Ce filme ati mai vazut ?

sub lumina lanternei magice

Mesajde Nicholas_Alex » Vin Ian 20, 2006 12:30 pm

Io am vazut ieri doo filme: Land of the dead unde Dennis Hopper ie capitalist si trimite comando-uri prin orasele cu zombii sa arunce cu artificii. Pe bune! Si zombii aia se fac destepti, da nu stiu de ce. Unii zic ca-i film bun, ca-i facut de Romero ala. Plm, daca bunica-tu face un kkt in mijlocul sufrageriei, il lasi in pace, ce de "ie bunicu"? Sau il cureti, ii pui lu bunicu un pampers si incerci sa uiti ca sa intamplat? Asa si cu filmu asta, uita ca sa intamplat.

Apoi a fost Elisabethtown, un film romantic de vazut cu prietena langa tine. Da nu are nemti in el, un element care ar fi facut filmul mai bun (vezi Casablanca, cand il omoara Bogart pe neamtul ala in aeroport).
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde incoherent » Vin Ian 20, 2006 3:30 pm

My big fat independent movie.
filmu asta pentru mine e un mister.prima oara in viatza am reusit sa ma plictisesc chiar in timp ce rad.tot filmu.m-am distrat plictisit.stiind ca io-s un pic mai nebun,am dat filmu mai departe si m-am uitat cu persoana care este.aceeasi reactzie.te plictisesti razand.astept si alte parereri despre filmu asta,io nu pot sa spun daca e bun sau slab,e o parodie la multe multe filme de succes.distractie placuta.sau plictiseala domoala.nici nu stiu ce sa va urez,
Gigi Becali e idolul unei generatii
incoherent
Junior Member

Mesajde Wille'e » Vin Ian 20, 2006 4:50 pm

CRASH e ultimul film pe care l-am vazut shi mi s-a parut cel mai interesant film pe anul 2005,chiar daca subiectul filmului e cam invechit,imi place cum e abordat,fara KKK sau neo-nazisti care :scaun: :axe: :tai: :box: :arme: :shoot: negri pe toata durata filmului.
Wille'e
Junior Member

Mesajde bhuttu » Vin Ian 20, 2006 5:56 pm

Asta am scris pe imdb despre Almost Famous(2000, regia Cameron Crowe), pentru cine are rabdare sa citeasca. Io n-am avut rabdare sa traduc:

When one talks about this movie, it is absolutely necessary to have a
quick run through the 70's in his own vision, and then compare it to
that of the movie. For me, the 70's mean the real birth of rock music
and at the same time, the decade with the best music so far. So for
that only, I was thrilled when I heard mentioned names like Led
Zeppelin, Humble Pie, Iggy Pop, The Doors and so on... A great
character is Vic, the greatest Led Zeppelin fan. And a great idea is to
have him say "They're here! Led Zeppelin are in this hotel!". It gives
a feeling of authenticity hard to get by other means.

The facts and lifestyle depicted are the exact copy of what we think
about the 70's now, but I'm sure that those that lived through that
period will find some slight exaggerations here and there.

The script is definitely a great one, and my personal opinion is that
the movie itself is not up to it.

The cinematography sometimes gives a feeling of sloppiness, but that
could well be intended that way. The concert scene really looks like a
70's rock concert shot with the 70's cinematographic means. I'm not
into it, but I'm not saying that this approach is not a good one.

Unlike most people, I found the acting performances of the lead
characters not very good. Kate Hudson is not a good actress, and this
shows once again. Her character has a very strong depiction and some
great lines, but she's not up to it.

Same goes for Billy Crudup, starring here as Russell Hammond, the
guitarist and lead performer of the band which the movie talks about,
Stillwater (a made up name). The whole plot is wrapped around his
character, and Billy Crudup made me believe he can't carry on with it.

But there are really some really good performances of the supporting
cast. William Miller, the kid whose eyes we're witnessing the action
with, is embodied in an absolutely fantastic manner. Phlip Seymour
Hoffman as the never-accomplished journalist, Jason Lee as the lead
singer of the band and Noah Taylor as band's first manager are all
great, despite their small roles.

