Natiune second-hand

politicianul vrea puterea, poporul se multumeste cu o minciuna acceptabila

Natiune second-hand

Mesajde Salma » Mie Feb 01, 2006 8:07 pm

Daca moare un roman calcat cu masina de un cetatzean american beat nu-i nici o nenorocire, ba chiar americanu ala are toate sansele sa scape basma curata, cum de altfel s-a si intamplat (dar vad ca lumea de pe-aici a ramas rece la stire). Si asta se intampla pentru ca statul roman este prea ocupat sa masacreze toti maidanezii din tara pentru ca unul dintre ei a avut tupeul sa omoare un ditamai cetatzeanu japonez, asta dupa ce zeci de romani au fost terorizati ani de zile de caini. Romanii sunt prosti si multi, asa ca nu conteaza daca-i unu in plus sau in minus, nici macar daca ala se numeste Teo Peter. Nu c-ar trebui sa conteze ca-l cheama asa, dar doar cand mai calca strainii cate-o vedeta ni se mai invartoshaza sentimentul de revolta nationala care se fleoshcaie insa la fel de repede ca de, suntem prea mici sa le sarim americanilor de gat. Si in fond, ce pretentii putem sa avem? Daca noi nu ne respectam, daca noi stam si ne inghesuim ore intregi la usa unor functionari platitzi din banii nostri sau la coada la vize pentru capsuni, daca ne-am obisnuit sa stam cu mana intinsa la NATO sau la UE sau la unchiu din state care ne-aduce ciunga, daca nu suntem in stare sa ne respectam singuri cum am putea avea pretentii sa ne respecte altii? Va veni oare ziua aia cand toti cainii din Tokio vor fi macelaritzi pentru c-au muscat un roman? Sau ziua in care institutiile statului sa protesteze public fatza de o injustitie flagranta pe motiv ca "nu se stie daca victima se afla in masina la momentul accidentului"? Sau trebuie sa mergem de-acum incolo cu ochii in patru dupa masini cu numere straine, pentru ca ne-am convins ca daca i se nazare vreunui diplomat sa calce romani pe zebra tzarisoara lui cu PIB superpotent ii va sopti complice in ureche: "Da-nainte, da-napoi"?
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Salma

Mesajde MiG29 » Mie Feb 01, 2006 9:55 pm

pai da.Democratia ( cu D mare) care ie America ne-a aratat cam care e parerea ei fata de noi. in alta ordine de idei, la italieni au murit 20 de oameni si americanu vinovat a primit 6 luni pentru obstructionarea justitiei, dar a iesit dupa 4 ptr buna purtare. de mentionat ca baiatu ala se apucase sa faca giumbuslucuri cu avionu pe sub o telecabina.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde bhuttu » Joi Feb 02, 2006 2:45 am

Salma, exageri un pic cred eu. Pentru saracu' japonez de l-a omorat cainii am toata compasiunea, da' scandalul nu cred ca e legat atat de faptul ca e japonez cat de faptul ca e primul om omorat de maidanezii din bukale.

Cat despre Teo Peter, a fost destul de clar c-o sa-l faca scapat pe criminal de cand l-au scos din tara. Adica imediat dupa accident. Si oricat ne-am revolta noi, nu prea exista solutii. Chiar n-avem cum sa ne punem cu Unchiul Sam, oricat ne-am da cu curu' de pamant. Au incercat si altii mai mari ca noi, dar mai ales, au incercat multi (de fapt, in ultima suta ani, cam toate natiile de pe planeta cred). Nimeni n-a avut castig de cauza. Pentru ca Unchiu Sam e mare si puternic. Si pentru ca lumea e nedreapta.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde eyewitness » Joi Feb 02, 2006 5:20 am

salma, acu fro 3-4 ani romania a semnat cu sua un acord bilateral care cuprindea si o sectiune cu privire la regimul cetatenilor americani pe teritoriul romaniei in care era stipulata si imunitatea acestora in fata justitiei romane si judecarea acestora in sua conform legilor federale americane.

