Regalitatea in Romania- solutie?

politicianul vrea puterea, poporul se multumeste cu o minciuna acceptabila

Mesajde aphextwinz » Mar Sep 07, 2004 1:16 pm

shtii cum faci acu' femeie:

A: itzi raspund shi io la mishto: !%!@#$^!
B: (despicand firul in patru) da' cum justifici alegerea ta?
A: motiv 1
B: respinge motiv 1
A: motiv 2
B: respinge motiv 2
A: pai nu tz-am zis c-a fost la mishteau

nush' de ce n-ai zis de prima data, decat sa ne afunzi pe mine / noi in ceatza cu "o gramada de chestii". pana la urma, la fel cum shi tu ai raspuns la mishto, unii te-au intrebat, prima oara ignorand mishto-ul, ulterior raspunzand la celalalte completari pe care le-ai adus (din motivul pentru care ai facut-o, inca necunoscut).

:p
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Andrada The Dev » Mie Sep 08, 2004 12:05 am

Regalitatea deja exista in america, ei sunt tratati ca regalitate. Familia Kennedy si Familia Bush. *grr*

Nu, nu pe d-nul Duda, yesh, Regele Mihai are un nepot, Printul Nicolae... are 20 de ani, cred. Macar regele ar face ceva... PSD-ul, nu cred. Am avea stabilitate, dar eii, cu asta vin riscurile de gen Carol II.... (nu vreau sa ma gandesc....)
Foul is fair and fair is foul, ladies and gentelmen of the audience:)
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
Andrada The Dev
Junior Member

Mesajde supermouse » Mie Sep 08, 2004 7:54 am

printzul nicolae este dpdv tehnic un bastard.
ce crezi tu ca ar face regele? In afara de camarila de rigoare?
hai sa fim serioshi
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Sep 08, 2004 8:03 am

Andrada The Dev scrie:Regalitatea deja exista in america, ei sunt tratati ca regalitate. Familia Kennedy si Familia Bush. *grr*

~p hahahoho, asta trebuia sa o pui pe kterinca si aberatzia zilei direct tante.
conceptul de regalitate inseamna altceva decat (sa zicem) adoratzie stupida.

da aia ie tante, unii vorbeshte chiar de nu gandeshte ca nu shtieshte ...
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde miHaimm » Joi Sep 09, 2004 5:33 pm

Uite ca ma bag si eu...

Monarhia constitutionala este cea mai recenta (istoric vorbind) forma de guvernare. Principalul argument ar putea fi unul istoric pentru UK, Spania sau Norvegia.

Insa pe langa acesta mai apare si unul general, applicabil pentru orice tara care ar trece la o astfel de forma de guvernare: in teorie, seful suprem al statului este in afara politicii, el neapartinand vre-unui partid sau doctrine (si nu are nevoie sa treaca de la unul la altul, dupa bunul plac sau rezultate alegeri). Intr-o monarhie, prin succesiune, acest lucru se poate intampla. In democratie... e mai greu.

De asemenea monarhia este de multe ori vazuta ca o masura de reducere a coruptiei. De ce? Foarte simplu: oricat de bogat ai fii, oricat de puternic ai fii, oricat de bun orator ai fii... daca nu esti din familia regala, nu poti devenii rege. In concluzie nici macar nu merita sa incerci. Iar regele poate contribui substantial la reducerea coruptiei luptand activ impotriva ei (este deja rege deci... cum ar putea el fii corupt?).

Un alt argument important este cel al relatiilor externe. Este bine stiut ca multe din familiile regale europene sunt inrudite intr-un fel sau altul datorita casatoriilor din trecut care au evitat cateva razboie. Iar astfel de legaturi nu se pierd, din contra se transmit si popoarelor guvernate (nu vorbim aici despre vechile mechiuri Anglia-Franta... au fost de mult si nu erau monarhii constitutionale atunci).

Ca argumente adiacent... dintre primele 24 de economii modiale, jumatate sunt monarhii constitutionale. Cele mai vechi 7 democratii continue (fara perioade de dictatura) sunt: Marea Britanie, Statele Unite, Elvetia, Suedia, Noua Zeelanda, Canada si Australia. 5 dintre ele sunt monarhii constitutionale.

In majoritatea monarhiilor constitutionale actuale, regii (sau reginele) au puteri simbolice. Spre exemplu, in Spania, regele Juan Carlos I este considerat seful statului si comandantul fortelor armate. Dar toate actiunile sale trebuie aprobate de cel putin unul din presedintii celor doua camere.

