arte plastice

slujba mintilor iscoditoare: nu crede, cerceteaza!

Mesajde gaga » Mie Oct 02, 2002 5:00 pm

Initial trimis de Oribilul Mosh
Este vorba despre Jan Van Eyck . Caci fratisu' ,Hubert ..a fost si el pictor..dar nu la fel de celbru .
Jan Van Eyck a fost un promotor al picturii olandeze .

se afla pe teritoriul belgiei.
ambii pionieri ai picturii in ulei din FLANDRA, diferentele dintre flandra si olanda le-am explicat in postul precedent (de la religie si stil)

si amandoi au fost la fel de cunoscuti, Jan a trait pur si simplu mai mult si de aceea a facut mai multe lucrari.

sa indraznesc foarte putin offtopic sa iti spun ca vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti? indraznesc si asta vreau sa zic.

rembrandt = baroc olandez

SOD, ai zis mah ceva de italia
afex, eu la istorie stau mai prost. mult mai prost, preponderent belgia zic atunci, baga un search
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Oct 02, 2002 5:07 pm

Pai ce daca nu stiu ? Scriu si eu aici ,ma bag in seama...si aflu mai multe de la voi ! Nu asta e scopul forumului de stiintze ? Sa afli chestii noi !

Am cautat si eu prin La Rousse ....si ai dreptate cu Van Eyck . A trait in Belgia si a murit in celebrul oras Bruges .
S-a nascut la 1390 . Iar Rembrand s-a nascut la 1606. Rembrand a murit la Amsterdam , in Pays-Bas..asa cum se zice pe frantuzeste la Olanda . :D
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Scoala de la Barbizon

Mesajde darkshines » Vin Oct 04, 2002 5:53 pm

Pictorii de la Barbizon erau cei care iubeau natura, in special pe cea care inconjura omul si pictau o multitudine de aspecte reale si nestilizate ale vietii de la tara.Ei au facut parte din miscarea realista din franta. Cei mai multi isi alegeau ca centru pt micile excursii necesare realizarii tablourilor padurile de la Fontaine Bleau si anume Barbizon si satele vecine. Ei traiau viata taranului, muncind ca el, distrandu-se ca el, etc. Printre cei mai cunoscuti pictori care au pictat la Barbizon se numara Millet,Rousseau(Theodore nu Henri),Dupre,Diaz de la Pena, Grigorescu si Andreescu.Motivele cele mai dese sunt luate din mijocul crangului in care isi alesesera pictorii cartierul general.Acestia nu erau romantici si nici nu doreau sa fie, punctul lor de plecare fiind natura reala,verdica si necosmetizata. Punctul culminant al scolii e in preajma anului 1850. Scoala de la barbizon a fost ultima manifestare pur realista in pictura de peisaj franceza in sec XIX. Ea a constituit o reactie impotriva academismului francez, impotriva picturii cu subiecte religioase, mitologice sau istorice. De asemenea a reprentat sursa de inspiratie pt toate curentele ce i-au urmat.

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

Dark art !

Mesajde deathkat » Dum Aug 08, 2004 1:55 pm

O categorie interesanta ar fi si cea ascunsa sub denumirea de'darkart'.Daca va va face placere sa explorati un pic in zona asta,s-ar putea sa aveti si surprize placute[un Giger,sau un Luis Rojo].In orice caz,la noi este prea putin mediatizata,desi 'fenomenul'este tratat-dincolo cu respect...si teama...;lolz
Lumea satanica,vampirii,cimitirele,decaderea,lumea de dincolo,mituri si legende,deviatii genetice,medieval si gothic etc.As adauga si poezia plus literatura de factura'intunecata'.In plus,cyber-arta se pare ca a luat amploare,oferind suportul 'tehnic'...Daca veti ,avea timp-va trebe citeva zile bune sa vedeti tot-puteti incepe cu http://www.darksites.com Atentie totusi la virusi si la ce accesati-e un labirint intunecat in care nu toate siturile au tangenta cu arta.
Nota:avem si noi un webdesigner de top,cu propria 'casa de productie':Dark Sorrow Production.Lucrarile sint cit se poate de intunecate;din cite stiu a creat copertile la citeva albume metal+portofolii pentru fotomodele.In gothic/dark romantic.,nu ce vedeti la fashion tv.
Where dark and light don't differ...
deathkat
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Aug 09, 2004 2:26 pm

bun, pot s aiti zic ca eshti varaza?
da, pot.