semnarea acestui acord de catre primul ministru roman de la acea vreme, adrian nastase, a creat multe proteste in randul liderilor UE, nastase fiind chemat imediat la "ordin" la bruxelles sa dea cu subsemnatu si sa-si justifice actiunea. de mentionat ca la vremea aceea am fost singura tara europeana care a semnat un astfel de acord (inpotriva "sfatului" ue de a nu-l semna) care insa a insemnat unda verde spre nato dar in acelasi timp unda rosie spre ue.

in consecinta, actiunea statului roman de a-l extrada pe cetateanul american vinovat de moartea lui teo peter este pe deplin justificata in virtutea acestui tratat bilateral, nerespectarea clauzelor tratatului de catre romania putand duce la un conflict politic intre romania si sua.

fii convinsa ca daca cetateanu strain vinovat era de orice alta natie decat cea americana, automat era judecat in romania sub legea romana (romania nu mai are semnat nici un alt acord bilateral de acest gen)

si nu sunt de acord cu formularea de "natiune second hand", chiar daca multe tari tin picsu sus cum ca sunt mari si tari (franta, italia, germania etc) in ultima instanta tuate au un "tatic" fie iel de la vest fie iel de la est si mai nou, fie iel din extremu orient (china). ce-am facut noi a fost duar o manevra sa ne schinbam taticu :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde bhuttu » Joi Feb 02, 2006 8:48 am

Pai bun-bun, extradat si judecat la ei, da' la ei tot nevinovat iesi. Asta cum mai e?
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde memetshot » Joi Feb 02, 2006 11:28 am

bre ia cititi voi ce va zisa migu.
un baiat americanicesc a omorat doojda omini in italia cand a taiat cu avionu atele de la telecabina si baiatu na primit decat 4 luni.
dec nu ie vb ca noi istem secand hend ci ca lu unchiu i se cam rupe de restu.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde Djinn » Joi Feb 02, 2006 11:33 am

aiule, stiam si eu de maretzul acord slugarnic. Pe langa faptul ca ne-a pus intr-o pozitie ingrata fatza de ue, reprezinta un risc pentru cetatenii romani (daca nu ma insel, militarii din bazele americane au fost implicati in scandaluri de viol in Japonia, daca nu cumva si in alta parte). Stiind ca vor fi judecati conform legii americane (care va avea grija sa ii faca scapati basma cat mai curata), oare se vor comporta civilizat in tara noastra sau vor ajunge la concluzia ca isi pot permite sa faca orice?

Si deja s-a creat un precedent, individul care l-a omorat pe Teo Peter fiind facut scapat cu niste motivatii hilare - "de unde stim noi ca Teo Peter se afla in masina in momentul respectiv?" poate a murit inainte si l-a pus careva acolo... deci raportul de constatare al politiei romane nu are nici o greutate in fata justitiei americane. Btw, procurorul a fost tot de la ei?
Cica soferul taxiului a refuzat sa se duca la proces sa depuna marturie. hm... oare daca s-ar fi dus care ar fi fosr deznodamantul?

Aha, treaba cu italienii, foarte dragutz... dar ei cum de l-au facut scapat? ca doar n-aveau "acord" semnat cu sua, ca noi.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde kant emir » Joi Feb 02, 2006 11:49 am

memetShol scrie:bre ia cititi voi ce va zisa migu.
un baiat americanicesc a omorat doojda omini in italia cand a taiat cu avionu atele de la telecabina si baiatu na primit decat 4 luni.

adevarat, am auzit si eu povestea asta - si e adevarat si ca li se rupe lor (ca-s tari, aia ie!) de restul lumii - ma tem ca nu e nimic de facut. Acordul a fost semnat pentru ca asa a cerut-o momentul (nu stiu daca se poate denunta, sau daca avem tupeul sa cerem asta), dar cred ca si in lipsa acestui acord faptasul (militar cu functie importanta - mi se pare ca era seful securitatii ambasadei USA) ar fi disparut din tara inainte de a fi interogat de autoritatile romane.
Despre proces, aparare si motivatii hilare - nu cred ca suntem destul de corect informati, ca sa putem sa ne dam cu parerea, dar era de asteptat ca tipul sa nu pateasca nimic pentru accidentul pe care l-a provocat (si eu cred sincer ca n-ar fi executat nici o saptamana de puscarie, chiar daca ar fi fost judecat in Ro, de catre o instanta romaneasca - probabil ca ar fi luat tot asa, ceva cu suspendare)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde baixinho© » Joi Feb 02, 2006 11:59 am

fluf scrie:Cica soferul taxiului a refuzat sa se duca la proces sa depuna marturie.

