de bhuttu » Mar Dec 02, 2003 11:33 pm
Am reusit, dupa vreo 7 incercari cred, sa vad Pianistul . Unul din cele mai plictisitoare filme din istorie. 1/10. Actiune mult prea liniara, final sublim dar cu desavarsire absent, interpretare de la super naspa spre execrabil.Usoara tenta documentara a filmului este abandonata destul de devreme, lasand loc pentru aproape doua ore de scene cu cladiri bombardate. Cele cateva scene violente ar putea salva filmul daca n-ar fi asa de disparate. Asa cum sunt, par gratuite. Film explicabil doar din perspectiva faptului ca Polanski a cunoscut vreun individ din a carui poveste s-a inspirat. Dar de-aici si pana la a-i refuza lu' Daniel Day Lewis un Oscar atribuit complet aiurea lu' Arien Brody e o cale mult prea lunga si, mi se pare mie, cam fara legatura cu arta ce se pretinde a fi cinematografia.
Finding Nemo - 6/10. Animatie amuzanta, un pic mai slab poate ca Ice Age si un pic cam in aceeasi nota cu productiile de gen, dar oricum, de vazut, chiar si pentru cine nu mai e copil.
Silence of the hams - 2/10. O porcarioara italo-americana care incearca sa parodieze ba Tacerea Mieilor, ba Psycho. Oricum, un film slab, din care n-am remarcat decat charisma lui Billy Zane si faptul ca Charlene Tilton are 3 tzatze.
If there's a war, we'll all fight!