Depre monarhia constitutionala la noi... asta este cu totul altceva.
miHaimm
Junior Member

Mesajde supermouse » Joi Sep 09, 2004 5:42 pm

omule- nu vrei sa te bagi in treaba asta. Io is supus britanic shi itzi pot spune un lucru: familia regala este inca mentzinuta NUMAI pentru ca aduc turishti. la modul serios, asta a fost motivatzia pentru care inca nu s-au apucat ashtia sa arunce potaile alea urate in strada. Pe BUNE. O monarhie costa FOARTE scump, shi costurile alea nu se justifica.
la modul fuarte serios, mai mult de 50% din populatzie is satuli pana peste urechi de monarhie.
Ceea ce nu intzelegi matale e faptul ca un monarh care nu se baga in politica nu foloseshte la nimic, nu este decat o cheltuiala inutila shi enervanta.
Shi cine ziceai ca ie regele canadei?
canada, noua zeelanda shi australia fac parte din commonwealth, asha ca nu potzi sa-mi spui ca is monarhii. Sunt state qvasi independente care numa cu numele mai tzin de coroana babaciunii aleia lacome.
Regina angliei nu are nici o putere, in afara de cea de a ne cheltui noua taxele. Nu o intreaba nimeni nimic shi nicic ea nu shtie altceva decat sa dea din mana.
supermouse
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Sep 09, 2004 8:40 pm

familia regala aduce turishti? adica ashtia is un fel de circ, mai mult sau mai putzin ambulant, care atrage curioshi?
un monarh care nu se baga in politica nu foloseshte la nimic

iara un monarh care se baga in politica ie bun de batut.
sa arunce potaile alea urate in strada

eh, nu-s chiar totz uratzi. :D

in rest, suptscriu la spusele de mai jos:
nu crez ca vreunul cu capu' pe umeri vrea monarhie in Romania
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde supermouse » Joi Sep 09, 2004 9:32 pm

amin brenaiti
supermouse
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Sep 10, 2004 9:07 am

De asemenea monarhia este de multe ori vazuta ca o masura de reducere a coruptiei. De ce? Foarte simplu: oricat de bogat ai fii, oricat de puternic ai fii, oricat de bun orator ai fii... daca nu esti din familia regala, nu poti devenii rege.

si cam cum ar reduce asta coruptzia politica? care nu are treaba cu regele? mai gandeste ... plus ca domnitoru' poa sa fie corupt oricum, si exista cazuri (vezi pe tac'su lu mi'ai de hohen). cum ar putea fi corupt? pai sa vedem, nenea carol de-al doilea vrea bani. ce face el? poi sa citim din cartea in care una din don'shuarele care il vizitau pe suveran pentru nejte momente scurt intime:

