Classic Corner: filme clasice, actori...
72 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Nu contest argumentele aduse de voi. Dimpotriva.
Privit din acest unghi filmul isi merita toate laudele.
La fel cum ai patit si tu Mr Hyde, si eu m-am asezat in fata TV ului avand capul plin de laudele altora adresate acestui film.
Citisem atat despre cliseele "brevetate" acolo cat si despre celelalte "inovatii" asa ca asteptam supriza din alta parte. Ce era sa fac ? Sa ma extaziez ca acolo s-a folosit prima oara anume lucru ? Mi-e teama ca simtul meu critic nu a ajuns atat de departe.
Asa ca zic din nou: am capacitatea sa ii inteleg importanta, insa nu se afla printre preferintele mele.
Imi plac filmele vechi care repeta cliseele mult discutate insa au o frumoasa inocenta care le scuza stereotipia, imi plac filmele noi care incearca sa le evite, .... ca sa nu o mai lungesc (asta e o scuza pasagera prin care ma echivez de greaua sarcina de a-mi prezenta preferintele pe categorii)... in general imi plac filmele care zgandara o coarda din mine, iar Citizen Kane nu a fost unul dintre ele.
La fel cum ai patit si tu Mr Hyde, si eu m-am asezat in fata TV ului avand capul plin de laudele altora adresate acestui film.
Citisem atat despre cliseele "brevetate" acolo cat si despre celelalte "inovatii" asa ca asteptam supriza din alta parte. Ce era sa fac ? Sa ma extaziez ca acolo s-a folosit prima oara anume lucru ? Mi-e teama ca simtul meu critic nu a ajuns atat de departe.
Asa ca zic din nou: am capacitatea sa ii inteleg importanta, insa nu se afla printre preferintele mele.
Imi plac filmele vechi care repeta cliseele mult discutate insa au o frumoasa inocenta care le scuza stereotipia, imi plac filmele noi care incearca sa le evite, .... ca sa nu o mai lungesc (asta e o scuza pasagera prin care ma echivez de greaua sarcina de a-mi prezenta preferintele pe categorii)... in general imi plac filmele care zgandara o coarda din mine, iar Citizen Kane nu a fost unul dintre ele.
"Against modern football."
-
Aliosha - Mesaje: 5042
Initial trimis de Aliosha
Nu contest argumentele aduse de voi. Dimpotriva.
Oricum, ce vroiam sa zic e ca filmele vechi au farmecul lor, pe care nu-l poti prinde daca nu te obisnuiesti cu ele. Poate nu m-am exprimat foarte exact, dar cred ca ai prins ideea - procedeele folosite azi, aia din anii '20 le cautau, le inventau etc. Nu ma refer la efecte speciale, ma refer la unghiuri de filmare, la montaj etc. In "Intoleranta" ai clisee (importante) care apar in filme facute azi, si au trecut 86 de ani de atunci.
Si cred ca au si o valoare in sine, dar trebuie sa te obisnuiesti cu maniera in care sunt facute. Griffith a mai facut numai melodrame care, sincer, la inceput mi s-au parut de doi lei, dar au o naivitate care s-a pierdut pe undeva... Ma rog, mi se pare palpitant sa ai o perspectiva istorica asupra cinematografului.
subpolar homesick fane
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
- stefan
- Junior Member
Initial am vrut sa scriu la f(r)aze antologice dar mi-am adus apoi aminte de threadul asta. Am revazut "The good, the bad and the ugly" asa ca nu m-am putut abtine sa nu mai insir cateva randuri.
Toti 3 joaca foarte bine dar Tuco, pe numele lui complet din film Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez, mi se pare extraordinar.
[Tuco is in a bubble bath. The One Armed Man enters the room.]
One Armed Man: I've been looking for you for 8 months. Whenever I should have had a gun in my right hand, I thought of you. Now I find you in exactly the position that suits me. I had lots of time to learn to shoot with my left.
[Tuco kills him with the gun he has hidden in the foam.]
Tuco: When you have to shoot, shoot, don't talk.
Eli Wallach (Tuco) era sa isi piarda viata in timpul filmarilor cand s-a tras scena cu trenul (cand pune pe sina ferata lantul ce il lega de sergentul gras). Sergio Leone i-a cerut sa repete dar Tuco a refuzat categoric zicand ca nu mai face asa ceva in viata lui.
