Un an de guvernare liberala

politicianul vrea puterea, poporul se multumeste cu o minciuna acceptabila

Un an de guvernare liberala

Mesajde bhuttu » Mie Feb 22, 2006 4:54 am

Azi, intr-o foarte frumoasa si primavaratica dupa-amiaza de februarie, in autobuzul 104, stateam eu. Si, ce credeti ca faceam? Ma gandeam, stimati telespectatori, daca va vine a crede asa nerozie. D-apai ma gandeam ma gandeam, dar la ce ma gandeam? Pai ca orice om, ma gandeam la belele, la probleme, la nevoi, in special ale mele. Si tot ca orice om, cautand solutii am inceput sa caut si vinovatii de problemele mele. Pentru ca, desi in autobuz erau destui oameni, nici unul nu parea a fi vinovat de a mele necazuri, m-am gandit ca raspunsul e simplu si la indemana: clasa politica, dragi coforumisti. Pe ei i-am gasit cei mai direct vinovati de belele mele. O fi bine?

De aici incolo e important:

Asa ca ziceti si voi: ce s-a schimbat in bine, ce s-a schimbat in rau, in particular in anul care-a trecut de la schimbarea orientarii politice din Romania? (bineinteles, eu sper ca discutia sa se extinda)

Parerea mea e asa, mai pe scurt:

- principalul lucru bun adus de liberali e o scadere drastica a coruptiei, mai ales a coruptiei la nivel inalt. Asta era intr-adevar cea mai mare problema a Romaniei PSD-iste. Si chiar daca prin presa se chitaie cum ca nici un mare corupt n-ar fi fost arestat sau ca nu s-au facut destule, sau chiar daca Nastase umbla liber si pe strazi, si prin casa lui Zambaccian, e bine ca tot in aceeasi presa nimeni nu mai zice nimic de contracte fabuloase castigate cu spagi, e bine ca un prieten al primului ministru nu scapa de urmarire penala in urma unei rugaminti la nivel inalt si e bine ca ministrul Justitiei e unul din cele mai injurate personaje in cercurile politice.

- principalul lucru rau adus de liberali e o crestere a fiscalitatii, mai evidenta la nivel social decat legislativ. Ceea ce descurajeaza initiativa privata si munca cinstita, adica tocmai bazele unei economii liberale sanatoase.

Pai bine o fi?
If there's a war, we'll all fight!
Avatar utilizator
bhuttu
 
Mesaje: 2510
Membru din: Dum Apr 21, 2002 11:00 pm

Mesajde pacha » Mie Feb 22, 2006 9:20 am

Decamdata nimic nu-i bine dar trebuie sa rezistam,caci ce vom povesti nepotilor?
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde maxtorent » Mie Feb 22, 2006 9:39 pm

asa....

io cred ca psd-ul e facut din 2 feluri de oameni(?!) care,de fapt,se reduc la una singura:borfasi si prostanaci....primii fura cu 10 maini odata pe cand ceilalti sunt adusi in prim plan ca sa spele imaginea partidului la vreme de alegeri...nastase,iorgovan,mitrea cozmanca vs geoana,ponta,diaconescu

astia nu tre sa mai ajunga in veci la putere...tin minte ca nu era saptamana-in vremea psd-ului-sa nu vuie presa de vreun tun dat de "socialisti"

aici ai dreptate bhutule...in comparatie cu ei guvernarea "liberala" e sfanta...

puls ca au avut niste conditii f grele:inundatiile si gripa aviara

insa ce cred eu ca au facut RAU e ca prea le-au dat nas ungurilor si ca au scazut la 16 % impozitul...chestia asta cu impozitul e criminala...ca n-au facut-o pt altcineva decat pt ei insisi....s-au gandit prima data la afacerile lor si abia in al saptelea rand la buget care de fapt nu prea exista

oricum,ceea ce trebuie vazut e ca,indiferent de partid,calitatea omului politic e inimaginabil de proasta...si ce e mai rau e ca politicienii sunt dupa chipul si asemanarea noastra ca natie....cel putin deocamdata....
if dirty people is all i can see then in their eyes this dirt covers me
maxtorent
Junior Member
 
