, 2002 10:24 pm

Nu poti compara asemnea filme. Multi dintre fanii Lotr nu isi imaginau ca va exista o ecranizare atat de bine facuta a universului mult indragit de ei, dar iata ca a aparut.
Universul Lotr, a alimentat generatia hippie peste ocean si geniul lui Tolkien cu greu va putea fi egalat in urmatorul mileniu printr-o lucrare atat de complexa, simpla (ciudat... nu?) dar si frumoasa in acelasi timp.
O ecranizare nu pe masura cartii, pentru ca era imposibil acest lucru, dar mult mai buna decat majoritatea filmelor facute dupa carti. Am avut de toate efecte, muzica (ahhh Enya... ;)), actori, peisaje, si peste 75% din poveste acoperita.
A beautiful mind a insemnat pentru mine primul film vazut la Multiplex, si de aici sunet si confort "grupa mare". un film dragut si ca idee si ca realizare, mai ales ca s-a bazat pe un fapt real, un actor care m-a impresionat (RC, si care in Gladiatorul ma lasase rece) ... per total tot ce ii trebuie unui film sa ia Oscarul, cum bine zicea cineva mai sus.

Totusi ... Lotr ... ;)
Pache
Junior Member

mda

Mesajde n3aGabitz » Mie Aug 28, 2002 11:48 am

iar imi aduc aminte de oscaruri si ma apuca crizele...

De departe LOTR a meritat oscarul ptr cel mai bun film. Singurul motiv ptr care nu la luat a fost faptul ca este o trilogie :( asta e. Totusi ma asteptam macar ca Sir Ian McEllen sa ia oscar ptr supportive role..da asta e...a luat necunoscutu ala..dupa ce Ian luase vreo 3 premii ptr rolul asta. LOTR oricum a luat toate oscarurile tehnice si binenetels ca ar fii meritat in primul rand oscarul ptr REGIE & si cea mai buna adaptare !!!! Defapt nu cea mai buna adaptare ar fii trenbuit sa fie primul oscar ....deci...eu am avut mari crize...filmul fiind si campul meu de studiu..a doua zi la scoala era liniste...toti suparati si dezamagiti impreuna cu profu de pre-productie..... Beautiful mind e un film bun.....dar nu merita oscarul si mai ales cea mai buna adaptare dupa circu care a fost in media aici..ca povestea din film e total modificata si ierlevanta...deci total aiurea...ma org ma incing prea tare...si nu are rost!
votul meu LOTR categoric....

DVD-ul a iesit pe 6 august si nu contine nimic in plus....
va iesii pe 13 noiembrie insa versiunea cu cele peste 30 de minute de film.....

pace
n3aGabitz
Junior Member

Anterior

Înapoi la Film