Care e serialul vostru preferat?

sub lumina lanternei magice

Lost

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Noi 14, 2005 11:25 am

Am urmarit cele 25 de episoade ce compun prima serie a serialului LOST. Pot spune ca am devenit dependent dupa primele 4-5 episoade si urmaream cate 3-4 episoade deodata. N-as fi rezistat sa-l vad la televizor...1 data pe saptamana :D

Foarte interesanta ideea, aceea a mai multor Robinsoni Crusoe....naufragiati pe o insula toti in acelasi timp. Foarte inteligent create personajele si povestile lor de dinainte de insula. Suspans de buna calitate pe intreg parcursul serialului, desi cateodata mai e tras si de par.

Personajele mele preferate : John Locke si Hugo "Hurley" Reyes

Abia astept sa vad seria 2. Cate episoade au iesit pana acum ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Cristy » Lun Noi 14, 2005 11:29 am

Au iesit 6 ...
Moved away.
Cristy

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Noi 15, 2005 1:27 am

mda. am inceput seria 2. sfarsitul episodului 1 mi se pare cel mai de suspans dintre toate de pana acum :P
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Cristy » Mar Noi 15, 2005 9:00 am

Stai sa ajungi la sfarsitul episodului 5 , sa vezi atunci batai de inima :D
Moved away.
Cristy

Mesajde Aliosha » Joi Noi 17, 2005 8:42 am

Cu multumirile de rigoare DC++ - ului, doua seriale TV de care nu ma pot satura se ingramadesc zi de zi la mine in playlist

Ele sunt defapt niste adaptari dupa povestiri/romane celebre scrie de Sir Arthur Conan Doyle & Agatha Christie.

The Adventures of Sherlock Holmes au fost filmate incepand cu '85 si cel care s-a ocupat cu adaptarea (John Hawkesworth) a facut o treaba foarte buna. Incantatoare refacerea atmosferei acelor vremuri: garderoba, obiceiuri, expresii, insa mai ales a zonelor in care s-au facut filmarile. Toate astea sunt valabile si pentru cealalta serie - Poirot.
Evident, din seria Sherlock nu lipseste siringa lui de unica folosinta cu care isi mai facea hero din cand in cand. :)
Ca fapt divers, Conan Doyle a fost portar la Portsmouth FC.

Repet, aceleasi consideratii si pt seria Poirot. Hercule e f bine interpretat de David Suchet. Atat de bine incat inlocuieste in memoria celor de varsta mea prestatia lui Ustinov din Moarte pe Nil.

Cu seriale de genul asta - evident limitate ca numar de episoade- ne putem pisa ca dupa 10 beri pe toate chestiile gen CSI, NYPD etc. Si aici nu ma ofer sa comparam scenariile caci ar fi absolut nedrept ci ma refer doar la partea strict cinematografica.

Recomand pt cine are chef sa bage la dwldat "Poirot - Five Little Pigs" pentru atmosfera, interpretare a rolurilor si mai ales muzica: Erik Satie - Gnossienne I
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Noi 19, 2005 4:57 pm

Cristy...iti place de Mr. Eko ? :D
ala de-l joaca se numeste Adewale Akinnuoye-Agbaje. e nigerian ? oricum...super barbat ! ar fi bun la wresling !

tocmai am vazut ep 7 din seria 2. foarte, foarte misto !
cand apare ep 8 ?
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Cristy » Sâm Noi 19, 2005 5:03 pm

Joia viitoare apare ... si da, printre altii im place si Eko, dar preferatul meu ramane Sawyer :D
Moved away.
Cristy

Mesajde eyewitness » Dum Noi 20, 2005 7:59 am

Hercule e f bine interpretat de David Suchet. Atat de bine incat inlocuieste in memoria celor de varsta mea prestatia lui Ustinov din Moarte pe Nil

aliosha, acu fro doo luni, dupa ce am termenat de vazut intreaga serie de fro 60 de episuade din poirot cu david suchet chiar ma gandeam sa deschid un tred, ceva de jenu unei paralele intre suchet si ustinov insa m-am gandit ulterior ca daca nu ie pe aberatii interesu ar putea fi scazut mai ales ca filmele nu sunt cu sanje, fierastraie, creieri inprajtiati prin decor, esplozii, mashini guale si femei de curse.