Mesaje: 7
Membru din: Mar Ian 31, 2006 7:23 pm
Localitate: aici

Mesajde eyewitness » Mie Feb 22, 2006 10:51 pm

bhuttu si in special maxtorent

voi chiar credeti ca politica economica si programele de guvernare sunt facute de partidele aflate la guvernare? va inselati amarnic, tot ceea ce reprezinta politica economica in romania este sarcina UE si nicidecum rezultanta vre-unei gandiri a vre-unei formatiuni politice. din momentu in care ne-am depus cererea de aderare la UE suntem vaca de muls a occidentului. vom dansa intr-o veselie precum ne vor canta ei.

deja nu mai controlam industria grea si pe cea usuara. controlam, dar cu efect de kamikaze, mineritu si agricultura. serviciile si infrastructura le pierdem incet, treptat dar sigur. ne futem creierii prin parlament cu sanatatea, educatia si cultura numa ca sa zicem ca avem activitate parlamentara si vezi Doamne suntem o tara democratica.

deci anu de guvernare liberala poate fi asemuit cu anu oricarei alte formatiuni politice. marea problema insa a integrarii noastre in europa n-o constituie guvernarea ci daca cei 22 mil de romani sunt pregatiti pt asta iar io sustin oricand si oriunde ca NU.

peste fro 2-3 ani, dupa ce la 1 ianuarie anu urmator vom bea shanpanie ca suntem in UE, te ajtept draga butulica cu un nou tred, "sa-mi bag io p00la in ia de europa" ~p


ps:

principalul lucru rau adus de liberali e o crestere a fiscalitatii, mai evidenta la nivel social decat legislativ. Ceea ce descurajeaza initiativa privata si munca cinstita, adica tocmai bazele unei economii liberale sanatoase.


butulica, merluc, esplica-mi pe larg chestia asta. mersi
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde bhuttu » Joi Feb 23, 2006 7:37 am

Ba s-avem pardon, aiule, da' abordarea ta, asta cu "Europa ne face programul" mi se pare nu numai extraordinar de pesimista, ci si nerealista. Adica cine e ea Europa asta, sa imi spuna mie, guvernul Romaniei, cum sa fac legile? Parca singur n-as putea sa-mi distrug economia... Nu cred sa ai dreptate si sper sa nu ai dreptate. Ca daca ai, ar fi trist. Trist ca atunci cand ne rugam de francezi sa ne faca politica, pentru ca nu ne mai placea aia facuta de turci.

Nu ma mai astepta cu threadul, pentru ca pula in Europa mi-o bag si-acuma, si de ceva vreme inca. Nu numai ca nu suntem pregatiti de UE, ci si dac-am fi, n-am avea nevoie, zic eu. Sau nu in conditiile astea. In conditiile, adica, in care Europa preamilostiva ne face un mare bine ca recunoaste ca existam, numai ca trebuie sa ne transformam si noi economia dupa nevoile Europei, ca un fel de returnare de favor. Pai tot aia o fi? Deci NU VREAU SA INTRAM IN UE!

