Site de filme de avangarda

sub lumina lanternei magice

Site de filme de avangarda

Mesajde Shaki » Sâm Aug 19, 2006 2:05 pm

http://www.ubu.com/film/index.html
un site de pe care puteti dwld absolut liber si gratuit filme de avangarda, experimentale, vechi
la o prima vedere a ochiului meu profan si inca neinitiat i-am remarcat pe cocteau, bunuel (de aici puteti dwld le chien andalou), burroughs...
de dimineatza am vizionat allures, un short experimental cu muzica electronica pe fundal

nu e ontopic, dar vizitati si sectiunea de audibile http://www.ubu.com/sound/
dali, miller citind fragmente din primavara neagra, apollinaire... asa, tot la o prima vedere :)
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde Djinn » Vin Aug 25, 2006 10:15 pm

am descarcat si eu, "dupa ureche", un jean cocteau: la villa santo sospire.

Filmulet de amator, color, cu fundal sonor de Bach si Vivaldi si comentat de Cocteau insusi. Ni se prezinta vila respectiva, "tatuata" din pereti pana-n usi cu desene facute de Cocteau: scene mitologice pe pereti, motive abstract-decorative pe usi, majoritatea foarte frumoase, chit ca inca aratand cam nefinisate. Artistul insusi le numeste "grafitti". Vedem si o fresca, "Somnul", doua tablouri "ascunse" (unul facut intr-o nisa, dupa o perdea, altul pictat in interiorul unui dulap (exteriorul fiind, de asemenea, frumos decorat), apoi ni se arata diverse panze pictate de Cocteau, pe diverse fundaluri (in copaci, in gradina, la malul marii). Revine mereu mitul lui Orfeu. Pana si barca se numeste Orfeu :doh:

Il vedem si pe artist, mic si slab, din departare aducand oarecum cu Woody Allen :P Il vedem si desenand un pic, au revers... si apoi, "creand" flori (scenele astea sunt foarte misto), o vedem si pe stapana vilei, pictorita amatoare ea insasi...

Adica mi-a placut :) e un adevarat film-document, marturie. Ma intreb ce s-a mai intamplat cu vila respectiva.

Cum zice Cocteau la sfarsit: Picasso, Matisse, Chagal, moi-míªme [...] nous avons essayé de vaincre l'ésprit de déstruction qui domine l'époque... nous avons orné des surfaces que les hommes ríªvent de demolir... peut-íªtre que l'amour de notre travail les protegera contre les bombes...

ps - avea si subtitrare, probabil in engleza, dar n-a mers, desi denumirea fisierului .srt era exact ca a video-ului. Noroc ca stiu franceza (numai la scris am probleme... accentele lu' peshte) :D

site "oficial" al lui Jean Cocteau
.

pps - am reusit sa screen capture :) poza e o pictura la care tocmai lucra Cocteau.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Înapoi la Film