ustinov, l-am vazut in fro 4-5 filme interpretandu-l pe poirot, are sharmu lui si e un actor desavarsit insa, in rolul lui poirot, daca e sa iei descrierea facuta de agatha christie, nu prea se pupa. suchet insa, apare in serial exact asa cum mi l-am imaginat citind romanele agathei christie, egg shaped head, meticulos, pedant, atent la fiece detaliu al "look"-ului personal iar mustacioara la loc de cinste :D

fuarte adevarat ca paralela intre actori, ustinov si suchet, este un pic fortata avand in vedere ca rolul primordial in a scoate in evidenta calitatile personajului il are regizoru, actoru ii da duar credibilitate. in filmele lui ustinov este evident ca s-au trecut cu vederea aspectele legate de creionarea personajelor si a detaliilor oferite de agatha christie, ideea filmelor focalizandu-se mai mult pe actiune si conflict. la polul opus, serialu cu suchet se axeaza mai mult pe detalii, pe personaje, pe atmosfera. este, dupa pararea mea, mai aproape de ceea ce a vrut agatha christie sa ne transmita.

un alt aspect demn de amintit este ca primele 3 sezoane (din 6) din serialu cu suchet sunt relativ slabute, multe din seriale avand la baza duar o idee vaga din romanele sau nuvelele agathei insa incepand cu sezonu 4 serialu capata mult mai multa substanta. in plus, primele seriale s-au filmat la inceputu anilor 90 iar sezonu 6 in 2003-4 ,timp in care dl suchet a pus bine la abdomen fiind mult mai rotunjor acu :D

in prezent, din ce am auzit, se filmeaza sezonu 7, fro 6 seriale

de mentionat deasemeni, o punere in scena excelenta a crimei din orient express avandu-l ca protagonist pe albert finney alaturi de alte nume mari, o productie a anilor 70. ca aspect, dl finney s-ar incadra in ideea agathei ca poirot, ca joc nu prea, prea agitat si prea...nervos :D

ps. aliosha, am in divx tuate cele 60 seriale, putem trimite daca doresti :)
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Lilalo » Mie Noi 23, 2005 2:27 pm

Sunt la primul mesaj si am zis sa-mi fac curaj cu ceva ce-mi place... televiziunea! :) Serialele care mi-au placut la un moment sau altul sunt multe, asa ca o sa le enumar doar pe cele care imi plac MULT in momentul asta:

1. LOST - Best. Shit. Ever! Subiect, personaje, idei, replici, actori. Totul. E fascinant. Joi seara cum ajung acasa de la munca sar pe torrente sa iau cel mai nou episod si pe urma ne asezam ciopor toata familia la televizor si "devoram". Am simpatii, antipatii, teorii, nervi... just ask! ;) Iar Sawyer poate sa ma roage orice oricand, se rezolva! :D

2. Battlestar Galactica - Serial luat tot de pe torrente relativ de curand si vazut tot (sezonul 1 + 10 episoade din sezonul 2) in maxim o saptamana. Good ole Sci-fi! Imi aminteste mult ca feeling the Star Trek: TNG. But without the ugly-ass aliens! ;) E misto facut, ideea e interesanta, iar cozile de peste in care te lasa la final sau mijloc de sezon merita asteptarea.

3. Firefly - Da, stiu, e vechi si nu a supravietuit primului sezon. Dar raman la parerea ca, daca rezista ar fi devenit lejer unul din cele mai bune seriale SF ever. Ca sa nu mai zic ca n-am mai ras in viatza mea atata la un serial SF! :) Mare pacat ca nu a fost lasat sa "traiasca" de niste idei penibile si razbunari marunte...

4. Stargate SG-1 si Stargate Atlantis - Acum catziva ani buni cand am descoperit SG am devenit fana infocata. Primele 6, hai chiar 7 sezoane, mi-au placut mult MULT. Acum e mai mult penibil, dar, de dragul vremurilor apuse, ma uit in continuare. Si tot datorita SG i-am acordat si lui Atlantis o sansa. E ok. For a spin-off. Dar ca Apophis nu va mai fi nimeni! ;)

5. Desperate Housewives - usurel, amuzant si inteligent. Nu o sa plang daca nu se mai face de maine, dar cat se face, ma uit!