Acuma cu fiscalitatea liberala...
Nu sunt eu prea tare la legislatie, da' ma uit la stiri si ce vad: se accizeaza gazul, se accizeaza curentu', se mai pun 7000 la pachetu' de tigari, se impoziteaza firmele facute in parteruri de bloc, se amendeaza firmele fara locuri de parcare, se face ANAF, vine Bodu, se sigileaza birouri, se blocheaza conturi.
Si in timp ce pe Becali, Sechelariu sau Patriciu nu-i doare foarte tare de toate astea, desi pretind ca i-ar durea, pe mine care am butic la parter la mine in bloc unde cei 2 angajati care n-au unde sa-si parcheze masinile vand ciocolate siriene, ma cam fut masurile peneliste, nu zici?
Ori, statul pe cine trebuie sa ajute? Pe mine sau pe Patriciu, ca e prieten cu primul ministru?
If there's a war, we'll all fight!
Avatar utilizator
bhuttu
 
Mesaje: 2510
Membru din: Dum Apr 21, 2002 11:00 pm

Mesajde baixinho© » Joi Feb 23, 2006 9:28 am

bhuttu scrie:asta cu "Europa ne face programul" mi se pare nu numai extraordinar de pesimista,

numai ca trebuie sa ne transformam si noi economia dupa nevoile Europei, ca un fel de returnare de favor.


păi ţi-ai cam rezolvat singur trilema.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
Avatar utilizator
baixinho©
 
Mesaje: 14117
Membru din: Joi Mar 14, 2002 12:00 am

Mesajde bhuttu » Joi Feb 23, 2006 9:37 am

Nu chiar.

Una e sa se duca Europa la Tariceanu si sa-i zica: "bai Taricene, am auzit ca la voi acolo se taie porci. Nu mai taiati si voi porci." La care Tariceanu vine la mine si zice: "ba, uite la Europa asta, ca vezi Doamne, ca cica sa nu mai taiem porci ca nici nu ne mai da fonduri PHARE, nici nu ne mai bagam nimic in ea."

Cu totul altceva e sa vina Europa la mine si sa zica: "ba, uite, io, Europa, am dat o lege sa nu mai tai tu porci. Vezi ca vin cu politia." La care eu ma mir teribil si ma-ntreb ce-are Europa cu mine, de-a venit direct si nu l-a trimis pe Tariceanu.

baixule, lasa dracu' politica, zi mai bine de meciu' d-aseara. Iti placu?
If there's a war, we'll all fight!
Avatar utilizator
bhuttu
 
Mesaje: 2510
Membru din: Dum Apr 21, 2002 11:00 pm

Mesajde eyewitness » Joi Feb 23, 2006 12:22 pm

butulica, din pacate, da, europa ne face programu. orice tip de integrare economica presupune ca tarile participante la integrare sa aiba aceiasi politica economica deci si romania trebuie sa aiba un sistem legislativ in domeniul economic similar cu cel al uniunii europene. una din problemele majore ale amanarii integrarii romaniei in ue a fost existenta proprietatii majoritare a statului asupra economiei. ni s-a trasat sarcina clara sa privatizam alfel o luom in buza. si din 2000 statu a inceput sa vanda tot, astfel ca proprietatea privata in economie sa depaseasca 75-80%. cum s-au vandut stii din massmedia. acum da, legislatia europeana se poate aplica.

deci butulica, faptu ca nea vasile are un hectar de tamaioasa din tata in fiu si din care isi face licuarea sa-i tina de cald iarna, an de an, ieste in neconcordanta cu politica ue astfel ca nea vasile va trebui sa-si arda via si sa-si planteze numa soiuri de vita omologate de ue.

faptu ca litru de benzina la puarta rafinariei ie 14.000 lei n-are inportanta, statu tresa gaseasca parghia fiscala ca pretu acesteia la statia de benzina sa fie 1 euro, ca in restu ue.

