Desenele animate

politicianul vrea puterea, poporul se multumeste cu o minciuna acceptabila

Desenele animate

Mesajde Alienor » Joi Iun 09, 2005 3:55 pm

Cum mi s-a atras atentia de catre unii forumisti ca tre-sa ma ocup mai mult de probleme serioase :D iata una cat se poate de serioasa: desenele animate din zilele noastre.
Chiar ieri am avut placerea sa urmaresc (alaturi de alti adulti dar mai ales alaturi de copii de 3,5,8 ani, complet fascinati de ceea ce vedeau) desenul animat "Spioanele". In mai putin de 3 minute, mi-a fost dat sa aud: "o sleahta de nenorociti anticonsumisti " (!!!!!!!) "capitalisti nemernici, sa-i distrugem, sa vandalizam magazinele", "idioata, o sa-i crap capul". Lasand la o parte armele si violentele incredibile, desenele animate folosesc cuvinte, expresii si situatii pe care copiii mici nu le pot intelege si asimila.

Cum aceste desene animate nu au o restrictie de varsta si cum singura solutie pare a fi supravegherea continua a copiilor cand se uita la desene (daca se uita), as vrea sa stiu parerile voastre (parinti sau nu) despre treburile astea. Nu am copii inca, dar ma ingrozesc anticipat :D

Cred ca e o discutie incadrabila la "social", pentru ca e vorba de copiii nostri (sau viitorii copii) si evolutia media.
Alienor
Junior Member

Mesajde Djinn » Joi Iun 09, 2005 4:06 pm

Alienor scrie:desenele animate folosesc cuvinte, expresii si situatii pe care copiii mici nu le pot intelege si asimila.

ba tomnai asta e problema :D le inteleg si le asimileaza uimitor de repede.

Mda, e foarte igrijoratoare tendinta asta. Acu, ce sa zic, nu toti copiii sunt la fel, asa ca poate nu toti o sa dezvolte instincte ucigase finca s-au uitat la prea mult manga sau vocabular urat fatza de frasu/sorsa din motiv de cow&chicken (desi la asta din urma n-as baga mana-n foc ca nu :p chiar deloc.)
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde Alienor » Joi Iun 09, 2005 4:12 pm

draga fliufi, daca tu chiar crezi ca un copil de 5 ani INTELEGE ca lumea ce e aia anticonsumism, precum si poantele/aluziile sexuale din desene, nu stiu ce sa cred despre cum vezi tu lucrurile.

Problema e tocmai ca se FAMILIARIZEAZA cu niste lucruri, pe care le considera a priori posibile realitati.. si asta mult inainte de a le intelege..
Alienor
Junior Member

Mesajde Djinn » Joi Iun 09, 2005 4:24 pm

nah, draga Alienor, io ma refeream la:

"o sleahta de nenorociti anticonsumisti " "capitalisti nemernici, sa-i distrugem, sa vandalizam magazinele", "idioata, o sa-i crap capul". :rolleyes:

oricum, da, aia e problema, care zici tu.

Viitoru luminos creste cu niste modele foarte interesante in creieras si maine-poimaine, cand or fi ei la carma lumii, naiba ne ia. Oricum, din cate vaz io, omenirea nu se mai satura de razbeluri, razboaie si altele asemenea, greselile trecutului aluneca pe langa noi neinvatzate, in schimb idioteniile le retinem una-doua si le transformam in ratiuni de a fi.
Da, la varsta asta se formeaza omul, la varsta la care copilasii vizioneaza desene animate (ma rog, unii continua sa vizioneze mult timp dupa aia, dar asta e alta poveste, pentru alt thread, eventual denumit "noi, geriatricii desenofili" :p ).

