Natiune second-hand
50 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Minunata acuzare din America n-a avut nici un interes sa-i dea in cap aluia si pun pariu ca avocatul apararii a fost unul din oficiu. O sa ziceti ca m-am uitat la prea multe filme americane, dar e clar ca acolo un avocat bun e ala in stare sa-ti demonstreze, ca in cazul de fatza, ca victima nu se afla in masina. L-am vazut ieri la TV pe un cantaretz, prieten al victimei, care spunea "Dar procurorii americani au venit aici si au vazut probele". Se pare ca au ramas cu vazutul. Nu stiu cine ar fi trebuit sa se ocupe de acest aspect, banuiesc ca familia lui Teo nu avea cum sa-si permita un avocat american dar cred ca exista niste autoritati, poate ambasada romana, care ar fi trebuit sa arate interes pentru acest caz. E laudabil faptul va ministrul de externe l-a luat la intrebari pe ambasadorul lor, chiar daca a incheiat declaratia de presa diplomatic, sa nu-si puna lumea in cap. Iar ce zice soferului mi se previzibil: e un amarat care n-are nici un chef sa-si puna in cap America atata timp cat alora mari si tari le tzatzaie curu.
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
-
Salma - Mesaje: 774
clar, ca altfel il cauta astia de la fbi si ii fac felul...Salma scrie:Iar ce zice soferului mi se previzibil: e un amarat care n-are nici un chef sa-si puna in cap America atata timp cat alora mari si tari le tzatzaie curu.
chestia e cum zicea si cineva.. astora nu le pasa de nimeni ca ei ie americani si isi permit orice. si mi se pare penibila afirmatia lui Basescu ca nu o sa permita sa fim calcati in picioare in halul asta.. ce o sa faca?
si ca sa revin la chestia cu second hand asta spune totul
asta cel putin acum si mai cativa aniindiferent de natiune, in relatia cu sua sau chiar cu rusia sau china , aceasta natiune va fi "second hand"
-
Daimon - Mesaje: 5074
Mai terminati cu secondul ca ma supara.Nu ma simt de mana a doua.
-"amanta lu criminalu ăla a recunoscut că şi-a tras-o cu el, dar puşcaşu penisului nu a fost găsit vinovat pentru adulter"
Exiata antecedente in istoria lor.Clinton si Monica.
Ideea e ca suntem cu totii suparati.Dar sa fim suparati in primul rand pe justitia noastra care face exact acelasi lucru.Vezi,d-na paunescu,d-l bernevig,si inca cativa senatori si deputati.Au omorat mai multi si au scapat.Cum sa nu scape in State unde stim cu totii ca fiecare amanunt este speculat la maxima eficienta?
-"amanta lu criminalu ăla a recunoscut că şi-a tras-o cu el, dar puşcaşu penisului nu a fost găsit vinovat pentru adulter"
Exiata antecedente in istoria lor.Clinton si Monica.
Ideea e ca suntem cu totii suparati.Dar sa fim suparati in primul rand pe justitia noastra care face exact acelasi lucru.Vezi,d-na paunescu,d-l bernevig,si inca cativa senatori si deputati.Au omorat mai multi si au scapat.Cum sa nu scape in State unde stim cu totii ca fiecare amanunt este speculat la maxima eficienta?
Si asta trece !
- pacha
io am nelamurire. migurila, spune shi mie, ca le shtii mai bine cu legile, cand un martor cheie (nu franceza), adica de macsima shi vitala importantza pentru un caz este citat in proces, apoi nu ie musai shi obligat ca sa se prezinte la proces? neprezentarea insemnand obstructzionare justitziei sau cam asha ceva, care este pedepsita prin lege? (ma refer aici la sistemul american, da' cre'ca shi pe la noi sa fie tot asha.)
-
nocturna - Mesaje: 8725
poi da cacu rtea ie americanuasa, ear martoru ie romanesc, nu creca are cum sal oblije pe martoru chee sa se supue legilor americanuase (decat prin frun acord/conventie intre cele doo state)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
- kant emir
Gata? Asa repede s-a pleostit revolta? Ce popor intzelept si pasnic suntem noi, de ce sa ne consumam inutil energiile cu demersuri fara nici o finalitate? Mai bine mai bem o bere, mai spunem un banc, am auzit io ca nervii prea multzi te-mbolnaveshte la stomac, doamne fereste, daca nu mai intra dupaia berica?
-
Nu stiu ce astepti de la noi, Salma. Sa ne lamentam aici si sa scriem mesaje pompoase (ca mie nu mi s-au parut incisive – cum probabil a fost intentia) cum faci tu si sa expunem relatii cauzale japonez – caini – stat ocupat cu trebusoare ‘nesemnificative’ – popor fara respect de sine – rezultat proces? Daca as sti ca se schimba cu ceva situatia, as scrie o mie. Vino cu o propunere, cu ceva concret si cu siguranta vei gasi sustinatori. Omul ala cu petitia macar a incercat ceva si unii l-au sprijinit. Ca nu o sa starneasca decat niste hohote de ras e alta problema. De ce crezi ca te doare mai mult decat pe altii si de ce crezi ca faci mai mult decat altii?