As a conclusion, I liked the movie, but mainly because I like 70's
music. I don't think its success is deserved(adica n-are ce cauta in top 250).
...........................................................................................................

Alt film de l-am vazut recent e Four Brothers. La asta chiar mi-a placut ilustratia. Culorile sunt foarte frumoase, si aceeasi zapada e si alba, e si neagra, dupa caz. Mi-a mai placut ca incearca sa fie foarte violent in mod absolut gratuit (de obicei imi place violenta gratuita in filme, dar filmul asta, spre deosebire de ale lu' Tarantino sau Rodriguez, n-are curaj sa se dezbare de cretinul si indobitocitorul concept de political corectness, mai ales ca e vorba si de negrii).

Personajele sunt foarte simpatice, absolut toate, pentru ca toate sunt necredibile. Si aici aceeasi mentiune, pe alocuri filmul incearca sa arunce niste parfum de credibiltate care, combinat cu izul general al filmului, pute. Personajele trebuiau sa fie complet necredibile si nu era nimic rau in asta.

Imi place Mark Wahlberg, ca stie sa fie dur fara sa te faca sa uiti in nici un moment ca el e baiatul bun.

Foarte simpatica scena impuscaturilor multe, de cand mezinul primeste un bulgare in fata pana la dialogul cu politistul ("How are we gonna deal with that?" "Self-defence. Wasn't it?" - era vorba de 8 morti :D)

Un film de urmarit la 8 seara, intr-o zi cand n-ai ce face, dar un film care nu incearca sa fie mai mult de atat.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde vali » Dum Ian 22, 2006 10:25 am

An Unfinished Life (2005)
un film prea bun pentru a nu fi lansat in cinema. păcat. pană şi jlo face o figură bună.

National Lampoon’s Barely Legal (2003)
de unde s-au inspirat producatorii filmului nextdoor girl. e simpatic.

Maid in Manhattan (1999)
te uiţi şi uiţi.

Anthony Zimmer (2005)
sophie marceau e pe cat de frumoasă, pe atat de talentată. francezii incep să facă filme din ce in ce mai bune.

Doom (2005)
vechea poveste cu monstrul scăpat de sub control, exploatată de la alien2 incoace de toată lumea. nu merită deranjul.

Proof (2005)
nu ştiu ce sau pe cine caută anthony hopkins in filmul asta. blonda aia spălăcită ar merita innecată.

Led Zeppelin’s Four Symbols Unauthorised (2005)
o disecţie a albumului nr. IV al trupei. interesant. mai afli cate ceva, mai vezi nişte secvente live...

Legends Of The Fall (1994)
brad pitt şi anthony hopkins sunt o echipă de temut. julia ormond are o intensitate rar intalnită. categoric un film de păstrat şi revăzut.

Panic Room (2002)
ultimul film mare al jodiei foster. e chiar prea bun in comparaţie cu băşinile in care joacă acum.

şi ceva la care nu o să mă uit, indiferent de cate premii castigă.
Brokeback Mountain (2005)
some people deserve to die
vali

Mesajde Titina » Dum Ian 22, 2006 1:39 pm

The perfect man - 8/10 f mishto filmul,mai ales k e cu hilary duff,kre mi se pare ff dragutza...shi orikum mi-a plakut k m-a mai linishtit asha dupa toate horroruile vazute... :)) e un film pashnik :)) nu mai eram obishnuita cu astfel de filme :D
Titina
Junior Member

