Astept si eu cu sufletul la gura sa fac rost de el la calitate dvd, deoarece ripurile tale erau de la tv (si imi pare rau sa spun ca te-ai chinuit si mi le-ai adus degeaba, deoarece nu le-am copiat, abia imi permit sa iau cateva dvdripuri), ba chiar, la fel ca tine, am gasit pe torrenturi ceea ce se denumea dvdrip, dar de fapt erau tot tvripuri. De 3 ori mi-am luat teapa astfel. Din acelasi domeniu astept si The Twilight Zone, Tales from the crypt, So weird, Psi Factor, Profiler, Millenium, dar si alte seriale din domeniu, care insa nu-mi vin momentan.
Iar ca sa nu stau degeaba, postez si o cronica la sitcomul Scrubs, realizata pe blog saptamana trecuta.
Scrubs. Clar, este cel mai tare sitcom vazut vreodata. Bate de departe (in opinia mea umila) Married with children, Friends, Joey, Seinfeld, Arrested Development, That ‘70s Show si alti pretendenti. Personajele sunt fenomenale de ciudate si bine creionate, cu timpul chiar se dezvolta si se maturizeaza, ceea ce este o adevarata premiera in lumea sitcomului. Adica, Arrested Development e bazat pe asta, ca nu se maturizeaza personajele, Friends si Joey la fel, ce? ati vazut vreun personaj din Friends sa fie diferit in ultimul sezon fata de primul? sa nu mai zic de Seinfeld, care incepe si se termina cu aceeasi discutie dintre Jerry si George despre camasa lui si la cati nasturi trebuie inchisa.
5 sezoane de Scrubs, unul mai amuzant decat celalalt. Iubesc faptul ca poate trece de la o scena la care razi cu lacrimi la o scena in care ti se rupe sufletul de durere in mai putin de 3 secunde fara sa para exagerat. Totusi, trebuie sa recunosc ca a inceput sa scada din calitatea sa, si-a atins apogeul in sezoanele 2 si 3, in 4 si 5 deja se forteaza la anumite capitole (nu chiar atat de mult ca-n Friends, unde in ultimele sezoane imi venea sa ma dau cu capul de pereti la cat de cretini erau facute unele personaje). Remarc o tendinta puternica de a face referinte la Friends, deoarece si aici s-a incercat o situatie Ross-Rachel (aratata cu degetul chiar si de Janitor), cu will-they or will-they-not, dar bine ca s-au lasat de sportul asta prin sezonul 4.
Personajele sunt atat de ciudate incat nu poti sa te abtii sa nu izbucnesti in hohote de ras la fiecare interactie dintre Turk si JD, sunt atat de anormali si de legati unul de celalalt incat nu poti sa nu-i iubesti. Si se mai si uita si regularitate la Gilmore Girls, pare care-l iubesc si apoi il dezbat la o cafea. Genius. Dr. Jan Itor (cracks me up!!) este unul dintre cele mai comice personaje vreodata, poate chiar mai aiurit decat Kirk. Iubesc obsesia lui pentru a-l tortura pe JD, pasiunea cu care a iubit-o pe Elliot, prietenia dintre el si Cox, si nu in ultimul rand, ura pentru Kelso. Sa mai zic de obsesiile sale pentru animale impaiate? Squirl army attack! Si cine ar fi ghicit ca el a fost un personaj imaginar in primul sezon, deoarece nu se stia daca serialul va continua, asa ca era un plot twist imens faptul ca doar JD il vedea.
De JD si Turk nu pot sa ma iau, ca sunt mult prea multe de zis, e pur si simplu cel mai tare duet comic. Dr. Acula and Floating Head Doctor rule! Carla si Elliot au inceput insa sa ma calce pe nervi, s-au maturizat mult prea rapid si mult prea mult. Elliot dintr-o rezidenta fricoasa a ajuns o doctorita cu talent, calma si cu determinare intr-un singur sezon? Gimme a break! Si ma enerveaza deoarece tot timpul da cu bata-n balta.