Toti 3 joaca foarte bine dar Tuco, pe numele lui complet din film Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez, mi se pare extraordinar.
[Tuco is in a bubble bath. The One Armed Man enters the room.]
One Armed Man: I've been looking for you for 8 months. Whenever I should have had a gun in my right hand, I thought of you. Now I find you in exactly the position that suits me. I had lots of time to learn to shoot with my left.
[Tuco kills him with the gun he has hidden in the foam.]
Tuco: When you have to shoot, shoot, don't talk.
Eli Wallach (Tuco) era sa isi piarda viata in timpul filmarilor cand s-a tras scena cu trenul (cand pune pe sina ferata lantul ce il lega de sergentul gras). Sergio Leone i-a cerut sa repete dar Tuco a refuzat categoric zicand ca nu mai face asa ceva in viata lui.
-
Filme clasice
So, va plac filmele clasice? Ma refer la filme facute in anii de aur ai Hollywood-ului, Gone With The Wind, Casablanca, Singin in the rain, Arsenic and Old Lace, Jezebel, Laurence of Arabia, Rebel without a cause etc. Va uitati la TCM?
Eu iubesc filmele clasice si actorii din anii 30-60.
Ce filme si actori va plac?
Eu iubesc filmele clasice si actorii din anii 30-60.
Ce filme si actori va plac?
+3rei Sud Est Virtual Group http://groups.yahoo.com/group/3rei_Sud_Est
+3rei Sud Est Virtual Group Page http://www.geocities.com/virtual_3rei_sud_est
+3rei Sud Est Virtual Group Page http://www.geocities.com/virtual_3rei_sud_est
-
Aly3 - Junior Member
As'noapte am vazut Casablanca. 10/10
Incredibil ce film s-a realizat in 1942.Au trecut 62 de ani de atunci. Humphrey Bogart a murit in 1957, Ingrid Bergman a murit in 1982, Paul Henreid a murit in 1992....si totusi au ramas nemuritori datorita aceste pelicule minunate.
Mi-a placut tot la acest film : personajele (foarte bine conturate), locul actiunii si evident povestea care este minunata. Nu se vor mai face niciodata asemenea filme.
Incredibil ce film s-a realizat in 1942.Au trecut 62 de ani de atunci. Humphrey Bogart a murit in 1957, Ingrid Bergman a murit in 1982, Paul Henreid a murit in 1992....si totusi au ramas nemuritori datorita aceste pelicule minunate.
Mi-a placut tot la acest film : personajele (foarte bine conturate), locul actiunii si evident povestea care este minunata. Nu se vor mai face niciodata asemenea filme.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
Iara trebuie sa pun doar "cateva" exemple
1. Rebel fara cauza
2. White heat (Mania alba) cu James Cagney (film cu gangsteri)
3. Unora la place jazzul
4. Valurile Dunarii (cel cu vecina mea de cartier, Irina Petrescu)
5. Revansa (a lui Nicolaescu)
6. De aici in eterninate
7. American Grafitti
8. Hoinarii (The Wanderers)
9. Lolita
10. Bonnie si Clyde
11. La Bamba
12. Trilogia "Nasul"
13. Marjorie Morningstar
14. The Wild one (Salbaticul) cu Marlon Brando
15. La est de Eden
16. The Delinquents (Copii Teribili) cu Kylie Minogue
1. Rebel fara cauza
2. White heat (Mania alba) cu James Cagney (film cu gangsteri)
3. Unora la place jazzul
4. Valurile Dunarii (cel cu vecina mea de cartier, Irina Petrescu)
5. Revansa (a lui Nicolaescu)
6. De aici in eterninate
7. American Grafitti
8. Hoinarii (The Wanderers)
9. Lolita
10. Bonnie si Clyde
11. La Bamba
12. Trilogia "Nasul"
13. Marjorie Morningstar
14. The Wild one (Salbaticul) cu Marlon Brando
15. La est de Eden
16. The Delinquents (Copii Teribili) cu Kylie Minogue
- vincent
Shirley Temple
Oare de ce nimeni n-a zis nimic de Shirley Temple ??? Ce daca a fost doar un copil? Eu zic ca ramane cel mai prolific, popular si celebru copil actor si nu cred c-o sa se nasca un altul. Cu peste 100 de filme in cariera , a devenit prima persoana alba care danseaza cu un negru intr-un film , in The Little Colonel in 1935.