Gata, ma opresc aici, si asa din serial preferat am facut Top 5.
It's all fun and games until someone loses an eye - Then it's just a game - 'Find the Eye'
Lilalo
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Noi 27, 2005 11:20 am

[quote="Lilalo"]LOST - Best. Shit. Ever! Subiect, personaje, idei, replici, actori. Totul. E fascinant. Joi seara cum ajung acasa de la munca sar pe torrente sa iau cel mai nou episod si pe urma ne asezam ciopor toata familia la televizor si "devoram". Am simpatii, antipatii, teorii, nervi... just ask! ]

same here. acum ca am terminat de vazut toate episoadele pana in prezent....imi este foarte greu sa vad unul pe saptamana. mor de nerabdare sa se faca joi si sa apara !

si inca ceva : pentru LOST...mi-am cumparat dvd writter...ca mi-era lene sa prajesc asa multe cduri

~a
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde bhuttu » Mar Ian 17, 2006 3:00 am

Vreau sa va atrag si io atentia asupra a doua seriale de mi-a atras si mie atentia in ultima vreme. Respectiv sa va cer parerea despre ele, cui o binevoi s-o dea.

Primul e Desperate Housewives, respectiv Neveste Disperate, pe care-l da acum TVR1 de 3 ori pe saptamana, cu Teri Hatcher, Eva Longoria si alte tanti care nu sunt la fel de bune. Io ma cac pe mine de ras la fiecare episod, desi constructia filmului e una de drama. Drama care nu se ia prea in serios, totusi.

Al doilea e Without A Trace, sau Disparuti Fara Urma, pe ProTv, lunea de la 23:45. Un film dinamic, cu taieturi multe si scurte si cu cadre largi si frumoase din minunatele metropole ale Statelor Unite ale Americii. Tehnic mi se pare foarte bine realizat. Episodul din seara asta mi s-a parut totusi unul nefericit, slab de-a dreptul, tocmai din punct de vedere tehnic. Dar ma rog, padure fara uscaciuni...
In plus de asta, foarte misto mi se pare prestatia lu' Anthony de la Paglia, rolul principal, care face cam 30-40% din film. Omu' chiar te face sa simti personajul si sa uiti de actor. Ceea ce mi se pare esential.

Cam atat. Pa. Ma duc sa ma uit la Golden Globe Aworts.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde tzutzush » Mie Ian 18, 2006 6:58 pm

asa...as avea si eu o intrebare pt cei care se uita la sub pamant s.r.l. (six feet under). acum e ultima serie din cate am inteles; am urmarit si celelelate serii, dar nu chiar toate serialele. in seria dinainte asteia nate era casatorit cu o tipa, lisa, park aveau si un copil; acum nu stiu ce s-a intamplat cu ea (park am auzit k a murit...dak da, cum?)si copilul pe care il are acum e tot ala sau e facut cu brenda?
tzutzush
Junior Member

Mesajde pinkish » Lun Ian 30, 2006 4:42 am

a cumparat cineva LOST de-aici?

http://www.seriale.gohome.ro

sunt curios cum se vad cele din seria 2 pentru ca nu am vazut dvd-urile pe net.
pinkish
Junior Member

Mesajde Crazy Babe » Vin Mar 17, 2006 5:57 am

Rome si The Sopranos sunt singurele seriale care-mi mai atrag atentia! Lost a inceput sa ma enerveze la culme..same old shit over and over! totul previzibil!!
Some people are like Slinkies...not really good for anything, but you still can't help but smile when you see one tumble down the stairs.
Crazy Babe

Mesajde eyewitness » Vin Mar 17, 2006 6:27 am

Lost a inceput sa ma enerveze la culme..same old shit over and over! totul previzibil!!

adevar graita-i

io traiesc cu inpresia ca scenaristu si-a cam varsat gusha cu idei si-acu o lalaie la nesfarsit sa-si pastreze audienta de la sezonu 1
eyewitness

