Ce filme ati mai vazut ?

sub lumina lanternei magice

Mesajde bhuttu » Mie Dec 21, 2005 3:29 pm

ValiEnte scrie:quo vadis 9,5/10

Te referi la varianta americaneasca, din 1951, cu Peter Ustinov? Adica asta?

Sau la varianta poloneza din 2001? Adica asta?

Astea-s cele mai cunoscute versiuni, da' imdbu' iti da 8 doar la prima strigare.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde memetshot » Mie Dec 21, 2005 3:33 pm

Chicken Little - frumos realizat, cu faze funny, un desen animat care ma face sa imi doresc sa nu se mai termine...sa aibe cat mai multe episoare.....mi-a placut...10/10

bre...10/10? duar ca te pupasi cu tipa la cinema? pana mea, de la 11 ani in sus filmu asta devine boring.
astia de la walt diznei au acordat prea multa atentie realizarii tehnice si au ratat filmuletul.

daca asta e 10/10 The curse of the were rabbit (de anu asta), ice age, shrek ce note ar trebui sa ia?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde ValiEnte » Mie Dec 21, 2005 3:53 pm

bhuttu, ma refeream la cea din 1951, cea poloneza din 2001 recunosc ca nu am vazut'o si nici nu cred ca o voi vedea :zambet:
Istoria incepe sa se razbune...
ValiEnte

Mesajde Cristy » Mie Dec 21, 2005 5:18 pm

Rome - Este un serial produs de HBO si BBC, un proiect in valoare de peste 100 mil $ si in totalitate filmat in Italia . Totul este un joc politic, in serial se arata doar luptele pentru putere ce au loc intre patricieni si plebei, respectiv Cezar si Pompei . Povestea este intocmai cu realitatea in proportie de 90% (doar povestile cu Lucius Vorenus si Titus Pullo au fost fictiune, deci si intrepatrunderea povestii lor cu cea a lui Cezar a fost ireala ), se arata foarte putine lupte propriu zise ( totusi, culmineaza cu lupta brutala din arena din penuntilmul episod al seriei ), dar mult dialog interesant si povesti fascinante ce pana acum nu au prezentate conform istoriei ( poti uita ce stiai despre Roma Antica din filme ca Gladiatorul sau Spartacus ) . Decorurile, costumele si arhitetectura sunt toate superbe ... ai la ce casca ochii . Actorii in mare parte sunt necunoscuti, dar care fac o treaba excelenta .
Rome e un serial exceptional, ce respecta istoria (Petersen eat your heart out ), cu actori buni, povesti interesante si elemente vizuale savuroase, iar eu il recomand atat cinefililor de rand, cat si impatimitilor istoriei :)
Moved away.
Cristy

Mesajde cr3tz » Mie Dec 21, 2005 8:32 pm

Fantastic Four poate fi comparat cu x man 2 , nu cred k il depaseste cu mult :)

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events de mult timp nu am mai vazut un film asa bun.de la scenariu la costumatie totul este foarte reusit.
ma scot cu: pe forumu de caterinca nu exista offtopice.
cr3tz

Mesajde eyewitness » Mie Dec 21, 2005 8:35 pm

Cristy scrie:Serenity Povestea nu este chiar noua, filmul avand elemente din filme precum Star Wars, Blade Runner, Total Recall, etc -

care te tine in suspans

Ca sa inchei : Serenity poate ca nu este cel mai original SF, poate ca nu este cel mai bun, dar merita vazut cel putin o data 7/10

cristy, da-mi macar doo, trei elemente prin care serenity il poti conpara cu blade runner.

am vazut tuate cele 12 sau 13 seriale firefly, atat serenity cat si intreg serialu au suspansu identic cu scartzaitu usii de la debarale intr-un bloc de nefamilisti de pe tinpu lu ceashca

nu multumesc, consider ca cel mult o data este mai mult decat suficient.

slab bre, fuarte slab, cam fro 3 asa cu induljenta
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Cristy » Joi Dec 22, 2005 2:34 pm