In definitiv, Cox este cel mai determinat, inteligent, comic si altruist personaj vreodata, chiar daca nu o arata. Iubesc fatada lui de munca, cand face misto de toata lumea, in special de JD si Kelso, fatada cu care nu suporta pe nimeni, nici macar sotia, este unul dintre cele mai bine creionate personaje din serial. Depresia lui din sezonul 5 a fost monumentala, un stalp in evolutia serialului. Si faptul ca la bar i-a multumit lui JD, ba chiar i-a spus si pe nume si i-a pus mana pe umar, arata ca pana si el s-a maturizat. Si copilul sau, Jack, l-a schimbat cu mult in bine.
Intotdeauna ajuta sa ai trubaduri, personaje sinucigase, interni tampiti, grupulete etnice care comploteaza, pacienti recurenti, animale impaiate, costume si puteri de supererou, sotii nevrotice si multe altele. Mai mentionez si cameourile geniale, facute exact pentru fiecare personaj in parte, de la Larry Thomas (Soup Nazi din Seinfeld), Barry Bostwick, Christopher Meloni, Erik Estrada, Brendan Frasier, Bernie Kopell, Colin Farell, Tara Reid, Thomas Cavanagh, Matthew Perry, Mandy Moore, Cheryl Hines, George Takei si Maureen McCormick.
Serialul este un geniu comic si o drama de mana intai. Are ratinguri bune. Scenaristii sunt de nota zece. Si totusi, NBC in fiecare an da emotii fanilor, nestiind daca sa-l mai ia un an. CEO’s suck. De ce inca mai stati pe aici? Plecati odata si faceti rost de Scrubs! Credeti-ma, nu o sa regretati
As mai vrea sa povestesc despre My Screw Up.
Episode Number: 14 Season Num: 3
Sau cel mai bine scris episod din Scrubs. Vreodata. Desi il iubesc pentru glumele irezistibile, personajele care se maturizeaza din ce in mai mult, relatiile geniale dintre ele, modul cum suporta ei stresul si problemele vietii de doctor, episodul asta este cel mai bun intalnit pana acum, chiar daca este cel mai atipic si mai melodramatic. Folosind un plot twist de zile mari, a reusit sa ma surprinda chiar si pe mine, desi sunt atent la cele mai mici detalii.
Jordan's brother and sister return but Dr. Cox learns his brother-in-law Ben hasn't visited a doctor about his cancer in the 2 years he has been gone traveling the world.
JD, Dr Cox si Ben sunt la spital, iar Dr Cox il roaga pe JD sa aibe grija de Ben, deoarece el trebuie sa se duca sa plateasca ceva la politie, chiar daca JD ii spune ca are prea multi pacienti, si cel cu care era acum avea probleme cu inima, si din teste nu stia de ce. Cand Dr Cox se intoarce, afla ca pacientul a murit, asa ca da vina pe JD si ii ia toti pacientii, cu speranta sa nu se mai intample asa ceva vreodata (childish, but still). Muncind fara oprire timp de 60 si ceva de ore, intreg episodul vedem cum il tachineaza mult mai mult decat de obicei pe JD, dar apoi isi cere scuze de la el. La sfarsitul episodului vedem cum ei toti sunt in parc, iar Dr Cox glumeste cu Ben. JD il intreaba pe Dr Cox unde crede ca se afla, asa ca acesta se uita bine in jur. Ben dispare, iar apoi vedem ca de fapt el murise imediat dupa ce plecase Cox, si nu pacientul batran al lui JD. Cox realizeaza ca se afla la inmormantarea sa, si, chiar daca este cel stabil psihic personaj din serial, cel mai bun doctor si cel mai amuzant personaj fictiv pe care l-am intalnit, incepe sa lacrimeze, apoi sa planga mai ceva decat surorile lui Ben. Plot twist a la The Sixth sense/The Others foarte bine construit, nici nu realizezi ca jumatate din episod Dr Cox doar si-l imagina pe Ben alaturi. Scenariu impecabil, performante actoricesti nemaipomenite, nici nu stii ce te loveste. Now that's drama!