faptu ca romania vindea prin anii 90, 10 miliuane tone ciment in tari precum sudan, arabia saudita, etiopia (la marea rosie) la 37 usd/tona e nesimnificativ. pretu inpus de francezi este de 80 usd/tona pentru zona respectiva si deci muie piata de desfacere

mai vrei ezenple? avem un sac plin

in ceea ce priveste fiscalitatea la nivel micro economic buticu tau de la parter este identic cu sidex galati. aceleasi inpozite duar cuantumu valoric e diferit. ti-e(c.valiente) ti se aplica la sa zicem 10 mil lei si la sidex la 1 mld usd

statu n-ajuta pe nimeni, statu emite legile si le aplica. ca multi se fofileaza asta ie cu totu alta poveste dar nu are legatura cu programu liberal de guvernare. si tu te-ai fofila daca ai putea, mai o bautura sau tigare netinbrata, mai un bichini netrecut prin acte etc :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde bhuttu » Joi Feb 23, 2006 12:27 pm

vezi ce facusi? Ma-ntristasi!
If there's a war, we'll all fight!
Avatar utilizator
bhuttu
 
Mesaje: 2510
Membru din: Dum Apr 21, 2002 11:00 pm

Mesajde eyewitness » Joi Feb 23, 2006 12:34 pm

butulica, te inveselesc indirect deseara, bate stiaua cu 4-0 :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
Avatar utilizator
eyewitness
 
Mesaje: 19220
Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm

Mesajde pacha » Joi Feb 23, 2006 1:55 pm

"peste fro 2-3 ani, dupa ce la 1 ianuarie anu urmator vom bea shanpanie ca suntem in UE, te ajtept draga butulica cu un nou tred, "sa-mi bag io p00la in ia de europa"

Sustin pozitia,dar de unde au astia statisticile cu urale romanesti pentru europa?
Si asta trece !
pacha
 
Mesaje: 2042
Membru din: Vin Mai 14, 2004 11:00 pm

Mesajde maxtorent » Joi Feb 23, 2006 6:01 pm

acu sa revin la oaia mea cu 16%....asta n-a fost impusa de UE,ba chiar au si zis astia ca n-ar fi fair pt ca am atrage prea multe fonduri.....da s-au linistit repede cand au vazut ce bulibaseala legislativa e la noi de se descurajeaza si cei mai bravi investitori..

or fi ele niste chestii-poate nu corecte-impuse de ue da nici noi nu stim sa profitam de oportunitati...fiecare din ai sus pusi trage sa-si faca el plinu...si ce e mai rau e ca si noi gandim la fel..."si eu as fura la fel ..."liberali ,psd-isti...toti sunt o apa si-un pamant,dupa chipul si asemanarea noastra...asta e cel mai naspa,ca n-are de unde veni careva inspirat de teluri nobile

la cat e meciul si cu cine joaca steaua?
if dirty people is all i can see then in their eyes this dirt covers me
maxtorent
Junior Member
 
Mesaje: 7
Membru din: Mar Ian 31, 2006 7:23 pm
Localitate: aici

Mesajde gaga » Joi Feb 23, 2006 7:08 pm

butulica daca vrei iti aranjeaza je sa intri in aripa tanara ca au nevoie de credinciosi acolosa ~p

da' vezi ca la inceput te pun sa lipesti electorale si o sa o iei de la bidinea, dar mai incolo cine stie ...
semnatura fara culori si nestridenta
gaga
 
Mesaje: 18663
Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
Localitate: La Matze Fripte

Mesajde nocturna » Sâm Feb 25, 2006 2:14 pm

privind lucrurile dintr-un minister strategic, de maxima importantza pentru tzara shi viitorul ei, dupa cum afirma danshii, pot sa spun ca s-au schimbat multe cu noul regim, shi nimic in bine. coruptzia functzioneaza inca shi functzioneaza bine, iar PD-ul este dominat de incompetentzi.
da' vezi ca la inceput te pun sa lipesti electorale si o sa o iei de la bidinea, dar mai incolo cine stie ...

mai incolo ai chiar shanse sa devii consilierul sau secretarul personal al vreunui ministru, shi de aici incolo, daca eshti baiat dejtept shi shtii sa te descurci, potzi sa-tzi cladeshti un viitor stralucit shi o cariera politica demne de invidiat. traiasca trepadushii, viitorul tzarii!
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
Avatar utilizator
nocturna
 