Eye : imbinarea de elemente actuale cu cele din viitor ( in special designul oraselor ) - chestie ce a inceput odata cu Blade Runner, in Alien, 2001, etc multe alte SF-uri mai vechi era numai un look futuristic in tehnologie, imbracaminte, etc ; asta a prins in primul rand ;personajul principal are din aroganta si inteligenta lui Deckard si Han Solo ; alta idee : faptul cum anumiti oameni buni sunt fortati sa faca ceva, pt un scop mai maret, chiar daca momentan nu sunt constienti de asta ; sau scena cand ei coboara din nava pe planeta, nu ti se pare seamana cu scena in care Deckard se plimba prin oras?
Cel putin vizual mult e creatia lui Ridley Scott, dar nu e chiar asa de evident, deoarece Blade Runner a fost foarte sumbru, pe cand in Serenity e o alta atmosfera generala ...
( ps : faza cu fata fiind o arma secreta, care se vrea a fi controlata de cei de la putere, intr-o lume ciudata, nu-ti aminteste de un SF nu chiar asa de vechi? :) )

later edit :

Wedding Crashers

Comedia anului 2005 ... or is it?
Strategia filmului : iei membrii ai "frat-pack-ului", le dai un scenariu foarte slab, ce nu se remarca prin nimic deosebit, cu o poveste tipizata, cu dialoguri ce tind a fi amuzante doar o data la 10 minute, sfarsit previzibil si stupid, fara concluzie, desi au loc mai multe discursuri, ce ai crede, ca au acest rol, de a-ti arata ceva, ca exista o morala, nu doar o enuntarea unei povesti, mai iei cateva actrite frumoase, in plina ascensiune ( Rachel McAdams care e o zeita, arata incredibil si chiar stie sa joace ( cine s-ar fi gandit ca pustoaica de anul trecut, din Mean Girls, peste un an avea sa devina un fenomen? ), Isla Fisher care si ea, la prima vedere, are un aer candid, ce te cucereste ) si desigur cativa veterani : Christopher Walken, omul caruia nu i se poate reprosa nimic, niciodata, in privinta prestatiei sale si Jane Seymour, care inca arata bine pentru o varsta ei, cateva melodii siropoase pe care le pui pe niste montaje cliseate si rezulta, ceea ce-ti asigura baietii de la marketing, o pelicula de succes . Nu si in cazul asta . 5/10
Moved away.
Cristy

Mesajde Cristy » Joi Dec 22, 2005 4:41 pm

Wedding Crashers

Comedia anului 2005 ... or is it?
Strategia filmului : iei membrii ai "frat-pack-ului", le dai un scenariu foarte slab, ce nu se remarca prin nimic deosebit, cu o poveste tipizata, cu dialoguri ce tind a fi amuzante doar o data la 10 minute, sfarsit previzibil si stupid, fara concluzie, desi au loc mai multe discursuri, ce ai crede, ca au acest rol, de a-ti arata ceva, ca exista o morala, nu doar o enuntarea unei povesti, mai iei cateva actrite frumoase, in plina ascensiune ( Rachel McAdams care e o zeita, arata incredibil si chiar stie sa joace ( cine s-ar fi gandit ca pustoaica de anul trecut, din Mean Girls, peste un an avea sa devina un fenomen? ), Isla Fisher care si ea, la prima vedere, are un aer candid, ce te cucereste ) si desigur cativa veterani : Christopher Walken, omul caruia nu i se poate reprosa nimic, niciodata, in privinta prestatiei sale si Jane Seymour, care inca arata bine pentru o varsta ei, cateva melodii siropoase pe care le pui pe niste montaje cliseate si rezulta, ceea ce-ti asigura baietii de la marketing, o pelicula de succes . Nu si in cazul asta . 5/10
Moved away.
Cristy

Mesajde Cristy » Vin Dec 23, 2005 2:56 pm

Pentru ca asta e sezonul, o sa fac o lista cu (ce cred eu) unele din cele mai bune filme de Craciun vreodata ...