se cheama fantasy art, dark e in capul tau, si are mult mai multi reprezentanti decat royo si giger (vallejo, julie bell, michael whelan, sorayama, etc etc etc.)

dupa prezentarea ta goya era ditamai dark artistul, eh? ~p
ca sa nu mai zic de bosch

edit: tu pentru avataru tau platejti copirait sau l-ai furat pur si simplu?

http://www.allposters.com/gallery.asp?aid=431878&item=409000
gaga

naaaahhhhhh

Mesajde deathkat » Lun Aug 09, 2004 10:07 pm

He-he,mah'dan-the-one'!
Stiu ca esti tare omule si am tot respectul pentru tine.Acea fantasy art de care vorbesti este integrata in dark art.Si ma bucur ca ai accesat si partea asta.Sint de prea mult timp pe siturile 'intunecate'sau horror asa ca nu cred ca avem motive sa ne dam cap in cap pe aici.Dimpotriva: :G ...chiar daca ai o parere proasta despre mine sa stii ca te consider o persoana cu inteligenta muuult peste media A-) si bine informata.
Sa-ti spun ceva despre avatar!'Ei'ar trebui sa-mi plateasca mie drepturi de autor:ce vezi tu este coperta celui de-al doilea album al trupei.In orice caz,am luat legatura cu niste amici din State vis-a-vis de chestia asta;am fost neplacut surprins sa vad cum se fura se transforma si se vinde o lucrare(pe si prin net).Probabil ca o sa ma bat cu morile de vint,dar,in fine,macar am o speranta:ex-tobashul si unul din chitaristi sint plecati din tara.Originalul,cit si negativul sint la mine,asa ca nici un cretin care s-a folosit de poza nu ma poate trage in piept.Mai am inca trei albume de metal la activ,cu Funeral Frost,Lycanthropys Spell si Dark Woods-asta ultima fiind actuala mea trupa.Muzica,text plus copertile albumelor.Poate la anu'reusim si un clip,dar asta depinde de multe.Am mai dat si un album foto pe net'DARK WOODS OF TRANSYLVANIA',dar numai partial,tot din motive de copyright.Nu poti iesi cu nimic original pe net,fara sa constati ca se imprumuta,copiaza si modifica ideea. [-(
Cit despre restul,cred ca am o colectie de mii de lucrari fantasy,dark,horror...numeste-le cum vrei.Spre deosebire de altii eu am avut bunul simt de a cere aprobarea ownerului de a copia sau a folosi lucrarea respectiva.
Salutari. :sal:
deathkat
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 10, 2004 1:01 pm

Acea fantasy art de care vorbesti este integrata in dark art.

e o laie copilu', ia uite tu la picturile de mai jos a lui sorayama si zi si la mine ce au dark?
http://www.ibiblio.org/ulysses/gec/painting/sorayama/hajime1.jpg
http://www.sexybd.com/fantasy/Sorayama/HS31.jpg
http://lesaccros02.free.fr/sarayama/hajime_sorayama_pinup_212.sized.jpg

am si mai kinki da' poti da si tu search pe google. deci asta cu dark muci suna bine da' e fantasy art.
si degeaba strangi lucrari daca nu stii ce e cu ele si ale cui sunt. :D
gaga

Mesajde zircon » Mie Aug 11, 2004 3:33 pm

eu vreau sa fiu patriot si sa evidentiez talentul vasluencei ALEXANDRA NECHITA care de la varsta de 13 ani era deja nominata "micuta picasso" datorita talentului si a stilului cubist-abstract care a impresionat toata lumea. la 2 ani romanca asta era cu creioanele de colorat in mana, la 7 ani picta in ulei si acrilic, la 8 ani prima expozitie personala, la 10 ani picta in stil picasso. impresionant!
zircon
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Aug 11, 2004 3:49 pm

zircon, nu te supara pe mine dar i-am urmarit evolutia pictoritei inca de la aparitie, acum nu mai stiu cati ani cand era un copilash care facea desene ca noi toti, isi facea conturul mainii si trei patratzele si cu hartiile alea de care orice copil cu talent ar fi ras si cu spatele avea expozitii in state avand spate si bani in acel spate.