Mesajde o_tzestoasa » Mie Mar 22, 2006 10:10 pm

Mai nou, de vreo o luna asa, vizionez cu mare placere The OC, un serial destul de usor dar foarte simpatic, difuzat pe Pro Tv. Dintre actori, tinerei shi frumushei, merita mentionati Adam Brody (a jucat shi in Mr. and Ms. Smith), Mischa Barton (cica e noua senzatie la Hollywood, asa o sexoasa gen Paris Hilton, nush exact :D), Peter Gallagher (asta nu e chiar tinerel, shi are o filmografie chiar bogata, inclusib Americam Beauty) shi Benjamin McKenzie (e la inceput de drum, dar promite).
Nu exista episod la care sa nu rad bine...replici bune, inteligente, chiar daca aduce f mult a Beverly Hills :D
am carapacea mea, sunt pionier...
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
o_tzestoasa
Junior Member

Mesajde shiona » Mie Mar 22, 2006 11:53 pm

momentan mai urmaresc ally mcbeal si friends cand am timp...din serialele vechi mi-au placut MASH[genial serialu],Sex and the City, Gilmore Girls,X-Files, Seinfield si Familia Bundy
"Ar trebui pus un gratar la intrarea in orice suflet.Ca sa nu se bage nimeni in el cu cutitul." M Sorescu
shiona
Junior Member

Mesajde catharsis » Joi Mar 23, 2006 12:11 am

in ultimul timp am vazut 4 serii de scrubs. nice.
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde eyewitness » Joi Iun 22, 2006 5:56 am

medium

am inceput sa urmaresc primele episoade din sezonul 1. nu ma omor dupa patricia arquette insa subiectul serialului este interesant chiar daca ideea a mai fost "ecranizata". momentan merge, vedem mai incolo :D
eyewitness

Mesajde catharsis » Vin Iun 23, 2006 1:03 am

arrested development - unul din cele mai bine scrise sitcom-uri ever. poate doar seinfeld il depaseste.
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde LIGHTNING » Vin Iun 23, 2006 11:14 am

lets see... Stargate Sg 1 / Atlantis. Lost (seria 1 ca 2 e de kkt) . O.C / Battlestar Galactica .. Surface ..la asta debea astept seria 2. Joey..Friends... cam atat
Forget pefect, im trying not to be worthless....
LIGHTNING
Junior Member

Mesajde Necko » Vin Iun 23, 2006 11:31 am

Onedin Line... Demelza :) heheeeeeeeee!
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde Unleashed » Vin Iun 23, 2006 12:00 pm

"nip/tuck", "the family guy"."Futurama","The Simpsons"
A mai tare semnatura de la X incoa.
Unleashed

Mesajde hxaxsg » Mie Iun 28, 2006 8:22 pm

The Simpsons
www.bebemicu.com-website-ul meu
hxaxsg
Junior Member

The X-Files

Mesajde Cristy » Joi Iun 29, 2006 5:44 pm

Cum as putea sa descriu in cateva cuvinte magia celor 9 sezoane petrecute alaturi de Mulder, Scully, Skinner, de Lone Gunmeni, magia celor 202 episoade fenomenale de care nu am putut sa ma dezlipesc? magia povestii dintre personaje? emotia cu care am urmarit lupta pentru adevar? Oare as putea sa descriu fascinatia pentru necunoscut, pentru supranatural, pentru incredibil, pentru inexplicabil? Oare as putea sa explic cat de mult m-am atasat de Mulder si de Scully, de povestea lor de dragoste care a devenit mai importanta decat lupta pentru adevar in ultimele 2 sezoane? Oare as putea sa explic empatia simtita la inmormantarea gruplui Lone Gunmen, la care am devenit mai melancolic decat la inmormantarea lui Mulder? dar povestile incredibile cu monstrul saptamanii? Dar faimoasa conspiratie pe care au incercat cu totii s-o dezvaluie?