1.It's A Wonderful Life - pur si simplu nu exista film mai clasic, mai bine facut, mai bine interpretat sau regizat, cu o stare mai magica, care sa te cuprinda intr-o stare de nostalgie mai puternica cu o tema de Craciun ... felicitari remarcabilului Frank Capra, inegalabilului James Stewart ( care a facut parte din elita acelei generatii, fiind preferatul regizorilor din acea vreme, un actor cu o carisma puternica) si superbei Donna Reed, care au reusit sa creeze unul din cele mai bune filme vreodata ! 10/10
2.The Nightmare Before Christmas - un desen animat produs ( si inital gandit ) de excentricul Tim Burton . Un desen ca nici un altul, cu dialogul plasat in versuri, de o ora si 1/4 de magie pura, de poezii foarte bine scrise si interpretate, cu o animatie rareori folosita - stop action, ce pare sa aduca si mai mult farmec ... cu personaje adorabile, o poveste pe cat de lugubra, pe atat de incantatoare, The Nightmare Before Christmas este pe cale sigura spre a deveni un clasic ! 10/10
3.Miracle On 34 Street - filmul ce dezbate existenta lui Mos Craciun ... cu o poveste induiosatoare, cu actori de nota A ( in special mentionez o tanara Natalie Wood ) si o directie buna , inca mai atrage fani, chiar si dupa aproape 5 decenii de la lansarea in cinematografe ! 9/10 ( superior din toate punctele de vedere acelui remake penibil din 1994 )
4.How The Grinch Stole Christmas ! - un desen animat magic, produs si regizat de catre unicul Chuck Jones, dupa o carte ilustrata de catre Dr. Seuss, narat de catre un om cunoscut pentru atrocitatea sa ( la ce filme primise pana atunci ), dar care ne arata o alta fata a sa : Boris Karloff . Un desen ce tinde sa arate ca Craciunul nu este doar un act comercial ... recomandat ! 9/10
5.A Christmas Story - o poveste cu un farmec anume, ce ne ofera perspectiva unui pusti cu o dorinta arzatoare pentru un cadou anume ( pe care sincer sa fiu, nu toti l-am dorit candva? ) ... care desi ne ofera o portie cuprinzatoare de copii si parinti stupizi, inca are destul de oferit ! 8/10

Mentiuni onorabile :

National Lampoon’s Christmas Vacation
- una din cele mai bune comedii de Craciun vreodata, poate cea mai amuzanta productie din seria "Lampoon's"
Home Alone 1 & Home Alone 2
- cliseate?da!previzibile?da!amuzante? da, si chiar al naibii, chiar si la a 30 a vizionare ... viitoare clasice comedii de Craciun, ce te binedispun
A Christmas Carol (1984) - una din cele mai bune ecranizari ale etern fascinantei povesti ale lui Dickens
Die Hard 1 & Die Hard 2 - actiune over-the-top?da!cliseate?da!comedie?da!farmec unic creat de Willis?da!merita vazute? fara nu e nici o indoiala ; unele din cele mai bune filme ale lui Willis, cu un stil ce l-a consacrat ... unele din preferatele mele de actiune
A Charlie Brown Christmas - desen clasic de Craciun, ce nu are nevoie de introducere
Rudolph The Red Nosed Raindeer - see above
Moved away.
Cristy

Mesajde bhuttu » Vin Dec 23, 2005 3:32 pm

ValiEnte scrie:bhuttu, ma refeream la cea din 1951, cea poloneza din 2001 recunosc ca nu am vazut'o si nici nu cred ca o voi vedea :zambet:

Foarte rau din partea ta, e una din cele mai mari productii de prin partea asta de lume(18 milioane $), e - din unele puncte de vedere - superioara celei din 1951(normal, sunt 50 de ani de tehnologie intre ele) si e facuta de aceeasi natie care-a produs si romanul. Deci daca ti-a placut povestea din Quo Vadis, n-ar trebui sa ratezi nici filmul asta.