: "Cand ai plecat, spuneai ca te duci sa te culci. De ce-ai mintit? Ce cauti iar pe strada?" "Maria Ta, zic -ca asa-i zic in intimitate- Maria Ta, am iesit iar, de nevoie, fiindca am pierdut toti banii!" "Cum i-ai pierdut? Ti-au cazut din poseta?" "Nu, la joc i-am pierdut, la baccara". "Unde?" "Sus, la coana Victorita. In drum spre casa am vazut lumina la club si m'am gandit ca o sa castig, ca prea mi-a mers bine toata ziua. Si'n loc sa castig, am pierdut tot ce aveam". "Coana Victorita? Unde-i asta, coana Victorita? Ce ce acolo?" "Ce sa fie, joc de carti, sus, la etajul intai, pe Academi-ei colt cu Edgar Quinet". Nu stiu de ce se enervase rau de tot. A scos din sertar un caiet cu scoarte tari si l-a rasfoit suparat. A sunat, a intrat un ofiter -altul, nu cel care venise dupa mine- si a urlat la el: "Gavrila Marinescu, acum, imediat!" Ofiterul a iesit val-vartej. "Tu stai aici, sa nu te misti de aici!" a strigat la mine si a plecat furios. Eu m'am asezat pe o canapea. Am stat, am stat, nu stiu cat oi fi stat. Poate un sfert de ceas, poate mai mult. Inghetasem de spaima, desi nu ma stiam vinovata cu nimic. A sosit generalul Gavrila Marinescu, s'a uitat lung la mine, eu, sub privirea lui, m'am ridicat in picioare. N'a apucat sa spuie o vorba si a intrat regele, care a'nceput sa urle la general:
"-Ia asculta, Gavrila, ce e in strada Academiei colt cu Edgar Quinet, la etajul intai?
-Ce sa fie Maiestate? Nu stiu!
-Minti! Nici pe coana Victorita n'o stii?
-Coana Victorita? Strada Academiei? Nu stiu Maies-tate.
-Nu stii? Intreab-o pe dumneaiei unde si-a pierdut banii! Si ai sa afli!"
Gavrila, care'ncremenise in fata biroului, se'ntoarse catre mine cu niste ochi speriati. Fruntea-i era numai broboane de sudoare:
"-Ce e acolo, domnisoara?
-Clubul lui coana Victorita.
-Auzi, Gavrila? Un club -Coana Victorita! Si tu nu stii! Cauta-mi aici pe coana Victorita si clubul dumneaiei din strada Academiei!" -si a dat de-azvarlita cu caietul cu scoarte tari, drept in obrazul generalului.
Gavrila a ridicat caietul de jos, l-a pus cu respect pe marginea biroului.
"-Maiestate...
-Iar vrei sa ma orbesti, sa spui ca nu stii nimic! Ca-fenelele alea nenorocite din Calea Grivitei, de cinci sute de lei pe zi, ati stiut sa le insirati aici, si de cluburile mari, din inima orasului, nu stii!
-Maiestate, inspectorul Ponova e'nsarcinat cu supra-vegherea tuturor... Dati-mi voie sa ma informez... sa cercetez...
-Cerceteaza si sa-mi aduci raspunsul, ca fac moarte de om! Acum indata, intr'o clipa. Nu ma misc d-aici. Te-astept!
-Sa traiti, Maiestate!" -generalul s'a rasucit pe calcaie si a iesit furtuna.
-Si tu te-ai vazut iar tete-a-tete cu Maiestatea?
-Nu, Ghibercio, ca nu-i mai ardea acum de tete-a-tete. Era foc. Si n'am prea inteles de ce. Nici nu s'a ui-tat la mine. A iesit trantind usa. Eu, moarta de frica, nu mai stiam ce sa fac. Am incremenit iar pe canapea. Cat am stat acolo singura, nu mi-am dat socoteala. Mult. Dupa nu stiu cata vreme, regele a intrat tot pe usa din spatele biroului, tot asa de suparat, urmat de Gavrila. A pus mana iar pe caiet, urland:
"-Va sa zica, ce incredere pot sa am eu in catastiful asta? Cine stie cate Victorite lipsesc de aici?!
-Ponova a marturisit, Maiestate, ca el a luat banii de la Victorita. E singurul caz. Se jura pe ma-sa si pe tat-su. Trei mii de lei pe zi. Atat. E un mic tripou inghe-suit in patru odaite.
-Cum e domnisoara, aclo? Spune!
-E cam stramt locul. Intri, te dezbraci, in dreapta e o camera unde se joaca poker, si masa de chemin e in odaia mare, din fund.
-Pe Panova il dai afara! Maine faci o verificare atenta a tuturor caselor, impreuna cu Leon Schurberg. Raspundeti amandoi! Ca m'am saturat de cat ma furati! Tri-poul Victoritei il incizi. Vii la mine maine seara. Hai, plecati! Ia-o si pe dumneaiei". Generalul m'a luat cu el. M'a dus la prefectura, unde m'a descusut un ceas. I-am spus cum s'a intamplat. S'a convins ca n'am nici o vina, ca n'am ascuns nimic, si mi-a dat drumul. Azi m'a chemat din nou, sa-i spun de cat timp ma duceam la Victorita si mi-a poruncit sa nu vorbesc cu nimeni, ca ma omoara. Vezi in ce am intrat. Si acum voi...
-Nu fi ingrijorata, Margareta, n'o sa vorbim cu nimeni. Iar tu n'ai de ce sa te temi.
Miss Lighian a pierit in dezastrul de la Carlton. Acolo locuia. A luat cu ea secretele regale, pe care le detinea fara sa le dea de rost si pe care le-am pastrat si eu pana azi, cand nu e rau sa afle toata lumea cu ce se indeletnicea capul incoronat de pe tronul tarii, dupa ce fel de venituri alerga. Nu se multumea cu cele patru mari case de joc, ce produceau zilnic milioane, adminis-trate de Leon Schurberg si Gavrila Marinescu, ca un fel de vatafi al Maiestatii Sale.

Spre dezolarea bietilor comisari si subcomisari din mahalale, pusese un soi de dijma pe toate localurile unde se practicau jocuri de noroc, incepand cu tripourile din inima orasului si mergand pana la cele mai imunde cafenele din cartierul Garii sau din Obor, unde jucau barbut derbedeii. Con-firmarea acestor indeletniciri regale ne-a adus-o Mar-gareta, Miss Lighian, care nu intelegea ce are Maria Sa cu coana Victorita".

Aici se termina pasajul din cartea lui Sica Alexandrescu, "General la patru ani". Carol a jefuit pana si pe bietele prostituate din Bucuresti.

Ce-ti spune bunul simt? ca acea coruptie are scop acumularea de capital pentru folos propriu. a fost corupt? eu zic (parerea mea) ca DA. nu mai trec prin episoadele cu fugirea din tzara cu averi de patrimoniu yada yada.