Mesaje: 8725
Membru din: Mie Dec 04, 2002 12:00 am

Mesajde curly » Mar Feb 28, 2006 2:38 pm

taricenii facura varza in sistemul fiscal cu propunerile lor, unele mai saltarezte ca altele. vasazica: suntem liberali pursange, bagam cota unica de 16% (inainte de rev 2005), stimulam profitul ca noi suntem capitalishti.bon! prin febr 2006, marim un pic accizele.....ce-are bre, trebe sa aliniem pretzul benzinei la acel 1 euro mult trambitzat (de acord, in UE e un euro benzina, dar ce benzina vinde OMV austriacului shi ce ne da petromul noua?!.....asta ca sa nu mai vb de marimea portofelelor celor 2 popoare).........mai pe la vara, pe la terase, se gandii Vladescu (care dansa azi vara la nushce concert mama-mama!,ziceai ca e ministrul de finantze al Norvegiei de avea asha putzine griji) sa puna impozit la agentzii ec pe active imobilizate......cica asha zice acquis-ul comunitar................nu shtiu. dar daca pui impozit inrobitor la mijloacele de productzie shi pe constructzii, dai un shpitz in cur alora de mai fac un shurub, o masa, o shaorma.........shi atunci sa te tzii la transfer de proprietate de la pj la pf. cine cashtiga: statul. cum? ia impozit de la aia care se incapatzaneaza sa ramane cu imobilizarile in firma (marile firme, multinatzionalele;carnatzarii or sa faca ce am zis mai sus) shi incaseaza shi pe orizontala pe perioada scurta de timp - taxe de inscriere cadastrala, impozite pe onorariile notarilor. de ce fac ei, capitalishtii liberali o schema de-asta, in care te carpeshti pe scurt timp ca sa intareshti pozitzia statului?pai, nu-i duce capul la mai mult shi nu vor sa recunoasca ca nivelul cotei unice de impozitare este prea mic........se gandesc sa o dreaga pana ne-or baga ashtia in UE, "stam shi noi la putere shi dam ordonantze ca impozitul pe cashtigul la bursa sa fie de 10, nu 16 procente ca la idiotzii care fac productzie shi dupa aia om vedea, sa mananca shi gura noastra ceva"......sa mai adaug la asta ca veniturile din speculatziile bursiere is greu de demonstrat? sa mai zic cine joaca (shi cashtiga mereu, ca shi asta e o kestie) la Bursa: Tariceanu, Vladescu, Bogdan Oltenu, Copos.



ce vreau sa zic: fura shi ashtia, la fel ca pedeserishtii (ia sa ne gandim la cele 8% procente pt salariztii petrom shi la proiectul de privatizare a Loteriei), numai ca mai finutz. da' tot fura! shi trendul ecenomiei e descendent, PIB-ul pe 2005 e mai maic ca-n 2004, shi inflatzia a ieshit cu 2 pp mai sus decat era prognozat


ce-i de facut? io cre' ca, spre osebire de butuleana, solutzia este sa ne bage aia odata cat mai rpd in UE, ca atunci controlul ii mai mare de la oamenii aia. ca daca cetatzeanul european trimite bani aci la noi, vrea sa shtii pe ce se duc shi preseaz guvernul lor sa nu faca vreo nazbatie shi sa-i lase pe alde est-europeni (neamurile de la tzara) sa shmenuiasca banutzul lor. autoritatzile stattale vor fi automat, mai puztin corupte shi mai grijulii cu banul public, prin urmare shi strazile vor fi mai fara gropi, shi untul va fi mai bun, shi benzina mai fara apa.
rau de gura!
curly
Junior Member
 