Cristy scrie:Rome e un serial exceptional, ce respecta istoria (Petersen eat your heart out ),

Ma fac inca o data avocatu' lu' Petersen si zic:
- Troia nu-si propune sa respecte nici istoria si nici poemul lui Homer. Troia are un scenariu propriu, foarte bine scris, daca-mi e permis]Birthday Girl(2001)[/B] - dupa parerea mea unul din cele mai bune roluri ale lui Nicole Kidman si un must-see pentru fanele lui Vincent Cassel. Poveste slaba, dar foarte bine jucata. Si se zice acolo la un moment dat: "La noi in Rusia e asa de firg ca trebuie sa mergem in Anglia sa ne culcam cu oamenii de-acolo sa ne incalzim" :D

Chicago(2003) - unul din putine filme care reuseste sa ma tina treaz cand incerc sa adorm la film. Un deliciu vizual si auditiv, niste melodii frumoase, niste lectii de ediatre de film, si niste lectii de actorie predate cu zambetul pe buze de domnii profesori Richard Gere si Renee Zellwegger.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde Titina » Vin Dec 23, 2005 10:50 pm

Tamara - un horror superb...kiar dak pe imdb are 5.5,mie mi-a plakut f mult : shi ideea shi "efectele morbide" (normal,e facut in stilul Final Destination :D ) shi actritza Jenna Dewan (in rolul Tamarei)...shi totul :D i love this movie... 9.80/10
Titina
Junior Member

Mesajde incoherent » Vin Dec 23, 2005 11:06 pm

Vazut si eu Wedding Crashers,de acord cu spusele lui Cristy cu o exceptzie- cateva situatzii sunt imprevizibile si amuzante (bineinteles pentru mine ).
E intr-adevar o comedie ushoara,dar m-a facut pe alocuri sa rad copios.5 e cam putzin,6 e cam mult,ar fi de un 5.5.
Gigi Becali e idolul unei generatii
incoherent
Junior Member

Mesajde ValiEnte » Sâm Dec 24, 2005 12:54 am

A history of violence 9,5/10

un film f bun, Viggo Mortensen joaca unul dintre cele mai bune roluri ale lui,mai ales dupa prostia de lotr, personaju e facut pt el, la scenele cu batai se putea confunda cu van dame :box: :arme: :zambet:
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
ValiEnte

Mesajde Titina » Dum Dec 25, 2005 6:52 pm

Santa's Slay - 2/10 un film de tot kktul....cik e comedie...comedie nu e,k are multe secventze care vor sa fie ceva horror da pe dreq,alea nu sperie nici un copil kred :))
Titina
Junior Member

Mesajde vali » Lun Dec 26, 2005 11:52 am

darian, iti mai sterg odata postul?
some people deserve to die
vali

Mesajde cr3tz » Mar Dec 27, 2005 7:56 pm

Batman Begins 4/10 foarte probabil cel mai slab film din serie pana la ora actuala,cadre filmate aiurea,poveste slabutza si sa nu zic despre actori

Lilo and Stich 2 7/10 nu este la fel de captivant k primul dar se merita vazut,macar pt sticiulica ala mic si nebunatic :D

Swept Away 5/10 cei ce au savurat laguna albastra vor fi dezamagiti de filmul asta(se pare k latino loverii nu sunt chiar asa buni :D )
cr3tz

Mesajde h0va » Mar Dec 27, 2005 10:27 pm

King Kong

bwhaaaaaa, foarte tare bre, 180 de minute de pelicula, 0 minute de film asta da realizare..m'am cracanat de ras impreuna cu consuarta insa au fost shi momente in care ne'a loat somnu..tipic americanesc un melanj intre king kong (the old ones), godzilla, jurassic park, simbad marinaru shi lumea disparuta a lu' Doyle..deci da, au fost shi cateva faze amuzante de la origine insa majoritatea reprizelor de ras s'au datorat scenariului de cacao..

eo zic ca trebe casava ducetz sa vedetz, sa nu muritz necunoscatori, insa tre sa fitz pregatitz pentru bashcalie..

sa dam sh'o nota 6/10 penca filmu' n'are pretentzii de melodrama, nu se vrea a fi mai mult decat ie..