Mesajde Cristy » Mar Ian 24, 2006 7:21 pm

Green Street Hooligans - Bun, bun, neasteptat de bun, avand in vedere celelalte tentative la un astfel de film ... actori excelenti, poveste interesanta, atmosfera englezeasca, batai, bere si fotbal ! (mult peste The Football Factory, din toate punctele de vedere ) 8/10
Dirty Deeds - comedie tipizata, stupida, gen American Pie, dar care mi-a smuls doo zambete (cred). Actorii principali se descurca bine : (Jess) Milo Ventimiglia si (Claudia) Lacey Chabert (ati inteles doar apropourile, cred ca scenariul a fost scris gandindu-se deja la ei :) )
Venom, Wolf Creek, Cry Wolf - Ed Wood are competitie serioasa, dar astea nu sunt chiar asa de rele incat sa-l intreaca pe Uwe Boll. Ce-mi plac horrorurile stupide, extrem de comerciale si cliseate, produse de tipii de la marketing. 2/10
Mobsters And Mormons - nu e Snatch. Treci peste ! 2/10
Flightplan - l-am asteptat mult. Proasta idee. Jodie Foster excelenta ca de obicei, scenariul - gunoi complet 2/10
Two for the money - Al Pacino incredibil, nu cred ca rolul ar fi putut sa fie jucat la fel de bine de catre altcineva ... Matthew McConaughey incepe sa se descurce, iar Rene Russo arata bine pentru varsta ei. Povestea e ... ok 6/10
Moved away.
Cristy

Mesajde incoherent » Vin Ian 27, 2006 9:28 am

Azumi 2
Filmu m-a impresionat,cum ma asteptatam.Personajele nu mai au consistenta din prima parte,scenariul e mai slab si totusi.Intriga se complica,si pe langa notiuni ca datorie,credintza si camaraderie se adauga ce lipsea in prima parte-tradarea.
Azumi e un copil inca,o fata firava si sensibila,al carei talent in manuirea sabiei o face un asasin aproape perfect.Ea nu ucide cu zambetul pe buze,o face din datorie si in speranta intr-o lume mai buna,e convinsa pana la un moment dat ca e posibil sa aduci pacea prin asasinate.Gandirea ei nu e corupta (inca),si finalul lasa o usa deschisa pentru partea a 3-a(desi cred ca povestea si-a ajuns sfarsitul),care daca va fi probabil ne va arata o azumi dezgustata de lupta perpetua,si nevoita sa puna mana pe sabie ca sa-i apere pe cei dragi (in stilul Kenshin).
Secventele de lupta excelente zic eu.Ideea de sacrificiu suprem pentru cauzele in care crezi sau pentru cei pe care-i iubesti -si numa d'asta si ar trebui vazut.
Mie unu mi-a placut,desi nu exceleaza in sensul in care un film bun ar trebui s-o faca.Recomand.
Gigi Becali e idolul unei generatii
incoherent
Junior Member

Mesajde cr3tz » Sâm Ian 28, 2006 5:22 pm

Banlieue 13 e buni si frantujii astia la ceva ,si anume sa filmeze in romania

Employee of the Month foarte fain,matt dillon de zile mari

King's Ransom un negru de succes , Anthony Anderson, se rapeste

Out cold un munte si multi boarderi tampiti :D

The crew o banda mafiota iesita la pensie e mai buna k in zilele de glorie din tinerete :)

Four Brothers de mult timp nu am mai vazut un film asa bun

Underworld Evolution primul a fost mult mai bun,dar nici asta nu e de lepaat

Beauty Shop Queen Latifah si inca o poveste despre rasism :D

Deuce Bigalow - European Gigolo afara de faptul k se poate face striptease pe muzica celor de o-zone mai nimic interesant in film

Undercover Brother 2 faze si coloana sonora se merita,parerea mea
ma scot cu: pe forumu de caterinca nu exista offtopice.
cr3tz

Mesajde cr3tz » Mar Ian 31, 2006 3:33 pm

Memento din 2000 nice but no so nice...am observat k este pe locul 22 pe imdb...that sucks big time :D
ma scot cu: pe forumu de caterinca nu exista offtopice.
cr3tz

Mesajde maxx1nsane » Mar Ian 31, 2006 3:51 pm

CYPHER (2004) - 8/10, nice one, recomand, SF
FX47 - wish | more
Can U feel it?...I don't think so...
maxx1nsane