Un alt argument important este cel al relatiilor externe. Este bine stiut ca multe din familiile regale europene sunt inrudite intr-un fel sau altul datorita casatoriilor din trecut care au evitat cateva razboie.

najpa ca americanii nu-s monarhie, eh? e cel mai stupid lucru pe care l-am auzit.

Depre monarhia constitutionala la noi... asta este cu totul altceva.

pai nu despre asta vorbeam dom'le?????
gaga

Mesajde theOffender » Vin Sep 10, 2004 9:09 am

pentru ca mihnea baci mentziona printre monarhiile constitutzionale australia, vreau sa adaug cateva chestii interesante despre aceasta tzara antipodeana: australienii sunt independentzi de ceva vreme insa liz a IIa este monarhul lor. Au avut acum vreo 5-6 ani un referendum daca s-o mai pastreze pe regina sau nu. cu o majoritate covarshitoare au votat da.

ei bine, daca la nivelul de condurecere a fost de intzeles, pentru ca e vorba de commonwealth shi de toate avantajele economice legate de apartenentza, totushi, ce i-a determinat pe oamenii de rand, pe australianul simplu sa voteze pro monarhie. mai ales cand monarhul lor e in anglia shi nu prea sta prin australia. shi am intrebat catziva prieteni: 'i don't care, but it is nice to have a symbol'. shi chestia cea mai amuzanta este urmatoarea: australienii, care provin din criminali deportatzi de regina victoria, ii numes pe englezi "pommies" (care inseamna prisoners of her majesty) iar in cele din urma tot ei sunt cei care voteaza s-o tzina pe regina (bine ca cel putzin nu i-au pus portretul pe bancnote sau monezi, precum in canada).

personal nu intzeleg de ce o monarhie ar fi o solutzie pentru romania. shi pe urma daca in zece ani de zile ne trezim ca monarhia nu functzioneaza shi sunt nostalgici ai epocii glorioase de mult impushcate, atunci ce facem? instalam un nou ceaushescu sau facem niishte voodoo sa-l rasculam pe nea nicu?

relatzii diplomatice mai bune? sigur ca da, STOP BOTHERING OTHER PEOPLE cu tot felul de "am nevoie", etc. ne putem vedea linishtit de trebushoarele noastre; cand americanii cer 'ajutorul' sa invadeze nushce continent, nu trebuie sa fim noi aia care sa raspunda primii. un pic de moderatzie. birocratzia? sigur ca n-avem nevoie de un rege care sa ne explice ca birocratzia va scadea direct proportzional cu numarul de hartii necesare pentru un anume lucru, fapt, etc.

shi pe urma este urmatoarea chestie hazlie: mihai n-are decat fete. ce ne facem, il punem pe el (care este cu un picior in groapa) rege, sau pe una dintre fete. sa vezi atunci panarama: tot romanu berbeac condus de o femeie. doar asha de curiozitate ash vrea sa avem monarhia instaurata, sa vedem cum ne vom comporta condushi de o regina ;m ;m ;m
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde gaga » Vin Sep 10, 2004 9:25 am

personal nu intzeleg de ce o monarhie ar fi o solutzie pentru romania. shi pe urma daca in zece ani de zile ne trezim ca monarhia nu functzioneaza shi sunt nostalgici ai epocii glorioase de mult impushcate, atunci ce facem? instalam un nou ceaushescu sau facem niishte voodoo sa-l rasculam pe nea nicu?

looooooooool da' burebista sau horia sima ce-au? ca au fost mai populari si au ramas in constiintza boborului ca oameni buni :D

tot romanu berbeac condus de o femeie

bre vezi ca calci pe bec? ce succes o avut shtuarfa de lady diana? imens, un impact fenomenal, daca vine tante regina cu un rege panpalau, eventual cu nejte tzatze ca lumea si cu fitze potrivite toata lumea o iubeshte, fomeile pentru tzualele afishate si barbatzii pentru tzatze ~p

chiar cm arata fetele lu' mishu?
gaga

Mesajde supermouse » Vin Sep 10, 2004 10:29 am

sunt batrane shi canm curve, printzishoru nicolaie ie facut din flori
supermouse
Junior Member

Mesajde miHaimm » Vin Sep 10, 2004 11:11 am

danone... nu prea am inteles care e cel mai stupid lucru pe care l-ai auzit?
Cat despre reducerea coruptiei... pai eu vorbesc despre monarhie constitutionala si tu vorbesti despre dictatura. Sunt diametral opuse si cred ca este deja un fapt confirmat de istorie ca dictatura naste coruptie (atunci cand dictatorul nu este un lider genial total bine intentionat... dar cati au fost asa?).

supermouse... sunt convins ca regalitatea atrage foarte multi turisti dar nu prea sunt sigur ca este singurul motiv pentru care englejii o tin pe regina. Cat despre australia, noua zeelanda, etc... culmea e ca sunt monarhii constitutionale. Da, sunt total independente de UK dar asta nu inseamna ca nu au ca suveran pe maiestatea sa babaciunea hrapareata care iti mananca tie taxele (apropos de asta... si eu sunt satul de Nastase si anturajul care imi mananca taxele dar pe ascuns, fara sa-mi spuna macar pe ce - e secret de stat).