Mesaje: 605
Membru din: Lun Aug 27, 2001 10:35 pm
Localitate: in Sud

Mesajde Invincible » Sâm Iul 01, 2006 3:47 pm

Starea dezastruoasa in care se zbate societatea romaneasca nu-i afecteaza pe guvernanti nici la degetul mic. Preocuparile lor nu vizeaza ameliorarea suferintelor pe care le indura populatia, ci castigarea suprematiei in cadrul aliantei DA si mentinerea la putere, recurgand, in acest scop, la legea lustratiei, dar si la reinstaurarea inchizitiei politice, numita CNSAS, in fruntea caruia se afla proprii ciraci.
In linii esentiale, aceasta-i atmosfera din Romania portocalie, tara care bate insistent la usa Uniunii Europene. In mod normal, cu o asemenea carte de vizita, n-am avea sanse sa ni se deschida.
Pacostea grea si necrutatoare, de care credeam ca nu vom scapa multa vreme si pe care comisarii de la Bruxelles ne-o tot lipeau pe frunte, plaga coruptiei, a disparut. Cum si cu ce „medicament“ ne-au scapat guvernantii de o astfel de maladie este greu spus, dupa cum la fel de greu ne este sa intelegem de ce-au inchis ochii exigentii monitori occidentali in fata coruptiei din tara noastra, care creste ca buruienile dupa ploaie, paralizand intreaga viata economica. Dar poate ca Uniunea Europeana nu are nevoie sa includa in perimetrul sau o tara industrial-agrara, cu capital bancar propriu, cu comert concurential, cu turism atragator, ci, dimpotriva, isi doreste ca la 1 ianuarie 2007, la masa de revelion, noul invitat sa fie unul in maiou si chiloti, descult, dar cu papion la gat, adica o Romanie-piata de desfacere, care sa importe din Occident totul, de la ac la vapor si de la branzeturi la parfumuri. Nici guvernantii nostri nu se sinchisesc daca vom intra in UE in niscai adidasi ponositi sau in pantofi cu scart. Ei nu asteapta decat miliardele de euro care vor veni dupa integrare, pe care sa le toace cum stiu ei mai bine.
In privinta aderarii la UE, sa fim seriosi! Putem sa ne descurcam si singuri, fara sa fim izolati. Nu cred ca globalizarea produce altceva decat sclavi moderni, manipulare, hedonism, materialism, anticrestinism, liber schimbism, control total al omului, alienare, imoralitate, droguri, pornografie, coruptie si cel mai scarbos dintre vicii - homosexualitatea. Romanii ar fi intelepti daca ar ramane curati, sanatosi la minte si umani.
Doar naivii se asteapta ca actuala putere liberalo-democrata, pe care alegatorii nici n-au creditat-o la urne cu vot majoritar, sa actioneze in interesul Poporului Roman, al redresarii economico-sociale a tarii, asa cum promisese in gura mare in campania electorala
Avatar utilizator
Invincible
 
Mesaje: 2145
Membru din: Lun Iun 19, 2006 11:00 pm

Mesajde stefan » Dum Iul 02, 2006 3:32 pm

Shiva, ai 4-5 randuri despre guvernare şi restul despre aderarea in UE - referitor la acest ultim subiect există deja un thread:

http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=15730

In al doilea rand, dacă CNSAS e o nouă "Inchiziţie", atunci Securitatea ce-a fost?
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member
 
Mesaje: 2282
Membru din: Dum Feb 24, 2002 1:00 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Invincible » Lun Iul 03, 2006 12:07 pm

4-5 randuri despre guvernare... despre UE, in alta parte...

eu zic, ca le-am potrivit bine.in fine, si cei de desupra mea tot cu UE-ul in cioc stateau.

atunci Securitatea ce-a fost?

