si ti-am zis ca FIZIC masa respectiva e diferita din cauza energiilor de legatura. Apoi vii si-ti ceri tu scuze cu numere atomice si alte dracii si spui ca de fapt te refereai la numarul de masa relativ... OK nene te-oi fi referit la ala dar eu din intrebarea ta sa crap de-am asociat exprimarea "numar atomic" cu "numar de masa relativ" pentru ca dupa cum vezi nu prea-s unul si acelasi lucru!
... faptul ca tu ai fost imprecis in exprimare nu este vina mea! Si in momentul in care am scris mesajul ca numarul atomic nu are virgula! deci afirmatia ta este falsa! (si sper ca esti de acord cu acest lucru) ai zis ca ti-ai cerut scuze.. ti-oi fi cerut! si-ti sunt acceptate

Apoi eu nu cred ca ti-am zis vreodata ca n-ai sti fizica... doar ca aia pe care o stii o stii cu scartzaituri si ca e bine sa apleci urechea... cuvintele le dai tu la intors dar in chestiuni clare (exemplu: te intrebai daca antineutronul e in antihidrogen) s-a vazut cat de "multe" lucruri stii... asa cum si tu ai sustinut intr-un mesaj anterior ma bucur ca ti-am lamurit macar aceasta problema a antineutronului in antinucleele de deuteriu/tritiu. Inca sper ca agitarea ta provine din neintelegerea terminologiei...
Prefer sa incheiem aici discutia.. tu ramai cu ceea ce stii... eu raman cu ceea ce nu stiu si cu asta basta

sa ai o zi buna,
Soyuz
[quote="aphextwinz"]fecior, dupa cum spuneam, daca eu intreb de numar atomic cu virgula in tabelul lui mendeleev, conform cunoshtzintzelor pe care trebuia sa le ai tu trebuia sa-mi raspunzi? "te referi cumva la numarul atomic relativ de masa?" (daca nu cumva m-ai fi intrebat direct - "te referi cumva la greutatea atomica?") - tu insa ma pocneshti cu "te referi cumva la masa nucleara?". nota bene, eu vorbesc de fizica de profil real, terminata acu nush' catzi ani, tu vorbeshti de materia pe care tre s-o shtii pentru examene.
bashca, io ma corectez intr-o proxima ocazie, pe cand tu persishti in gresheala (probabil pana cand vei pica ceva pe la shcoala, sau va rade vreun nene cu autoritate de tine

relativ ]