Nu, clar ca nu pot, asa ca o sa zic doar ca a fost un rollercoaster de emotie, ca am trecut prin bune si prin rele alaturi de Mulder, Scully, Skinner, Lone Gunmeni, Doggett, Reyes, Harrison si toti ceilalti care au ajutat in lupta pentru adevar. Nu, aici nu vorbesc despre Krycek, Rohle, Maria, Cancer-man, Brad si toti ceilalti dobitoci care le-au pus bete-n roate, si pe care i-as fi eliminat cand as fi avut ocazia. Da, toti baietii buni au prostul obicei sa astepte si sa se roage frumos de ala rau pana hotaraste sa ajute sau sa atace. Si ce naiba nu impuscau niciodata in picior sau in umar infractorii arestati care fugeau de ei? sau cand pleca o masina din fata lor de ce nu trageau in cauciucuri? Da, sa spunem ca au fost si multe chestii care m-au calcat pe nervi. Faptul ca Scully a inceput sa aibe incredere in Mulder abia in sezonul 7, faptul ca ceilalti au inceput sa aiba incredere unii in ceilalti abia in sezonul 9 a fost aiurea, sa nu mai zic de gogosile turnate peste gogosi turnate peste gogosi in lupta pentru adevar contra conspiratiei. Da, ma zapacisera prin sezonul 7, nici nu mai stiam cine de ce parte era. Se schimba lumea de pe o parte pe alta din episod in episod, aflau chestii care apoi se dovedeau a fi minciuni, dar tot aveau incredere in sursa. Fucked up.

M-a calcat enorm pe nervi faptul ca desi vazusera dovezi irefutabile asupra existentei multor chestii, totusi refuzau sa accepte adevarul.

Primele 5 au fost bestiale. De la povestile inspaimantatoare, conspiratia care incepea sa se dezvaluie putin cate putin, adevarul despre sora lui Mulder, rapirea lui Scully, copilul lui Scully, totul foarte bine orchestrat. Apoi a urmat un haios sezon 6 si un ciudat si serios sezon 7 care s-a terminat cu disparitia lui Mulder si Scully ramanand insarcinata. Sezoanele 8 si 9 au fost mai slabe decat precedentele, in mare parte deoarece lipseste Mulder (David Duchovny suge, deoarece a plecat la sfarsitul sezonului 8 (in care a aparut in atat de multe episoade incat le pot numara pe degete) pentru ca vroia mai multi bani si nu-l mai interesa proiectul). Finalul serialului ne-a lasat cu ochii in soare, cu o aparenta iminenta invazie planuita in decembrie 2012 si atat. Foarte multi agenti ucisi, multi colaboratori urmand sa fie ucisi, iar cuplul fericit, acum ramas fara William, cedat total deamboulea unui centru de adoptie, visand la un viitor mai bun.

Nu stiu cum se face, dar sunt mereu atent la titluri, vazand cine scrie episodul. Eventual am inceput sa dibuiesc cine scrie episodul dupa cum a facut-o in trecut. Initial, ma bucuram sa vad ca apare Chris Carter in titlu, deoarece fiind creatorului serialului, avea cele mai interesante idei. Scriind un numar impresionant de 70 de episoade, CC nu a facut unele din cele mai bune episoade, ba chiar deseori a facut niste episoade mediocre. Acum o sa enumar cativa dintre cei mai buni scenaristi ai serialului, care au facut unele din cele mai memorabile episoade : David Amann, Alex Gansa, Jeffrey Bell, Howard Gordon, John Shiban, Vince Gilligan si Frank Spotnitz. Cateva mentiuni speciale merita : Darin Morgan, care chiar daca a scris doar 4 episoade, acestea au fost unele din cele mai amuzante din intreg serialul. De exemplu - Post Modern Prommetheus - un episod absolut hilar, alb-negru, omagiu filmelor horror de clasa B. Interesant este faptul ca si David Duchovny a scris 3 episoade, care daca nu au excelat (poate doar Hollywood A.D. la care am ras cu lacrimi), si Gillian Anderson a scris un episod neobisnuit, bazat pe religie, credinta si liniste sufleteasca. De mentionat mai este faptul ca dupa ce au lucrat la X-Files, multi dintre scenaristi au plecat la alte seriale inspirate din serial/din domeniu: Lost, CSI, Star Trek, The Lone Gunmen, Supernatural. Btw, actorii care-i joaca pe Locke si Henry Gale din Lost au aparut in ultimul sezon din serial.

Mai vreau sa mentionez cateva episoade : episodul despre viata lui Cancer-man, povestire in stil Forrest Gump, povestile cu The Lone Gunmen, care au fost savuroase ale naibii, dar si episoadele centrate in jurul lui Skinner si Doggett.