Securitatea, aceeasi Marie, dar cu alta palarie :D
Avatar utilizator
Invincible
 
Mesaje: 2145
Membru din: Lun Iun 19, 2006 11:00 pm

Mesajde Invincible » Mie Iul 19, 2006 1:21 pm

Simtind ca funia se apropie de par, ca au tot mai putina credibilitate, ca s-au facut de ras cu atatea certuri, si, in plus, ca dupa intrarea noastra in UE, la 1 ianuarie 2007, situatia majoritatii romanilor se va schimba in mai rau, prin alinierea preturilor la standardele Uniunii, PD si PNL au renuntat la promisiunile facute in campania electorala din toamna lui 2004 si au trecut la un alt gen de captare a bunavointei electoratului. De asta data au gasit o formula noua, copiata intrucatva de PC, partidul care a lansat ideea reducerii TVA la alimentele de baza, de la 19 la 9%. Emil Boc, presedintele PD, contestat ca primar de Cluj prin ce a facut pana acum, a venit cu oferta ca persoanele cu venituri mici - asta insemnand cei ce au sub 4 milioane de lei pe luna, adica peste 4 milioane de oameni, din care cei mai multi pensionari - sa primeasca bonuri valorice si tichete de masa. Aceasta oferta, doar verbala, presupune sa i se dea fiecarei persoane peste 1 milion pe luna, asa cum primesc o parte din salariati, suma de la buget alocata fiind imensa si practic de negasit in actuala conjunctura economica. Probabil ca Boc n-are habar ca un locatar la bloc plateste peste 2 milioane de lei, lunar, intretinerea, ca mai trebuie sa manance si sa se mai si imbrace, ca sa nu mai vorbim de banii absolut necesari medicamentelor. Pe de alta parte, un alt lider PD, Pogea, vine cu oferta cresterii salariului minim pe economie, alte sume astronomice care sa fie scoase din bugetul storcit al Statului. Sunt, in fapt, niste vanzari de indulgente pentru a mai prosti pe cei ce inca nu s-au dumirit de ce sunt in stare pedistii, in frunte cu Traian Basescu, cel mai mitomnan si farsor dintre mitomanii din fruntea tarii. Cine ii mai poate crede si mai spera n-are decat sa mai faca noi experiente pe propria piele, dar trebuie sa inteleaga ca si ei sunt responsabili de ce li se intampla rau celor care n-au nici o vina ca in fruntea tarii au venit niste incompetenti si tot atat de infometati ca si precedentii guvernanti, incumetriti prin interese. Liberalii au sesizat pericolul ce vine de la prietenii de Alianta, care vor sa le traga scaunele de sub funduri, nu s-au lasat mai prejos si au lansat, si ei, o oferta cu componenta sociala, respectiv construirea de locuinte ieftine, zic ei, pentru cei cu venituri modeste, indiferent de varsta. Ei uita ca nu poti sa-ti construiesti o locuinta nici macar cu un venit lunar de 10 milioane, pentru ca nu te poti inhaita la obtinerea de la banci a unui imprumut rambursabil pe termen lung. Cine-i mai plateste ratele unuia care are 60 de ani si dupa 5 ani nu mai are decat o pensie amarata!? Le sugeram sa vada cine beneficiaza de locuintele construite pana in prezent de fostul ANL, desi multi ar avea dreptul de locuinte sociale, iar Statul ar fi putut construi astfel de locuinte daca n-ar fi instrainat, prin consiliile locale, o mina de aur, anume spatiile comerciale de pe urma carora noii proprietari obtin anual peste 4 miliarde euro.