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
-
wwritza - Mesaje: 981
Hmmz...nu prea le am cu filmele clasice, insa imi amintesc de un film mai vechi: Dirty Dancing; nu stiu daca e film clasic, insa stiu ca mi-a placut mult cand l-am vazut.
[font=Times New Roman]No one knows what it's like to be the bad man , to be the sad man , behind black eyes[/font]
-
Black Eyes - Junior Member
Revazand ieri The Great Escape dupa mult timp am pus din nou la indoiala anumite detalii, mai ales amabilitatea nemtilor fata de prizonieri. Uitandu-ma pe imdb am dat de un link foarte interesant in care este descris in amanunt adevarata poveste a evadarii din lagarul respectiv, cei implicati (de ambele parti) , etc...
http://www.historyinfilm.com/escape/real1.htm
http://www.historyinfilm.com/escape/real1.htm
-
Black Eyes scrie:imi amintesc de un film mai vechi: Dirty Dancing
loool. daca ar vedea m'aitza s-ar face foc si para, clasicul ie pana la 1900, asa sa stii

on topic
mai putin cunoscut in romania dar excelent ca idee mi s-a parut "being there" cu peter sellers. o comedie de exceptie din care rezulta ca lumea se poate conduce din culisele casei albe numai privind toata viata la televizor si aplicand gradinaritul in politica ajungand in final sa poti pasi pe apa. va recomand cu caldura acest film.
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Charlie Chaplin
asadar, taman ieri am comercializat dvd-uri cu Charlie Chaplin care dvd-uri contzin mai multe filme.
am apucat sa vad doar The Great Dictator, film pe care il mai vazusem, si care e mai mult decat cacator. Urmea sa sa vad A Woman of Paris, The Kid, City Lights, King of New York, The Gold Rush, The Circus si Modern Times.
am apucat sa vad doar The Great Dictator, film pe care il mai vazusem, si care e mai mult decat cacator. Urmea sa sa vad A Woman of Paris, The Kid, City Lights, King of New York, The Gold Rush, The Circus si Modern Times.
-
SOD - Mesaje: 6035
Am vazut North by Northwest. Imdb-ul il claseaza pe locul 20 all-time. Nu mi se pare nici chiar asa de sus, dar este un film foarte bun. Personal ii acord 8/10.
O poveste clasica care are foarte mult farmec fiind filmata cu posibilitatile de atunci si beneficiind de cativa actori de marca, evident in prin plan fiind Cary Grant.
Faza cu avionul de pesticide este preferata mea. (o puteti vedea imitata in Arizona Dream).
Cel mai mult ma distreaza scenele cu masini. Se vede ca sunt facute in studio...dar dau o mai mare savoare peliculei.
O poveste clasica care are foarte mult farmec fiind filmata cu posibilitatile de atunci si beneficiind de cativa actori de marca, evident in prin plan fiind Cary Grant.
Faza cu avionul de pesticide este preferata mea. (o puteti vedea imitata in Arizona Dream).
Cel mai mult ma distreaza scenele cu masini. Se vede ca sunt facute in studio...dar dau o mai mare savoare peliculei.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Astazi am urmarit Rashí´mon. Imdb-ul ii acorda 8,5 stele. Locul 57-all time. Eu il cotez cu 9/10.
Este vorba despre un clasic al cinematografiei japoneze, realizat in 1950 de Akira Kurosawa.
In rolul talharului Tají´maru joaca celebrul Toshirí´ Mifune. Cunoscatorii de film probabil si-l amintesc din Shogun, unde l-a interpretat pe Toranaga.
Filmul arata prin ochii a 4 persoane intamplarile ce au dus la o crima in padure. Pe alocuri se distinge frumoasa filozofie de viatza a japonezilor.
Nu ma mai lungesc. Cine nu l-a vazut...sa-l vada. Este incantator.
Este vorba despre un clasic al cinematografiei japoneze, realizat in 1950 de Akira Kurosawa.
In rolul talharului Tají´maru joaca celebrul Toshirí´ Mifune. Cunoscatorii de film probabil si-l amintesc din Shogun, unde l-a interpretat pe Toranaga.
Filmul arata prin ochii a 4 persoane intamplarile ce au dus la o crima in padure. Pe alocuri se distinge frumoasa filozofie de viatza a japonezilor.