Mesajde =ll=Kain » Mar Ian 31, 2006 6:53 pm

Cypher- e SF o idee foarte interesanta cu un final surprinzator, nu e genu de film pe care sa-l povestesti in autobuz pt ca aproape dacal intelegi vazandul, e super filmu, da............. mai bine vedeti The cube:)))))
=ll=Kain
Junior Member

Mesajde wwritza » Mie Feb 01, 2006 12:07 am

Satula de atatea englezisme, zilele astea mi-am revazut filmul preferat Cinema Paradiso 1989, oscarizat si mult premiat, unul din putinele filme la care plang, desi l-am vizionat de atatea ori. Am reusit sa vad versiunea mai lunga cu taieturile regizorului, care se refera la relatia lui Toto cu iubita lui...

Il postino 1994, legatura cu filmul de mai sus fiind Philippe Noiret, care in Paradiso este batranul proiectzionist. Superba scena cand postasul ( actorul care l-a jucat cica ar fi murit cateva zile dupa terminarea filmarilor) merge pe plaja si inregistreza suntele valurilor pt a i le trimite prietenului sau in Cile.

Malena 2000, regizat de Giuseppe Tornatore, cel care a regizat si Paradiso. Cu Monica Bellucci....superba....si un pustiulica laba trista, martor al tragediei prin care o femeie tanara si frumoasa/ Italia trece in perioada celui de-al doilea razboi mondial.

Merita vazute !!!
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
wwritza

Mesajde bhuttu » Mie Feb 01, 2006 4:24 am

wwritza scrie: pt a i le trimite prietenului sau in Cile.

Pai prietenului sau in cile? Nu era hotarat? In cile? In cine? In kile, poate. Sau de tara aia lunguiata zici, unde e lacu' Pipicaca? Ca aia e Chile...

Mai ontopic nitel, doar ce revazui Morometii, un film pentru care am un lung sir de cuvinte de lauda. Numai ca nu le mai scriu acu'.
bhuttu

Mesajde wednesday » Mie Feb 01, 2006 8:22 pm

wwritza scrie:Malena 2000, regizat de Giuseppe Tornatore, cel care a regizat si Paradiso. Cu Monica Bellucci....superba....si un pustiulica laba trista, martor al tragediei prin care o femeie tanara si frumoasa/ Italia trece in perioada celui de-al doilea razboi mondial.

malena ii chiar fain :)
i wish i could help, but i don't want to
wednesday

Mesajde vali » Joi Feb 02, 2006 2:24 am

am incercat să mă uit la Mata Hari (1931) şi am eşuat. după ce am citit de 2 ori cartea, filmul nu are nici un farmec. ştiu, e Greta Garbo, e alb-negru, ar avea ceva şanse să fie superb.

Adam And Eve (2005) e o comedioară simpatică, puţin peste medie, care mi-a adus aminte că mi-am vandut chitara. merită văzută.

Big Mommas House 2 (2006)
nici mai mult, nici mai puţin decat mă aşteptam. Martin Lawrence dă din nou viaţă simpaticului personaj Big Momma, pentru noi aventuri, la fel de amuzante ca in prima parte. de văzut.

Undiscovered (2005)
o frumoasă poveste de dragoste.

The Business (2005)
revăzut. still rulz.

Bachelor Party (1984)
o comedie bună.

Saw II (2005)
n-am mai văzut ideea asta undeva acum caţiva ani? ba da. filmul se numea The Cube, făcut in 1997.

Seven Mummies (2005)
neinteresant.

Valiant (2005)
draguţel.
vali

Mesajde bhuttu » Joi Feb 02, 2006 2:58 am

Atrag atentia stimatilor nostri ascultatori ca luna februarie se cheama "28 days of Oscars" pe canalul Turner Classic Movies (TCM).

