Comentarii la concursul de genialitati

slujba mintilor iscoditoare: nu crede, cerceteaza!

Mesajde eyewitness » Vin Iun 24, 2005 10:42 am

de slobozia noo ai auzit ?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iun 24, 2005 10:46 am

nu...doar de slobozia opt stiu eu.

eye-ule...nu trec accelerate prin nici o Slobozie. Slobozia noua e linie secundara din Ciulnitza !

vrei sa sun la garile din Slobozia si sa intreb ?????

dar facem un pariu....pe 5 mici si 5 beri....si indiferent de castigator diseara mergem la Machedonu....si-l achitam ! te tine ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Iun 24, 2005 10:56 am

chiar devi obositor bre

ia lincu asta si baga-l pe gat
dupa ce il ingurgitezi bine vii desear la machidonu de langa gara din ctza si dai berile si micii

http://www.infofer.ro/
tastezi stanga
- bucuresti
- galati
- via: slobozia

dupa ce se deschide o noo pajina clichezi "cautare"
vezi ce-ti da
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iun 24, 2005 11:03 am

eye-ule....esti nebun ? :)

aia demonstreaza ceea ce zic eu. ca pe acolo nu trec accelerate ! CHIAR NU TREC ACCELERATE PRIN NICI O SLOBOZIE !!!

nu vezi ca intre Ciulnita si Slobozia tre' sa iei personal ???? iar pe urma alt personal pana la Fetesti ???? ca sa ajungi din SLobozia la Fetesti..o iei prin Faurei.....deci te intorci....

ce pula mea esti capos ???? NU TREC ACCELERATE PRIN NICI O GARA DIN SLOBOZIA !!! nu ma mai enerva cu noaptea'n cap !!!!

chiar nu accepti sa aiba altu dreptate ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Iun 24, 2005 11:05 am

chiar nu accepti sa aiba altu dreptate ?

nu cand nu are
da telefon la garile din slobozia
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iun 24, 2005 11:06 am

o sa dau telefon cum le gasesc. am cautat pe google...si nimic.
am gasit doar Parohia din Slobozia Noua. o stii popii aia despre trenuri ?
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Iun 24, 2005 11:10 am

popii sigur nu jtie ca iei circula cu mertzanele :D

vezi la carciuma aia de la iesire, dunbrava sau cum plm ii zice. aia jtie sigur
eyewitness

Mesajde Alienor » Vin Iun 24, 2005 11:10 am

pana clarificati problema cfr-ului si alte probleme colaterale ce ar putea aparea (biserica ortodoxa romana si implicarea ei in traficul pe caile ferate, shamd) puneti si voi niste-ntrebari, ceva, la concursu ala
Alienor
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iun 24, 2005 11:17 am

e pusa intrebare !
am pus chiar eu inainte sa ma certe eye....despre faza cu Buftea !

ps : eye, aflu eu cumva...dar cum facem sa aflii tu ?
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Alienor » Vin Iun 24, 2005 12:09 pm

acu am vazut; e clar, nu contati pe mine :)
Alienor
Junior Member

Mesajde weed13 » Vin Iul 01, 2005 6:48 pm

lombroso, sa vad tu ce intrebare ai pune cand nici nu te-ai astepta ca raspunzi corect. :D
weed13

Mesajde Djinn » Mie Iul 13, 2005 3:07 pm

danonina, beton legenda asta ~p sa n-am ambitzie :D
Djinn

Mesajde kant emir » Mie Iul 13, 2005 3:15 pm

gaga (?!?!?!?), mersic de invitatie, dar raspunsul meu n-a avut nici o legatura. Spune tot tu.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde gaga » Mie Iul 13, 2005 3:31 pm

v-a placut? :D

pai nu am idei decat din cartea citita recent :D nu-mi trece nimic prin minte acum ... aaa ba da.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde kant emir » Sâm Iul 16, 2005 2:57 am