nu a fost chemat ca martor, nu că nu s-a dus. oricum, căcatul ăla de-i spune proces a fost un cacapişu. amanta lu criminalu ăla a recunoscut că şi-a tras-o cu el, dar puşcaşu penisului nu a fost găsit vinovat pentru adulter. cred că nici daca o punea live in emisiune la Gei Leno şi tot nu ar fi fost condamnat.

şi uite aşa, revin la vorba lu Tudor Chirilă: americani-s de vină, futu-i in gură să-i fut.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde Djinn » Joi Feb 02, 2006 12:06 pm

baixinho © scrie:nu a fost chemat ca martor, nu că]
cica zice la Adevaru declaratie in esclusivitate a lu nenea cum ca l-au chemat si nu s-a dus.

amanta lu criminalu ăla a recunoscut că şi-a tras-o cu el, dar puşcaşu penisului nu a fost găsit vinovat pentru adulter.

pe buneee?! a zis aia ca asa si tot nu? ~p ~p sa tot fii in afara legii in America, eh? da' sa fii si american, ca altfel te condamna si pentru ce n-ai facut
Djinn

Mesajde memetshot » Joi Feb 02, 2006 12:31 pm

revin la vorba lu Tudor Chirilă: americani-s de vină, futu-i in gură să-i fut.

aide bre. pauneasca a omorat 3 omini si n-a patit niica. deci nu ie numa iei de vina. de vina is ominii omorati in accidente. ce cauta iei cand se da astia cu masina?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
memetshot

Mesajde Djinn » Joi Feb 02, 2006 12:41 pm

se numeste "Pile Cunostinte Relatii". Si poate indolenta statului roman? vezi si scaparea lu bivolaru in suedia. Aferim bre, asa ma duc si io sa ma integrez umpic in absolut, dupe care fug intr-o tara cilivizata si ma dau persecutata ca sa primesc azil.
Djinn

Mesajde Alienor » Joi Feb 02, 2006 12:45 pm

vreau sa zic si eu cateva lucruri aici
Primul, clar, ca procesul din SUA a fost de toata jena, din pacate. Si ca degeaba ne dam cu fundul de pamant, vorba celor ce-au scris mai sus, ca asta e. Dar nu asta ne face o natiune second-hand....
Al doilea e ca intr-adevar, nu se-ntampla doar la americani; si in Romania, toti cei care au produs accidente grave si au putut trage sfori ca sa scape basma curata, le-au tras (vorbesc de politicieni, bogatani, etc). Asta e la fel de revoltator.
Al treilea lucru e ca, oricat de frustranta si nasoala si absurda e decizia justitiei americane, e bine sa se invete ceva din patzania asta, si anume ca e nevoie ca oamenii sa si faca treaba cu maximum de seriozitate, constiinciozitate si meticulozitate (nu stiu daca e adevarat, insa se vehiculeaza ideea ca mici greseli savarsite aici de anchetatori/ politie/ criminalisti sau cine naiba a fost la fata locului imediat dupa accident au ingreunat demonstrarea zdrobitoare a legaturii de cauzalitate intre accidentul auto si moartea lui Teo Peter.. pt ca n-au apucat sa l fotografieze in masina si asa s-ar fi ajuns la treburi ridicole de genul "poate nici nu era in masina"...).
Alienor
Junior Member

Mesajde MiG29 » Joi Feb 02, 2006 12:54 pm

fluf scrie:Aha, treaba cu italienii, foarte dragutz... dar ei cum de l-au facut scapat? ca doar n-aveau "acord" semnat cu sua, ca noi.

iecsista un acord, care prevede ca militarii din tarile NATO care savarseste fapte penale pe teritoriu altor tari membre NATO, sa fie judecati in tara lor de orijine.
Cu tuate asta nu pria cred , ca daca un soldat sa zicem olandez sau belgian omora nejte neni americani in SUA, mai ajungia iel sa paraseasca prea-crestina america.
MiG29