Numai in seara asta am vazut 2 mari clasice: Singing In The Rain (1952) si The Thin Man (1934). Amandoua excelente.

vali, hai ma, chiar Coana Mare?
bhuttu

Mesajde vali » Joi Feb 02, 2006 3:19 pm

te pui cu femeile?

nu mai prind tcm, pacat :(
vali

Mesajde Cristy » Joi Feb 02, 2006 5:24 pm

12 angry men - revazut pentru a patra oara si tot genial este 10/10
Bachelor Party, The Money Pit, The Burbs - comedii bune cu Tom Hanks, inainte sa se apuce de filme serioase
Just like heaven - un chick flick plictisitor, cliseat si cu un final deosebit de penibil 3/10
Tamara - un nou horror de la producatorii trilogiei Final Destination, in care intr-o lume stereotipizata a liceului, cu un feeling de Daria vs Carrie, se prezinta destinul tragic al unei adolescente ce moare in urma unei farse de prost gust si apoi invie cu un chef nebun de razbunare.
Suna destul de cunoscut, nu? Urmeaza o avalansa de clisee horror ...
Scenaristul ar avea nevoie de niste lectii de cultura generala, cum ca insectele nu ajung la cadavru la mai putin de 18 ore dupa moarte (ce pot sa zic, ma innebuneste Grissom cu gandacii lui :)), la spitale nu se servesc cartofi prajiti ca de la McD, ca stim sa deosebim Nesquick de pamant, ca nu orice fata are potential de Buffy si ca stim sa deosebim un film bun de unul de-al lui :D
Actori necunoscuti cu exceptia lui Chad Faust - Kyle din The 4400, scenariu ultra obosit si regie foarte plictisitoare 3/10 ( I'm a sucker for hot zombies ... )

Luna Oscarurilor este in fiecare an in luna februarie la TCM de ceva vreme, am prins si eu niste vechituri veritabile aici
Moved away.
Cristy

Mesajde eyewitness » Joi Feb 02, 2006 7:25 pm

cristy, tuate outer limits sunt deja in ctza :)
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Cristy » Joi Feb 02, 2006 7:59 pm

Multumesc frumos!
Moved away.
Cristy

Mesajde Titina » Vin Feb 03, 2006 10:10 pm

Gigli - m-am uitat la el fiindk eram curioasa pur shi simplu,am auzit numai de rau despre acest film :) dar sincer aku,mie kiar mi-a plakut...orikum m-am uitat la film shi ptr k e cu Ben Affleck (kre mi se pare k arata f bine :D ) shi J.Lo... 7/10
Titina
Junior Member

Mesajde marian jan » Sâm Feb 04, 2006 1:13 pm

The dreamers - e genu' de film care te deprima f mult.stiti cum e dupa ce veniti din piatza si sunteti ofticati pe ea de tara ca asculta numai manele?cam asa e si cu asta,te enervezi cand vezi un film atat de prost.scenariu slab,imagine de cacat,sa nu mai zic de minunatii actori.e foarte bun pentru educarea copiilor ce vor aparea la stirile de la ora 5.

green street hooligans - nu stiu de cand violenta promoveaza un film,dar aici chiar e cazul.si cand stau sa ma gandesc ca mi l-au recomandat atatia!o porcarie gretoasa care prezinta "realitatea".daca mai aud explicatia asta o singura data innebunesc.s-ar putea sa-i fi placut d-lui butu din anumite puncte de vedere.....

ken park -cuvantul cheie al acestui film ar fi floci.il vad exact ca pe the dreamers.daca vreti sa vedeti oameni flocosi masturbandu-se,ken park e raspunsul.si acesta ff educativ.as pune limita de varsta 99 de ani filmului astuia.si asta pt ca de la 99 de ani de obicei esti orb.

pretty woman - l-am rezut azi noapte.DA.parca m-am culcat mai linistit vazand un film fara impuscaturi,fara incesturi si fara droguri.oricum si prezenta juliei roberts a contat.povestea nu e f originala,dar e bine realizat.

barfuss - aici nemtzalaii au dat lovitura.mie mi s-a parut bestial.comedie-drama sau drama-comedie,nu stiu cum sa-i zic.din nou DA.nici asta n-are pistoale si nici incesturi si nici droguri.in mare e o poveste de dragoste,dar f bine pusa in scena.de aici america ar trebui sa invete un pic.un pic mai mult de fapt.pot spune ca scenaristul are simtul umorului.
bravo baixule!
marian jan