May I join you in despair, but still keep a gleam of hope that the world isn't going to end in a horrible apocalyptical disaster created by human beings? :)
(ps - scuzati anglicismele din fraza de mai sus :p dar scriu in ce limba se muleaza mai bine pe discursul respectiv in momentul ala si sper ca am fost cat de cat coerenta pana acu ).
Djinn

Mesajde sol » Vin Iun 10, 2005 6:26 am

Dupa canoanele noastre, sunt definitely toxice, desenele astea. Dupa ale lor, sunt OK, asa le plac: urate, agresive, violente, sonorizate cat mai imitatie de film pentru adulti, restul e pentru ei freaky stone age.
Cunosc familii care au renuntat la TV din motive combinate de catoons plus tot restul. Dar tot mai multi copii renunta ei singuri la TV daca au compensatii de PC +: la PC invata - desen, muzica, lectii - scris, socoata... apoi ies afara la footbal, instrument, dans de societate, pictura... nu vorbesc aici de PC games, adica tot cartoons: la varstele mici au games doar daca le-au instalat parintii.
Sunt hiperkinetici toti, mici robotei nehaliti care striga din toti porii input input input... si au asteptarile pitched high si stampila EXPIRAT la-ndemana, dau cu ea si trec mai departe. In viteza. Si sunt partial creatia noastra partial feed-back, partial recul la unghiuri pe care nu le-am luat in calcul.
sol
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Iun 10, 2005 8:13 am

este o discutzie incadrabila la social, audiovizual. nenea ralu cna unde ejti, sa ne vezi ? :D

alienor, cumva fox kids ? sau alt program plin cu asfel de balarii ? cre'ca cna-ul a intreprins ceva in directziunea asta.

e vorba de politica firmei, care aplica bitongilor aceiashi retzeta de succes care a prins shi prinde la adultzi, cu cat un lucru e mai agresiv, mai violent, mai brutal, mai explicit, mai shocant, cu atat mai bine. in fond, danshii au un produs ce se cere vandut, shi se cere vandut bine. consecintzele ? treaba pishologilor, psihiatrilor. tre' sa manance shi iei o paine.
capitalisti nemernici, sa-i distrugem, sa vandalizam magazinele", "idioata, o sa-i crap capul".

uite asha se nasc vandalii de azi, anarhishtii de maine.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Alienor » Vin Iun 10, 2005 8:30 am

Nu fox kids, asta de care ziceam e pe "Jetix" .. Insa mai toate canalele au asemenea desene animate.

uitam esentialul ! Nu mai au umor, dom-le ! Tin minte cum ne tavaleam pe jos, ne durea burta de ras la desenele animate, acum ii vad p-astia mici uitandu-se literalmente hipnotizati, dar adesea fara a schita un zambet ..
Alienor
Junior Member

Mesajde Djinn » Vin Iun 10, 2005 9:50 am

jetix, minimax, etc = crap.

cartoon network rulz :D si desenele de la Disney pe care le da tvr1 dimineata in weekend :yD
Djinn

Mesajde gaga » Vin Iun 10, 2005 10:08 am

ce umor bre, uitati-va la powerpuff girlz, nu e episod fara sa vezi masele zburand, urmate de bale, creierul lui mojo jojo l-am vazut mai des pe ecran decat poponetzu' lui ricky martin cand era in voga.

si in plus nu cred ca astia vor sa mai rada copiii, mie imi place de exemplu x-man si nu e nimic de ras, is probleme sociale (minoritatea mutantzilor, ce papadia mea). sunt multe benzi desenate care au ajuns seriale de desene si nu numai, alea nu presupun umor ca nu e pif et hercules.

la ce ora e disney? pe ce program? ca poate reusesc sa stau si eu un weekend acasa dimineatza. si daca nu, eventual sa programez vidou' sa trag.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Djinn » Vin Iun 10, 2005 10:21 am

cow&chiken, courage the cowardly dog, dexter's laboratory? :rolleyes:
ma enerveaza la culme ca-s dublate.

bre, copiii (si nu numai) tre sa mai si rada.

disney: de la 8:30 la 9:30 sanbata si duminica dimineata :D (goofy, donald, etc).

ps - si io x-men si nush ce alte balarii de manga/anime, da' uneori si astea ma amuza, ca-s cam trase de par :p
Djinn

Mesajde nocturna » Vin Iun 10, 2005 10:35 am

fluff, daca stai bine sa te gandeshti, dexter's laboratory, cow&chicken, courage, johnny bravo, power puff etc, is departe de a fi inocente, nici macar amuzante, pentru un copil pre-shcolar sau chiar in clasele primare, care nu prea cred sa ajunga iel sa priceapa de ce dexter ishi brutalizeaza sora, de ce o lanseaza in alta dimensiune, de ce parintzii lui cow&chicken is asha dubioshi, cum se face ca o vaca este sora cu o zburatoare...s-ar prea putea sa prinda nijte idei cam tampite.