Aidi bre, lamureste-ne, cum e cu "zabalutza" ?
kant emir

Mesajde kant emir » Lun Iul 18, 2005 6:43 pm

adonys:
"pentru ca lungimea de unda a luminii albastre este de aceeasi marime aproximativa cu cea a atomului de oxigen" - aceasta corespondenta (ma rog, cu putina ingaduinta) explica de ce are oxigenul culoare albastra (considerand standarde, conventii, etc).
"cauza pentru care interactioneaza cu aceasta, fiind imprastiata in toate directiile" - iarasi ingaduinta
"din aceasta cauza ochiul percepe lumina albastra ca venind din toate partile, si de aceea atmosfera pamantului este vazuta ca albastra" - la fel; mie nu mi se pare ca lumina albastra vine din toate partile, nu traim intr-o lume albastra. Cand privesti cerul e alta poveste. Tenta albastruie se mai poate remarca atunci cand privesti un peisaj (mai ales de munte: padurea din apropiere este verde, iar mai departe, spre orizont, verdele se estompeaza si capata nuante de "albastrui")
Sin ella:
"intr-adevar toata tarasenia are ceva de-a face cu lumina soarelui care este de fapt alba pana ajunge la atmosfera." ochiul nu percepe lumina decat incidenta (pe retina, atunci cand privesti direct sursa) sau reflectata (nu de la sursa, ci de la corpul care o reflecta. Daca prin fata ochiului tau trece o raza de lumina (sa zicem ca prin vid), tu nu ai cum sa o vezi.
kant emir

Mesajde sin ella » Lun Iul 18, 2005 7:56 pm

Mai, ma faceti sa citesc tratate de fizica nu stiu de care... :angry: Raspunsul lui Adonys nu este 100% corect, dar al tau, kantemir, nici pe atat. Am constatat ca aveti dificultati cu o intrebare care se vroia usoara si n-am mai vrut sa o lungesc. De aceea am acceptat raspunsul lui Adonys, care oricum pare mai aproape de adevar decat al tau.

Raspunsul corect e (si nu e din carticica pentru copii): lumina soarelui care noua ni se pare alba este de fapt compusa din mai multe culori. Aceasta lumina ajunsa la atmosfera terestra este imprastiata la contactul cu particulele din atmosfera. Aici intervin o serie de factori care conduc la faptul ca noi percepem cerul ca fiind albastru:

- fizic “taraseniaâ€Â
............................
sin ella

Mesajde kant emir » Lun Iul 18, 2005 8:23 pm

Pt ca am mare pofta de carcoteala (si nu pt ca ti-as contesta decizia de a-l numi pe adonys drept succesor), ia matale si compara asta:

"Adica lumina soarelui, reflectata de patura de aer (aer care-i "plin" de oxigen, care oxigen e taman albastrui la culoare; basca pulberi in suspensie si picaturi de apa) devine vizibila si se "face" cer. (Adica) in lipsa atmosferei, n-ar mai fi cer albastru, ci "deasupra-i cer de stele"." = lumina soarelui reflectata (sau "imprastiata" dupa unele pareri) de aer (sau particulele .. blabla)
cu asta:

"lumina soarelui care noua ni se pare alba este de fapt compusa din mai multe culori. Aceasta lumina ajunsa la atmosfera terestra este imprastiata la contactul cu particulele din atmosfera. Aici intervin o serie de factori care conduc la faptul ca noi percepem cerul ca fiind albastru:

- fizic “taraseniaâ€Â
kant emir

Mesajde sin ella » Lun Iul 18, 2005 9:37 pm

Kantemir, ghinionul tau e ca eu nu am chef de carcoteala. Mai reflecteaza si o sa vezi ca ce spui tu si ce spun eu sunt doua lucruri diferite. De fapt chiar am impresia ca tu nu ai citit mesajul meu. Rezumat pe scurt: lumina albastra (componenta a luminii solare) este reflectata mai usor decat cea rosie, verde etc..... Explicatia mea n-are treaba cu culoarea oxigenului si a altor particule din atmosfera pe cand a ta se bazeaza pe asta asa ca toata carcoteala ta din mesajul de mai sus si mai ales pledoaria finala e degeaba, ca sa nu mai vorbim de ton...