Nu ma mai lungesc. Cine nu l-a vazut...sa-l vada. Este incantator.
-
What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach. So you get what we had here last week, which is the way he wants it... well, he gets it. I don't like it any more than you men.
Cool Hand Luke. 10/10
Din anul 1967. Cu Paul Newman si George Kennedy. Filmul copilariei mele. M-am bucurat nespus sa-l revad.
Am o fascinatie pentru filmele cu puscarii...tinand cont ca am dat 10/10 si la The Shawshank Redemption sau The Green Mille.
Newman joaca impecabil. De o expresivitate rar intalnita. Cred ca doar Brad Pitt ar putea face in zilele noastre un asemenea rol.
Foarte marfa timbrul vocii...celui ce spune citatul de mai sus. Este vorba despre Captain...interpretat de Strother Martin.
La imdb...e locul 123 all-time. ~)
Cool Hand Luke. 10/10
Din anul 1967. Cu Paul Newman si George Kennedy. Filmul copilariei mele. M-am bucurat nespus sa-l revad.
Am o fascinatie pentru filmele cu puscarii...tinand cont ca am dat 10/10 si la The Shawshank Redemption sau The Green Mille.
Newman joaca impecabil. De o expresivitate rar intalnita. Cred ca doar Brad Pitt ar putea face in zilele noastre un asemenea rol.
Foarte marfa timbrul vocii...celui ce spune citatul de mai sus. Este vorba despre Captain...interpretat de Strother Martin.
La imdb...e locul 123 all-time. ~)
-
Mi-au placut foarte mult Ben Hur, Casablanca(un film cu actiunea in Africa,dar in care apare doar un singur negru si ala e din new york parca),My fair lady..si inca o sumedenie de filme din ani 40-60 carora nu le mai retin numele...
"Am vazut ingerul in piatra si am sculptat pana l-am eliberat." Michelangelo
-
thunder84 - Junior Member
casablanca, filmul, are actziunea desfashurata in casablanca. care este in maroc. adica in africa de nord.
populatzia predominanta este cea araba care este o rasa deschisa la culoare. in general intreaga africa de nord este "alba" (e un fel de-a zice deoarece sunt foarte multzi mulatrii, insa nicidecum neagra).
sper ca explicatzia-mi sa-tzi fie satisfacatoare.
populatzia predominanta este cea araba care este o rasa deschisa la culoare. in general intreaga africa de nord este "alba" (e un fel de-a zice deoarece sunt foarte multzi mulatrii, insa nicidecum neagra).
sper ca explicatzia-mi sa-tzi fie satisfacatoare.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
-
theOffender - Mesaje: 2094
Ben-Hur . 10/10
Imi gasesc foarte greu cuvintele dupa un astfel de film. A fost superb. Printre cele mai frumoase filme vazute de mine. Perfect meritate cele 11 premii Oscar cucerite in 1960. (filmul este produs in 1959)
Charlton Heston l-a jucat impecabil pe Judah Ben-Hur. Actorii filmelor din vechimi seamana mai mult cu artisti de teatru. Coloana sonora...clasica si ea...surprinde perfect fiecare moment si accentueaza dramatismul fazelor.
Filmul mai este cunoscut si drept Ben-Hur: A Tale of the Christ...pentru ca Iisus are un rol foarte important in film.
Pe nedrept ocupa doar locul 129 in imdb top 250.
- I don't belive in miracles
- All life is a miracle
Imi gasesc foarte greu cuvintele dupa un astfel de film. A fost superb. Printre cele mai frumoase filme vazute de mine. Perfect meritate cele 11 premii Oscar cucerite in 1960. (filmul este produs in 1959)
Charlton Heston l-a jucat impecabil pe Judah Ben-Hur. Actorii filmelor din vechimi seamana mai mult cu artisti de teatru. Coloana sonora...clasica si ea...surprinde perfect fiecare moment si accentueaza dramatismul fazelor.
Filmul mai este cunoscut si drept Ben-Hur: A Tale of the Christ...pentru ca Iisus are un rol foarte important in film.
Pe nedrept ocupa doar locul 129 in imdb top 250.