Personal cred ca monarhia ar fi benefica pentru Romania. Ar indica o stabilitate si o maturitate politica, sociala si culturala. Ceea ce ar deschide portile europene ceva mai mult decat crapatura prin care ne uitam acum cu jind.
Problema este ca... nu avem maturitatea necesara... Asa ca nu prea conteaza ce cred eu sa ce crede oricine altcineva. La un referendum... nu cred ca ar iesi nici 10% pentru monarhie.
miHaimm
Junior Member

Mesajde supermouse » Vin Sep 10, 2004 11:43 am

de ce crezi tu ca monarhia constitutzionala ar reduce coruptzia?
supermouse
Junior Member

Mesajde theOffender » Vin Sep 10, 2004 12:18 pm

Ar indica o stabilitate si o maturitate politica, sociala si culturala
exista stabilitate politica acuma: avem preshedinte ales la fiecare 4 ani, numai 2 termene (hai fie, sa zicem 3);
maturitate politica? adica ne va imbatrini mai repede? numai in timp vom putea ajunge la maturitate, acest proces nu poate fi accelerat. trebuie ashteptat vreo generatzie, poate doua;

stabilitate shi maturitate sociala: ce vrei sa zici, ca prin crearea unei noi clase sociale, de regalishti, vom ajunge la acea stabilitate shi maturitate? explica-te...

stabilitate shi maturitate culturala: poftim? ce are cultura de-a face cu monarhia? explica-te...

Ceea ce ar deschide portile europene ceva mai mult decat crapatura prin care ne uitam acum cu jind
the promised land, the promissed land... om bun, romania e in europa de pe vremea cand ne-au refuzat cei din america latina in comunitatea lor. ce portzi vrei sa deschizi? alea din fatza? pai la cat ne milogim numai pe usha din spate vom intra.

daca ne vedem noi de tzarishoara noastra shi de ograda noastra shi la noi va deveni iarba verde, nu trebuie sa ne milogim de nishte idiotzi sa ne dea drumul in propria casa!...

australia shi noua zeelanda or fi ele monarhii constitutzionale insa monarhul are palatul in londra!... australienii au votat pentru regina pentru ca le-a mers bine cu ea, nu i-a deranjat deloc shi-atunci de ce sa schimbe chestia asta.

shi eu ash vota-o pe elizabeta sa-mi fie regina, atata timp cat sta in buckingam shi nu face mai mult de o vizita la fiecare 10 ani de zile!...
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde gaga » Vin Sep 10, 2004 1:39 pm

miaitza, nu ai intzeles fiindca nu ai citit cu atentie sau chiar nu ai priceput ce am vrut a zice? ca in cazul doi reiau.

pai eu vorbesc despre monarhie constitutionala si tu vorbesti despre dictatura.

ia arata-mi si mie citate care te fac pe tine sa crezi asta, nu am vorbit DECAT despre monarhie si monarh.

atunci cand dictatorul nu este un lider genial total bine intentionat...

imi dai voie sa rad umpic? hahaha. multzumesc.

Personal cred ca monarhia ar fi benefica pentru Romania.

omule, de ce???????????. si lasa propaganda cu stabilitate si maturitate ca de sloganuri nejustificate suntem satui maria ta. pe puncte asha zi.

de exemplu: ar aduce turishti

(dupe itz desfiintzez io argumentele sau itz dau dreptate)

si fara texte nejustificate ca iti bag doo indemne legionare si sa vezi ce natzionalist devii daca nu te duce cabesa peste gard. asteptam :D
gaga

Mesajde supermouse » Vin Sep 10, 2004 2:13 pm

lider genial total bine intentzionat? ia alege: Stalin, Hitler, mao, Kim Ir Sen, Saddam, Ghaddafi- alege bre unu de asta
supermouse
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Sep 10, 2004 2:33 pm

shuarece, cu tine nu mai vorbesc ca nu ma prind cand zici pe bune si cand ontorci cand ti-o furi...
gaga

Mesajde supermouse » Vin Sep 10, 2004 2:38 pm

e pa bune acu pan la 5, ca-mi luai nejte cizme mijtou shi ma calmai
supermouse
Junior Member