?!
h0va

Mesajde Cristy » Mar Dec 27, 2005 10:38 pm

cr3tz scrie:Batman Begins 4/10 foarte probabil cel mai slab film din serie pana la ora actuala,cadre filmate aiurea,poveste slabutza si sa nu zic despre actori

tu faci misto de mine acum, sau ce? nu te-ai uitat niciodata inseamna la partea a III a sau a IV a ... detaliaza si pentru astia mai inceti, asa ca mine, comentariile astea, ca m-ai bagat in ceata

ps : bine ai revenit hova !
Moved away.
Cristy

Mesajde ValiEnte » Mar Dec 27, 2005 10:40 pm

Monsters, Inc. 9,5/10
nu stiu cum am stat atat timp pana sal vad, a fost f bun

Sin City 9,4/10
f bun, atatia actori buni nu puteau sa dezamageasca, jessica alba ff frumoasa :zambet:

hostage 4/10
destul de slab, bruce w dezamagitor, la fel ca tot filmu
ValiEnte

Mesajde catharsis » Mie Dec 28, 2005 2:01 am

the constant gardener - meirelles realizeaza inca o data un film foarte frumos, chiar daca nu are un scenariu foarte bun, ca cidade de deus. povestea nu e cine stie ce, adica (atentie ca s-ar putea sa fie spoilere: o conspiratie tipica: companiile de medicamente care-si testeaza produsele pe negri si guvernul britanic le protejeaza ca are interese economice), dar modul in care e filmat si interpretat il face un film excelent. 9/10
cr3tz, batman begins poate nu se ridica la realizarile lui tim burton, da e mult peste episoadele 3 si 4, iar echipa nolan/bale face o treaba destul de buna, desi la finalul filmului mi s-a parut ca ii lipseste ceva.
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde vali » Mie Dec 28, 2005 10:49 am

Shopgirl (2005)
o poveste calmă şi comună despre dragoste si caini cu covrigi pe coadă.

Hustle And Flow (2005)
puţin mai negru decat eminem, putin mai rău decat 50cent, djay e mai real şi mai bine conturat. Terrence Howard incepe să prindă roluri din ce in ce mai bune, călcand pe urmele lui denzel washington...

Grosse Pointe Blank (1998)
“debbie, e kill people for a living. will you marry me?â€Â
some people deserve to die
vali

Mesajde cr3tz » Mie Dec 28, 2005 12:25 pm

The Jacket 6/10 interesanta viziune asupra unor lucruri,daca reusiti sa trecetzi peste primele 30-35 de minute din film chiar o sa va placa :D
cr3tz

Mesajde cr3tz » Joi Dec 29, 2005 7:06 pm

Cellular 7/10 jason statham a facut pana acum reclama la bmw,audi si nokia :D
cr3tz

Mesajde ValiEnte » Joi Dec 29, 2005 9:10 pm

The Constant Gardener 6/10
dezamagitor
Revolver 9/10
superb, guy richie face inca un film excelent, snatch a fost de 10. pacat cu prostia de Swept Away ~r
The chronicles of Narnia: The lion, the witch and the wardrobe 6/10

~p
mai bine nu il mai vedem
ValiEnte

Mesajde old lord » Vin Dec 30, 2005 12:55 am

avocatul diavolului

superb film, nu stiu cum de nu l-am vazut pana acum
al pacino joaca minunat
Cel mai dificil, când eşti înşelat, este să-ţi păstrezi demnitatea. Să te simţi de parcă n-ai merita oxigenul pe care îl tragi în tine. Te obişnuieşti cu asta. Începi să crezi. Chiar să-ţi placă. Ca o sticlă care nu se goleşte niciodată. Poţi să o duci la gură la nesfârşit.
old lord

Mesajde cr3tz » Vin Dec 30, 2005 2:16 am

Going The Distance 6/10 tzatze,fund si cam tot ce trebuie unui film cu si despre adolescenti :D
cr3tz