- I don't belive in miracles
- All life is a miracle
-
pentru mine unul dintre cele mai bune filme clasice este "philadelphia story" cu 3 dintre cei mai buni actori ai tuturor timpurilor: katharine hepburn, cary grant si james stewart. este pur si simplu superb! cred ca l-am vazut de 10 ori, dar tot nu ma mai satur de el si de fiecare data rad de parca l-as vedea pentru prima data.
acelasi lucru pot sa-l spun si de "singing in the rain" sau "duck soup" la care am ras cu lacrimi.
"philadelphia story" si "singing in the rain" sunt difuzate f des pe tcm, asa ca ... lucky me!
acelasi lucru pot sa-l spun si de "singing in the rain" sau "duck soup" la care am ras cu lacrimi.
"philadelphia story" si "singing in the rain" sunt difuzate f des pe tcm, asa ca ... lucky me!
-
Elektra - Junior Member
Das Boot . 9/10 (8.5 la imdb, locul 47 all-time)
40000 German sailors served on U-Boats during World War II.
30000 never returned.
O impresionanta drama de razboi, vazuta prin ochii nemtzilor, mai exact prin echipajul unui U-Boat (U 96) trimis sa vaneze vase englezesti in Atlantic.Actiunea se petrece in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Foarte bine surprisa viatza aspra de pe submarin, gandurile si temerile oamenilor din echipaj. Un film fin, fara efectele speciale pe care le regasim in peliculele hollywoodiene ale anilor 2000.
Filmul, produs in 1981, este regizat de Wolfgang Petersen...care in 2000 a regizat Perfect Storm...iar anul trecut...Troy.
40000 German sailors served on U-Boats during World War II.
30000 never returned.
O impresionanta drama de razboi, vazuta prin ochii nemtzilor, mai exact prin echipajul unui U-Boat (U 96) trimis sa vaneze vase englezesti in Atlantic.Actiunea se petrece in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Foarte bine surprisa viatza aspra de pe submarin, gandurile si temerile oamenilor din echipaj. Un film fin, fara efectele speciale pe care le regasim in peliculele hollywoodiene ale anilor 2000.
Filmul, produs in 1981, este regizat de Wolfgang Petersen...care in 2000 a regizat Perfect Storm...iar anul trecut...Troy.
-
Multe din filemele amintite de voi le-am vazut si mi-au placut.
Nu prea retin nume de actori dar parca nu l-am vazut pe Dean Martin care facea roluri interesante in western-uri, in colaborare cu alti mari de care ati povestit.
Ma mir ca nu a amintit nimeni de tara cu cea mai mare productie cinematografica din lume: INDIA.
Filmele anilor 70 storceau tone de lacrimi din salile arhipline.
Eu de fapt prefer comediile cu Stan si Bran sau marele Jerry Lewis.
Nu prea retin nume de actori dar parca nu l-am vazut pe Dean Martin care facea roluri interesante in western-uri, in colaborare cu alti mari de care ati povestit.
Ma mir ca nu a amintit nimeni de tara cu cea mai mare productie cinematografica din lume: INDIA.
Filmele anilor 70 storceau tone de lacrimi din salile arhipline.
Eu de fapt prefer comediile cu Stan si Bran sau marele Jerry Lewis.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
gigiell scrie:Ma mir ca nu a amintit nimeni de tara cu cea mai mare productie cinematografica din lume: INDIA.
productzie de coceni, poate.
n-a amintit nimeni din cauza ca oamenii mai shi rezoneaza shi aici se vorbeshte despre filme. priceput?
-
nocturna - Mesaje: 8725
Moskva slezam ne verit . 9/10 (7.5 pe imdb)
O capodopera a cinematografiei sovietice. O poveste care incepe cu o fata venita de la tzara la Moscova sa dea la facultate, la chimie industriala. Si cum picase...ajunge in uzina, erou al muncii socialiste...cum era pe vremea aia. Saturandu-ma oarecum de filmele americane...am gustat din plin acest film....
Rebecca . 9/10 (8.3 pe imdb)
Un film de mare rafinament artistic, realizat de Alfred Hitchcock in 1940, avand la baza romanul scriitoarei Daphne Du Maurier. In rolurile principale Laurence Olivier si Joan Fontaine.
Aproape ca nu-mi vine sa cred ce filme faceau americanii acum 65 de ani.