Mesajde miHaimm » Vin Sep 10, 2004 2:43 pm

danone: In 1938, Regele Carol II a dizolvat partidele politice, a abolit constitutia democratica din 1923 si a instaurat regimul de dictatura personala. Implicit, cand vorbesti despre domnia lui Carol II, vorbesti despre monarhie neconstitutionala (de fapt cu o constitutie care rezerva dreptul suprem in toate privintele coroanei :D, deci vax...) si dictatura.

supermouse: Insitutia prezidentiala duce la o coruptie la nivel inalt. Vezi numeroasele cazuri americane in care viitorul presedinte a primit pentru campania electorala sume importante de bani de la diverse firme (sau chiar organizatii mafiote in trecut) si a reusit apoi sa impiedice sau sa intarzie aprobarea unor legi care nu ar fi convenit. Sa nu mai vorbim despre promisiuni electorale... Un rege nu este ales deci primul gen de coruptie nu il ai. Un rege nu face promisiuni electorale deci nici al doilea nu intra in discutie. Monarhul fiind apolitic poate deveni un luptator impotriva coruptiei ceva mai usor decat un om politic care si-a creat de-a lungul carierei nenumarate obligatii personale. Pe scurt, prin prezenta unei personalitati incoruptibile in fruntea unui stat cred ca coruptia poate scadea simtitor.

theOffender: Pe scurt... ca se ia danone de mine ca spun sloganuri. La noi acceptarea unei monarhii constitutionale ca forma de guvernamant ar insemna ca majoritatea populatiei a reusit sa treaca peste 50 de ani de indoctrinare politica, sociala si culturala. Ceea ce nu este cazul.

ca beneficii:
- Regele/regina ar fi un lider impartial, deasupra intereselor politice sau economice.
- Ar ajuta o serie importanta de actiuni apolitice (de exemplu caritabile sau culturale) prin simpla implicare in acestea. Si nu doar regele ci si familia regala.
- Ar fi un lider simbolic al statului pe un termen lung care poate ghida guvernul spre evitarea unor greseli anterioare.
- "Meseria" de rege este ceva care se invata si pentru care majoritatea monarhilor actuali s-au pregatit destul de bine pana la accederea la tron.

Si astea ar fi doar cateva...

edit: am schimbat parlament cu guvern de la liniuta 3 (greseala mea).
miHaimm
Junior Member

Mesajde supermouse » Vin Sep 10, 2004 2:52 pm

- Regele/regina ar fi un lider impartial, deasupra intereselor politice sau economice.

avand in vedere ca Parlamentul tre sa-i voteze stipendia, cum mai poate fi deasupra intereselor economice??
Shi ce te face sa crezi ca ar face-o pe chestie? Io n-am vazut-o pa tanti lizaveta sa se bage in nimic de soiul asta. Da shi mie nishte exemple de regi shi sau regine care au facut tambalau, au schimbat oficiali coruptzi, etc. IO nu l-am vazut pe Juan Carlos al Spaniei sa faca ceva in timpu' lu Franco, Tony Blair a dus Anglia in razboi shi regina n-a zis nimic, shi lista ar putea continua. la ce foloseshte concret o astfel de marioneta costisitoare??

-
- Ar ajuta o serie importanta de actiuni apolitice (de exemplu caritabile sau culturale) prin simpla implicare in acestea. Si nu doar regele ci si familia regala.

da shtiu , shi ar atrage turishtii...

-
- Ar fi un lider simbolic al statului pe un termen lung care poate ghida parlamentul spre evitarea unor greseli anterioare.

daca nu are privilegii cum ar putea ghida Parlamentul? Shi daca ar avea, ce te faci daca e un rege nebun, paranoic, etc?
-
- "Meseria" de rege este ceva care se invata si pentru care majoritatea monarhilor actuali s-au pregatit destul de bine pana la accederea la tron.

Da mie-mi spui? sa vezi ce s-a pregatit cuana Lizaveta sa dea din mana

Un rege nu este ales deci primul gen de coruptie nu il ai. .

nu, el doar accede la putere fara nici un fel de merit personal, shi poporul tre sa spere ca nenea regele e bun pentru ca nu se poate face nimic daca e rau

Un rege nu face promisiuni electorale deci nici al doilea nu intra in discutie. .

nu, dar poate influentza tot felul de chestiila modul profitabil pentru el

Monarhul fiind apolitic poate deveni un luptator impotriva coruptiei ceva mai usor decat un om politic care si-a creat de-a lungul carierei nenumarate obligatii personale.