............................
- sin ella
Nici vorba sa cred ca fac mai mult decat altii, desi sunt constienta ca asa se intzelege, nemultumirea din postul anterior mi se adreseaza pana la urma si mie tocmai pentru ca nu ma pot lauda ca pot initia o actiune concreta in acest sens. Nu stiu ce astept, in orice caz ceva de genul "lider-charismatic-si-inteligent-care-sa-ne cultive-sentimentul-de-demnitate-nationala", stiu ca e o prostie dar cred ca ar fi nevoie de asa ceva, chiar daca nu ar fi vorba propriu zis de o persoana care sa faca asta, ci poate de un curent de opinie care sa ne puna putin pe ganduri. Cat despre satisfactia pe care as simti-o, bhuttu, ei bine, chiar asa de mare ar fi. N-are rost sa explic de ce.
-
Nenorocirea unui individ, chiar meritata, nu mi se pare o chestiune care ar tine in vreun fel de demnitate nationala ci, cel mult, de unele mentalitati individuale. Retrograde si idioate, daca-mi permiti.
If there's a war, we'll all fight!
-
bhuttu - Mesaje: 2510
"Nenorocirea" aia pentru care ii plangi de mila domnului soldat a fost provocata din vina lui, nu Teo Peter mergea cu 100 pe ora fara sa se uite la semne. Daca tie ti se pare retrograd si idiot faptul ca ma revolta ideea ca un vinovat a scapat fara o zi de detentie atunci cred ca tu ai o problema. Ar trebui sa le plang de mila alora ale caror greseli sunt platite cu vieti umane doar pentru ca in final ajung niste oameni "nenorociti' , in opinia ta? Lamureste-ma, ceva e foarte neclar aici. Demnitatea nationala tine modul in care statul isi pretuieste fiecare cetatzean in parte, fie el Teo Peter , Gheorghe Popa din Titan sau Jenel Miraculosu din Ferentari. Si tine mai ales de modul in care noi acceptam sa fim tratati de reprezentantii institutiilor publice, incepand de la banalul functionar de la circa financiara pana la parlamentari.
-
Demnitatea nationala tine modul in care statul isi pretuieste fiecare cetatzean in parte, fie el Teo Peter , Gheorghe Popa din Titan sau Jenel Miraculosu din Ferentari. Si tine mai ales de modul in care noi acceptam sa fim tratati de reprezentantii institutiilor publice, incepand de la banalul functionar de la circa financiara pana la parlamentari.
iar treaba bolduita tine de fiecare individ in parte, de o multime de factori mai mult sau mai putin influentabili si este conditionata de trecut (cel putin la noi). tratamentul de care beneficiem in institutiile publice este, cred eu, o caracteristica specifica tuturor tarilor care au sau au avut un regim totalitar. de asemenea cred ca situatia se schimba incet-incet cu trecerea anilor, deceniilor, veacurilor

functionarii sunt o specie aparte care se ghideaza dupa motto: "eu sa muncesc cat mai putin, ca salariul oricum vine". ei sunt la fel peste tot; pot sa-ti confirm din experienta proprie. adevarul e ca nesimtirea la ai nostri e extrema.
............................
- sin ella
Salma, nu-i plang in nici un fel de mila americanului ala. Incercam doar sa-ti atrag atentia ca, atunci cand protestul si revolta ta/noastra/romaneasca raman la un nivel politic si sunt indreptate impotriva unui sistem, sunt deplin justificate.
Cata vreme sunt indreptate impotriva unui individ, fie el Adolf Hitler, Ted Bundy sau cum dracu' l-o chema p-ala de l-a omorat pe Teo Peter, ele, protestele, sunt - cum am zis? - retrograde si idioate.
Cata vreme sunt indreptate impotriva unui individ, fie el Adolf Hitler, Ted Bundy sau cum dracu' l-o chema p-ala de l-a omorat pe Teo Peter, ele, protestele, sunt - cum am zis? - retrograde si idioate.
If there's a war, we'll all fight!
-
bhuttu - Mesaje: 2510
Revolta-te pe mai toate sistemele europene, ca pentru accident de trafic fie el si cu victime mortale iei puscarie doar daca te apara vreun boboc la drept.
Si daca te mai judeca si in alta tara pentru un accident facut in alta si mai si!
Pupuci.
Si daca te mai judeca si in alta tara pentru un accident facut in alta si mai si!
Pupuci.
Istoria incepe sa se razbune...
-
ValiEnte - Mesaje: 796
de la naiti citire
:
Sindicatele ,,Uniunea Artistilor Liber Profesionisti '' si Cartel ,,Alfa"
anunta: MITING de PROTEST - cazul TEO PETER
Joi 9 febr. ora 10.30 in fata cladirii Guvernului Romaniei

Sindicatele ,,Uniunea Artistilor Liber Profesionisti '' si Cartel ,,Alfa"
anunta: MITING de PROTEST - cazul TEO PETER
Joi 9 febr. ora 10.30 in fata cladirii Guvernului Romaniei
aliatzi, right? 
A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
-
Shaki - Mesaje: 7089
50 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2