Da, in mare pot spune ca a fost o experienta extraordinara, ca am vazut niste chestii interesante, care, alaturi de alte milioane de persoane, m-au facut sa-mi pun intrebari.

Acum, in loc de incheiere, ca se citez un critic : the actors, the director, the writers, the visual effects, the creepy Mark Snow music, the innovative ideas, the "mutant of the week", the Morley cigarettes, the story itself and its implications. That is what I loved in this show and that is what made me an avid X-Files fan!

As mai dori sa dau putina trivia interesanta :

In the season 8 episode "Alone" appearing is the character of Agent Leyla Harrison, named for an actual person. Leyla Harrison was an X-Files fan and a writer of fanfiction who died in February 2001. Well-known and well-loved among The X-Files Internet community, writers on the show created the character (a self-professed admirer of Mulder and Scully) to honor her memory.

In "Little Green Men" and "One Breath", Glen Morgan and James Wong wrote opening teasers that used offscreen narration by one of the cast members as a dramatic motif. This technique, never previously used on the show, became a standard device in the teasers for many subsequent Mythology episodes.

The Lone Gunmen - Pilot episode "predicts" 9/11

In a foreshadowing of the September 11, 2001 attacks, subsequent conspiracy theories, and the 2003 invasion of Iraq, the plot of the March 4, 2001 pilot episode of the series depicts a secret U.S. government agency plotting to crash a Boeing 727 headed for Boston into the World Trade Center via remote control for the purpose of increasing the military defence budget and blaming the attack on foreign "tin-pot dictators" who are "begging to be smart-bombed." This episode aired in Australia less than two weeks before the 9/11 attacks, on August 30.

*imi cer scuze pentru faptul ca nu am postat in ultimele luni, dar am fost implicat intr-un proiect cu scoala pe plaiuri mai insorite, si de la intoarcere nu am mai dat semne de viata pe aici, doar pe un blog
*imi cer scuze si pentru postul acesta, deoarece e cam nestructurat, sunt doar cateva idei pe care le-am notat in ultimele zile intr-un draft si acum doar le-am legat cat sa aiba sens.
Moved away.
Cristy

Mesajde eyewitness » Joi Iun 29, 2006 6:22 pm

imi cer scuze si pentru postul acesta, deoarece e cam nestructurat, sunt doar cateva idei pe care le-am notat in ultimele zile intr-un draft si acum doar le-am legat cat sa aiba sens.

esti modest, postu ie excelent si exprima realist acest serial "mamut" care acu fro 18 luni m-a tinut si pe mine tzintuit langa teveu. calitativ, adica imbinarea fericita a ideilor despre paranormal cu suspansul sau atingerea limitei critice dar fara a o depasi intre real si ireal, argumentarile mai mult sau mai putin stiintifice ale unor fenomene, serialul a decurs ca o sinusoidala, episoadele bune alternand cu episoade mai slabe si unele chiar hilare

personal, mie mi-a placut serialul in ansamblu, in special pentru incursiunea in necunoscut pe care scenaristii, cei amintiti de tine, ne-au propus-o si daca aceasta incursiune ar fi fost stangace de la bun inceput cu siguranta ca as fi abandonat de la primele episoade si ca sa fiu in ton cu ideea acestui serial, draga cristy iti reamintesc ca "the truth is out there" :D

ps: astept o cronica si la outer limits :D
eyewitness

Mesajde Cristy » Joi Iun 29, 2006 6:37 pm

Astept si eu cu sufletul la gura sa fac rost de el la calitate dvd, deoarece ripurile tale erau de la tv (si imi pare rau sa spun ca te-ai chinuit si mi le-ai adus degeaba, deoarece nu le-am copiat, abia imi permit sa iau cateva dvdripuri), ba chiar, la fel ca tine, am gasit pe torrenturi ceea ce se denumea dvdrip, dar de fapt erau tot tvripuri. De 3 ori mi-am luat teapa astfel. Din acelasi domeniu astept si The Twilight Zone, Tales from the crypt, So weird, Psi Factor, Profiler, Millenium, dar si alte seriale din domeniu, care insa nu-mi vin momentan.

Iar ca sa nu stau degeaba, postez si o cronica la sitcomul Scrubs, realizata pe blog saptamana trecuta.