O capodopera a cinematografiei sovietice. O poveste care incepe cu o fata venita de la tzara la Moscova sa dea la facultate, la chimie industriala. Si cum picase...ajunge in uzina, erou al muncii socialiste...cum era pe vremea aia. Saturandu-ma oarecum de filmele americane...am gustat din plin acest film....
Rebecca . 9/10 (8.3 pe imdb)
Un film de mare rafinament artistic, realizat de Alfred Hitchcock in 1940, avand la baza romanul scriitoarei Daphne Du Maurier. In rolurile principale Laurence Olivier si Joan Fontaine.
Aproape ca nu-mi vine sa cred ce filme faceau americanii acum 65 de ani.
-
Ma simt dator cu un raspuns pentru Nocturna
India ESTE cea mai mare producatoare de filme din lume(cel putin cantitativ).Candva era si la moda.
Pentru cei ce se hranesc cu Ecstasy=Hollywood, e normal sa vorbesti doar despre L.A. daca nu ai vazut altceva sau daca te intereseaza numai ce e, in jurul tau, la moda. Faptul ca "American Dream" conduce lumea nu inseamna ca ei sunt cei mai buni. In rest e o chestie de gust.
Sper ca nu am jignit si promit ca nu mai intervin pe aici.
India ESTE cea mai mare producatoare de filme din lume(cel putin cantitativ).Candva era si la moda.
Pentru cei ce se hranesc cu Ecstasy=Hollywood, e normal sa vorbesti doar despre L.A. daca nu ai vazut altceva sau daca te intereseaza numai ce e, in jurul tau, la moda. Faptul ca "American Dream" conduce lumea nu inseamna ca ei sunt cei mai buni. In rest e o chestie de gust.
Sper ca nu am jignit si promit ca nu mai intervin pe aici.
-
jeorj - Junior Member
gigiell, ma simt dator sa-ti atrag atentia asupra unor aspecte
1/ te rog abtine-te in a poci nickul altor useri atata timp cat
-nici alti useri n-o fac vis a vis de nickul tau
-nu ai permisiunea acestora
2/ filmele indiene se adreseaza in special pietii interne sau tarilor arabe din golful persic unde exista o populatie majoritara indiana care gusta din plin aventurile romantate , ornate din plin cu lapticu si mierea unei clase minoritare dar avute, in conditiile in care anual mor de foame in india zeci de mii de suflete .
3/ publicul european/occidental nu gusta prea mult filmele indiene (poate duar numa cei mai tuciurii de ginta indiana ramasi prin europa in urma migratiilor, vezi rromii)
4/ acum fro 40 de ani au prins si la noi unele filme indiene, articolul 420, vagabodul etc ca alternativa la oferta de filme sovietice "avangardiste" ce rulau pe-atunci
5/ personal consider hollywood-ul o mashina de filme , majoritar proaste, dar alternativa propusa de tine, respectiv scoala indiana de film , este un exemplu , zic io, nefericit ales. poate daca ziceai ceva de scoala britanica, italiana sau chiar sovietica as plecat mai mult urechea
1/ te rog abtine-te in a poci nickul altor useri atata timp cat
-nici alti useri n-o fac vis a vis de nickul tau
-nu ai permisiunea acestora
2/ filmele indiene se adreseaza in special pietii interne sau tarilor arabe din golful persic unde exista o populatie majoritara indiana care gusta din plin aventurile romantate , ornate din plin cu lapticu si mierea unei clase minoritare dar avute, in conditiile in care anual mor de foame in india zeci de mii de suflete .
3/ publicul european/occidental nu gusta prea mult filmele indiene (poate duar numa cei mai tuciurii de ginta indiana ramasi prin europa in urma migratiilor, vezi rromii)
4/ acum fro 40 de ani au prins si la noi unele filme indiene, articolul 420, vagabodul etc ca alternativa la oferta de filme sovietice "avangardiste" ce rulau pe-atunci
5/ personal consider hollywood-ul o mashina de filme , majoritar proaste, dar alternativa propusa de tine, respectiv scoala indiana de film , este un exemplu , zic io, nefericit ales. poate daca ziceai ceva de scoala britanica, italiana sau chiar sovietica as plecat mai mult urechea
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Eyewitness
1. am corectat si sper sa imi fie primite scuzele
2,3. daca se compara numarul amatorilor de dulcegarii indiene cu populatia europei s-ar putea ca brunetii asiatici sa iasa in fata(conteaza doar daca ii punem in randul oamenilor sau nu
).