Mesajde Cristy » Vin Dec 30, 2005 2:56 pm

Am vazut primele 2 sezoane din CSI - un serial criminalistic exceptional, despre o echipa de investigatori criminalistici, al carui rol este de a vorbi cu dovezile, care nu mint niciodata ... echipa e formata nu din roboti care rezolva rezolva cazuri dupa algoritmi, ci oameni inteligenti, cu multa imaginatie, cu calitatile si defectele lor ; povestile difera de la 3-4 crime pe episod pana la anchete ce se intind pe perioada a mai multe episoade ; ele provin de la cele mai macabre crime despre care citesti uneori in ziar dimineata, omucideri odioase care au facut istorie, pana la demonstrari ale unor legende urbane lugubre [ totusi nu intotdeauna ancheta se finalizeaza cu un happy-end, cliseele hollywoodiene sunt lasate deoparte, multe crime nu sunt rezolvate, iar deseori esti lasat cu un gust amar in gura ].
Scenariul este intotdeauna de nota zece, povestile sunt reale, dialogul rapid, inteligent si, uneori, haios ... personajele nu sunt tipizate, sunt bine definite si nu se bazeaza pe marturii ale martorilor, deci nu va asteptati sa vedeti vre-un Poirot sau Columbo pe aici .
Asta e genul de serial care astazi ar fi scris de Agatha Christie sau Arthur Conan Doyle, daca ar mai fi in viata . Distributia este foarte bine aleasa - de nota 10 chiar [ in sfarsit a facut si Bruckheimer ceva bine :) ] . Un serial pe care-l recomand oricarei persoane ce a urmarit vreodata cu placere serialele criminalistice si nu numai ... deci odata ce ai auzit zgomotul elicopterului si acea melodie bine aleasa de la The Who, aventura o sa inceapa, asa ca umple-ti paharul cu suc, trage bolul cu chipsuri mai aproape si bucura-te de o iesire din lumea cotidianului ! :D [ un an am asteptat sa-mi vina pachetul si l-am savurat pe tot in mai putin de 4 zile ... ]

Am terminat de vizionat trilogia "Dollars" al lui Leone - Fistful of dollars, For a few dollars more si The good, the bad and the ugly ... muzica, poveste, regie si actori de nota 10 - timeles classics :)

old lord : Al da, a fost excelent, dar Keanu a fost de lemn, ca de fiecare data si Theron nu s-a remarcat aproape deloc
Moved away.
Cristy

Mesajde SirBoss » Vin Dec 30, 2005 3:51 pm

La categoria SERIALE va recomand sa vedetzi LOST......e genial filmul si chiar ca e addicted!!!!!!!!!!!
SirBoss
Junior Member

Mesajde ValiEnte » Sâm Dec 31, 2005 11:49 pm

King Kong 7/10
efectele au fost super pe insula, dar se putea si mai bine
Transporter 2 4/10
dezamagitor, efecte de rahat, mai ales faza cu elicopteru si cu bomba sub masina ~p ~p
Assault on precinct 13 7/10
un film bun de actiune
ValiEnte

Mesajde Cristy » Joi Ian 05, 2006 1:09 pm

The Chumscrubber - o incursiune in lumea atipica suburbana, unde parintii sunt imbibati cu alcool si pastile, copiii cu droguri, iar nimanui nu ii pasa decat de ce este in fata lui; metafore ascunse mai peste tot, majoritatea adultilor sufera de criza varstei de mijloc, copiii sunt ciudati si multi obsedati de jocul de unde isi ia filmul numele, totul este permis copiiilor atat timp cat zic ca e cu scoala, iar atmosfera aduce a American Beauty ... glume, metafore, drama si un final care le satisface pe toate, totul intr-un pachet frumos ; printre actori o sa gasiti multe vedete, si multi actori cunoscuti pentru rolurile lor de parinti ; am gasit-o si pe Camilla Belle aici, care e o total hottie :D . Film recomandat, sigur merita vazut 8/10
Into the blue - stiti voi, aventura aia tipica cu pusti abia trecuti de majorat, unde te saturi de cliseele genului - film vizionat in totalitate doar pentru Jessica Alba 5/10
Hustle and flow - avem iara parte de un Terrence Howard in forma de zile mari ( mai ceva ca in Ray sau Crash ), aici fiind incendiar, cred cel mai bun rol al vietii lui ... filmul propriu zis nu e foarte original, nu e foarte bun, dar are savoare, muzica buna si actori pe cinste . De mentionat si o Taryn Manning electrizanta 6/10
de la regizorul peliculei Cidade de Deus vine The Constant Gardener - o poveste frumoasa de dragoste, un complot siret global pentru profit, cadre superbe din Africa, intr-un pachet frumos, cu actori de prima mana - Ralph Fiennes ( da, cel care a fost si in The Chumscrubber ) si o frumoasa Rachel Weisz 8/10
Moved away.
Cristy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film