da nu shtiu cum se face dar inca n-am vazut nici un rege in Europa care s-o faca pe chestie... de ce oare?
Pe scurt, prin prezenta unei personalitati incoruptibile in fruntea unui stat cred ca coruptia poate scadea simtitor.

avand in vedere ca stipendia i se voteaza de catre Parlament- asha functzioneaza o monarhie constitutzionala btw- cum nu poate fi corupt?
Ba poate foarte simplu
supermouse
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Sep 10, 2004 3:07 pm

deci in sensul asta, da, poti considera ca ai dreptate cu regele carol care a avut nevoie de "o perioda de liniste, de pacificare a spiritelor" si le-a dat nana.

trecand peste asta (n-am inteles eu ce ai vrut a zice, aia ie ), gandindu-te ca trebuie sange regal la tron si ca mishu si familia lui is nishte dusi, ce s-ar putea face? sa se aduca iar domn de afara? cine sa il aduca? partidele actuale corupte? politica romaneasca in permanenta criza de nesimtzire si rupanpulism? haida de.

Luand in considerare scena politica romaneasca ma indoiesc ca ai cea mai mica dreptate. Presupunand ca ai, inseamna ca regele minune o sa rechizitioneze toate averile ilegale facute din furt la drumu' mare din fondurile publice provenite din taxe si impozite, o sa calculeze cu cat m-a furat pe mine statu' si o sa ma trezesc cu vila in primaverii? asa da. daca nu, atunci nu e nici un impartzial si punctu' tau cade.

am vazut o imagine care mi s-a intiparit adanc in memorie, cu raposata shtuarfa internatzionala, multiubita ladi di care la un spital de copchii ultrasuperhandicapatzi tragea o fetitza vai capu ei de manutza aproape sa ii smulga perfuziile ca sa intre bine in poza. tapada. fals. poza. nu sunt de acord. actiuni caritabile poa sa faca si baronii noshtrii de doi lei fara rege.

- Ar fi un lider simbolic al statului pe un termen lung care poate ghida parlamentul spre evitarea unor greseli anterioare.

lider simbolic? pai de ce sa nu punem un papa sau un dalai-lama ... de ce taman un rege? poate ghida o maciuca, matale visezi cu ochii deschishi.

asha, si ala mai pregatitu' pt noi care ar fi?

bre nu ma convingi ca nu ai cu ce, nu e proiect viabil, mai degraba m-ash convinge de rentabilitatea unei dictaturi militare care sa taie raul de la radacina si sa o ia da cappo. parerea mea

edit ca uitai: carol intaiul, ala bunu, a avut sustinere de la bismark si napoleon al treilea, care au garantat pt el, zi tu acu' un rege pt care se poate garanta din hohentzolerashii nosht.
gaga

Mesajde miHaimm » Vin Sep 10, 2004 3:27 pm

Din pacate regele n'ar avea puterea sa rechizitioneze averile ilegale samd. Ar avea posibilitatea sa urgenteze cercetarile justitiei in privinta acestora (prin indemnuri publice si urmariri ale desfasurarii evenimentelor).

Actiunile caritabile pe care ar putea sa le faca baronii nostrii locali... nu le fac. Punct.

Chestia cu papa ar fi la fel de buna... pot sa iti spun ca la polonezi functioneaza foarte, foarte bine. Dupa ce le-a zis papa ca ar fi bine sa voteze ca vor in UE, au vrut... inainte sa le zica... nu era sigur deloc. Pentru ei este un lider simbolic al statului, chiar daca oficial nu are nici cea mai mica influenta.

m-ash convinge de rentabilitatea unei dictaturi militare

Daca imi dai exemplu de dictatura militara care a mers... te cred... altfel nu.

asha, si ala mai pregatitu' pt noi care ar fi

Nu stiu... poate gasim noi unul, nu neaparat Hohentzolern... vre-un urmas d'al lui Tepes :-? ?

Iar despre ce spune supermouse... tu chiar nu iti dai seama ca regele in monarhia constitutionala nu poate fi rau? Pentru ca e silit sa abdice si se trece la urmatorul din rand? Iar daca nu vrea sa abdice si tot rau este... oricum nu poate face nimic.
Si sa-nteleg ca presedintele care primeste bani de la organizatii mafiote are toate meritele, nu?
miHaimm
Junior Member

Mesajde supermouse » Vin Sep 10, 2004 3:35 pm

omule, eu traiesc intr-o monarhie constitutzionala, shi nu vad pe nimeni obligand babaciunea sclerozata sa abdice, deshi nimeni n-o mai vrea, nu foloseshte la nimic, numa cheltuie bani. Aici au fost mitinguri shi chestii impotriva babii shi parlamentu n-a facut nimic, pentru ca de aia e monarhie- de la Cromwell incuace Parlamentu n-are putere sarecuze regele :)
shi asta se aplica la tuate monarhiile din europa
n-a obligat-o nimenea pe regina Victoritza sa abdice nici cand se dilise.