Scrubs. Clar, este cel mai tare sitcom vazut vreodata. Bate de departe (in opinia mea umila) Married with children, Friends, Joey, Seinfeld, Arrested Development, That ‘70s Show si alti pretendenti. Personajele sunt fenomenale de ciudate si bine creionate, cu timpul chiar se dezvolta si se maturizeaza, ceea ce este o adevarata premiera in lumea sitcomului. Adica, Arrested Development e bazat pe asta, ca nu se maturizeaza personajele, Friends si Joey la fel, ce? ati vazut vreun personaj din Friends sa fie diferit in ultimul sezon fata de primul? sa nu mai zic de Seinfeld, care incepe si se termina cu aceeasi discutie dintre Jerry si George despre camasa lui si la cati nasturi trebuie inchisa.

5 sezoane de Scrubs, unul mai amuzant decat celalalt. Iubesc faptul ca poate trece de la o scena la care razi cu lacrimi la o scena in care ti se rupe sufletul de durere in mai putin de 3 secunde fara sa para exagerat. Totusi, trebuie sa recunosc ca a inceput sa scada din calitatea sa, si-a atins apogeul in sezoanele 2 si 3, in 4 si 5 deja se forteaza la anumite capitole (nu chiar atat de mult ca-n Friends, unde in ultimele sezoane imi venea sa ma dau cu capul de pereti la cat de cretini erau facute unele personaje). Remarc o tendinta puternica de a face referinte la Friends, deoarece si aici s-a incercat o situatie Ross-Rachel (aratata cu degetul chiar si de Janitor), cu will-they or will-they-not, dar bine ca s-au lasat de sportul asta prin sezonul 4.

Personajele sunt atat de ciudate incat nu poti sa te abtii sa nu izbucnesti in hohote de ras la fiecare interactie dintre Turk si JD, sunt atat de anormali si de legati unul de celalalt incat nu poti sa nu-i iubesti. Si se mai si uita si regularitate la Gilmore Girls, pare care-l iubesc si apoi il dezbat la o cafea. Genius. Dr. Jan Itor (cracks me up!!) este unul dintre cele mai comice personaje vreodata, poate chiar mai aiurit decat Kirk. Iubesc obsesia lui pentru a-l tortura pe JD, pasiunea cu care a iubit-o pe Elliot, prietenia dintre el si Cox, si nu in ultimul rand, ura pentru Kelso. Sa mai zic de obsesiile sale pentru animale impaiate? Squirl army attack! Si cine ar fi ghicit ca el a fost un personaj imaginar in primul sezon, deoarece nu se stia daca serialul va continua, asa ca era un plot twist imens faptul ca doar JD il vedea.

De JD si Turk nu pot sa ma iau, ca sunt mult prea multe de zis, e pur si simplu cel mai tare duet comic. Dr. Acula and Floating Head Doctor rule! Carla si Elliot au inceput insa sa ma calce pe nervi, s-au maturizat mult prea rapid si mult prea mult. Elliot dintr-o rezidenta fricoasa a ajuns o doctorita cu talent, calma si cu determinare intr-un singur sezon? Gimme a break! Si ma enerveaza deoarece tot timpul da cu bata-n balta.

In definitiv, Cox este cel mai determinat, inteligent, comic si altruist personaj vreodata, chiar daca nu o arata. Iubesc fatada lui de munca, cand face misto de toata lumea, in special de JD si Kelso, fatada cu care nu suporta pe nimeni, nici macar sotia, este unul dintre cele mai bine creionate personaje din serial. Depresia lui din sezonul 5 a fost monumentala, un stalp in evolutia serialului. Si faptul ca la bar i-a multumit lui JD, ba chiar i-a spus si pe nume si i-a pus mana pe umar, arata ca pana si el s-a maturizat. Si copilul sau, Jack, l-a schimbat cu mult in bine.

Intotdeauna ajuta sa ai trubaduri, personaje sinucigase, interni tampiti, grupulete etnice care comploteaza, pacienti recurenti, animale impaiate, costume si puteri de supererou, sotii nevrotice si multe altele. Mai mentionez si cameourile geniale, facute exact pentru fiecare personaj in parte, de la Larry Thomas (Soup Nazi din Seinfeld), Barry Bostwick, Christopher Meloni, Erik Estrada, Brendan Frasier, Bernie Kopell, Colin Farell, Tara Reid, Thomas Cavanagh, Matthew Perry, Mandy Moore, Cheryl Hines, George Takei si Maureen McCormick.