ie drept, pentru noi sunt amuzante, da' pentru ashtia mici ? alt exemplu, south park, saracul kenny. :D

nocturna

Mesajde Djinn » Vin Iun 10, 2005 10:42 am

era o parere de ordin general. Aia mici tre sa se uite la mickey mouse si frumoasa din padurea adormita. Nici macar bugs bunny nu cred ca e recomandabil, la cat de sadic ie iepurele ala :D
Djinn

Mesajde nocturna » Vin Iun 10, 2005 10:48 am

neah. de departe cel mai sadic ie canarul, tweety, asha mic, angelic, in aparentza, ie plin de rautacizme, shi piroman pe deasupra. :D

nocturna

Mesajde Djinn » Vin Iun 10, 2005 10:55 am

da bre, uitasem, saracu sylvester :p si mai e unu mic si sadic: jerry. Al naibii shoarec, mereu il cotonogeste pe tom... de-aici invatza viitoru luminos ca aia mici castiga intotdeauna si aia mari si-o iau in bot :D deci da, foarte realist ~p
Djinn

Mesajde cutuma© » Vin Iun 10, 2005 10:56 am

Ai bre ca daca tre' sa despicam firu' in paishpe o sa ajungem la concluzia ca si Looney Toons sunt imorale. Pahi cum adica Daffy ala il pacaleste permanent pe Elmerica....ce prosopu meu de dush....ratele-s mai destepte ca oamenii?! :rolleyes:
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde nocturna » Vin Iun 10, 2005 11:02 am

elmer fud semana cu miraculosul, deci nu se pune. ~p

omuletzul lui gopo rulz. :D

nocturna

Mesajde MiG29 » Vin Iun 10, 2005 11:04 am

bre si cant ieram noi mici iera desene de jenu asta,ca pe cartun netuorc,laudat fiei numele,nu iera numa tom si jerry iera si un topcats si un power zone si cu tuate astea n-am ajuns totz anarhisti si nici vandali.si daca ma gandesc bine am prin si noi ceva cow&chicken,two stupid dogs si dexter`s lab.si uita-te la noi:p
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde Djinn » Vin Iun 10, 2005 11:06 am

nocturna scrie:omuletzul lui gopo rulz. :D

~p mihaela, miaunel si balanel, lolek si bolek :p

au dat astia stire ca de 1 iunie in nushce cinematograf s-au difuzat desene de-astea din tineretile noastre zbuciumate... cica actualu puiet se plictisea de moarte, numa' maturii nostalgici se uitau la ale desene :D

no zaietz no pagadi :yD
Djinn

Mesajde cutuma© » Vin Iun 10, 2005 11:07 am

io-s mai ingrijorat de alt aspect. cand eram eu mititel rau ... Disney scotea constant filme animate deosebite si enumeram aici : Cartea Junglei, Lion King, mai era unu cu un shoricel pistolar al carui nume imi scapa..... oricum, foarte multe care la vremea respectiva reprezentau ceva pentru mine si pt generatia mea. Acuma copiii sunt tampiti cu d'alde SpiderMan (pe care apropo, l-au facut praf IMO fata de conceptul original Marvel) si ca sa nu mai zic de Parosul Potter... asta e grav....

cutuma©

Mesajde Djinn » Vin Iun 10, 2005 11:12 am

Decrete, stai asa, tu amesteci ciorba cu supa? pai alea de zici tu de ele is desene animate, iar SpiderMan si Harry Potter is filme.
Ce, n-au mai scos desene animate misto? Shrek, Ice Age? :yD
Lilo&Stitch, etc :D

migule, asa e mah, ma uit la noi ~p
Djinn

Mesajde nocturna » Vin Iun 10, 2005 11:13 am

bey, omuletzul lui gopo a fost primul "omuletz" ce a calatorit in spatziu, a cashtigat palme d'or la cannes, ce shtitzi voi. :p

nocturna

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iun 10, 2005 11:14 am

Decret...Disney nu a scos Cartea Junglei cand erai tu mititel...ci cu 30 de ani inainte de nasterea ta. Si acum sunt desene animate foarte dragutze pentru copii...Toy Story, Monsters Inc, Ice Age. Iar SpiderMan este un concept aparut acum vreo 20 de ani cred. Nu e ceva modern, de zilele noastre.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde cutuma© » Vin Iun 10, 2005 11:16 am

pahi da mah fluffy .... ca asta era si ideea....ca eu aveam parte de desene animate reusite iar cei de-acum au parte de filme idioate.