itzi spun eu ce faci tu: tzie tzi-a intrat in cap ca monarhia e buna shi acuma cautzi motivatzii.
Dar uitzi o treaba: ca in toate tzarile astea monarhia a fost NEINTRERUPTA. Arata-mi o tzara unde a fost intrerupta, s-a revenit la ea shi a mers, shi atunci va fi de considerat.
supermouse
Junior Member

Mesajde theOffender » Vin Sep 10, 2004 3:36 pm

cand vorbesti despre domnia lui Carol II, vorbesti despre monarhie neconstitutionala
cand vorbeshti despre domnia lui carol ii, vorbeshti despre dictatura regala. cei aia monarhie neconstitutzionala? adica romania ar fi regat dar am uitat sa trecem chestia asta in constitutzie? ala e haos politic.

ceea ce enumeri tu la beneficii e foarte interesant insa ash avea cateva comentarii:
ajuta o serie importanta de actiuni apolitice (de exemplu caritabile sau culturale): pai bine bine, shi pe banii cui?
poate ghida parlamentul spre evitarea unor greseli anterioare: in marea britanie, australia noua zeelanda, canada, etc. regina n-are nici un fel de treaba cu parlamentul. pai de ce sa mai alegem parlamentul daca are nevoie de ghizi???

uite, citeshte din cand in cand ziarul asta: http://www.smh.com.au/

au shi ei un pm, howard, da cum face tipu o greshala cum e taxat imediat.

solutzia pt. noi ar fi un preshedinte shi un pm care sa faca separarea puterilor, care sa abroge imunitatea parlamentarilor pentru ca totzi suntem egali in fatza legii. cineva care sa fie mai putzin interesat de europa shi de uniunea europeana shi ar avea mai multa grija de ceea ce se intampla in tzara.
theOffender

Mesajde pnic » Vin Sep 10, 2004 3:40 pm

miHaimm scrie:Daca imi dai exemplu de dictatura militara care a mers... te cred... altfel nu.

Franco si coloneii din Grecia. Sunt 2 exemple la care s-a inregistrat evadare din rahatul economic in care erau.
pnic
Junior Member

Mesajde pnic » Vin Sep 10, 2004 3:42 pm

miHaimm scrie:Daca imi dai exemplu de dictatura militara care a mers... te cred... altfel nu.

Franco si coloneii din Grecia. Si-au cam scos tarile din cacat la momentele respective.
pnic
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Sep 10, 2004 3:49 pm

Ar avea posibilitatea sa urgenteze cercetarile justitiei in privinta acestora

pe care cine le-ar lasa sa demareze? haide mah gandeshte realist si raporteaza-te la situatzia de acum nu la fratzii grimm.

Actiunile caritabile pe care ar putea sa le faca baronii nostrii locali... nu le fac. Punct.

si virgula ... cine iti garanteaza ca regele le-ar face? cine iti garanteaza ca nu va fi un nou carol II? cand a luat el puterea era monarhie ok si a schimbat-o. regele e om, nu uita.

Chestia cu papa ar fi la fel de buna... pot sa iti spun ca la polonezi functioneaza foarte, foarte bine.

foarte multzi polonezi is evrei. papii de la roma polonezi ... ce convenabil. de aia tzin o mumie in viatza ca bietu' papa e terminat de mult.

Daca imi dai exemplu de dictatura militara care a mers... te cred...

ce zice pnic plus ataturk

Nu stiu... poate gasim noi unul

noi adica eu si cu tine? ~p
la cat eshti de convins nu ai ceva pe tzava? urmash al lui tzepesh lolz, poi dracula ie nemuritor, creca e numa bun.

offendere, eo tot pe dictatura ash merge (militara event) si umpic de natzionalism. daca faci romanu sa nu fie rushinat de ce e cu el aduce muntele la mare (orgoliu, ce o fi). parerea mea.
gaga

Mesajde supermouse » Vin Sep 10, 2004 3:53 pm

shi io ash fi de acord. dictatura ar fi o solutzie viabila, dar nu vad nici un militar de cariera suficient de decis catre chestie deshi bine ar face.
Asta in cazu in care nu cashtiga zabaucu de vadim alegerile
supermouse
Junior Member

Mesajde memetshot » Vin Sep 10, 2004 4:03 pm

dictatura ar fi o solutzie viabila

in botswana poate.
dictatura...inseamna ruperea relatiilor cu ai dafara....si romania nu e genul de tzara care sa se sustina plus ca in perioada asta nu mai poti exista singur.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Politica