Serialul este un geniu comic si o drama de mana intai. Are ratinguri bune. Scenaristii sunt de nota zece. Si totusi, NBC in fiecare an da emotii fanilor, nestiind daca sa-l mai ia un an. CEO’s suck. De ce inca mai stati pe aici? Plecati odata si faceti rost de Scrubs! Credeti-ma, nu o sa regretati :wave:

As mai vrea sa povestesc despre My Screw Up.
Episode Number: 14 Season Num: 3

Sau cel mai bine scris episod din Scrubs. Vreodata. Desi il iubesc pentru glumele irezistibile, personajele care se maturizeaza din ce in mai mult, relatiile geniale dintre ele, modul cum suporta ei stresul si problemele vietii de doctor, episodul asta este cel mai bun intalnit pana acum, chiar daca este cel mai atipic si mai melodramatic. Folosind un plot twist de zile mari, a reusit sa ma surprinda chiar si pe mine, desi sunt atent la cele mai mici detalii.

Jordan's brother and sister return but Dr. Cox learns his brother-in-law Ben hasn't visited a doctor about his cancer in the 2 years he has been gone traveling the world.

JD, Dr Cox si Ben sunt la spital, iar Dr Cox il roaga pe JD sa aibe grija de Ben, deoarece el trebuie sa se duca sa plateasca ceva la politie, chiar daca JD ii spune ca are prea multi pacienti, si cel cu care era acum avea probleme cu inima, si din teste nu stia de ce. Cand Dr Cox se intoarce, afla ca pacientul a murit, asa ca da vina pe JD si ii ia toti pacientii, cu speranta sa nu se mai intample asa ceva vreodata (childish, but still). Muncind fara oprire timp de 60 si ceva de ore, intreg episodul vedem cum il tachineaza mult mai mult decat de obicei pe JD, dar apoi isi cere scuze de la el. La sfarsitul episodului vedem cum ei toti sunt in parc, iar Dr Cox glumeste cu Ben. JD il intreaba pe Dr Cox unde crede ca se afla, asa ca acesta se uita bine in jur. Ben dispare, iar apoi vedem ca de fapt el murise imediat dupa ce plecase Cox, si nu pacientul batran al lui JD. Cox realizeaza ca se afla la inmormantarea sa, si, chiar daca este cel stabil psihic personaj din serial, cel mai bun doctor si cel mai amuzant personaj fictiv pe care l-am intalnit, incepe sa lacrimeze, apoi sa planga mai ceva decat surorile lui Ben. Plot twist a la The Sixth sense/The Others foarte bine construit, nici nu realizezi ca jumatate din episod Dr Cox doar si-l imagina pe Ben alaturi. Scenariu impecabil, performante actoricesti nemaipomenite, nici nu stii ce te loveste. Now that's drama!
Moved away.
Cristy

Mesajde eyewitness » Joi Iun 29, 2006 6:50 pm

deoarece ripurile tale erau de la tv

ma crezi ca le-am colectat pe tuate de pe strong dc++ in decurs de doo luni si nici nu am apucat sa vaz frun serial?
tomna ce vazui zilele trecute pe tv.torrents sau iplay, cred, sezonu 1, dvd ripuit, zice ei. de ala vorbejti ca ie de fapt tvrip?

psi factor vreau si io :D
eyewitness

Mesajde Cristy » Joi Iun 29, 2006 6:57 pm

Da, pe tv.torrents, de acolo mi-am luat teapa. Si mi-am mai luat teapa si de pe extern de doua ori, la releasuri diferite. Psi Factor l-am prins 2 sezoane pe National tv, pe vremea cand ma uitam la tv si la altceva inafara de fotbal :)
Moved away.
Cristy

Mesajde catharsis » Joi Iun 29, 2006 10:35 pm

Cristy, oricat de mare fan Scrubs sunt si eu, parerea mea e ca Arrested Development e mai bine scris si mai comic. care e adresa blogului tau?
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film