Mesajde baixinho© » Joi Feb 02, 2006 12:55 pm

fluf scrie:pe buneee?!

da clic aici şi citeşte al doilea intertitlu. vezi că poza aia este făcută a altă zi decat cea in care s-a pronunaat sentinţa. după ce amanta a depus mărturie, a doua zi a venit si soţia la tribunal să-l susţină moral pe criminal. e, atunci a fost făcută poza.

recunosc că şi mie mi-e jenă cu unele sentinţe date in Romania. "Părintele constituţiei" a omorat doi oameni pe trecerea pietoni şi, pe langă faptul că nu a păţit nimic, acum mai are tupeu să vorbească de morală şi etică.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde Alienor » Joi Feb 02, 2006 1:05 pm

Cat despre treaba cu cainii, o sa mi permit sa fac o gluma:
Pt rezolvarea problemei bietilor catei tot se voteaza anual si se papa bugete imense degeaba ... mai bine cadea japonezu ala intr-un canal sau intr-o gruapa pe fundu careia erau cabluri electrice neizolate (stiu pe cineva care a murit asa).. poate se producea o mobilizare in sensu asta.. Probabilitatea de a-ti rupe gatu in gropi e mult mai mare decat aia de a-tz musca un caine artera femurala :n:
(Repet, e o gluma, imi pare rau pt orice om care moare... da ideea e ca in primul rand noi insine trebuie sa ne consideram altfel decat second hand.. nu doar ceilalti..)
Alienor
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Feb 02, 2006 1:23 pm

lasa ca am dat io clic pe lincu tau sham dat de vorbele adanci ale alifantisului:
Ar fi un gest deosebit de frumos din partea presedintelui tarii daca l-ar declara pe Teo Peter erou national, pentru ca avem nevoie de eroi si mai ales avem nevoie de impacare cu noi insine si cu semenii nostri. (Nicu Alifantis)

(http://www.jurnalul.ro/articol_45277/romania__revoltata_de_sentinta_data_ucigasului_lui_teo_peter.html)
asta ie cazut in cap! ce are a face victima inocenta cu eroul national?
(ma rog, io jtiu de multa vreme ca asta ie cazut in capu ala chel, urat si prost); si da, alifantis ista ie umfel de secondhend

si mai dau shun iedit, casha ie regula lincului (puate ca nu ie destul de clar ca am deschis lincul dat de baicsu)
kant emir

Mesajde Djinn » Joi Feb 02, 2006 3:03 pm

ian auzi (de la link si ambasadorul sua citire): "procesul s-a derulat conform legii militare americane." deci legea militara americana o fi altfel decat legea civila americana. N-au fost vicii de procedura?! nu zau, plm, ce proceduri laxe or fi avand aia?

scuzele nu rezolva nimic. Asa oricine ar putea sa omoare si dup-aia sa-si ceara scuze si sa plece mai departe. Ca a fost omor prin imprudenta si pentru asta n-au vrut probabil sa-i distruga viata aluia (si celor trei femei aflate in intretinerea lui, din cate am inteles, ca le-or adus la tribunal sa inmoaie inimile juriului - e voie sa faci asa ceva?! ce treaba aveau ele cu accidentul?! ca au venit sa depuna marturie ce om de treaba ii acuzatul.... bah, asa ar putea si rudele lu sadam sa depuna marturie ca ce om de treaba ii in particular si cum adora el toate animalutele si n-ar omori nici o musca, etc).
Dar. Asta nu e justitie. E un act de caritate. Pe care insa nu aveau caderea sa il faca decat partile afectate (respectiv rudele lui Teo Peter). Nu pot sa ierti ceea ce i s-a gresit altuia, ca nu esti Dumnezeu. Si cu asta basta.
Djinn