Cifra avansata de liberali este de 80.000 de locuinte pe an, la un pret cuprins intre 35.000 - 40.000 euro, o cifra care va ramane doar pe hartie si de care nu vor beneficia decat cei ce au bani, pentru a obtine o locuinta in plus, desi se mizeaza pe niste imprumuturi externe, avantajoase tot pentru cei cu bani multi. Tot liberalii s-au gandit sa elaboreze o lege pentru constructia de camine pentru batrani, adica de aziluri unde oamenii sa-si astepte sfarsitul cat mai repede, caci de conditii ca in tarile dezvoltate nici pomeneala. Cei care au urmarit niste reportaje la TVR, din SUA, au vazut cata atentie se acorda asistentei celor ajunsi la varsta a III-a si celor care-si traiesc ultimii ani de viata, bucurandu-se de ingrijiri deosebite. Asa ceva la noi e doar un vis, realizabil poate peste un sfert de secol, daca mentalitatea de harciogi a guvernantilor se va schimba. Analizand la rece aceste oferte, un fel de indulgente electorale, vom constata ca nici una din ele nu este realista. Din simplul motiv ca productia romaneasca este firava si Statul n-are buget de venituri care sa dea posibilitatea ofertei de bonuri valorice si tichete de masa, cresterii salariului mediu pe economie si sa construiasca locuinte ieftine pentru cei nevoiasi. Asa ceva nu se poate realiza, pentru ca in Romania, in realitate, nu functioneaza legile economiei de piata, iar forta de munca continua sa fie subapreciata si drept consecinta se va indrepta, in proportie si mai mare, dupa aderarea noastra, spre tarile din vestul continentului, acolo unde romanii pot castiga de 4-5 ori mai mult decat la noi. Dupa 16 ani, guvernantii nostri par a nu fi invatat nimic - desi fac frecvente iesiri - din experienta tarilor dezvoltate din UE. Nu-s interesati decat de propriile afaceri, de propria prosperitate - cica nu au efectiv nici o afacere si nu-s bagati in tot felul de consilii! - si de exploatarea fortei de munca si a inteligentelor inca ramase in tara. Nu e admisibil sa aduci preturile la combustibili, alimente si utilitati la standardele europene si sa platesti, in continuare, salarii de mizerie celor ce presteaza muncile cele mai grele. Nu e posibil sa promiti ca vei aduce mai multi bani la buget prin reducerea la numai 16 % a impozitarilor, dar sa le facilitezi celor ce se ocupa cu economia subterana sa adune sume astronomice, care iau calea paradisurilor fiscale. In loc sa vanda indulgente electorale celor fraieri, cei ce se mai cred a fi intr-o Alianta functionala ar trebui sa inteleaga ca tara este destul de bogata si are destule resurse pentru a oferi romanilor conditii de trai normale, omenesti, si nu genocid. Trebuie insa sa respecte niste conditii esentiale prin instituirea si aplicarea unor legi draconice: sa inceteze s-o mai praduiasca, sa scoata economia subterana la suprafata si tuturor celor ce nu le pot justifica prin acte sa li se confiste averile uriase. Si ar mai fi ceva, de importanta cruciala pentru intrarea in normalitate: elaborarea unei legi care sa oblige patronii sa plateasca salarii pe masura valorii muncii prestate de muncitor, adevaratul producator de bunuri materiale. Nu e normal sa tii oamenii cu salarii de 3-4 milioane pe luna, in timp ce tu, patron, in timp scurt, poti sa-ti construiesti vila, sa posezi masina luxoasa si sa-ti faci vacante in paradisuri turistice, iar sclavul tau sa nu-si poata permite sa-si faca un concediu anual la munte sau pe litoralul romanesc, asa cum facea pe vremurile mult hulite. Cine a strabatut tara a putut remarca padurile de vile care au rasarit, repede, la marginile marilor orase, in zonele de deal si cele de munte, in timp ce locatarii de la blocuri n-au cu ce sa-si plateasca nici intretinerea lunara si stau, deja, in adevarate ghetouri insalubre.
Am devenit un popor de crucificati, pentru ca niste politicieni verosi, sprijiniti de afaceristi hulpavi, continua sa vanda indulgente electorale, crezand ca inca pot sa ne pacaleasca la infinit. De asta data pacalelile lor nu mai tin, multi s-au desteptat si sunt dispusi sa ia taurul nedreptatii de coarne.
Avatar utilizator
Invincible
 
Mesaje: 2145
Membru din: Lun Iun 19, 2006 11:00 pm


Înapoi la Politica

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron