Am citit undeva,intr-o revista cred, pentru ca acum nu mai gasesc articolul respectiv, cum ca s-a descoperit o harta a globului pamantesc foarte precisa, ce dateaza de prin secolul XV sau XVI si care apartinea unui arab sau turc. Acesta o copiase dupa alta harta, foarte veche pe care nu se stie de unde o procurase. Acea harta era extrem de precisa, iar printre continente se numara si Antarctica, care dupa cum stim pe la 1700 nu era cunoscuta.
Asta e cam ce imi aduc aminte,am citit articolul acum un an-doi.
Daca cineva are informatii despre subiect, va rog nu ezitati sa postati aici; un link, o adresa, o idee...ceva.
Harta Antica
8 mesaje
• Pagina 1 din 1
e vorba de harta unui amiral turc.. piri reis sau ceva... nu e chiar cum zici tu.. faza e ca apareau niste deformari ale contururilor continentelor.. acestea au fost puse pe seama greselilor de desen.. etc.. dar apoi la primele poze din satelit s`a observat acelasi fenomen... plus faza cu antarctica.. se vedea conturul de sub gheatza sau ceva... nu am chef sa caut linkuri...
[B]§øMê þêøþ£ê T꣣ Mê THªT ï ñêêÃÂ
-
HABEEB - Mesaje: 459
HABEEB scrie:e vorba de harta unui amiral turc.. piri reis sau ceva... nu e chiar cum zici tu.. faza e ca apareau niste deformari ale contururilor continentelor.. acestea au fost puse pe seama greselilor de desen.. etc.. dar apoi la primele poze din satelit s`a observat acelasi fenomen... plus faza cu antarctica.. se vedea conturul de sub gheatza sau ceva... nu am chef sa caut linkuri...
Ce spune habeeb e corect.
Se pare ca este in aceeasi situati cu manuscrisele de la marea moarta : nu mai vb. nimeni despre. Misterul de la Roswell, iar e in uitare.
E o politica a faptului divers actual care ne deturneaza atentia de la anumite posibile raspunsuri in legatura cu nedumeririle noastre : cine suntem, de unde venim, cine sunt ei, de unde vin ?
danjoe

-
danjoe - Junior Member
re: harti antice
Poate cele mai interesante harti provin din expeditia amiralului Byrd (1946-1947, asa numita operatiune HighJump, mai multe detalii, in limba engleza pe
http://members.tripod.com/~wethepeople/Byrd.htm ), care a descoperit teritorii de peste 4.000 de km DINCOLO de Antarctica, contrazicand teoriile clasice despre pamantul care ar fi o sfera solida.
Alte harti f. interesante se pot accesa pe: http://www.carto.com/chighlights/americas_wh.html (california...insula!).
O intrebare pt. moderatori: e voie sa injuri pe acest forum sau nu? Daca citim regulamentul, acesta zice asa: 5. Nu se accepta subiecte care reprezinta vendete personale gen "x vs. y" si nici mesaje care intretin scandalul intre anumiti membri. Orice reclamatie impotriva altui membru se face cu ajutorul optiunii Anunta moderatorul despre acest mesaj, prezenta in dreptul fiecarui post. 11. Nu se admit atacurile. Injuraturile, certurile, atacurile la persoana, etc. nu isi au locul aici. Daca doriti, mergeti sa va refulati nervii pe un sac de box. Daca nu sunteti de acord cu ceea ce a spus o persoana, combateti mesajul cu argumente, nu atacati persoana. Exemplu: la mesajul "HDD-ul Western Digital seria BB e mult mai performat decat seria JB" NU trebuie sa se raspunda cu "Bey tu esti prost, habar n-ai despre ce vorbesti", ci cu un mesaj de genul "Ma tem ca gresesti, este exact invers: seria JB are 8 MB cache, pe cand BB are doar 2 MB cache. Verifica la www.wdc.com".
De aceea cred ca eyewitness ar fi trebuit sa prezinte, la paleoastronomie, si argumente solide care sa arata eventualele greseli sau erori prezente in mesajul lui elzorab; cateva intrebari totusi pt. elzorab:
a. Ce parere aveti de profetiile tribului Dogon re: Steaua Albastra si 2012?
b. Daca Z. Sithcin a comis greseli masive in interpretarea tablitelor cuneiforme sumeriene, ce sunt atunci Apsu, Lahamu si Lahmu?
http://members.tripod.com/~wethepeople/Byrd.htm ), care a descoperit teritorii de peste 4.000 de km DINCOLO de Antarctica, contrazicand teoriile clasice despre pamantul care ar fi o sfera solida.
Alte harti f. interesante se pot accesa pe: http://www.carto.com/chighlights/americas_wh.html (california...insula!).
O intrebare pt. moderatori: e voie sa injuri pe acest forum sau nu? Daca citim regulamentul, acesta zice asa: 5. Nu se accepta subiecte care reprezinta vendete personale gen "x vs. y" si nici mesaje care intretin scandalul intre anumiti membri. Orice reclamatie impotriva altui membru se face cu ajutorul optiunii Anunta moderatorul despre acest mesaj, prezenta in dreptul fiecarui post. 11. Nu se admit atacurile. Injuraturile, certurile, atacurile la persoana, etc. nu isi au locul aici. Daca doriti, mergeti sa va refulati nervii pe un sac de box. Daca nu sunteti de acord cu ceea ce a spus o persoana, combateti mesajul cu argumente, nu atacati persoana. Exemplu: la mesajul "HDD-ul Western Digital seria BB e mult mai performat decat seria JB" NU trebuie sa se raspunda cu "Bey tu esti prost, habar n-ai despre ce vorbesti", ci cu un mesaj de genul "Ma tem ca gresesti, este exact invers: seria JB are 8 MB cache, pe cand BB are doar 2 MB cache. Verifica la www.wdc.com".
De aceea cred ca eyewitness ar fi trebuit sa prezinte, la paleoastronomie, si argumente solide care sa arata eventualele greseli sau erori prezente in mesajul lui elzorab; cateva intrebari totusi pt. elzorab:
a. Ce parere aveti de profetiile tribului Dogon re: Steaua Albastra si 2012?
b. Daca Z. Sithcin a comis greseli masive in interpretarea tablitelor cuneiforme sumeriene, ce sunt atunci Apsu, Lahamu si Lahmu?
- jeremy narby
- Junior Member
De aceea cred ca eyewitness ar fi trebuit sa prezinte, la paleoastronomie, si argumente solide care sa arata eventualele greseli sau erori prezente in mesajul lui elzorab
eyewitness i-a esplicat crejtinului pe pemeu ca nu se admit posturi gen copy/paste fara fro apreciere personala. insasi notiunea de forum esclude acest mod de a posta. dupa atentionare pe pemeu, raspunsu nefericitului a fost in sfera linbajului de cartier
multumesc
continuati
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
re:
Pai si atunci cu ce e mai idiot mesajul lui zorab decat nostalgiile tale personale despre FFN sau povestile supranaturale, care incalca acelasi "concept de forum" pe care il bagi pe gatul tuturor aici? Si de cand te-ai gasit tu, mey elitistule, sa-i "taxezi" pe ceilalti (pe toti) drept "prosti si idioti", daca tu jignesti oamenii imediat cum altfel vrei sa-ti raspunda? Ca trebuia sa posteze doar un link, nici o problema, insa nu ai explicat nimanui ca nu cunosti de fapt nimic despre paleoastronomie sau stratigrafie ca sa jignesti pe altii fara rost, puteai f. bine sa atentionezi fara sa recurgi la insulte gratuite, care oricum sunt interzise in regulament.
Dincolo de limbajul pasaresc pe care il intinzi ca o maioneza peste orice mananci, mesajele tale sunt cam...insipide (incerci sa imiti pe altii, mult mai talentati ca tine), si ca moderator/admin., este jenant sau chiar penibil, sa recurgi la banare (si inchiderea thread-ului pe deasupra), adica nu prea stii sa porti o disputa personala; ai noroc ca aici te afli la pupitrul de comanda, si ca forum-ul asta este cam cenzurat.
Forum este un LOC unde poti spune cam ce doreste suphetzelul tau ... daca-l ai, daca ai COJONES de asa ceva si te mai si pricepi, ca de dat amenintari cu dantelute pe privat m-am saturat si eu, si nici nu au valoare.
Dincolo de limbajul pasaresc pe care il intinzi ca o maioneza peste orice mananci, mesajele tale sunt cam...insipide (incerci sa imiti pe altii, mult mai talentati ca tine), si ca moderator/admin., este jenant sau chiar penibil, sa recurgi la banare (si inchiderea thread-ului pe deasupra), adica nu prea stii sa porti o disputa personala; ai noroc ca aici te afli la pupitrul de comanda, si ca forum-ul asta este cam cenzurat.
Forum este un LOC unde poti spune cam ce doreste suphetzelul tau ... daca-l ai, daca ai COJONES de asa ceva si te mai si pricepi, ca de dat amenintari cu dantelute pe privat m-am saturat si eu, si nici nu au valoare.
- jeremy narby
- Junior Member
amice, esti offtopic
daca ai fro reclamatie sau nu ai unde sa-ti etalezi veleitatile de avocat mergi pe subforumu de reclamatii
daca ai fro reclamatie sau nu ai unde sa-ti etalezi veleitatile de avocat mergi pe subforumu de reclamatii
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
:::
Ai dreptate, sunt cam indisciplinat si incurc nevoile de exprimare cu legile general recunoscute. Nothing personal, doar ca am discutat cu zorab pe neogen si mi-a zis ca, fiind obisnuit sa posteze pe necenzurate, a facut la fel aici, a GRESIT, insa nu merita usa din dos de la toate...de aia am devenit avocatul poporului, insa certurile sunt afrodisiace, daca n-ati stiut, sau sunteti vulnerabili la asa ceva si nu puteti primi?
Ok, pe topic...
Bahriya (Cartea Marilor) este cartea publicata de amiralul Piri Reis si include vreo 215 harti care arata conturul continentelor Americane + Antarctica; Reis stia ca Cristofor Columb era membru al Ordinului Templului, si isi obtinuse hartile cu America de la fizicianul Toscanelli (mai sunt mult mai multe de spus re: Columb, insa nu aici...), isi cunostea precis destinatia (a aflat acest amanunt picant de la unchiul sau Kemal Reis...).
Ok, pe topic...
Bahriya (Cartea Marilor) este cartea publicata de amiralul Piri Reis si include vreo 215 harti care arata conturul continentelor Americane + Antarctica; Reis stia ca Cristofor Columb era membru al Ordinului Templului, si isi obtinuse hartile cu America de la fizicianul Toscanelli (mai sunt mult mai multe de spus re: Columb, insa nu aici...), isi cunostea precis destinatia (a aflat acest amanunt picant de la unchiul sau Kemal Reis...).
- jeremy narby
- Junior Member
8 mesaje
• Pagina 1 din 1