Mesajde gaga » Joi Feb 02, 2006 3:08 pm

macar am si io o multumire (metaforic vorbind): c anu l-au prins pe osama :D

auz da' poate il prindem noi si p'orma ii dam drumu' ca e un om bun si isi intretine bine sotiile, amantele si camilele.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde MiG29 » Joi Feb 02, 2006 3:36 pm

mie mi-a placut declaratia lu masa lu criminalu, care a zis ca fiu ei a suferit destul 14 luni. si ca nici macar n-a avut parte de " counceling".Va datz seama saracu om, cre ca inghitea pastilele de prozac cu pumnu. Adica ce rost mai avea sa stea la bulau, cand a trecut prin tot "cosmaru" asta, fara sprijin psihologic?
Saracii de iei, io zic ca ar trebui sa ii conpatimim, ca`s majoritatea stau prost cu nervii...
MiG29

Mesajde memetshot » Joi Feb 02, 2006 3:40 pm

deci io zic ca ar trebui condamnat Teo Peter pentru cosmarul patit de sarmanul si bravul soldat, care el amu io zis sa fie medaliat
memetshot

Mesajde baixinho© » Joi Feb 02, 2006 3:52 pm

fluf scrie:cica zice la Adevaru declaratie in esclusivitate a lu nenea cum ca l-au chemat si nu s-a dus.

am vazut ş]declaraţia[/url]. nu pot să cred aşa ceva. adică iţi dau ăia diurnă de 40 de dolari pe zi (+ toate acareturile plătite) şi tu stai in Romania ca să strangi bani să plăteşti curentul. numai un dobitoc poate să creadă că ăsta este adevărul.
ANTI

baixinho©

Mesajde maxtorent » Joi Feb 02, 2006 3:57 pm

nu-s americanii de vina baixule,noi suntem...

chiar daca nu putem schimba verdictul putem cel putin sa facem galagie...sa urlam ca-n gura de sarpe :dir: ...sa contribuim si noi un pic la imaginea lor de vacari justitiari,de mari aparatori ai drepturilor omului

bine a zis cine a zis ca e vai de aia care stau pe langa proaspetele baze americane...
maxtorent
Junior Member

Mesajde Alienor » Joi Feb 02, 2006 4:23 pm

Bineinteles ca treaba aia cu stat acasa, platit curent, samd, este o ineptie imposibil de crezut. Cel mai plauzibil este ca i s-a sugerat/a fost ajutat sa nu poata/sa nu vrea sa mearga. (pentru ca nu vreau sa mi inchipui varianta cea mai groaznica, infioratoare... si-anume sa fi luat chiar singur decizia asta, fie din lasitate - genul "nu ma bag" - fie sperand la cine stie ce .. M-as da cu capul de pereti daca ar fi asa).
Alienor
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Feb 02, 2006 5:39 pm

si tot deci am primit asta de la bortzianu

http://new.petitiononline.com/00769200/petition-sign.html?
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde kant emir » Joi Feb 02, 2006 5:56 pm

da, vreo doostecinzeci de rumani verz ca brazii (semneaza cu prenume sau nick!)
kant emir

Mesajde Djinn » Joi Feb 02, 2006 6:03 pm

petition to U.S. Hillary Clinton?! ~p
si U.S. Senat :D

bre, get your English polished.
Djinn

Mesajde kant emir » Joi Feb 02, 2006 6:12 pm

o fi devenit si Hillary institutzie americaneasca - posa stii tu ca nu? ia cauta pe gugal
kant emir

Mesajde sin ella » Joi Feb 02, 2006 6:17 pm

cele mai misto sunt astea:

in the Teo Peter romanian artist killing (Military Court from Quantico/Virginia) case. WE BELIVE

:n:
............................
sin ella

Mesajde eyewitness » Joi Feb 02, 2006 7:18 pm

fluf si butulica

io duar m-am referit la motivatia(baza legala) a estradarii americanului si nu la procesu ce a urmat. surogatu de proces este efectu, io am incercat sa va ofer cauza. verdictu procesului era evident (si s-a discutat pe tema asta) din momentu in care cetateanu american a parasit teritoriul romaniei. deci, datorita ezistentei acelui acord bilateral, decizia de estradare a statului roman nu poate fi blamata.

al doilea aspect este ca indiferent de natiune, in relatia cu sua sau chiar cu rusia sau china , aceasta natiune va fi "second hand"
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Următorul

Înapoi la Politica