Mesajde =ll=Kain » Sâm Feb 04, 2006 4:13 pm

Am vazut un film care ma marcat pt tot restul vietii:)) se numeste The Pianist, si este vorba despre povestea unui pianist evreu in timpul celui de-al doilea razboi mondial, este prezentata la extrem violenta cu care erau tratati de catre soldatii germani.Filmul acesta face cat tot ce am citit in carti despre razboaiele mondiale.Daca sunteti bine dispusi va recomand sa va uitati la el.
oricum printre toate porcariile care au aparut in ultima perioada un film ca acesta te mai trezeste la realitate (aici vb despre terifianta poveste de dragoste dintre doi vacari americani):)))

AMRICANI INFECTI
=ll=Kain
Junior Member

Mesajde Wild Rose » Sâm Feb 04, 2006 4:32 pm

One Flew Over the Cuckoo's Nest - aparut in 1975, e #12 pe imdb. desi nu la prima vizionare, filmu' m-a impresionat. Jack Nicholson face un rol de exceptie. Recomand din toata inima.

Trainspotting - Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that? I chose not to choose life. I chose somethin' else. am vazut filmu' asta de n ori si tot genial mi se pare.

Poate-mi spune si mie cineva cum e Pride and Prejudice (bazat pe cartea lui Jane Austen).
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

Mesajde eyewitness » Sâm Feb 04, 2006 5:21 pm

One Flew Over the Cuckoo's Nest

wr, deja vorbesti de lucruri sfinte, asta nu ie film ci o capodopera pe care io o consider intre primele 5 creatii ever made
eyewitness

Mesajde nocturna » Sâm Feb 04, 2006 8:22 pm

popaline, tot nu stranseshi suficientzi oameni sa te-ncumetzi la Dracula? :D

Marquis de Sade: Justine (1969) - ecranizarea nuvelei Justine, a Marchizului De Sade, cu mici abateri de la actziunea originala, pe ici pe colo, chiar cateva aparitzii ale marchizului, interpretat de Klaus Kinski, in chinuri creatoare teribile. o ecranizare mai proasta decat nuvela in sine, care este dezamagitoare, fiind o "fabula" lipsita de orice valoarea artistica, de asemenea nula shi pe dimensiunea erotica. filmul este o mizerie infioratoare, probabil Jesus Franco a ashteptat fix anul '69 pentru a-l elogia total nereushit pe Sade. ~p totushi, daca doritzi s-o vedetzi pe Romina Power tanara, inocenta, delicata shi frumoasa, in rolul Justinei, putetzi opta pentru cateva minute din film, maxim 5.

in aceeash ordine de idei, dar la niveluri total diferite, Quills (2000) - surprinde, intr-un cadru foarte reushit, ultimele momente din viatza Marchizului De Sade, agonizand shi epuizandu-se artistic, fizic shi spiritual intr-un azil de nebuni. Geoffrey Rush, intens shi foarte convingator in rolul marchizului, rol pentru care s-a scos cu un Oscar in 2001, Joaquin Phoenix, tanarul idealist, Abbe du Coulmier, un pic stangaci, dar incantator, Kate Winslet, o Madeleine aproape autentica. filmul, deshi prezinta faptele romantzat shi face din marchiz un martir, o victima cinica, dar shi ushor melancolica, a propriilor vicii shi slabiciuni, este o drama elocventa, chiar dureroasa pe alocuri. pentru admiratorii lui Sade cu sigurantza va fi o placere.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Cristy » Sâm Feb 04, 2006 8:38 pm