Daca mai ai indoieli:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diffuse_sky_radiation sau partea cu nebuloasele de reflectie (vezi paranteza) de aici:
http://www.astroclubul.org/astroclub/romanian/deepsky_intro.html

si crede-ma ca am consultat mai multe surse. daca vrei ti le dau si pe alea. maine.

nu inteleg de ce un joc ca asta trebuie sa se transforme in nervi.
sin ella

Mesajde kant emir » Lun Iul 18, 2005 9:43 pm

Bre, carcoteala si cu nervii nu stau in aceeasi barca, OK? (nush despre ce ton vorbesti tu, ca eu nu fac decat sa ma amuz, nu ma cert)
Pe urma:
"Explicatia mea n-are treaba cu culoarea oxigenului si a altor particule din atmosfera pe cand a ta se bazeaza pe asta" aici ai dreptate (dar nu-ti foloseste la nimic - sic!)
sau:
"lumina albastra (componenta a luminii solare) este reflectata mai usor decat cea rosie, verde etc....." daca nu specifici nejte conditii, reiese ca e aberant. Ca asa, in jeneral, nu prea exista "mai usor" pe gratis.
Si sa stii ca am dreptate.
editu - linkurile tale nu te ajuta cu nimic, dimpotriva ("zic eu", "parerea mea", "doar el" etc) .
kant emir

Mesajde sin ella » Lun Iul 18, 2005 10:04 pm

sin ella

Mesajde kant emir » Lun Iul 18, 2005 10:11 pm

M-ai spart cu linkurile nemtzesti !
Dar ca sa nu te culci asa linistita, hai sa te mai necajesc umpic:
"pentru ca lungimea de unda a luminii albastre este de aceeasi marime aproximativa cu cea a atomului de oxigen (care impreuna cu azotul formeaza marea majoritate a atmosferei terestre), cauza pentru care interactioneaza cu aceasta, fiind imprastiata in toate directiile. din aceasta cauza ochiul percepe lumina albastra ca venind din toate partile, si de aceea atmosfera pamantului este vazuta ca albastra." - asta se bazeaza pe vreo ceva despre oxigen ?
pt ca mai apoi ai zis asa :
"Explicatia mea n-are treaba cu culoarea oxigenului si a altor particule din atmosfera pe cand a ta se bazeaza pe asta"
Adica si jupan adonys tot pe oxijen s-a bazat, chiar daca n-a zis "culoare" ci "lunjime de unda" (care era a ...luminii albastre).
kant emir

Mesajde river » Joi Iul 21, 2005 7:29 am

mda, deci in carticica pentru copii pe care am citit-o eu nu era explicat chiar asa pe-ndelete

sinella, nu ne-ai zis despre ce carticica e vorba... :)
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "

imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
river
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Iul 21, 2005 8:22 am

"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde river » Joi Iul 21, 2005 8:29 am

:D da, cre'ca asta era. Multzam! ;)
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "

imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
river
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Iul 21, 2005 8:38 am

Eeee, pai daca-mi dadea si mie linkushoru' asta (eventual pe post de hint), nu-i mai dadeam prileju' sa se supere pe mine ca-s carcotas !
Soarta, vere !
kant emir

Mesajde nocturna » Joi Iul 21, 2005 8:41 am

kantemire, da' la voi in localitate nu s-a auzit de gugal is your best friend ? :D
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde kant emir » Joi Iul 21, 2005 8:45 am

Hehe, grozav de suptil. Da' nu despre asta era vorba (nici nu m-ar fi interesat, decat intr-un anume mod, precizat dealtfel)
kant emir

Mesajde sin ella » Joi Iul 21, 2005 10:20 am

foarte amuzant. ce-am mai ras. si da, google is my best friend. uite carticica. am citit cateva pagini intr-un supermarket intr-un moment de plictiseala in timp ce il asteptam pe sotul meu care era, desigur, la electronice.

http://www.amadeusbuch.at/shop/home/artikeldetails/warum_ist_der_himmel_blau/bernhard_schulz/ISBN3-499-21261-7/ID6080785.html

banuiesc ca voi cand aveti o nelamurire dati o fuga la biblioteca sau probabil aveti mereu o enciclopedie in buzunar. eu gasesc google util. nu va convine, ghinion.

kantemir, tot nu ai avut dreptate, asta e.
sin ella

Mesajde kant emir » Joi Iul 21, 2005 10:28 am

Tare mai esti ofendicioasa !
lincu' - multzam frumos, dar tot n-am invatat nemtzeste.
Dreptate - hmmm ...(nu mai zic, ma tem ca iar te superi, si nici gugalsul-dragalasul nu ne-ajuta)
Da' semnatura imi place ("Gigi El Triste: Draga mea, nu are rost sa ma contrazici ca nu are rost.")
kant emir

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stiinta