4. de acord
5. n-am vrut sa sune a alternativa filmele indiene. Era doar un semn de intrebare la faptul ca majoritatea posturilor anterioare vorbesc de Hollywood.
Cinematografia engleza si franceza ii surclaseaza net pe americani dpdv calitativ.
Oare daca se facea acest forum acu 40 de ani care ar fi fost filmele preferate? Nu tine de educatia facuta prin tembeliziune?
Educatia sovietica ne dadea filme clasic sovietice si indiene(era mai pe gratis)
Educatia americaneasca ne de filme clasic americane si telenovele(e mai pe gratis)
Si unii si altii cu valorile si nonvalorile lor. Intrebarea mea vroia sa fie: Care e diferenta?
In rest... chestie de gust.
Pace!
Ps. Mie imi plac foarte multe filme frantuzesti vechi. De exemplu Fernandel in Inamicul public nr.1
1. am corectat si sper sa imi fie primite scuzele
2,3. daca se compara numarul amatorilor de dulcegarii indiene cu populatia europei s-ar putea ca brunetii asiatici sa iasa in fata(conteaza doar daca ii punem in randul oamenilor sau nu

4. de acord
5. n-am vrut sa sune a alternativa filmele indiene. Era doar un semn de intrebare la faptul ca majoritatea posturilor anterioare vorbesc de Hollywood.
Cinematografia engleza si franceza ii surclaseaza net pe americani dpdv calitativ.
Oare daca se facea acest forum acu 40 de ani care ar fi fost filmele preferate? Nu tine de educatia facuta prin tembeliziune?
Educatia sovietica ne dadea filme clasic sovietice si indiene(era mai pe gratis)
Educatia americaneasca ne de filme clasic americane si telenovele(e mai pe gratis)
Si unii si altii cu valorile si nonvalorile lor. Intrebarea mea vroia sa fie: Care e diferenta?
In rest... chestie de gust.
Pace!
Ps. Mie imi plac foarte multe filme frantuzesti vechi. De exemplu Fernandel in Inamicul public nr.1
-
jeorj - Junior Member
Remember no man is a failure who has friends. I thanks for the wings !
Categoric un film de 10/10, realizat sub bagheta legendarului Frank Capra, cu un James Stewart de exceptie in rolul principal.
Genu' de film la care iti dau lacrimile de bucurie.
Categoric un film de 10/10, realizat sub bagheta legendarului Frank Capra, cu un James Stewart de exceptie in rolul principal.
Genu' de film la care iti dau lacrimile de bucurie.
-
The Shining . 7/10 (8.3 pe imdb)
Nu prea mi-a placut actiunea filmului, dar Nicholson este incredibil. El oricum in toate filmele pare nebun si joaca roluri de nebun....dar parca aici intrece orice masura. Iar maestrul Stanley Kubrick cred ca nu se simtea bine sa faca film fara sa prezinte cel putin o femeie la pasarica goala.
Pana la urma nici n-am inteles bine care era cel mai nebun din tot filmu asta...dar nu regret ca am pierdut peste 2 ore pentru a-l viziona.
Am vazut pana acum de la Kubrick : A Clockwork Orange, The Shining, Full Metal Jacket si Eyes Wide Shut. Toate 4...filme pline de mister, nebuni si nebunii.
In viitor vreau sa vad...2001: A Space Odyssey si Dr Strangelove. Poate astea sa fie mai serioase.
Nu prea mi-a placut actiunea filmului, dar Nicholson este incredibil. El oricum in toate filmele pare nebun si joaca roluri de nebun....dar parca aici intrece orice masura. Iar maestrul Stanley Kubrick cred ca nu se simtea bine sa faca film fara sa prezinte cel putin o femeie la pasarica goala.
Pana la urma nici n-am inteles bine care era cel mai nebun din tot filmu asta...dar nu regret ca am pierdut peste 2 ore pentru a-l viziona.
Am vazut pana acum de la Kubrick : A Clockwork Orange, The Shining, Full Metal Jacket si Eyes Wide Shut. Toate 4...filme pline de mister, nebuni si nebunii.
In viitor vreau sa vad...2001: A Space Odyssey si Dr Strangelove. Poate astea sa fie mai serioase.
-
72 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3