Iar la Ice Age (ca Shrek n-am vazut) am ras cu lacrimi....dar nu cred ca umorul de-acolo e gustat de un copil de 7-8 ani.

edit: da Gabi...nu conteaza cand a fost realizata...ma refeream la momentul in care au patruns si in Romania. Iar Spiderman e un concept vechi dar asa cum am scris in paranteza scenaristii au facut praf conceptul pe care-l crease Marvel (comics-urile adica)

cutuma©

Mesajde memetshot » Vin Iun 10, 2005 11:17 am

Parosul Potter... asta e grav....

dece?

si uita-te la noi

migule, dar nu vrei sa zici chiar la noi..

amu aberati. desenele animate au fo mereu violente si cu asta basta. adica Papai nu ii batea pe toti dupa ce halea spanac? dintrun pumn facea din urs haina de blana...pentru tit...maslina
tom si jerry se caftesc intr-un mod teribil. bagz bani e un sadic si jumatate, cum se zicea si mai sus tuiti e plin de rautacisme.
Cand eram mai tinerel la tvr1 era plin de desene animate cu roboti care se caftesc cu alti roboti...si vorba lu migurila, nafara de doo condamnari sunt ca nou...
deci, undei problema???????????????
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde nocturna » Vin Iun 10, 2005 11:19 am

problema ie ca nu-shi imprashtiau creierii, nu curgea sange, shi jerry nu-i spunea lu' tom: "o sa-tzi crap capul, cretinule". ~p

superman, batman, spiderman, intra la categoria benzi desenate, super eroi shi nevoia existentzei lor, au fost shi is buni. dar acuma am vazut ca ie unu' nou, american super hero, cum mama lui ii zice, ala cu pelerina din steagu SUA, shi action jack, shi bubbles. :D

nocturna

Mesajde Djinn » Vin Iun 10, 2005 11:20 am

@decret: pai ce mah, copiii de 7-8 ani nu rad la gagurile fizice? esti sigur?
cand am vazut io ice age m-a pus naiba in acelasi cinematograf cu niste copii :rolleyes: si crede-ma, au ras aia si-au comentat non-stop de-mi venea sa-i strang de gat, macar asa, umpiculetz :p norocu lor ca erau cu babacii din dotare , care unu din ei chiar a remarcat: "pai ati venit la film pentru copii, ce, vreti sa fie liniste in sala?!" . :D
Djinn

Mesajde MiG29 » Vin Iun 10, 2005 11:21 am

Da alea rusesti cu Pagadi nu ierau educative?De exemplu lupu iera un adevarat delincvent,fuma,bea,merge cu motocicleta in stare de iebrietate~p
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde eyewitness » Vin Iun 10, 2005 11:22 am

mie mi-a placut cel mai mult cand eram mic, adica acu fro 2 ani , "parisu vesel" :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde memetshot » Vin Iun 10, 2005 11:24 am

problema ie ca nu-shi imprashtiau creierii, nu curgea sange, shi jerry nu-i spunea lu' tom: "o sa-tzi crap capul, cretinule".

poi deja daca vedeam pisic care sa vorbeasca nu intelegeam niica :D
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde Djinn » Vin Iun 10, 2005 11:26 am

Musette, aiule? A-)

The Aristocats, Lady&The Tramp, 101 Dalmatieni... oops, asta e cam sadic. Cruella aia, fir-ar ea sa fie.

Imediat dupe revolutie au dat astia la tvr neste filme de desene animate gen anime, ceva cu Pasarea de Foc si inca unu pe care am avut inspiratia sa-l trag pe caseta video (tot futurist, anyhow). Bre, ma uitam la alea de uitam si de mancare... dupe care SandyBelle Jonquille si Sailor Moon ~p
Djinn

Următorul

Înapoi la Politica