Must Love Dogs

O comedie romantica regizata de catre Gary David Goldberg, un veteran al televiziunii. Rezumatul? Doua persoane incearca sa gaseasca dragostea cu ajutorului unui site de matrimoniale.
John Cusack, un actor cu un anume farmec ce te cucereste chiar daca nu e prea prea si nici foarte foarte, cu ceva experienta in roluri romantice, din tinerete cand era un pusti ce cauta dragostea, ajutat de replicile lui Cameron Crowe in Say Anything... pana la supra-romanticul-si-mult-prea-peste-cap Serendipity, unde a creat magie cu superba Kate Beckinsale.
Pe cealalata parte avem pe inca-atractiva-chiar-daca-a-trecut-de-40-de-ani Diane Lane, actrita laudata de mica de cineasti de la Laurence Olivier la Francis Ford Coppola.
Povestea : el, innebunit dupa barci si Dr. Zhivago, recent divortat, este fortat sa inceapa sa se intalneasca cu femei ; ea, innebunita dupa caini, copii si Jane Austen, divortata de mai bine de 8 luni, este fortata de intreaga familie sa inceapa sa se intalneasca cu barbati. Amandoi aproape ajunsi in starea de disperare, ajung sa se intalneasca, cu ajutor din partea unor prieteni. Evident, nu e dragoste la prima vedere, dar e ceva sclipire, asa ca se mai intalnesc, el da dovada de mare creativitate, inteligenta si sinceritate si ea se sperie. Dupa ce fiecare trece prin mai multe alte relatii, ajung la concluzia ca erau potriviti unul pentru celalalt, ajutati si de povestea tatalui ei care, accidental, s-a intalnit cu el si a aflat de povestea sa. Nu e chiar asa de chick-flicky, merita vazut, chiar daca rezultatul e vizibil de la distanta.
Mi-a placut si cinematografia, cu folosirea culorilor calde, contrastul minim si montajul omogen.
Cel mai bun punct al filmului : chiar daca scenele cu de karaoke cu familia si poezia lui Yeats au fost placute, cireasa o ia scena plina de sinceritate de la restaurantul armean
Cel mai prost punct al lui : scenele fortate, cel mai evident moment fiind cel cu barca de la sfarsit
O drama romantica pe care o vezi nu pentru structura complexa a povestii sau personaje bine dezvoltate, ci doar pentru a te bine dispune si a-ti da speranta in dragoste. 5/10
Moved away.
Cristy

Mesajde eyewitness » Sâm Feb 04, 2006 9:57 pm

brokeback mountains

vali a zis undeva mai sus ca indiferent de situatie si de oscarurile pe care acest film le va cajtiga el nu se va uita la acest film. personal il inteleg pentru ca citind cronicile la film si io am avut cam aceiasi intentie insa, in cazul meu, curiozitatea a avut cajtig de cauza in fata convengerilor sau mai bine spus a repulsiei pe care o simt atunci cand vad o relatie de tip homo.

probabil ca suntem robii unor idei preconcepute, poate educatia, morala, etica, religia nu ne permite sa gandim altfel. ne repugna orice manifestare ce nu cadreaza cu profilul nostru moral sau care vine in contradictie cu sistemul nostru de valori. nu putem insa sa fim acuzati pentru asta si chiar daca brokeback mountains incearca sa creeze o bresha in structura noastra emotionala in a ne face partashi la un aspect necontestat al universului in care traim, modul in care mesajul este transmis este , din punctul meu de vedere, jenibil (c.zoso)

am fost, sunt si voi fi satul si fed up de tuate incercarile unor grupuri minoritare de a-si propaga ideile prin metoda victimizarii, in consecinta subiectul filmului il consider...deplasat, insa orice alt aspect legat de film, in primul rand imaginea, si p-orma regia, performantele actoricesti ale celor doi eroi dar si coloana sonora le consider cu certitudine la nivel de oscar.

in concluzie, brokeback mountains este un film bun, merita vazut, dar numai facand abstractie de mesaju lui
eyewitness

Mesajde vali » Sâm Feb 04, 2006 10:20 pm

nu ma pasioneaza subiectul. cum nu ma pasioneaza nici filmele de razboi.
la fel am tinut 4 luni schindler list pe hard ca sa il vad...
nu ma atrage, nu il vad.
vali

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film