ce face acum e interesant (btw, nu mai e asa "micutza" :D )
http://sf1000.registeredsite.com/~user884242/miva/graphics/00000001/CP6145_nechita.jpg

dar cuiul pe care il am (nu ceva personal contra ei ci ceva personal contra artistilor parveniti in general) este ca ORICE puradel caruia i se pune carioca in mana din leagan (ea a inceput la 2 ani!!!!!!!) si apoi este dat pe mana celor mai m ari profesori face cel putin ce face dansa. daca are si talent chiar mai bine (parerea mea de pictor amator).

plus ca sa nu uiti ca alexandra traieste de multisor in state unde nu are rost sa dezvolt cam in ce hal este "arta" (snobismul si kitch-ul e la el acasa), ii baga bani in partea dorsala nenumarate personalitatzi la care nu ar fi ajuns fara spate, constantinescu a zis de ea ca e un brancusi modern (or sumthin).

mediatizarea copilei nascuta acilea cu vrajeli gen "dom'le ea avea talent de la doi ani, parintii erau chiar ingrijorati si nu o lasau sa deseneze" sunt campanii tipice presei americane, PR standard finalizat in tranzactii cu oprah sau bill clinton.

sloganul cu micutza picasso e lansat de cand avea 9 ani si e gandit clar de un PR cu capul pe umeri. totul OK, e frumoasa, are succes, e de bine ... de aici pana la talent si arta pasul este gigantic, sa fim seriosi.
gaga

hahahahhaa,Zircon......

Mesajde deathkat » Joi Aug 12, 2004 6:20 pm

cu danone te pui?Nu cred ca avem sanse sa spunem si noi 2-3 vorbe...
daca vrei sa afli ceva e persoana potrivita caruia sa te adresezi.
:o :o :o
deathkat
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Aug 13, 2004 10:04 am

ba nu bre, poate sa se puna la multe, ca de exemplu matematica, fizica, fotbal, istorie, chimie, intamplator am urmarit-o pe tante aia si intamplator pictura imi e hobby, aia ie.
gaga

Mesajde deathkat » Mie Aug 18, 2004 12:22 am

mda,bah,dane;m-am uitat si io la pozele alea.Nu prea au de-a face nimic cu partea intunecata.Nu te contrazic.Da'vezi ca mai is si altele care combina sexualitatea sau nudul cu darkul sau horrorul.
deathkat
Junior Member

micutza pic-ass-ohhhhhh.....

Mesajde deathkat » Mie Sep 08, 2004 10:37 pm

Nu vreau sa risk un ban si aici,dar am vazut ieri la '2cows' show interviul cu micutza-mare medaliata de insasi bunicutza... :yD
Tipa m-a fermecat cu dulshiele limbaj moldo-american :yD Macar am aflat cum e cu conexia aia Los Angeles-Vaslui,vinu'roshu shi bunicu' shi la ce ajuta cheia de la casa lu'Van Gogh...
ehehehe...ce mutre vor face colegii de la universitate cind o sa afle ca au printre ei o vedeta... ~p
deathkat
Junior Member

Mesajde Transnistria » Vin Feb 04, 2005 6:01 am

Transnistria
Junior Member

Mesajde matzaa » Mie Feb 16, 2005 8:23 pm

si...nu-mi poate spune nimeni ceva despre rembrandt..ceva mai mult
tralallalalalallalaaaa
matzaa
Junior Member

ajutor

Mesajde bluecrystal » Dum Apr 24, 2005 2:11 am

habar nu am sa folosesc acest forum.asta e, sunt varza.dar motivul pt care am intrat este o intrebare.Care e diferenta intre pictura in acrilic si pictura in ulei?
Ma intereseaza pt ca trebuie sa fac comanda de un tablou si mi s-a recomandat acrilicul.habar nu am ce sa fac.Eu as prefera in ulei dar va rog da-ti-mi un sfat.Ce ar trebui sa aleg?e vorba de un portret facut dupa o poza.
bluecrystal
Junior Member

Anterior

Înapoi la Stiinta